2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Nem olvastam utána, és nem is Münchenben élek (bár Bayern fan van mindenütt), de akikkel beszéltem nem sokan tartják remek edzőnek.
Pontosan ez. 19re húz lapot, és maximum találgathatjuk, hogy mitől pánikol ami miatt ezt és így! csinálta végül... Minden esetre négy hete az ellenkezőjét gondolta (vagy egy gerinctelen féreg, esetleg mindkettő). Valahogy nem hagy nyugodni a gondolat hogy egy nárcisztikus pöts és a pesszimista nyilatkozat miatt gondolt egyet hogy na hallod megmutatom ki a főnök, akkor húzzál el innen azt szakasszunk gyorsan valakit... Szóval hogy semmi különös koncepció nincs ebben csak Laporta önérzete... De simán benne van az is hogy tévedek.Chino írta: ↑2024.05.25. 17:00:26Laporta hatalmas kockázatot vállalt szerintem Flickkel, főleg egy ilyen ingatag időszakban. Ha marad Xavi az egy biztonsági megoldás, a szurkolók nem fordulnak ellene, eredményekre is lehet esély. Elküldeni egy legendát és hozni egy külsős edzőt, aki azért nem olyan rutinos vagy nagy nevű veszélyes ilyen helyzetbenn. Ha nem jönnek az eredmények nagyon könnyen Flick és Laporta ellen irányulhat a népharag.
A Bl-t én sem feltétlenül az edző érdemének vagy bukásának tulajdonítanám, ahogy a keret sem biztosíték semmire. A legjobb példa talán Pep. Szerintem senki sem mondaná rá hogy gyenge vagy éppen közepes edző edző lenne, de átvett egy BL-címvédő Bayernt, akivel a negyeddöntőben kiesett, a Cityvel 6 év kellett neki egy BL-győzelemre.LG írta: ↑2024.05.25. 15:11:58Nagyon ritkán összejön gyengébb edzőnek is, pl. a fenti példa, ahogy Rehagel is nyert EB-t a görögökkel, de azért nem ez a jellemző. Inkább az, hogy még kiváló edzőknek erős kerettel is nehezen jön össze. Fergusson legenda, de hosszú és eredményes pályafutása alatt 2x tudta csak behúzni a BL-t. Wenger csak ezüstig jutott.
A Bayern-nél pedig tényleg volt egy nagyon erős keret, de erős kerete volt korábban Guardiolának és később Tuchel-nek is, nekik mégsem jött össze. Pedig ők elég jó edzők, akik már korábban bizonyítottak a BL-ben. Szóval alapvetően nehéz behúzni a sorozatot, sokszor apróságokon el lehet csúszni.
Flick ilyen szempontból tényleg kérdőjel, mert még hosszabb távon nem bizonyított, lehet, hogy csak 1 jó futás volt benne. De én ezt valahogy nem gondolnám. A válogatottal tényleg csúnyán bukott, de egyrészt a klub- és a válogatott foci más kávéház, másrészt elkezdőttek ott a bajok már korábban is, szóval azzal nem értek egyet, hogy ő züllesztette le a csapatot, inkább csak nem tudta a már elindult züllést megállítani.
2 év alatt hány BL-t kellett volna nyernie, 4-et?
Nagyon ritkán összejön gyengébb edzőnek is, pl. a fenti példa, ahogy Rehagel is nyert EB-t a görögökkel, de azért nem ez a jellemző. Inkább az, hogy még kiváló edzőknek erős kerettel is nehezen jön össze. Fergusson legenda, de hosszú és eredményes pályafutása alatt 2x tudta csak behúzni a BL-t. Wenger csak ezüstig jutott.
Jelenleg jó a német liga de kb két évvel ezelőttig a Bayern kb 7-8 évig olyan kerettel ment hogy a kanyarban se volt senki hozzájuk. És a legjobbakat a riválisoktól mindig megvették, hogy így is maradjon. Szóval ott bajnoknak lenni az elmúlt kb 10 évben ujjgyakorlat volt gyengébb edzőknek is mint Kovac.
Azért az a Farmer liga jelenleg erősebb mint a La liga! Bl-t nyerni egy csapattal nem kis dolog azt azért, egy nehezen hiszem! Bőven benne van, hogy bukta lesz, de az ellenkezője is szintén! Ès örülök, h Xavi megy, de tovàbbra is csípem! Sztem lessz még ő itt edző…gy írta: ↑2024.05.25. 13:32:21Ne legyen igazam, de ez a Flick gyerek minden csak nem jó edző. A Bayernnel nyerte a farmer ligát (ami akkoriban Niko Kovacnak is ment) és top kerettel egyszer nyert egy BLt. Utána a német válogatottat úgy lezüllesztette, hogy konkrétan első kapitányként kirúgták onnét.
Nagyon el vagytok vakulva hogy jöjjön valaki nem házon belüli, ha ő hirtelen top edzőnek van könyvelve...
De mondom, váljon be mostmár, ne legyen igazam...
Ne legyen igazam, de ez a Flick gyerek minden csak nem jó edző. A Bayernnel nyerte a farmer ligát (ami akkoriban Niko Kovacnak is ment) és top kerettel egyszer nyert egy BLt. Utána a német válogatottat úgy lezüllesztette, hogy konkrétan első kapitányként kirúgták onnét.
