2024.05.28. 16:33:46
Sajátos értelmezéseit olvashatjuk ennek a mára már teljesen elkoptatott több mint egy klub szövegnek.
Troym idézte, mit is jelent ez a szlogen.
Persze értelmezhetjük úgy, hogy akkor lesz katalán identitása ha saját nevelések játszanak benne, de nem erről szól.
Az, hogy Xavi barca szurkoló volt, és most is az, illetve lesz semmit nem ad ehhez hozzá.
Sajnos éppen elvett, mert a szurkolói habitusát nem tudta levetkőzni, és a pad mellett inkább viselkedett egy eszétvesztett szurkolóként sokszor, mint egy karizmatikus, a játékosait egy irányba terelő szakemberként.
Semmiben nem érzem azt, hogy Fermin, Gavi, Pedri, Cubarsi hozzátenne ehhez az identitáshoz. Dicséretes ahogy teljesítenek a csapatban, az bizonyos, de ettől nem leszünk több mint egy klub.
Olvastam azt is, hogy a realnál nem játszanak saját nevelések. Vajon miért nem? Talán mert nem elegek, és mivel az eredményeket üldözik, ezért nem tesznek be csak azért sajátneveléseket, hogy néhány szurkoló ennek örüljön. Ennél profibb egy klub működése.
Azt felejtsük el, hogy majd összeáll egy VV, Puyol, Piqué, Xavi, Iniesta, Busquets, Messi gerinc, Guardiola kaliberű edzővel, mert kvalitásban ez kb a lehetetlen.Ott szerencsés volt a dolog mert a saját nevelésekkel eredményeket is tudtunk elérni. Mármint bocsánat, címekért harcoltunk kb végig amíg a gerinc toppon volt. Ma hiába hozná legjobbját a fenti 4-es Yamallal kiegészülve se tudnák megközelíteni sem azt az időszakot.
De nem is lehet elvárás, szerintem.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."