Megérdemelték!
UN DIA DE PARTIT! ❤️ pic.twitter.com/ugs41n0m1T
— FC Barcelona (@FCBarcelona) May 16, 2025
Összevissza kavarás megy egyébként a sajtóban is ezekkel a szabályokkal. Számvitelileg semmi értelme például ennek a Barca Studios-hoz köthető 40 milliónak. Ha jogilag el lett már adva 40 millióért, akkor az a 40 millió le lett már könyvelve arra az időszakra, amikor az adásvétel megtörtént, teljesen mindegy a tényleges cash flow időzítése. Láthatóan nem likviditási problémái vannak a klubnak, hanem a kötelezettségei túl magasak. Úgyhogy két fajta számviteli koncepció van itt összemosva, aminek ilyen formában semmi értelme. Hogy most a szabályok vannak úgy kitalálva, hogy direkt hátrányosan érintse a klubot, vagy a sajtóban keringő információk tévesek, sosem fogjuk megtudni... Tippre a kettőnek valamilyen arányú keveréke.FcBarcelona1 írta: ↑2024.02.24. 07:34:49Ott a hivatalos állásfoglalás, azért mert nem kaptuk meg a Barca Studios újraértékesítéséből származó 40 millióját. Mi ez, ha nem szívatás? 40 millión múlik több száz milliós különbözet a bérsapkában?
Nem foglalkozok tovább a számokkal, mert össze van mosva a felnőtt focira fordított éves bérköltség, szerződések időtartamára fordított bérköltség, a klub bértömege és a La Liga bérsapkája, ami egy adott időszakra vonatkozik, úgy, hogy fiktív előre kalkulál. Nincs jelentősége, csak azt mutatja, hogy nem értük el az 1az1-hezt. Ott a hivatalos állásfoglalás, azért mert nem kaptuk meg a Barca Studios újraértékesítéséből származó 40 millióját. Mi ez, ha nem szívatás? 40 millión múlik több száz milliós különbözet a bérsapkában?
Azert van esely ra,hogy a Barcanal is megnezik am a szamokat es ha nem stimmel/jogos,akkor lepnek az ugyben. Ennyire ne legyunk komplexusosak,hogy a liga jogtalanul bantja a csapatot es ezt a komplett vezetoseg csak nezi.
Simán lehetséges a 61%-os meccsnapi bevételnövekedés. A jegyárakat keményen növelték, az inflációra hivatkozva. Azóta is növelték az árakat, erről egy jó cikk:Troym írta: ↑2024.02.23. 23:27:39Nézz a számok mögé. A Deloitte cikke szerint 60%-al nőtt a meccsnapi bevétel 2022ről 2023ra, így jött ki 800 millió.
Hogy a viharba lehetséges ez fele akkora stadionban ami 2/3-ig telik meg?
A reklámbevételekre meg azt írják egy év alatt 280 millióról emelkedett 410 millióra. Mese habbal, ez 50% reklámbevétel emelkedés lenne, akkor a világ összes marketingese ott állna a küszöbjükön receptért.
Jelenleg a férfi nagycsapat egy éves fizuja tartozások nélkül 214 millió euró (a tartozások rendezése nem tudom, hogy alakult a nyár óta). A szerződések teljes futamidejével számolva 636 millió eurót ír a capology, de vegyük a Deloitte 650 millióját, az nyilván pontosabb. Ebből egy év leteltével 214 millió euró magától leolvad, mert eltelt egy év a játékosok szerződéséből.
Most hinni lehet neki, vagy viszonyításként teszi meg?
Nézz a számok mögé. A Deloitte cikke szerint 60%-al nőtt a meccsnapi bevétel 2022ről 2023ra, így jött ki 800 millió.
