2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Tudtommal pont az a gond, hogy amíg nem vagyunk a Liga ffp 1:1-es státuszában, hiába adnánk el az amúgy minden szempontból eladhatatlan De Jongot, nem tudnánk rendesen pótolni, mert csak a töredékét illeszthetjük be a helyére, nem a kieső fizetésének megfelelő mondjuk 3 fizetést. Ha legalább ez a szabályozás megszűnne, mindjárt más lenne a szitu. Ettől még el lehet adni DJ-ot, én a pártján vagyok a dolognak azon túl, hogy miért akarna elmenni, de jó, ha egy játékost lehet beilleszteni a helyére. Pont ezért szidjuk nagyon a Liga saját FFP szabályait, a többi ligában ilyenről nem is hallottak. Alighanem jövőre sem lesz 19 fősnél mélyebb keretünk emiatt.recrea írta: ↑2024.03.31. 12:56:59Akkor előttünk a megoldás, el kell adni DJ-t meg a sallangot és hozni belőlük 2-3 játékost, értelmezhető fizetéssel.
Ez egy fórumon elterjedt tévhit (nevezzük így), hogy kiégnek 16-18 éves játékosok. Mégis mitől égnének ki, attól, h játszanak?! Egy ilyen fiatal szervezetet szét lehet szaggatni, a sérülés meg a sportág velejárója. Az, h fejben gyengébbek vagy nem tudják a nyomást elviselni, az oké, de akkor nem is lesznek élsportolók, ilyen gépezet ez sajnos.
Akkor előttünk a megoldás, el kell adni DJ-t meg a sallangot és hozni belőlük 2-3 játékost, értelmezhető fizetéssel.bence0330 írta: ↑2024.03.31. 10:46:46Senki nem a 100 milliós igazolásokat hiányolja (bár azért azokat a 100 milliós igazolásokat dilettánsok hajtották végre, itt most Haaland vagy Wirtz lenne a téma, nem posztidegen játékosok), hanem hogy senkit nem tudunk szinte hozni, nem tudunk legalább egy nagyjából mély keretet kialakítani, mert nem férünk bele. Pedig DJ-én kívül már minden elszállt fizu kiesett, és folyamatosan nagy mértékben csökkentjük a bértömeget.recrea írta: ↑2024.03.31. 07:56:15Nem igazán értem a siránkozást az FFP meg az igazolások miatt…mégis mire mentünk 2017 óta a 100 milliós igazolásokkal meg a világrekord fizetésekkel?asszem 2 bajnoki címre Valverdével.
Egyrészt, ne a magas fizetésért jöjjenek ide játékosok, hanem azért, mert. Másrészt, így van esélye bizonyítani fiatal játékosoknak, 4-5 olyan mutatkozott be, akiben van potenciál és remélem fog is. Úgyis nagy a pofánk a saját nevelésekre, most meg lehet újra mutatni.
Fiatal tehetségeink meg hiába vannak, ha olyan szűk a keret, hogy 16-7-8 évesen alapkezdők lesznek és kiégetjük őket, félig azért, mert nincs keretünk, és muszáj játszatni őket. Pedig amúgy ez jó oldala lenne tényleg a csóróságnak, de közben mégsem.
Senki nem a 100 milliós igazolásokat hiányolja (bár azért azokat a 100 milliós igazolásokat dilettánsok hajtották végre, itt most Haaland vagy Wirtz lenne a téma, nem posztidegen játékosok), hanem hogy senkit nem tudunk szinte hozni, nem tudunk legalább egy nagyjából mély keretet kialakítani, mert nem férünk bele. Pedig DJ-én kívül már minden elszállt fizu kiesett, és folyamatosan nagy mértékben csökkentjük a bértömeget.recrea írta: ↑2024.03.31. 07:56:15Nem igazán értem a siránkozást az FFP meg az igazolások miatt…mégis mire mentünk 2017 óta a 100 milliós igazolásokkal meg a világrekord fizetésekkel?asszem 2 bajnoki címre Valverdével.
