Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ne felejtsd el, hogy az USA 1 ország, Észak-Amerika meg kvázi 3. Ha úgy nézne ki a régió, mint Európa, 40-50 országgal, nem tudom, nem lenne-e az ottani sportágak többségében is ugyanaz, mint nálunk a fociban. A nacionalizmus erős tényező.
A szuperliga mellett működnének ezek a bajnokságok. Így több lehetőséget kaphatnának a pHiAtAlOk, úgyis mindig őket követelik a csapatba. A nemzetközi szint meg jobban pörögne, ez a jelenlegi futballból hiányzik. Amúgy a kosárcsapatunk is játszik egyszerre a spanyol bajnokságban és az EuroLigában is, és ők több meccset játszanak, mint a focisták. Nem lenne ezzel semmi probléma.
A Messi-CR-korszak végéig szerintem a legnagyobb presztizse volt. Hihetetlen rajongótábora volt a két nagy klubnak. Az érdeklődés esett azóta. De az ezredforduló idején is nagyon beerősítettek a spanyolok, jó 30 évig mindig náluk játszott a mindenkori legjobb játékos.
Lehet, hogy ellenzik, de nincs igazuk. Minden sportág akkor hozza ki magából a legtöbbet, ha a top sportolói egy ligában játszanak. Ennek létrehozatala a '40-es '50-es évkben sem okozott gondot, fura, hogy a labdarúgásban ez még mindig vita tárgya.
Ez azért nagyban függ attól, hogy melyik liga milyen játékosokat tud "megszerezni".dingdong írta: ↑2024.02.07. 14:58:32Nem tudom a szuperliga ha valaha is megvalósul (nem hiszem) az fog-e segíteni bármin is mert a nemzeti bajnokságot muszáj fenntartani. Az a foci lényege kb.
Viszont ami La Ligával mint termékkel történik az egyszerüen kétségbeejtő. Teljes inkomptencia. Sosem volt merőben másképpen legalábbis én nem emlékszem, hogy valaha a liga presztizse nagyobb lett volna csak nem sokkal ezelőtt Messi Ronaldo Neymar Benzema előtte meg a galaktikusok illetve nálunk Dinho Henry stb vitték a hátukon mert az ő játékuk mindenkit érdekelt a világon. Azért ezt sem Viniről sem Bellinghamről sem Lewandowskiról sem Pedriről stb nem lehet kifejezetten elmondani jelenleg. Nyilván nem lehet a 2-3 nagy csapattal kivételezni, hogy ujra fel legyen pumpálva de jelenleg még én aki minden barca mecset megnézek és fogok is undorodom ettől a laligatol mert csak negativumokat látok. Azt látni, hogy kevésbé nézett sportokban és a spanyol nagy csapatoknak a nyomában sem érő csapatoknak más sportokban milyen marketingje és exposure (láthatóság?) van az felveti a felelősségét annak a rendszernek amiben ők elsősorban szerepelnek. Sokan ellenzik a szuperligát is meg az amerikai sport franchise modelleket de csak az tudná behúzni a fiatalokat és a nem foci bzkat pláne europán kívül is akár. A pl picit előrébb jár és mindig is előrébb járt már csak az angolok foci fanatikussága miatt is de ott sem érzem, hogy érdemben fejlődött volna a "termék"
Gazdaságilag mekkora haszna van a szuperkupának? Az anyagiaktól eltekintve, nekem nem hiányozna, ha nem kellene januárban Szaúd-Arábiába menni bohóckodni a kupadöntősökkel és a Reallal. Nyilván hogyha akkora összegről van szó, ami különbséget tehet igazolásoknál, akkor menni kell érte, de maga a presztízs értéke a nullához tendál szerintem.davi10 írta: ↑2024.02.04. 18:07:18Nem akarok összeesküvés elméleteket gyáetani, de idén minden arra mutat, hogy a Real-on kívül nem lehet más a bajnok.
Most is megy hozzájuk a Girona, Michel-t pirossal, Blind-et sárgával kiszórtak a padról, egyikük se lesz ott.
Ha a Real az Atleti és a Girona ellen is botlik, max akkor lenne értelme bajnoki címről famtáziálni, de szerintem behúzzák mindkettőt, nekünk meg még idegenben kéne megverni őket.
Nekünk a 2. hely a cél, hogy legyen jövőre is szuperkupa. A Napoli-n meg túl kell jutni, ha szerencsénk van azután is kaphatunk egy könnyebb ellenfelet.
Én nem értem ezt a pesszimizmust. A Real kifejezetten gyenge, Carlo egy dologban jó, mégpedig abban, hogy azt a semmi taktikát bele tudja verni a fejekbe, tisztelik a játékosok és emiatt egy határozott, önbizalommal teli egységes csapatot alkotnak.
Nem látom a meccset de ez legalább tényleg les volt, vagy visszamentek 5 percet megint hogy el lehessen venni a gólt?
Nem is lehet realis elvaras a kovetkezo 2-3 evben minimum, hogy a Barca tartsa a lepest ezzel a Reallal.
Szomorú, de ebben a szezonban tényezők a játékvezetői hibák. Szinte az összes Barca meccset és sok Real meccset láttam. Jobbak a fehérek, de a jelenlegi 10 pontnak nagyjából a fele lenne a különbség hibák nélkül. A Real-Girona viszonylatban ez még szűkebb lehetne. Bár a kisebb katalán csapatnak csak kevés meccsét láttam, szóval ebben nem vagyok biztos, de az utóbbi fordulókban 4-5 pontot kihoztak a Realnak.davi10 írta: ↑2024.02.03. 22:41:21Attól függ melyik csapat a szenvedő fél. A Real-Almeria után mondtam, hogy majd lassan elkezdenek jönni a Girona elleni "tévedések" is, nálunk ma csak Roque-t sikerült kiszórni a semmire.Mascherano14 írta: ↑2024.02.03. 21:39:39Megneztem, a leshelyzet után 40 mp-cel esett a gól, közben kétszer kifejeltek a védők a labdát. Mi van a szabályzatban, meddig kell viasszamenni?
Egyáltalán nem kérdés, hogy idén közünk nincs a bajnoki címhez, de azért jó lenne, ha kevesebb beszédtémát szolgáltatnának a zseni spanyol bírók.