https://www.capology.com/club/barcelona/salaries/
Egyik az, amit előttem is írtak, hogy mennyifelé tartozunk még a millióegy átütemezett fizetés miatt, meg igazolások miatt, a hatalmas felhalmozódott tartozásunk ugye. Ezzel szembe állíthatod a Madridot, akit kb mindig csak dícsérnek pénzügyi szempontból, ragaszkodnak a fizetési szisztémájukhoz még egy MBappé esetében is, nem kell hülyének nézni az embereket, hogy oda gombokért, szeretetből mennek játszani a sztárok, mint itt. Még a covidérában sem volt veszteségük, inkább eladták Hakimit, de a pénzügyistabilitáshoz kb jobban ragaszkodnak már mint a németek. És emellé még az eredmények is jöttek folyamatosan. Van mit irigyelni, lehet, és kéne utánuk csinálni!gránit írta: ↑2024.02.23. 20:47:24Én viszont nagyon kíváncsi lennék azokra a kalkulációkra, amelyek több mint három és félszer akkora különbséget hoztak ki a Real Madrid javára. Minket leszámítva az összes többi csapat számára engedékenyebb az állítólag létező Liga-FFP, mint az UEFA-FFP, tehát minket leszámítva olyan, mintha nem is létezne. Szerintem semmiféle számítás, semmilyen rendszer nincs, gyakorlatilag Liga-FFP sincs (a Real Madrid majdnem a teljes bevételét költheti csak fizetésekre). Ez konkrétan a mi szívatásunk, egy állítólag létező szabály mögé bújtatva.
Nem véletlen, hogy maga a Liga sem részletez semmit, csak odadobták a számokat. Az újságírók is csak tényként közlik, semmi részlet.
Te vagy az Nagybarcelona?
Én pont ennél az 1:1-re váltásnál érzem a különbséget, és azért érzem reálisnak olyan értelemben, hogy nem velünk szemben megy. Csak borzasztó szabály. Ha az meglenne, akkor ugye 500 feletti limitünk lenne, ami már reális. Ha meg nincs, akkor 200. Az gáz, hogy ez már millión múlik, meg egy elmaradt fizetésen, azért nekem az a tippem, hogy be fogjuk ezt végül valahogy húzni, és a nyárra meglesz az az 500+.gránit írta: ↑2024.02.23. 20:47:24Én viszont nagyon kíváncsi lennék azokra a kalkulációkra, amelyek több mint három és félszer akkora különbséget hoztak ki a Real Madrid javára. Minket leszámítva az összes többi csapat számára engedékenyebb az állítólag létező Liga-FFP, mint az UEFA-FFP, tehát minket leszámítva olyan, mintha nem is létezne. Szerintem semmiféle számítás, semmilyen rendszer nincs, gyakorlatilag Liga-FFP sincs (a Real Madrid majdnem a teljes bevételét költheti csak fizetésekre). Ez konkrétan a mi szívatásunk, egy állítólag létező szabály mögé bújtatva.
Nem véletlen, hogy maga a Liga sem részletez semmit, csak odadobták a számokat. Az újságírók is csak tényként közlik, semmi részlet.
Mindez annyit jelent csak, hogy a bevételeink lehetnének nagyobbak is. Ez nem változtat azon, hogy a bevételünk majdnem ugyanakkora, mint a Real Madridé, még úgy is, hogy most nem a Camp Nou-ban játszunk. Biztos lehetnének a bevételeink nagyobbak is, ettől még a létező bevételeink nagyok. Nem tudom, hogy a fent említettek hogy indokolhatnak négyszer akkora különbséget a mi keretünk és a Real Madrid kerete között, miközben a bevételek között alig van különbség. Ráadásul sokkal kevesebbet költhetünk, mint az Atletico Madrid, miközben sokkal nagyobbak a bevételeink. Én ezt sehogy sem tudom összerakni. Illetve de, el akarnak lehetetleníteni minket.Troym írta: ↑2024.02.23. 17:55:45Szerintem meg összerakható a költségcsökkentés okai:
- Elmaradó nézőszám szerintem 40-50 milliós kiesés évente, hogy még a Montjuic megtöltése sem sikerül
- Emiatt az építkezés miatt kevesebb a turista néző is, elmaradó merchandising bevétel szerintem cca 10-20 millió (mezek, sapkák, stb)
-.Juventus meccs elmaradt nyáron 4-5 millió
- Kölcsönadott játékosokat igazából el akarták adni (30-40 millió) de nem sikerült
- Nem fizették ki a Barca studiost (40 millió)
- BL-ben ki tudja csoportkörnél milyen összeggel számoltunk, de 5,5 milliót hagytunk ott Antwerpenben és Hamburgban
- Ki kellett fizetni Roque árát, ha már most jött (gondolom nyári érkezéssel kalkuláltunk)
- Umtiti szerződését felbontottuk, nem eligazolt
- 4 milliós bírság a Neto eladás közbeni trükközésért
- 23 milliós bírság az ottani NAV felé
Én meg azt látom, hogy ez konkrétan nekünk lett kitalálva. A többi csapat kerete bőven az UEFA-s plafon felett van, a többi csapatot gyakorlatilag nem is érinti, csak minket. Amúgy mért ne lehetne 400 milliós a mi plafonunk, ha a Real Madridé 727 millió?
