LG írta: ↑2024.07.09. 15:07:19
Pár meccsen láttam, és engem nem győzőtt meg, hiába a jó statisztikák. Összeállt mögötte egy jó csapat, lett egy kiugró szezonja. De szerintem nagyon messze van attól, hogy top szintű támadó legyen.
A Bundes-ben mondjuk van akit még nála is túlértékeltebbnek tartok: Sesko. Volt egy kiemelkedő hónapja, de én semmi extrát nem látok benne. 45 meccsen lőtt 18 gólt a Lipcsében, ahol azért elég jó a kiszolgálás. A Real ellen természetesen mindent kihagyott, Portugália ellen meg konrétan meccslabdát hibázott nagyon csúnyán.
Guirassy-t nem láttam nagyon, de ilyen statokkal 17 misiért ajándék, függetlenül attól, mennyire volt jó mögötte a gépezet. Ez egy 10 gólos center ára inkább. Hogy nem idejött, nem zavar, amíg Lewy itt van, centert tök felesleges igazolni, főleg, ha Roquét sikerül beépíteni legalább egy erős cserének. Most legyen ő a 2. számú center, adjunk neki esélyt, télen és nyáron pedig majd megnézzük újra, kell-e még valaki. Két csatározni meg 1-2 kivétellel kb sosem fogunk, ha mégis, meg lehet oldani azt is a keretből, csak nem ideális.
Sesko olyan, mint Nunez. Eszement jó képességei vannak, ott a nagy pénzt a potenciálért kellene fizetni (asszem hosszabbított). Ijesztően gyors, jól bánik a labdával, ugyanaz a kérdés, mint Nuneznél, fejben megérik-e top centerré, az alapanyag megvan. Szerintem az, hogy fiatalon még bekukorékol valaki pár nagyobb meccsen, nem nagyon viszi lejjebb az értékét. Kevesen vannak az ő korában, akik ebben kifejezetten jók. Vini sajna pl. pont ilyen.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy