2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
A Bl-t én sem feltétlenül az edző érdemének vagy bukásának tulajdonítanám, ahogy a keret sem biztosíték semmire. A legjobb példa talán Pep. Szerintem senki sem mondaná rá hogy gyenge vagy éppen közepes edző edző lenne, de átvett egy BL-címvédő Bayernt, akivel a negyeddöntőben kiesett, a Cityvel 6 év kellett neki egy BL-győzelemre.LG írta: ↑2024.05.25. 15:11:58Nagyon ritkán összejön gyengébb edzőnek is, pl. a fenti példa, ahogy Rehagel is nyert EB-t a görögökkel, de azért nem ez a jellemző. Inkább az, hogy még kiváló edzőknek erős kerettel is nehezen jön össze. Fergusson legenda, de hosszú és eredményes pályafutása alatt 2x tudta csak behúzni a BL-t. Wenger csak ezüstig jutott.
A Bayern-nél pedig tényleg volt egy nagyon erős keret, de erős kerete volt korábban Guardiolának és később Tuchel-nek is, nekik mégsem jött össze. Pedig ők elég jó edzők, akik már korábban bizonyítottak a BL-ben. Szóval alapvetően nehéz behúzni a sorozatot, sokszor apróságokon el lehet csúszni.
Flick ilyen szempontból tényleg kérdőjel, mert még hosszabb távon nem bizonyított, lehet, hogy csak 1 jó futás volt benne. De én ezt valahogy nem gondolnám. A válogatottal tényleg csúnyán bukott, de egyrészt a klub- és a válogatott foci más kávéház, másrészt elkezdőttek ott a bajok már korábban is, szóval azzal nem értek egyet, hogy ő züllesztette le a csapatot, inkább csak nem tudta a már elindult züllést megállítani.
2 év alatt hány BL-t kellett volna nyernie, 4-et?
Nagyon ritkán összejön gyengébb edzőnek is, pl. a fenti példa, ahogy Rehagel is nyert EB-t a görögökkel, de azért nem ez a jellemző. Inkább az, hogy még kiváló edzőknek erős kerettel is nehezen jön össze. Fergusson legenda, de hosszú és eredményes pályafutása alatt 2x tudta csak behúzni a BL-t. Wenger csak ezüstig jutott.
Jelenleg jó a német liga de kb két évvel ezelőttig a Bayern kb 7-8 évig olyan kerettel ment hogy a kanyarban se volt senki hozzájuk. És a legjobbakat a riválisoktól mindig megvették, hogy így is maradjon. Szóval ott bajnoknak lenni az elmúlt kb 10 évben ujjgyakorlat volt gyengébb edzőknek is mint Kovac.
Azért az a Farmer liga jelenleg erősebb mint a La liga! Bl-t nyerni egy csapattal nem kis dolog azt azért, egy nehezen hiszem! Bőven benne van, hogy bukta lesz, de az ellenkezője is szintén! Ès örülök, h Xavi megy, de tovàbbra is csípem! Sztem lessz még ő itt edző…gy írta: ↑2024.05.25. 13:32:21Ne legyen igazam, de ez a Flick gyerek minden csak nem jó edző. A Bayernnel nyerte a farmer ligát (ami akkoriban Niko Kovacnak is ment) és top kerettel egyszer nyert egy BLt. Utána a német válogatottat úgy lezüllesztette, hogy konkrétan első kapitányként kirúgták onnét.
Nagyon el vagytok vakulva hogy jöjjön valaki nem házon belüli, ha ő hirtelen top edzőnek van könyvelve...
De mondom, váljon be mostmár, ne legyen igazam...
Ne legyen igazam, de ez a Flick gyerek minden csak nem jó edző. A Bayernnel nyerte a farmer ligát (ami akkoriban Niko Kovacnak is ment) és top kerettel egyszer nyert egy BLt. Utána a német válogatottat úgy lezüllesztette, hogy konkrétan első kapitányként kirúgták onnét.
Mondjuk annyit tegyünk hozzá - nem előre mosdatás, csak szimplán statisztikai alapon, hogy tegyük fel, hogy nem jönne be. Mi lenne a következtetés? Hogy hoztunk 1 db profi edzőt, nem jött be, nem próbáljuk meg többet? A nagycsapatok jellemzően úgy lesznek BL-győztesek, hogy odahoznak egymás után 2-3-4-et, és az egyik bejön.LG írta: ↑2024.05.25. 10:12:40Chino! Az általad külsősnek nevezett edzőknek ugyan nem volt barcás múltja korábban, de pl. a hollandok szintén a Cruyff-iskola hívei. Tata Martino ugye azért jött, hogy Messi boldog legyen, és szezon elején, mikor eredményesen, de nem barcásan játszott a csapat, az orrára lett koppintva. Valverde külsős edző volt, de a Ligából érkezett. Nem is bonyolította túl a stratégiáját: hátul legyünk stabilak, elől Messi megoldja. És ez akkor még mondhatjuk, hogy működött is, de azóra már nincs Messi, aki megoldja. Luis Enrique pedig belsős volt, mégis ő volt az, aki legkevésbé ragaszkodott MEREVEN a stílushoz, sokáig szerintem tökéletesen megtalálta az egyensúlyt, az utolsó szezonjára elromlott valami sajnos, eltűnt a stabilitás.
