Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Chino
Llegenda del Barça

2024.06.20. 23:03:29

bence0330 írta:
2024.06.20. 22:40:21
ocsike83 írta:
2024.06.20. 22:30:51
Holnap indulhat a vezetőség Bilbaoba tárgyalni. Mielőtt az az 50 nem 100, vagy 120 lesz.
Nem nagyon lehet, elvileg van egy 50 milliós kivásárlási ára, szóval ha a játékos ide akar jönni (ami elvileg 100%-ig pipa), és mi kifizetjük, akkor ennyi lesz is kész, akkor is, ha most 20 góllal fejezi be az EB-t.
Amúgy igen, megvan a srácban, amit szerettünk Dembélében, és nincs meg benne, amit nem szerettünk. Erősen javított verziója, és ő is elvan bármelyik szélen majdnem ugyanolyan szinten, ha kell, ami külön plusz.
Sajnos nem 50, hanem közel 60 bizonyos változók miatt és a Bilbao nem hajlandó részletfizetést engedni. Szóval az sem olyan egyszerű.
Canceloval kapcsolatban azt írják, hogy a City hajlandó még egy évre kölcsönadni, viszont egy kötelező vételi opciót bele kell foglalni a szerződésbe. (25 vagy 30 millió, posntosan nem emlékszem)
Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.06.20. 22:40:21

ocsike83 írta:
Holnap indulhat a vezetőség Bilbaoba tárgyalni. Mielőtt az az 50 nem 100, vagy 120 lesz.
Nem nagyon lehet, elvileg van egy 50 milliós kivásárlási ára, szóval ha a játékos ide akar jönni (ami elvileg 100%-ig pipa), és mi kifizetjük, akkor ennyi lesz is kész, akkor is, ha most 20 góllal fejezi be az EB-t.
Amúgy igen, megvan a srácban, amit szerettünk Dembélében, és nincs meg benne, amit nem szerettünk. Erősen javított verziója, és ő is elvan bármelyik szélen majdnem ugyanolyan szinten, ha kell, ami külön plusz.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
ocsike83
Jugador d'estrella

Més que un club :P
vg99
Capitá del Barça

2024.06.20. 21:34:10

Ez a Fabian Ruiz nem is olyan rossz.. csak 30 M a TM értéke.
bunga
Capitá del Barça

2024.06.20. 21:19:20

Úgy látszik, ha Fayet eladják, megveszik Mbacket és ő fog részt venni az előszezonban. Akármi lesz az igazolásokkal és a fiatalok előléptetésével, jó játékosban nem lesz hiány. A kérdés, hogy hányan, kik lesznek képesek klasszis teljesítményre, mert ez határozza meg, hogy lesz-e előrelépés. Ha Flick jó edző, meg fogja találni mindenkinek a legjobb posztját és ebből kikeveri a csapatjátékot.
Chino
Llegenda del Barça

2024.06.20. 19:02:20

gránit írta:
2024.06.20. 17:39:30
Troym írta:
2024.06.20. 09:34:36
Amit nem értek FFP függetlenül, hogy van egy 19 fős keret, ami nem volt elégséges.
Egyetértek azzal, hogy egy bő keretre van szükség.

Papíron 19 fővel vágtunk neki a szezonnak, de hozzá kell tenni, hogy ehhez a létszámhoz hozzájöttek az ifiből felhozott játékosok, akik nem rendelkeztek nagycsapatos szerződéssel, de a nagycsapatban játszottak. Így azért folyamatosan feltöltöttük a papíron 19 fős keretet, Yamallal, Fermínnel, később Cubarsí-val, Roque-val meg Forttal, utóbbi is játszott 10 meccsen. Így azért a gyakorlatban egy kb 24 fős keretünk volt, ami nem rossz ahhoz képest, hogy a maximum 25 fő.

Ha Valle esélyt kap, lehet, hogy Cancelo-ért nem fizetünk 30 milliót, és spórolhatunk ezen, bár utóbbi mellett szól, hogy kétlábas, ami mindig nagy érték, ha valaki kiesik, és pótolni kell.

