2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Az utolsó mondat hülyeség, nem az eredményekre vonatkozik a "többmintegyklubság". Ha kiesnénk a másodosztályba, akkor is a katalánságról szólna. Inkább akkor hangozna jobban, ha visszaszerezné a klub a tisztességét, és a becsületét.brazilfan írta: ↑2024.05.28. 18:10:34Számomra a klub (mindenki által ismert) jelmondata még nem üresedett ki, és ezt többek között Xavi meg a fiatal, nem feltétlenül saját nevelésű, de erősen Barca-kötődésű fiatalok erősítik meg. Akik közül többen is Xavinak köszönhetően kerülhettek be az első csapatba.
Lehetséges, hogy a klub jelmondata kevésbé hangzik jól egy-egy kevésbé eredményes időszakban, de ugyanígy vissza is nyerheti az értelmét.
Pont ez a baj veled, meg pár fanatikus szurkolóval itt.
Dehogyis nem, sőt minden nagy játékosnak és edzőnek, akinek komoly sikereket köszönhet meg a csapata. Nemcsak Barcelonában, máshol is járna.
Marc Bernal, ballábas, védekező középpályás. Katalán. De most elbizonytalanodtam, hogy rá gondolsz-e, mert ő már 17 éves. Sok tehetséges fiatal van, mindig is volt, akkor is, amikor senki nem tudta magát beverekedni az első csapatba.
nem tudom, csak sejtem.gerobarcaa írta: ↑2024.05.28. 16:51:07
Honnan tudod ezt elore? Hol voltak ok 17-18 evesen? El kell
Szomoritsalak,hogy a jobbak tartalekok voltak a csapatban.van egy nagyszeru magunk,csak nem kell szethajtani.
Fort,Cubarsi,Araujo,Balde
Gavi,Bernal,Pedri,Fermin,van meg egy u15os srac akit nagyon istenitenek.
Yamal pedig egy szuletett zseni,16 evesen a prime Ney mozgasat idezi,mar csak rutin kell neki es nem szarra hajtani.De jelenleg nincs,Eto’o,Dinho,Henry fele kaliberekre lehetosegunk mint kulsosok
Honnan tudod ezt elore? Hol voltak ok 17-18 evesen? El kellcsababarca írta: ↑2024.05.28. 16:33:46Sajátos értelmezéseit olvashatjuk ennek a mára már teljesen elkoptatott több mint egy klub szövegnek.
Troym idézte, mit is jelent ez a szlogen.
Persze értelmezhetjük úgy, hogy akkor lesz katalán identitása ha saját nevelések játszanak benne, de nem erről szól.
Az, hogy Xavi barca szurkoló volt, és most is az, illetve lesz semmit nem ad ehhez hozzá.
Sajnos éppen elvett, mert a szurkolói habitusát nem tudta levetkőzni, és a pad mellett inkább viselkedett egy eszétvesztett szurkolóként sokszor, mint egy karizmatikus, a játékosait egy irányba terelő szakemberként.
Semmiben nem érzem azt, hogy Fermin, Gavi, Pedri, Cubarsi hozzátenne ehhez az identitáshoz. Dicséretes ahogy teljesítenek a csapatban, az bizonyos, de ettől nem leszünk több mint egy klub.
Olvastam azt is, hogy a realnál nem játszanak saját nevelések. Vajon miért nem? Talán mert nem elegek, és mivel az eredményeket üldözik, ezért nem tesznek be csak azért sajátneveléseket, hogy néhány szurkoló ennek örüljön. Ennél profibb egy klub működése.
Azt felejtsük el, hogy majd összeáll egy VV, Puyol, Piqué, Xavi, Iniesta, Busquets, Messi gerinc, Guardiola kaliberű edzővel, mert kvalitásban ez kb a lehetetlen.Ott szerencsés volt a dolog mert a saját nevelésekkel eredményeket is tudtunk elérni. Mármint bocsánat, címekért harcoltunk kb végig amíg a gerinc toppon volt. Ma hiába hozná legjobbját a fenti 4-es Yamallal kiegészülve se tudnák megközelíteni sem azt az időszakot.
De nem is lehet elvárás, szerintem.
De a Mes que un club nem azt jelenti, hogy sajátnevelésű/fiatal játékosokat játszatunk, sem azt, hogy a legendáink a klubnak drukkolnak.brazilfan írta: ↑2024.05.28. 15:31:47Szerintem érezhető, én Gaviban, Pedriben, Fermínben, Cubarsíban, Yamalban is érzem ezt.
És természetesen Xaviban is:
„Vasárnaptól kezdve én is már csak egy Culé leszek a lelátón, akár most az Estadi Olímpicban, akár néhány hónap múlva a Camp Nouban, mert mielőtt játékos vagy edző lennék, Barça-szurkoló vagyok, és csak a legjobbat akarom életem klubjának, amelynek mindig a rendelkezésére fogok állni.”
Szerintem érezhető, én Gaviban, Pedriben, Fermínben, Cubarsíban, Yamalban is érzem ezt.
Sajnos az egyik dologból következik a másik (ikonokkal bánás vs mézes mázas bohóckodás) illetve a másik dologból az egyik (mézes mázas bohóckodás vs ikonokkal bánás), tehát teljes az átjárás a két dolog között, oda és vissza egyaránt.
Mondjuk szerintem a Montjuic-ban méltatlan is lett volna. Majd ha kész az új Camp Nou és Messi még játszik, akkor gondolom elhívjuk az Inter Miami-t a Gamperre, ez szerintem nagyon adná magát.Nyiri81 írta: ↑2024.05.28. 13:25:15Lehet megkeresték és nemet mondott. Ki tudja?dingdong írta: ↑2024.05.28. 12:41:27Nekem az a furcsa, hogy Messinek azóta sem szerveztek egy barátságos meccset amire beszervezik azokat a játékosokat is akik a karrierjén fontosak voltak Xavi, Iniesta, Pique, Suarez, Fabregas, Ronaldinho stb és akkor egy félidő Miami másik Barca mez. Valószínüleg mindegy is ezen filózni már.
Lehet megkeresték és nemet mondott. Ki tudja?dingdong írta: ↑2024.05.28. 12:41:27Nekem az a furcsa, hogy Messinek azóta sem szerveztek egy barátságos meccset amire beszervezik azokat a játékosokat is akik a karrierjén fontosak voltak Xavi, Iniesta, Pique, Suarez, Fabregas, Ronaldinho stb és akkor egy félidő Miami másik Barca mez. Valószínüleg mindegy is ezen filózni már.
Azért ha végignézed az aranykor játékosait, full ki lettek tömve pénzzel. Egyik se nagyon bánkódik. Akinek volt lehetőség volt búcsúmeccs. Puyon sérülés miatt hagyta abba és nem volt lehetőség. Akinek tudtak búcsúmeccset szervezni mindannyian megkapták.
Igen Fermin gesztusa nagyon szép volt.
Nagy örömmel várom a Flick időszakot és nyilván nem kell félteni esetleges naívsága miatt, de látva a barcelonai "sajátosságokat", a megkeresés udvariassági körei után én biztosan a normálisnál komolyabb hangsúlyt fektettem volna arra a témára, hogy asszisztenst kerestek a játékaitokhoz vagy edzőt?