Flick jóval merészebb választás bárkinél a csapat modern érájában, senkihez sem hasonlítható. Számomra pont ezért lesz nagyon izgalmas a következő szezon, olyan kérdésekre kaphatunk választ, amiket eddig csak találgathattunk. Én várom nagyon!![]()
Ha a 2000-es éveket szigorúan nézzük nem volt olyan sok "belsős" edző, aki pedig itt dolgozott azt sikerként lehet elkönyvelni. Valverdét, aki a '80-as években játszott itt 1-2 évet én nem venném ebbe a halmazba, szegény Tito gyakorlatilag 1 évet volt, de egy bajnokság és BL elődöntő leesett, de a Pep-féle Dream Team-ben neki is nagy szerepe volt. Hogy Koeman mennyire számít "belterjesnek" azon lehet vitázni.bence0330 írta: ↑2024.05.20. 16:06:00Ilyen mélységekben azért talán nem hiszem el a pletyiket de tételezzük fel a játék kedvéért:
Motta gyakorlatialg már tuti Juve. Marquez jelen pillanatban elfogadható lenne, ha elégszer próbálkozunk háton belülivel, néha összejöhet Egy darabig Xavi is összejött nagyjából. Főleg most, hogy nagyon kell a masiára támaszkodni. De szerintem csak akkor elfogadható, ha valamelyik nagy (két német+Conceicao) nem akarná elvállalni.
Szinte biztos, hogy meghozták a döntést marad-e vagy sem jövő évre.
Ebből a névsorból,ha valós az információ,az olvasható ki,hogy a menedzsmentnek lővése sincs,hogy milyen módon építsék fel a szakmai munkát. Egyetértés nem olvasható ki,az 5 szóba jött név,kb.5 különböző stílust képvisel.
Nem érdekel igazán minek hívják. Az sem, hogy mentegetőznek, olvastam redditen spanyol (nem Madridi) emberek véleményét is. A lényeg, Madridi kezdeményezésre, a spanyol állam szavazza meg a törvényt. Az igaz, hogy nem csak a sportot érinti, hiszen a gazdagoknak több marad zsebben, legyen focista, vállakozó vagy a egyéb, ugyanúgy vonatkozik rá. Nem tartom semmilyen szempontból igazságosnak. Persze a katalán kormány is dönthet hasonlóról, de nem fogok a politikába belemenni mi hogy zajlik Spanyolországban. A lényeg, hogy a Madridi magas keresetűek előnyt fognak élvezni az összes többi tartomány dolgozójával. Nevezzük Mbappe vagy akár Backham törvénynek. A 6 éves otttatrózkodás ha igaz, mert csak kommentben olvastam, ténylegesen befolyásolhatja a focisták keresetét.
Egy fővárosban a helyi tartománynak teljesen mások a lehetőségei, gondolom egy Valenciai tartományban más a matek. Egyelőre én nem tudok olyanról, hogy egy ligában A csapat játekosai máshogy adózzanak, mint B csapaté, de hát ha valamiben, legalább ebben akkor úttörő lehet a Liga.El Sie7e írta: ↑2024.05.14. 11:04:35Nem a spanyol kormány üldözi katalóniát dologról van szó hanem a helyi tartományi kormány (amit katalónia is megszavazhat magának) akar a helyi adóból kedvezményt adni annak a gazdag külföldinek aki Madrid tartományban fog adózni és helyben befektet bármibe ami nem ingatlan a befektetett összeg 20%-át visszakapja adókedvezményben. Elvileg ha mondjuk 20M-t keres valaki és 20M-t befektet Madridban ebből 4M-t visszakap adókedvezményben. Azzal számolnak, hogy kb 30000 embert fog érinteni ez illetve, hogy aki eddig más külföldi országban adózott az visszamehet Madridba ha kedvezőbbek az a feltételek ezáltal extra pénz forog a tartományba.
Nem ástam magam bele túl mélyen mert annyira nem érdekel egy másik ország adózása de a hírek alapján elvileg van benne olyan kitétel is, hogy legalább 6 éven keresztül kell befektetni, hogy jogosult legyen erre az ember tehát az első 5 évben Mbappé is ugyanannyi adót fog fizetni pont a Beckham törvény miatt ami viszont érvényes egész Spanyolországra.