A Xavi-topikból áthozva, talán ide illik, szurkolásról van szó. Előtte azt írtam, hogy a szurkolók megtartása világszinten nehéz.
bence0330 írta: ↑2024.01.18. 19:29:15
Azért ez nem igaz. Vagyis helyesbítek: igaz, de ha vagy eredmény van, vagy jó foci, akkor addig megmaradnak a tömegek. Ha nem, akkor nem. Ez szerintem rendben is van, a foci szórakoztatóipar, a mi pénzünkből építkezve.
Ha izgalmas jelenség van, elképesztő tömegek tudnak felsorakozni.
Nem biztos, hogy nekem válaszoltál, de valószínű.
A tömegek nemcsak a jó és eredményes foci mögé sorakoznak fel, hanem a celebritások mögé is, C. Ronaldo mögé például, nem számít, hogy a Realban játszik vagy Szaúd-Arábiában, de már Pelét és Beckenbauert is ezért vitték a New York Cosmos nevű, európai vagy dél-amerikai szemmel szerény képességű csapathoz.
Nem a legjobb példa, de a tömegek mesterségesen összerakott tinizenekarok mögé is képesek felsorakozni.
Én nem vagyok otthon az angol futballban, fogalmam sincs a szurkolók számának alakulásáról, de lehetségesnek tartom, hogy az Arsenalt követni kezdők nem új érdeklődők, akik csak ma kezdtek el focit nézni, talán nem is londoniak, nem is angolok, hanem olyanok, akik csalódtak a korábban követett csapatukban, akár angolban, akár spanyolban, portugálban stb., de mivel focit akarnak nézni, és nagyjából mindegy, hogy piros mezben játszanak vagy zöldben, hát nézik az Arsenalt. Jövőre meg a Newcastle-t vagy a Bayernt.
Ők a billegők.
Nyilván sokféle szurkoló van, nem biztos, hogy generációfüggő, de rám eléggé igaz, hogy az átlagosnál jobban ragaszkodom a megkedvelt edzőkhöz és játékosokhoz, nem szívesen csereberélem le őket az átigazolási szezonban egy kb. ugyanolyan képességűre, és nem szokásom februárban azt találgatni, hogy kinek kellene majd érkeznie júliusban. Lehetséges, hogy ez egy életképtelen szurkolói attitűd és eljárt felette az idő, de ez nem választás kérdése, ez van és kész.
Ez azzal is jár, hogy nem akarózik más csapatokat követni, belenézek meccsekbe, de akkor sem cserélném el őket az én választott csapatomra, ha jobbak.
bence0330 írta: ↑2024.01.18. 19:29:15
Plusz az emberek kicsit szerintem azt is érzik az edző, mikor "kétségbeesetten kapálózik már", nem teljesen, de már valamennyire elvesztette a játékosok bizalmát, nem nagyon tudja, mi a megoldás egy adott helyzetre.
Egyszer majd kiderül, hogy mik voltak a visszaesés okai, mármint az ismert okokon kívül. Én nem tudom, hogy a játékosok másvalakit szeretnének, semmi ilyenről nem olvasok.