Ahogy írtad, 2 szerződés lejár (Romeu, Roberto). Ha távoznak, akkor marad 22 ember. Én visszahoznám Torrét, így belső tkp posztra már lenne 5 emberünk (Gündogan, Raphinha, Fermín, Pedri, Torre). Ez már egy elfogadható mélység. Ez 23 ember.

Cserekapust hoznék, Penát egy tisztességes kilépőcsomaggal búcsúztatnám, a fizetése nem túl magas, megérné neki, és nem sokba fájna. A létszámot ez ugye nem változtatja, ahogy Cancelo esete sem, tehát 23 ember.

Jönnie kellene egy csúcs vkp-nak, és én egy csatárt is hoznék, amivel persze nem mindenki ért egyet, nem is akarom újranyitni a vitát, csak számolgatok. Ez 25 ember, és ott van de Jong, akit megpróbálnék távozásra bírni. Rólunk két év alatt lehúzhat 74 millió eurót, de ha két évig lelátóztatjuk, akkor 2026-ban két játékperc nélküli év után senkinek nem fog kelleni. Ehelyett ha most távozik, még mindig le tud húzni egy másik csapatot, amivel hosszú távon nagyobbat kaszáhatna. Ha meggyőzhető lenne, jöhetne egy csere vkp is, amire a kiszemeltünk talán Guido Rodriguez (bár én nem vagyok elájulva tőle, még csere szintjén sem).

Felix távozna, ez 24 ember, Fortnak nem adnék nagycsapatos szerződést, mert 10 meccsért nem éri meg egy helyet pazarolni, ez 23 ember, a maradék két helyet meg két vésztartalékkal tölteném fel a középhátvéd posztra (Faye + egy ingyenes igazolás, például a tegnap említett Burca).
Fermin végig a hivatalos keret tagja volt, azt hiszem Yamal is ha jól emlékszem júlusban kapott felnőtt szerződést (de ebben nem vagyok 100 %-ig biztos. Cubarsi és Roque lett év közben teljes értékű kerettag. Fort viszont az új szerződése értelmében a szezont az A-csapatban kezdi, az Atleticben véget ért a pályafutása. Casádo, Bernal, Valle, Darvich, Fayé és talán Unai megy az előszezonban a felnőtt csapattal az utánpótlásból, Flick őket akarja felmérni.
Vallét mindenképpen szeretné, legalábbis azt nyilatkozta, hogy szeretné ha csatlakozna jövőre, mert hiába tud Fort és Cancelo is a bal szélen játszani, ő a természetes posztjukon akarja látni a játékosait. Ebben mondjuk egyet tudok érteni vele, bár a kényszer nagy úr, ezt láthattuk, főleg idén.
Romeunak nem jár le a szerződése, csak el akarják távolítani a csapatból, Alonso, aki biztosan távozik.

De Jongot hiába próbálnánk eladni, ő nem fog távozni, ezt többször is kijelentette, sőt a szerződését sem igazán akarja meghosszabbítani. Erre sajnos számítani lehetett. Senki nem fog neki ilyen fizetést adni, max. egy PSG, de nekik pedig nincs szükségük rá, még diszkont áron sem.
Guido Rodriguezről lecsúsztunk, legalábbis mindenhol azt írták. Május 30-ig várt, hogy biztosat tudjanak neki mondani, de ez nem jött össze.

gránit írta:
Így lenne 6 belső védőnk, amivel nyugodtan várhatnánk a szezont, 4 mélységi középpályás, 5 belső tkp, két balszélső, két jobbszélső, és három csatár, úgy, hogy talán Guiura is lehet majd számítani.

Frimponggal Flick valószínűleg 4-2-3-1-ezni akar, ezt azért nem találom a legmegfelelőbbnek, mert belső tkp-k terén egész jól állunk, ezzel a felállással viszont pazarolnánk ezt a potenciálunkat. Ha Valle kerülne a balhátvéd posztra, akkor visszatértnénk a két belső védős rendszerre, így a 4 ember is elég lehet oda, de Fayét ennek ellenére nem engedném el.
Ez a Burca nem igazán tudom ki, utánanéztem, de csak annyit láttam, hogy valami szaúdi kiscsapatnál játszott, akik nem hosszabbítottak vele és jelenleg semmilyen klubja nincs. A válogatottban nem láttam, szóval véleményt nem nagyon tudok mondani
Szerintem egy Inigo-Fayé csere elég lenne, azon a poszton úgysem nagyon kell rotálni, még ha hárman lesérülnek egyszerre akkor is vannak elegen. (bár függ attól milyen rendszerben akar játszani)

