Troym írta: ↑2024.06.06. 13:26:56
Mondom, egyszerűsítem a mondandóm, de a lényege, hogy az izomzat / erőnlét felépítése szerintem nem évekig tart, ha eleve európai top fociban játszol, ergo Flick csapata simán meg tudja ugrani (ha képes rá) hogy jól felkészíti a csapatot, ahhoz már sok köze nem lesz Xavinak és csapatának.
Válasszuk külön az izomzatot és az erőnlétet.
Az izomzat felépítése igenis hosszabb ideig tart felépíteni, mivel az izomzatot nem lehet hetek alatt növelni mondjuk pár kilóval ( alsó v. felső testre). Ha valaki fel akar szedni 5 kg izmot, az nem hetek, hanem hónapok vagy évbe is telhet. De ez szerintem nem is kell egy top ligában játszó labdarúgónak, mert ha nincsenek meg ezek az izomzati alapok, el se jut egy Barca szintig.
Az erőnlét az más. Ott is kell idő, hogy csúcsformába hozzák magukat a játékosok. De itt inkább 4-6-8 hét az, ahol már komolyabb eredményeket ( kondíciót) lehet elérni. Ebben van nagy szerepe a erőnléti stábnak.
Magát a kondíciót gyorsan el lehet veszíteni (3-4 hét alatt is, ha teljesen leállsz az edzésekkel). Ezért is kell a szezonok előtt már hetekkel elkezdeni a felkészülést. Nem véletlen, ha látunk egy jó szezon utáni csapatot rémesen játszani ősszel, ott a fizikai felkészítést valószínűleg elszúrták.
És akkor még nem beszéltünk az izület- izomzat különböző felkészítéséről ( és ennek okán a szezon korai sérülései), vagy az állóképesség-gyorsaság fejlesztésének különbségeiről. De ez már nagyon off lenne ide.
Én örülök Flick érkezésének ebből a szempontból is. Remélem végre látunk egy olyan szezont, ahol, mind fizikailag, mind taktikailag jól felépített csapatot látunk. És dőljön el, ki az, aki megüti a top szintet a játékosok közül.
Azt is remélem, Lewának lesz igaza, amikor szólt Xavinak (még januárban-f.: Barcauniversal), hogy baj van az edzések intenzitásával, mert akkor van/lesz hova fejlődnie a csapatnak.