2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Ha ezt a ket harmast hasonlitjuk ossze, akkor konkretan erosebb a barca trioja.
Ez igaz, de attól még az számít, mit tud most. Olyan ez, mintha 14 éveseket játszatnánk a nagy klubban, és azt mondanánk, hogy de hát fiatalok... ja, de attól még kikap a csapat, és nem odaillők. Senki nem azt vitatja, milyen edző lesz 60 évesen, szerintem pl. van benne potenciál bőven. De még ez is necces, mert odaát Németországban Xabi Alonso gyengébb kerettel, 2 évvel fiatalabban mészárolja le a (szerintem jelenleg a világ 2. legerősebb) német bajnokságot, és Európát. Igen, az alacsonyabb szinten, ahol mi két évig elbuktunk.brazilfan írta: ↑2024.05.12. 12:20:22Felsorolsz három fontos különbséget Ancelotti és Xavi között, de két nagyon fontosat nem, pedig azok részben megmagyarázhatják az előző hármat: egyrészt, Ancelotti idősebb, másrészt ugyanennyivel tapasztaltabb is, többek között tíz évig volt szövetségi kapitány.
Van még egy óriási különbség, de azt már nem az edzők személyiségei, motivációi, múltja stb. között kell keresni, hanem a klubjaik közötti, egyrészt történelmi, másrészt nagyon is aktuális, az edzők munkájára is kiható eltérésekben.
Felsorolsz három fontos különbséget Ancelotti és Xavi között, de két nagyon fontosat nem, pedig azok részben megmagyarázhatják az előző hármat: egyrészt, Ancelotti idősebb, másrészt ugyanennyivel tapasztaltabb is, többek között tíz évig volt szövetségi kapitány.
Akkor jöhet a kérdés, miért van ekkora különbség a padon ülők között (Real vs Barca)?gránit írta: ↑2024.05.12. 02:23:25Megnéztem most a meccsüket, a tartalékos csapatuk simán nyert 4-0-ra. A mi tartalékos csapatunk meg olyan szörnyen játszott, amikor a PSG elleni visszavágó előtt mi is pihentettük az alap kezdőket, hogy azzal a meccsel vallatni lehetett volna. Óriási a különbség a két csapat mélysége között is. Nem csak a kezdő 11-ük erősebb, de a tartalékok is magasabb szinten vannak.
Két brazil?
Egyetértek veled.El Sie7e írta: ↑2024.05.11. 18:27:55Persze semmire nincs garancia de teljesen más a 2 story. 2003-ban a nevekért eladták a stabilitást. Most semmi ilyesmiről nincs szó inkább az i-re tesznek egy pontot és mellé még egy i-t ponttal, hogy tuti legyen. Megvan a stabilitás és az egyensúly fiatal de már bejáratott emberekkel amihez még hozzáadnak extrát. Tudatosan hosszútávú csapatépítés mellett forognak be egyesével az új nevek és emellett megmaradnak a veteránok amíg csak lehet. Kroos,Modric mellett tanultak a fiatalok középen, közben hátul is Nacho távozásával már kereseik a következő fiatal tehetséget aki a jó korban lévő Militao,Rüdiger,Alaba sortól tanulhat és nem kell rögtön mélyvízbe dobni hanem szépen fel lehet építeni. Nagy kontraszt van az első galaktikus éra és a mostani között. Akkor sztárok és csillogás volt most megfontolt tudatos stratégia. Amellett, hogy eredmények is jönnek egy kifejezetten családias, szurkoló közeli és szerethető csapat alakult ki és tűkön ülve mint egy kisgyerek várom mi lesz a folytatás. Ez nagyon sokat ér a mai világban amikor minekinek szüksége van egy kis menekülésre, kiszakadásra a mindennapokból.
Az eredmények tényleg jöttek, jövögettek (voltak ott eléggé izzadságos eredmények is), de én nem vettem észre, hogy a többé-kevésbé meglévő stabilitáshoz szórakoztató, látványos támadófoci is társult volna. Szürke ez a Real, csak a két brazil vitt bele egy kis színt.
Persze semmire nincs garancia de teljesen más a 2 story. 2003-ban a nevekért eladták a stabilitást. Most semmi ilyesmiről nincs szó inkább az i-re tesznek egy pontot és mellé még egy i-t ponttal, hogy tuti legyen. Megvan a stabilitás és az egyensúly fiatal de már bejáratott emberekkel amihez még hozzáadnak extrát. Tudatosan hosszútávú csapatépítés mellett forognak be egyesével az új nevek és emellett megmaradnak a veteránok amíg csak lehet. Kroos,Modric mellett tanultak a fiatalok középen, közben hátul is Nacho távozásával már kereseik a következő fiatal tehetséget aki a jó korban lévő Militao,Rüdiger,Alaba sortól tanulhat és nem kell rögtön mélyvízbe dobni hanem szépen fel lehet építeni. Nagy kontraszt van az első galaktikus éra és a mostani között. Akkor sztárok és csillogás volt most megfontolt tudatos stratégia. Amellett, hogy eredmények is jönnek egy kifejezetten családias, szurkoló közeli és szerethető csapat alakult ki és tűkön ülve mint egy kisgyerek várom mi lesz a folytatás. Ez nagyon sokat ér a mai világban amikor minekinek szüksége van egy kis menekülésre, kiszakadásra a mindennapokból.
Madridba az lesz a kerdes, hogy a tamadokhoz mikent jut majd el a labda. A kozeppalyan elvileg Kroos es Modric utan majd Bellingham, Valverde, Camavinga, Tchumi lesz az elso opcio, ehhez jonne majd Arda Guler, ha felepitek a kovetkezo evben. Jelenleg azert nem tudjak ezek a nevek azt, amit a nemet es a horvat tud. Plusz a hatso alakzatuk sem nem fiatal, se nem klasszis (a tamadogepezethez kepest).
Alapanyagra igen, de az nem garancia semmire. A Real 2002-ben Zidane-nal és Figóval még megnyerte a BL-t, de 2003-ban a brazil Ronaldóval és Beckhammel kiegészülve már nem jutott be a döntőbe, a következő évben pedig már a legjobb 4 közé sem.
Anno Benzema is a balszélről indult Viniciusszal karöltve és onnan mentek a bemozgások középre. Itt is valami hasonló lesz szerintem és Mbappé egyébként is szinte egész szezonban centert játszott a PSG-ben. És erre még rájön, hogy nincs még egy ilyen edző a világon mint Ancelotti aki ennyire tudna adaptálódni a keret erősségeihez. Az kemény lesz hogy az idei Realhoz alsó hangon hozzájön 40 gól.bence0330 írta: ↑2024.05.11. 13:47:55Ancelotti alatt ez szerintem nem is téma. Max utána. Nemrég úgy ejtették ki a Cityt, hogy kvázi mindkét brazil balszélső volt, és a City azt sem tudta, mit csináljanak velük. Még így is meg tudná oldani. DE:brazilfan írta: ↑2024.05.11. 13:34:28Sok olyan játékost vittek Madridba, akiknek az ismertsége fontosabb volt annál, hogy van-e helyük a Realban, például Michael Owent, Huntelaart, Kakát. Nem tudom, hogy Vinicius és Mbappé hol fog játszani, van-e annyi hely a bal szélen, hogy ne szaladjanak neki a másiknak.
Mbappé az elmúlt években sokkal többet volt center, mint balszélső (tavaly 38-4, idén 25-18, azelőtt 33-13), alapvetően alighanem ott fog játszani.
Simán foghatjuk őket, ezeknek a bl mindig sokkal fontosabb lesz, mint a bajnokság vagy a kupa..davi10 írta: ↑2024.05.11. 13:10:00Hát nem tudom, én még mindig nem vagyok róla meggyőződve, hogy egy Kroos-Modric utáni, Mbappe-val megerősített (vagy meggyengített, ez majd kiderül) Real Madrid-ot lehetetlen lenne utolérni. Nálam inkább a nálunk lévő szerencsétlenkedés az aggasztóbb, mint az ott történő építkezés. Egy másik edzővel, rendes fizikai felkészítéssel, rotációval és mondjuk 3-4 igazolással akár pariban is lehetnénk.
Ehelyett marad Xavi és a kulcsjátékosok kipukkadásig játszatása.
Ancelotti alatt ez szerintem nem is téma. Max utána. Nemrég úgy ejtették ki a Cityt, hogy kvázi mindkét brazil balszélső volt, és a City azt sem tudta, mit csináljanak velük. Még így is meg tudná oldani. DE:brazilfan írta: ↑2024.05.11. 13:34:28Sok olyan játékost vittek Madridba, akiknek az ismertsége fontosabb volt annál, hogy van-e helyük a Realban, például Michael Owent, Huntelaart, Kakát. Nem tudom, hogy Vinicius és Mbappé hol fog játszani, van-e annyi hely a bal szélen, hogy ne szaladjanak neki a másiknak.