Szerintem Flick a 4-2-3-1-et úgy képzeli el, hogy 4 védő 2 vkp a csatár mögött egy tkp/irányító mellette pedig a két szélső egy csatárral. A Bayernben is ez volt Gnabryval és Comannal, a válogatottban meg Sanéval. Ezért is kellene nagyon egy megfelelő vkp. Mellesleg Frimpong posztját Cancelo is lehozza, a portugáloknál is ezt játszotta a napokban, csak a bal oldalon.

Persze szép és jó lenne egy Frimpong, meg valami jó csatár is, de ha egy megfelelő vkp-t és szélsőt tudunk hozni én már bőven elégedett leszek.
De még akkor nem számoltunk azzal, hogy kik lehetnek, akik ingyen/kölcsönbe tudnak érkezni, mert az utóbbi két évben gyakorlatilag az ilyen emberek töltötték fel a csapatot. Plusz meglátjuk az Atleticből is csatlakozik-e valaki. Ha a "szokásos" taktikáját választja, Darvichra szerintem jó esély van, nem véletlenül ült már le eddig is többször beszélni vele. 10-esben nagyon fickándozik a srác, a válogatottban is hatalmasakat ment, ez a 4-3-3 nem feküdt igazán neki, nem találta a helyét, legalábbis Marquez ezt mondta, és a tavalyi szezon statokban is ezt bizonyítja. Plusz a Bernal/Casádo duóból is esélyes az egyik
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2024.06.20. 17:51:00

Troym írta:
2024.06.20. 17:46:38
gránit írta:
Ahogy írtad, 2 szerződés lejár (Romeu, Roberto).
Romeu marad szerződés alapján legnagyobb sajnálatomra. Roberto és Alonso szerződése jár le.
Igen, igazad van, rosszul írtam, Alonso, nem Romeu, javítottam. A nyilatkozatai alapján hajlandó távozni (ez plusz egy lehetséges hely a keretben), mert játszani akar, a Girona meg vinné őt is meg Garciát is.

Ha nem igazolhatunk pénzért a Liga miatt, akkor szerintem ingyenes Guido-féle megoldásokkal fogunk operálni, mint tavaly.
Troym
Director del Fútbol

2024.06.20. 17:46:38

gránit írta:
Ahogy írtad, 2 szerződés lejár (Romeu, Roberto).
Romeu marad szerződés alapján legnagyobb sajnálatomra. Roberto és Alonso szerződése jár le.
gránit
Director del Fútbol

Troym írta:
Amit nem értek FFP függetlenül, hogy van egy 19 fős keret, ami nem volt elégséges.
Egyetértek azzal, hogy egy bő keretre van szükség.

Papíron 19 fővel vágtunk neki a szezonnak, de hozzá kell tenni, hogy ehhez a létszámhoz hozzájöttek az ifiből felhozott játékosok, akik nem rendelkeztek nagycsapatos szerződéssel, de a nagycsapatban játszottak. Így azért folyamatosan feltöltöttük a papíron 19 fős keretet, Yamallal, Fermínnel, később Cubarsí-val, Roque-val meg Forttal, utóbbi is játszott 10 meccsen. Így azért a gyakorlatban egy kb 24 fős keretünk volt, ami nem rossz ahhoz képest, hogy a maximum 25 fő.

Ha Valle esélyt kap, lehet, hogy Cancelo-ért nem fizetünk 30 milliót, és spórolhatunk ezen, bár utóbbi mellett szól, hogy kétlábas, ami mindig nagy érték, ha valaki kiesik, és pótolni kell.

Ahogy írtad, 2 szerződés lejár (Alonso, Roberto). Ha távoznak, akkor marad 22 ember. Én visszahoznám Torrét, így belső tkp posztra már lenne 5 emberünk (Gündogan, Raphinha, Fermín, Pedri, Torre). Ez már egy elfogadható mélység. Ez 23 ember.

Cserekapust hoznék, Penát egy tisztességes kilépőcsomaggal búcsúztatnám, a fizetése nem túl magas, megérné neki, és nem sokba fájna. A létszámot ez ugye nem változtatja, ahogy Cancelo esete sem, tehát 23 ember.

Jönnie kellene egy csúcs vkp-nak, és én egy csatárt is hoznék, amivel persze nem mindenki ért egyet, nem is akarom újranyitni a vitát, csak számolgatok. Ez 25 ember, és ott van de Jong, akit megpróbálnék távozásra bírni. Rólunk két év alatt lehúzhat 74 millió eurót, de ha két évig lelátóztatjuk, akkor 2026-ban két játékperc nélküli év után senkinek nem fog kelleni. Ehelyett ha most távozik, még mindig le tud húzni egy másik csapatot, amivel hosszú távon nagyobbat kaszáhatna. Ha meggyőzhető lenne, jöhetne egy csere vkp is, amire a kiszemeltünk talán Guido Rodriguez (bár én nem vagyok elájulva tőle, még csere szintjén sem).

Felix távozna, ez 24 ember, Fortnak nem adnék nagycsapatos szerződést, mert 10 meccsért nem éri meg egy helyet pazarolni, ez 23 ember, a maradék két helyet meg két vésztartalékkal tölteném fel a középhátvéd posztra (Faye + egy ingyenes igazolás, például a tegnap említett Burca).

Így lenne 6 belső védőnk, amivel nyugodtan várhatnánk a szezont, 4 mélységi középpályás, 5 belső tkp, két balszélső, két jobbszélső, és három csatár, úgy, hogy talán Guiura is lehet majd számítani.

Frimponggal Flick valószínűleg 4-2-3-1-ezni akar, ezt azért nem találom a legmegfelelőbbnek, mert belső tkp-k terén egész jól állunk, ezzel a felállással viszont pazarolnánk ezt a potenciálunkat. Ha Valle kerülne a balhátvéd posztra, akkor visszatértnénk a két belső védős rendszerre, így a 4 ember is elég lehet oda, de Fayét ennek ellenére nem engedném el.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2024.06.20. 17:48:25-kor.
soadroli
Llegenda del Barça

2024.06.20. 15:58:34

Hansi Flick has requested FC Barcelona to sign Jeremie Frimpong on a priority basis.
@CatalunyaRadio
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2024.06.20. 15:14:39

bence0330 írta:
2024.06.20. 11:13:23
Érdekes lenne, portugál nyelvű Decóval meg pláne.

De Baena is érdekes lenne, sokadszor nyilatkozta, hogy nagyon szeretne a Barcához csatlakozni, és ő aztán tényleg egy tehetséges játékos, 14 assziszt csak a ligában, 18 összesen, elég durva. Kár, hogy ilyen igazolásokra nem nagyon van pénzünk.
Szó volt Baenáról idén, nem is egyszer, ugyanúgy mint kb. másik 30 emberről, ráadásul még az EB-nek sincs vége, ami után főleg beindiulnak a nevek.
Nico előtt most újra Luis Diaz neve merült fel, ugyanannyiba fáj, mint a spanyol, 58-60 között.
Flick és a klub között ugyanakkor még mindig az elsődleges feladat egy vkp igazolása, balhátvédnek pedig úgy tűnik Valle-t akarja. Remélem benyom egy Fermint a srác.
Forca Barca!!!!
bence0330

2024.06.20. 12:23:35

Romero tegnap azt posztolta, hogy jövő hétre a Barca visszatér az 1:1-be. Remélem, jók a forrásai.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
bence0330

2024.06.20. 11:13:23

Érdekes lenne, portugál nyelvű Decóval meg pláne.

De Baena is érdekes lenne, sokadszor nyilatkozta, hogy nagyon szeretne a Barcához csatlakozni, és ő aztán tényleg egy tehetséges játékos, 14 assziszt csak a ligában, 18 összesen, elég durva. Kár, hogy ilyen igazolásokra nem nagyon van pénzünk.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.06.20. 11:04:09

https://www.football-espana.net/2024/06 ... ed-by-uefa
Ez nagyon érdekes hír. Todibo nem csatlakozhat a MU-hoz, mer ugyanaz a tulaj.
Így Savinho sem csatlakozhat a Cityhez, mert a Troyes is a City Group tagja.
Akkor egyértelműen Savinhot kellene leigazolni, 20 millióért vitte volna a City. Még 1a4-hez alatt is bele kell valahogy férnie. Mehet cserébe Garcia, Romeu, Torre a Gironába.
Valaki szóljon már Deconak :)
Troym
Director del Fútbol

2 szerződés lejár, 2 kölcsönjátékos távozik.
15 fő ma a keret és visszaérkezett Lenglet, Fati, JAraujo, Torre, EG, Dest, Valle. Akkor ez cca 22 játékos és valljuk be ezek a visszaérkező játékosok értéke 0-10 millió lehet.
1-1 szabály esetén is annyit költhetünk, amennyi befolyik a kasszába.
Eladom teszem azt mind a hetet, akkor 70 millióm van költekezni, mi meg 1 db 60 milliós szélsőt akarunk hozni legyen az Nico, Olmo, Diaz, nem fontos.
Ez miért jó?
Lesz 16-17 fős keretünk és 19 is kevés volt.

Ha csak simán nem vennénk senkit lenne 2+1 jhv (Kounde, JAraujo, később Dest) 2 bhv (Valle, Balde, szintén Dest) még 1 khv, SR helyére Torre, 6. számú támadónak Fati és Lenglet kölcsönadható.
Nem így lenne mélyebb a keret? Értem, hogy Xavinak voltak becsípődései, de Flick igazán megnézhetné a jobbra-balra kiszórt kölcsönjátékosokat.
Állítom, ha megtartunk mindenkit és Romeu-Inigo helyére hozunk 1 db vkp-t előrébb járnánk, nem hinném, hogy SR+Alonso+Romeu+Inigo fizetése nem elég 1-1, 1-2, 1-4 szabály esetén egyetlen vkp megszerzésére.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.06.20. 06:59:34

gránit írta:
2024.06.20. 02:48:26
Deco hibája, hogy a Liga nem enged minket igazolni? Télen a Liga évi 204 millió eurós bérkerettel trollkodott velünk (mert ez a részükről már bőven átment trollkodásba), esélyünk sem volt komoly erősítésre. Roque-t is alig tudtuk regisztrálni. Mivel Gavi kiesett a teljes hátralevő szezonra, ideiglenesen törölhettük a regisztrációját, így tudtuk Roque-t beilleszteni. Éppenhogy. És ez is csak úgy sikerült, hogy Gavi regisztrációját töröltettük a szezonra. Ez pedig azt is jelenti, hogy Roque-t csak Gavi kiesésének idejére, a tavaszi szezonra tudtuk regisztrálni, a következő szezonra így ő még nincs is regisztrálva. Esélyünk nem volt komolyabb erősítésre télen, még az is necces volt, hogy egy már leigazolt játékost be tudjunk regisztrálni, nemhogy még ezen felül igazolgassunk.

Balde kiesése meg a bértömegnek csak egy minimális részét szabadította fel, évi 1,6 millió eurós fizetése van, ebből érdemi erősítést nem lehetett kieszközölni.
Már nem egyszer leírtam, hogy jogos az elvárás a La Liga részéről a fizetés csökkentésről. De amit művelnek, az már tényleg egy trollkodás. Mindenhol azt írják, újra az 1a4-hez szabály alatt vagyunk a 200 milliós bérsapka miatt, amiért a Libero nem fizetett a Barca Visionért. Egyszer jön a hír, hogy mindenkit el kell adni, másszor, hogy jövő héten (mindig következő) meglesz a Barca Vision eladása, és a Nike szerződés, (utóbbival elvileg kompenzálni a Montjuicba költözést, és a 100 milliós bevételkiesést) az 1az1, és elhozunk mindenkit, legújabban Guimaraest, aki 100 millió.
Én megmondom őszintén, belefáradtam, vicc az egész, hogy nevenincs csapatok többért igazolhatnak, pedig lassan már eltelik 3-4 év.
Nem is érdekel nagyon kiket igazolunk, inkább arra, mit tud Flick kihozni a keretből.
Szerk: egyébként június 30-ig tart a gazdasági év, ha addig nem lesz Nike bónusz, Barca Vision eladás, akkor egy átigazolások lite topic lesz 1a4-hez :)
gránit
Director del Fútbol