22/23 év
270 milliós limit ellenére 400M bérkeretünk volt, nem szivatnak, inkább engedményeket tettek. A Tico meg gondolom nem fizet Messinek, meg ki tudja még hány arcnak évekig milliókat. Biztos, hogy baromság ez a rendszer, meg átláthatatlannak is érződik, de pont annyira szivatnak célzottan minket, mint a bírói ítéletekkel; semmennyire, csak a többi csapattal kéz a kézben isszuk a szakmai alkalmatlanság levét.gránit írta: ↑2024.02.23. 14:19:06Szívatnak minket, ez a helyzet.
Az UEFA-nak is jelezni kellene, hogy a La Liga vezetősége egyszerűen felrúgja az UEFA-s szabályokat. Ha az UEFA 70%-os plafont határozott meg, akkor az legyen az érvényes, hogy húzhatja ezt keresztül egy helyi szövetség? Ennyi erővel minden szövetség felrúghatná az egészet, és mindenki költhetne annyit, amennyit akarna, és megszűnne az UEFA-s FFP. Hogy lehet ezt, nem is értem.
Az is érdekes, hogy az Atleti kerete másfélszer akkora, mint a miénk, miközben sokkal nagyobbak a bevételeink. Több mint kétszer akkorák a bevételeink, mint az Atletinek, és sokkal kevesebbet költhetünk...
Ez szívatás, ezt nem hiszem, hogy lehet másképp értelmezni.
Èn szintén
Ez engem is érdekelne, illetve akár csak arra is érdekelne válasz, hogy van-e erre nyilvános indoklás, konkrét számokkal levezetve.Chino írta: ↑2024.02.23. 13:16:59Amúgy valaki mondja már el, hogy hogyan lehet hogy akkora bevételből csak ennyi fordítható bérekre a tavalyit követően! A bevételeink legalább akkorák, a bérek csökkentek. Az adósságokat ugyanúgy kell fizetni, ahogy az eltolódott fizetéseket (sőt ebből lehet hogy már kevesebb van) tavaly még beszámolták a klub eladásait vagy mi történt. Lehet hogy sokat költöttünk de az hogy jön össze hogy a realnak kb ötödét költhetjük. Több nagy fizetés mostanra ki is ment. A stadionra felvett hitel, illetve a női foci pl bele sem számít az ffp-be. Csak annyit kérdeznék attól aki ebben kompetensebb hogy mi az oka ennek a brutális csökkenésnek.
Egyetértek, de magától sajnos nem fog távozni. Ezt a legutóbbi sajtótájékoztatóján vigyorogva a képünkbe is vágta. Sehol máshol nem kapna évi 37 milliós fizetést. Őt egyszerűen ki kell rakni. Nem regisztrálni és kész. Úgy lenyomták a keretünket, hogy ígyis-úgyis lesz, akit nem fogunk tudni regisztrálni. Ha már nem tudunk mindenkit regisztrálni, akkor azt ne regisztráljuk, akivel a legtöbb pénz felszabadul. Nem hiszem, hogy ez égbekiáltó botrány lenne, mert van rá indokunk. A botrány az, hogy így le lett nyomva a keretünk, és ezt mindenki tudni fogja.Troym írta: ↑2024.02.23. 11:42:14Én elengedném ingyen Inigot, úgysincs regisztrálva következő szezonra és EG kb fele akkora fizetésért elücsöröghet a padon.gránit írta: ↑2024.02.23. 08:40:20EG 15 millióért eladható. Persze elképzelhető, hogy nem lesz ebből már semmi, akit mi kölcsönbe adunk, az szinte kivétel nélkül vissza már nem kerül. Akivel egy mindössze 19 fős keret esetén sem számolnak, arról valószínűleg lemondtak. Nálam ő visszajövős lenne, sőt, kölcsön sem adtam volna. Hat középhátvéd meg minimum kell, ha valamikor, akkor ebben a szezonban megtanulhattuk, hogy minél bővebb keretet kell építenünk, és ez pont a viszonylag alacsony fizetéses, saját nevelű játékosokkal a legkönnyebb. Yamal évi 1,6 milliós szerződése kiváló példa. Ezekből a legkönnyebb mélységet építeni.
DE mindennek az alfája és omegája nyáron Frenkie.
Ha 20, 30 40 millió a fizetése, mindegy, mert nem maradhat, ha 200 millió a teljes bérkeret 22 járékosra, edzőstől, Marika nénistől, kosárlabdacsapatostól. Nem látom, hogyan maradhatna. Ő egyszerre nem lehet 11szer a csapatban (jobb is, annyira nem kiemelkedő) ekkora terhet ilyen kisköltségvetésű csapat nem bír el. El kell adni cca 70 millióért és kb a bérmegtakarítás fele kész.
Én elengedném ingyen Inigot, úgysincs regisztrálva következő szezonra és EG kb fele akkora fizetésért elücsöröghet a padon.gránit írta: ↑2024.02.23. 08:40:20EG 15 millióért eladható. Persze elképzelhető, hogy nem lesz ebből már semmi, akit mi kölcsönbe adunk, az szinte kivétel nélkül vissza már nem kerül. Akivel egy mindössze 19 fős keret esetén sem számolnak, arról valószínűleg lemondtak. Nálam ő visszajövős lenne, sőt, kölcsön sem adtam volna. Hat középhátvéd meg minimum kell, ha valamikor, akkor ebben a szezonban megtanulhattuk, hogy minél bővebb keretet kell építenünk, és ez pont a viszonylag alacsony fizetéses, saját nevelű játékosokkal a legkönnyebb. Yamal évi 1,6 milliós szerződése kiváló példa. Ezekből a legkönnyebb mélységet építeni.
EG 15 millióért eladható. Persze elképzelhető, hogy nem lesz ebből már semmi, akit mi kölcsönbe adunk, az szinte kivétel nélkül vissza már nem kerül. Akivel egy mindössze 19 fős keret esetén sem számolnak, arról valószínűleg lemondtak. Nálam ő visszajövős lenne, sőt, kölcsön sem adtam volna. Hat középhátvéd meg minimum kell, ha valamikor, akkor ebben a szezonban megtanulhattuk, hogy minél bővebb keretet kell építenünk, és ez pont a viszonylag alacsony fizetéses, saját nevelű játékosokkal a legkönnyebb. Yamal évi 1,6 milliós szerződése kiváló példa. Ezekből a legkönnyebb mélységet építeni.Troym írta: ↑2024.02.22. 22:41:38Jelenleg van a csapatban 6 khv. (Araujo, Christensen, Kounde, Inigo, Cubarsi, EG kölcsönadva) és a hátsónk kilóg a gatyából. Még egy távozó után sem gondolnám kicsit sem prioritásnak hozni még egy középhátvédet akár ingyen, akár pénzért.
Aki "érkezik" nyáron, ők Torre, EG, JAraujo, Fati, Lenglet, ha nagyon kell valaki sokadik számú középhátvédnek, ott lesz EG. (Életveszély a fickó, de Inigo is, szóval mindegy)
És még mindig mondom, nem 3,5 millió cash-flow probléma van, hanem FFP probléma és 1:2 szabály. Konkrétan Riad vételára 7 millió lenne a könyvekben, tehát kell egy cca 15 milliós eladás, hogy szerződtessük.
Ja, igen, alapvetően én is úgy gondoltam, hogy ha tényleg lesznek végre vezéráldozatok (pl Koundé). EG remélem marad ott, és kapunk érte egy kis aprót, ezt is bele lehet számítani. 10-12-t azért szerintem ér a fickó, szóval 7-8-at tán még ebben a szorngatott helyzetben is ki tudunk hozni belőle.Troym írta: ↑2024.02.22. 22:41:38Jelenleg van a csapatban 6 khv. (Araujo, Christensen, Kounde, Inigo, Cubarsi, EG kölcsönadva) és a hátsónk kilóg a gatyából. Még egy távozó után sem gondolnám kicsit sem prioritásnak hozni még egy középhátvédet akár ingyen, akár pénzért.
Aki "érkezik" nyáron, ők Torre, EG, JAraujo, Fati, Lenglet, ha nagyon kell valaki sokadik számú középhátvédnek, ott lesz EG. (Életveszély a fickó, de Inigo is, szóval mindegy)
És még mindig mondom, nem 3,5 millió cash-flow probléma van, hanem FFP probléma és 1:2 szabály. Konkrétan Riad vételára 7 millió lenne a könyvekben, tehát kell egy cca 15 milliós eladás, hogy szerződtessük.