Chino írta: ↑2023.07.24. 21:40:00
bence0330 írta: ↑2023.07.24. 19:49:00
Igen, pont azért vártam ezt, mert ezt az egy filozófiát ismeri, amihez a masia azért továbbra is nevel játékosokat, ahogy ő is onnan került fel. Nyilván nem eszetlenül, de legalább 1-2-3 fiatalt már fel kellett volna hoznia minimum cserének szerintem. Riad az egyik, de középpályást meg pláne.
Cserének hozott fel viszont tegyük hozzá, jelenleg nem tülekednek ott az ígéretesebbnél-ígéretesebb növendékek. Yamal bemutatkozott, ki tudja ha nem megy el a válogatottba lehet, hogy több lehetőséget kap, de amúgy is kb. neki elég volt egyelőre annyi. Alárcont is felhozta csak szegény srác nagyon durván lesérült.
Riaddal egyetértek hogy meg lehetett volna próbálni, viszont Mingu elengedését annyira nem tartom hibának. Az, hogy Araujo 2.0 lenne a srác azért nem kis túlzás. Középre érkezett "2,5" ember, EG-t nem lehetett elpasszolni, szűkíteni kellett a keretet, jh-nak meg totál felesleges lett volna tartani. Azért 24 évesen még egy Celtában is inkább jobbhátvédet játszik.
Baldé szinte kezdettől fogva Alba "kárára" játszott, amit szerintem senki sem gondolt és igaza lett.
Én nagyon a fiatalok "pártján állok", de az Atleticben jelenleg nem nagyon vannak olyan játékosok, akik reményteljesen fent kopogtathatnának. Az U19-es korosztály szerintem inkább ígéretesebb. Yamal, Fort, Pau Prim, Guiu (?).
Én nem hiszem azt el, hogy Koeman alatt volt jópár olyan játékos, aki megütötte a csereszintet legalább, de páran akár kezdőt is, és nem csak a gyenge keret miatt (Nico, Gavi, Mingueza, Moriba, Baldé, Pedrit is ideveszem, mert tudja a fene, Xavi be merte-e volna rakni), most meg nincs. És nekem az nem mentség, hogy erősebb a keret, mert volt olyan, hogy konkrétan csak 4 középpályásunk maradt a 4 kp-s rendszerben, ebből egy 35, egy meg 18 éves, és még akkor sem volt hajlandó felhozni egy Primet, vagy bárkit, esetleg betolni Torrét, pedig szükség lett volna rá számszerűleg is, még akkor is, ha hóttbéna, de azért semmiképp nem az. Védelem ugyanez, de erről írtam.
Nem Minguezáról írtam az Araujo 2.0-t, de amúgy még Araujonál is gyorsabb, és kb ugyanolyan erős felépítésű játékos. Amikor kh-t játszottak ketten Koeman alatt, teljesen egy lapon voltak emlegetve, teljes joggal a jövő belsővédőpárjának emlegette itt kb mindenki, nem úgy, hogy a topAraujo, meg a futottakmégMingu, hanem a saját Ramos-Varane párosunknak. Aztán ki lett téve jobbszélre, amit úgy-ahogy Koundé módra-szinten (szerintem konkrétan nem gyengébben, csak ingyen, és nem 60 misiért) megoldott, amúgy nyilván nem magas szinten, Xavi így kapta meg, egyetlen alkalommal kezdette kh-ként, akkor a szezon egyik legbrutálisabb védőteljesítményét tette le az asztalra, sima MOM volt, sokan hívtuk tanárinak, amit ott a Celta ellen hozott, több lehetőséget ott mégsem kapott. Hogy nagyon erős csereszint lett volna, az tuti, és nagyon alulbecsülöm vele, Alonsonál ezerszer jobb, már csak a 35 km/h-s sebessége miatt is, az a fickó a leglassabb korrekt korú játékos, akit nálunk láttam. És mellette még csak nem is jó.
Mingunak meg remélem nem csesztük el a karrierjét azzal, hogy kitoltuk jobbszélre, és így került be a köztudatba.
Engem nem érdekel, hogy B-ből vagy U19-ből hozunk fel valakit, csak lássak erre valami szándékot. Yamal Messi óta a legnagyobb tehetség a masián, mellette Xavi sem tudott elmenni, de nem ez lenne a lényeg,
hogy a világklasszis alapanyagot néha meg merje próbálni, mert az nekem is menne, hanem hogy hozzon ki valamit ígéretes játékosokból, és ne kelljen ennek hiányában mindenhová igazolni valakit pénz híján akár sokadik cserének is. És tényleg nem azt mondom, hogy vegye ki Araujot meg DJ-ot és helyettük rakja be, hanem többedik csereként előnyben vesse be őket, vagy ha épp sérüléshullám van. Ne 4 hullára járatott középpályást toljon hónapokig, meg Garcia-Alonsot hamarabb, mint Riadékat, akik legalább nem biztos halált jelentenek, hanem vagy-vagy esetet, és még fejlődhetnek. és az a baj, hogy ezek a döntések előre is erősen kétségesek voltak, de nem is jöttek be.
És amúgy nem szidom direktben Xavit, ezzel együtt is kedvelem, csak most az általam nagyon negatívnak tartott dolgait emeltem ki. Ez az egyik a 2-3 között, amit róla rossznak gondolok.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy