2023.09.30. 09:13:01
Mostanában tetszenek a meccseink, így fölöslegesen nem is kommentálom, főleg amit már sokszor leírtam. Tetszik, hogy vègre támadó szellemű a csapat, mèg ha csúsznak is be hibák. Sokkal inkább, mint a tavalyi szenvedèses1-0-ák. A koncentráción javítani kell. Ami szerencsènk volt tavaly, most kicsit fordítva van. Pl. Felix tegnapi, azelőtti kapufája, pedig szerintem nagyon jó helyre emelte, magasan, kapus mozgásával ellentètesen.
Nálam tegnap Gavi volt a meccs embere. Fejben sokat kell komolyodnia, de elképesztő munkát tesz bele a meccsekbe. Előrefelè is javult, múltkori gólpassza, Mallorca elleni gólpasszèrtèkű átadása Ferrannak. Ez az ő posztja. Felix èrkezèse közvetve nagyon jót tett neki, közvetlenül pedig Lewanak ès Baldènak. Utóbbi teljesítmènye idèn gyengèbb, hátrèbb is lett vonva, de vègre vèdekezèsben ès támadásban is van segítsège. Mèg nagyon fiatal, de nagyon èrett játèkot mutat. Lesz mèg sokkal jobb.
Cancelo nagyon nagy erősítès a hibáit bőven kompenzálja támadásban a helyzetteremtèsekkel. Szerintem jelenleg ebben ő a legjobb a keretben.
Ferminnek nagyon örülök, már tavaly írtam róla, mikor a Linaresben játszott kölcsönben, ès láttam róla egy hosszabb videót. Nagyon tehetsèges gyerek, örülök, hogy Roberto ellőtt van a sorban, ès úgy nèz ki elnyerte Xavi bizalmát.
Ki kell emelném Koundet, aki nagyon magabiztos játèkot hoz. Ő ès De Jong mintha szintet lèpett volna.
Xaviban utóbbi meccseken kellemesen csalódtam, amièrt vègre Barcara emlèkeztető, a támadó játèkot preferálja. Sokat kell mèg szerintem fejlődnie, egyelőre a rutint ès a szakmaiságot a lelkesedès kompenzálja, de a csapat játèkán javítani kellene.
Szerintem gondot jelenthet, hogy az összes támadónknak sok helyzet kell a gólhoz. Lassú a labdakihozatalunk, amit szerintem De Jong Vkp-kènt játszatásával megoldhatunk. Illetve a labdaszerzèsre játszó, magasan feltolt ellenfèl, mint tegnap a Sevilla. Szerencsère minősègben gyengèbbek, de tegnap nem èrtettem, mièrt pont ellenük kell 4 támadóval felállni, így a kp-t "kiürítve" a vèdők ès a támadóink (ellenfèl letámadásai) között túl nagy üres területet hagyva, mèg jobban megnehezítjük a labdakihozatalokat. Pl. Bayern, City, Liverpool ellen ez könnyen visszaüthet, igaz ehhez tovább is kell jutni, ami szerintem alapvető elvárás mèg a sèrültek mellett is.
Nagyon fontos meccs következik, remèlem sikerül fejben összekapni a srácokat.