Mondjuk annyit tegyünk hozzá - nem előre mosdatás, csak szimplán statisztikai alapon, hogy tegyük fel, hogy nem jönne be. Mi lenne a következtetés? Hogy hoztunk 1 db profi edzőt, nem jött be, nem próbáljuk meg többet? A nagycsapatok jellemzően úgy lesznek BL-győztesek, hogy odahoznak egymás után 2-3-4-et, és az egyik bejön.LG írta: ↑2024.05.25. 10:12:40Chino! Az általad külsősnek nevezett edzőknek ugyan nem volt barcás múltja korábban, de pl. a hollandok szintén a Cruyff-iskola hívei. Tata Martino ugye azért jött, hogy Messi boldog legyen, és szezon elején, mikor eredményesen, de nem barcásan játszott a csapat, az orrára lett koppintva. Valverde külsős edző volt, de a Ligából érkezett. Nem is bonyolította túl a stratégiáját: hátul legyünk stabilak, elől Messi megoldja. És ez akkor még mondhatjuk, hogy működött is, de azóra már nincs Messi, aki megoldja. Luis Enrique pedig belsős volt, mégis ő volt az, aki legkevésbé ragaszkodott MEREVEN a stílushoz, sokáig szerintem tökéletesen megtalálta az egyensúlyt, az utolsó szezonjára elromlott valami sajnos, eltűnt a stabilitás.
Flick jóval merészebb választás bárkinél a csapat modern érájában, senkihez sem hasonlítható. Számomra pont ezért lesz nagyon izgalmas a következő szezon, olyan kérdésekre kaphatunk választ, amiket eddig csak találgathattunk. Én várom nagyon!![]()
Ha a 2000-es éveket szigorúan nézzük nem volt olyan sok "belsős" edző, aki pedig itt dolgozott azt sikerként lehet elkönyvelni. Valverdét, aki a '80-as években játszott itt 1-2 évet én nem venném ebbe a halmazba, szegény Tito gyakorlatilag 1 évet volt, de egy bajnokság és BL elődöntő leesett, de a Pep-féle Dream Team-ben neki is nagy szerepe volt. Hogy Koeman mennyire számít "belterjesnek" azon lehet vitázni.bence0330 írta: ↑2024.05.20. 16:06:00Ilyen mélységekben azért talán nem hiszem el a pletyiket de tételezzük fel a játék kedvéért:
Motta gyakorlatialg már tuti Juve. Marquez jelen pillanatban elfogadható lenne, ha elégszer próbálkozunk háton belülivel, néha összejöhet Egy darabig Xavi is összejött nagyjából. Főleg most, hogy nagyon kell a masiára támaszkodni. De szerintem csak akkor elfogadható, ha valamelyik nagy (két német+Conceicao) nem akarná elvállalni.
Szinte biztos, hogy meghozták a döntést marad-e vagy sem jövő évre.
Ebből a névsorból,ha valós az információ,az olvasható ki,hogy a menedzsmentnek lővése sincs,hogy milyen módon építsék fel a szakmai munkát. Egyetértés nem olvasható ki,az 5 szóba jött név,kb.5 különböző stílust képvisel.
Nem érdekel igazán minek hívják. Az sem, hogy mentegetőznek, olvastam redditen spanyol (nem Madridi) emberek véleményét is. A lényeg, Madridi kezdeményezésre, a spanyol állam szavazza meg a törvényt. Az igaz, hogy nem csak a sportot érinti, hiszen a gazdagoknak több marad zsebben, legyen focista, vállakozó vagy a egyéb, ugyanúgy vonatkozik rá. Nem tartom semmilyen szempontból igazságosnak. Persze a katalán kormány is dönthet hasonlóról, de nem fogok a politikába belemenni mi hogy zajlik Spanyolországban. A lényeg, hogy a Madridi magas keresetűek előnyt fognak élvezni az összes többi tartomány dolgozójával. Nevezzük Mbappe vagy akár Backham törvénynek. A 6 éves otttatrózkodás ha igaz, mert csak kommentben olvastam, ténylegesen befolyásolhatja a focisták keresetét.
Egy fővárosban a helyi tartománynak teljesen mások a lehetőségei, gondolom egy Valenciai tartományban más a matek. Egyelőre én nem tudok olyanról, hogy egy ligában A csapat játekosai máshogy adózzanak, mint B csapaté, de hát ha valamiben, legalább ebben akkor úttörő lehet a Liga.El Sie7e írta: ↑2024.05.14. 11:04:35Nem a spanyol kormány üldözi katalóniát dologról van szó hanem a helyi tartományi kormány (amit katalónia is megszavazhat magának) akar a helyi adóból kedvezményt adni annak a gazdag külföldinek aki Madrid tartományban fog adózni és helyben befektet bármibe ami nem ingatlan a befektetett összeg 20%-át visszakapja adókedvezményben. Elvileg ha mondjuk 20M-t keres valaki és 20M-t befektet Madridban ebből 4M-t visszakap adókedvezményben. Azzal számolnak, hogy kb 30000 embert fog érinteni ez illetve, hogy aki eddig más külföldi országban adózott az visszamehet Madridba ha kedvezőbbek az a feltételek ezáltal extra pénz forog a tartományba.
Nem ástam magam bele túl mélyen mert annyira nem érdekel egy másik ország adózása de a hírek alapján elvileg van benne olyan kitétel is, hogy legalább 6 éven keresztül kell befektetni, hogy jogosult legyen erre az ember tehát az első 5 évben Mbappé is ugyanannyi adót fog fizetni pont a Beckham törvény miatt ami viszont érvényes egész Spanyolországra.