Egyrészt, ne a magas fizetésért jöjjenek ide játékosok, hanem azért, mert. Másrészt, így van esélye bizonyítani fiatal játékosoknak, 4-5 olyan mutatkozott be, akiben van potenciál és remélem fog is. Úgyis nagy a pofánk a saját nevelésekre, most meg lehet újra mutatni.
Nyilván. De ez miért indokol alacsonyabb plafont? Az egykor nagyon túlméretezett fizetésekkel lábon lőttük magunkat, de ettől miért alacsonyabb a plafon? Támogatom a plafonokat és támogatnék egy valóban fair pénzügyi rendszert a labdarúgásban, csak ez nem az.
Egyetértek. Nem csak jó játékosokat, de jó edzőt is tudni kell igazolni. Lehetőleg olyat, aki nem a saját családtagjaival tölti fel a stábot. De egyre inkább az az érzésem, hogy nem lesz új edző ősszel.
Három évet vizsgál, amiből elkészítik egyesével a költségvetést és ennek az összességét veszik figyelembe, hogy veszteséges (ha igen akkor mennyire) vagy a felszínen marad-e. Valamennyit úgy tudom a klub is finanszírozhat ebből a veszteségből.bence0330 írta: ↑2024.03.30. 17:23:14Hát, a bevételek és kiadások arányával, gondolom. Meg annyira nem vagyok képben, de az FFP asszem nem is egy évet vesz csak figyelembe, hanem többet, nem? Vagy az a ligáéval nem így van?
Nem hinném, hogy a Liga szivatna minket, a liga kétharmadának vannak hasonló gondjai, mint nekünk. Egyszerűen csak idióta a szabály.
Mely csapatok költhetik a bevételük max egynegyedét fizetésre? Tényleg kíváncsi vagyok.bence0330 írta: ↑2024.03.30. 17:23:14Hát, a bevételek és kiadások arányával, gondolom. Meg annyira nem vagyok képben, de az FFP asszem nem is egy évet vesz csak figyelembe, hanem többet, nem? Vagy az a ligáéval nem így van?
Nem hinném, hogy a Liga szivatna minket, a liga kétharmadának vannak hasonló gondjai, mint nekünk. Egyszerűen csak idióta a szabály.
Hát, a bevételek és kiadások arányával, gondolom. Meg annyira nem vagyok képben, de az FFP asszem nem is egy évet vesz csak figyelembe, hanem többet, nem? Vagy az a ligáéval nem így van?
Remélem nem a kincstári optimizmus mondatja velem, de teljesen élvezhetővé és fejlődőképessé lehet tenni ezt a túlélő üzemmódot jelenleg nagy igazolások nélkül is.
Egyelőre valóban túlélő üzemmódban vagyunk. Egy ezeréves Lewandowskira, rapszodikus Ferranra és két tinire necces építeni a következő szezont.
Nagyon sok bevételi forrás lóg a levegőben. A Libero ugyan nem fog fizetni, de ha egy másik cég jelentkezik azért a részért akkor még akár ezen a nyáron is befolyhat a 40 millió, de jövő nyárra szerintem mindenképp számolhatunk ezzel.
Hát, most is valami 20M hiányzott, vagy mennyi. Kizártnak érzem, hogy ezt ne oldjuk meg a következő nyárra új szponzorral, 100 milliós aláírási bónusszal, stb.
Az, hogy valakinek felröppen a neve, még nem jelent leigazolást.
Szerintem őket nem igazán hasonlította senki Neymar-hoz, ők mindketten inkább klasszikus gólvágók. De amúgy igen, nagyon elszaladt a brazil játekosok PR-ja, tök jó, ha tenyleg ekkora király a srác, de azért ezeket mindig fenntartásokkal kell kezelni.
Múlt héten még Roque volt az, 2 hete meg Endrick.