2024.06.20. 02:48:26

Troym írta:
2024.06.19. 22:51:10
Szerintem sokat mutat Deco kapcsán, hogy Gavi és Balde hosszú távú sérülése miatt felszabadult bérkeretet nem tudta felhasználni télen megerősíteni a 18-19 fős keretet
Deco hibája, hogy a Liga nem enged minket igazolni? Télen a Liga évi 204 millió eurós bérkerettel trollkodott velünk (mert ez a részükről már bőven átment trollkodásba), esélyünk sem volt komoly erősítésre. Roque-t is alig tudtuk regisztrálni. Mivel Gavi kiesett a teljes hátralevő szezonra, ideiglenesen törölhettük a regisztrációját, így tudtuk Roque-t beilleszteni. Éppenhogy. És ez is csak úgy sikerült, hogy Gavi regisztrációját töröltettük a szezonra. Ez pedig azt is jelenti, hogy Roque-t csak Gavi kiesésének idejére, a tavaszi szezonra tudtuk regisztrálni, a következő szezonra így ő még nincs is regisztrálva. Esélyünk nem volt komolyabb erősítésre télen, még az is necces volt, hogy egy már leigazolt játékost be tudjunk regisztrálni, nemhogy még ezen felül igazolgassunk.

Balde kiesése meg a bértömegnek csak egy minimális részét szabadította fel, évi 1,6 millió eurós fizetése van, ebből érdemi erősítést nem lehetett kieszközölni.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2024.06.19. 23:59:46

Troym írta:
2024.06.19. 15:05:08
FC Barcelona are pushing hard to sign Dani Olmo. He is one of the priority signings for Hansi Flick's project.
@sanantheone

Ha rámegyünk, ismét jól beárazzuk magunkat egy full középszer játékossal. Mintha direkt önmagunk ellenségei lennénk. Deco még meddig próbálkozik ezzel a valamivel ebben a pozícióban?
Ferran nem volt elég arcon csapás, Olmo lenne a megoldás? Remélem csak átigazolási taktika, mert ha ő lenne az erősítés akkor Flick nagyon benézné, ami felettébb meglepne. Inkább adjon Fatinak egy lehetőséget.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Troym
Director del Fútbol

2024.06.19. 22:51:10

FcBarcelona1 írta:
2024.06.19. 22:04:14
Nem kedvelem Decot, de ahogy Bence is írta, eddig nem sok átigazoláshoz lehetett köze.

Biztosan lehetett volna jobban is csinálni, de ugye emlékeztek a La Liga FFP-re.
Szerintem sokat mutat Deco kapcsán, hogy Gavi és Balde hosszú távú sérülése miatt felszabadult bérkeretet nem tudta felhasználni télen megerősíteni a 18-19 fős keretet, volt egy szem svéd srác, akit nem tudott hozni, senki más fel sem merült.

FFP-re meg jó ellenpélda Inigo fizuja. (Tudom, hogy Alemany hozta, de az alaptéma a sportigazgató munkájának minősége volt.)
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.06.19. 22:04:14

https://www.transfermarkt.com/mateu-ale ... iner/55431
Nem kedvelem Decot, de ahogy Bence is írta, eddig nem sok átigazoláshoz lehetett köze. Alemany szeptember 3-ig volt sportigazgató.
Lehet el se kellene vállalnia a spanyol szövetség elnöki pozícióját, ha ennyire alkalmatlan :)
Komolyra fordítva a szót, ha megválasztják, legaláb lesz egy Barca közeli ember a tűz közelében, és szakértői véleményéért sem kell fizetni :)
Vicceltem.
Biztosan lehetett volna jobban is csinálni, de ugye emlékeztek a La Liga FFP-re.
Általában az edzők mondják meg, kivel szeretnének dolgozni, az adott keretek között, kivéve, ha Bartomeu az elnök, igaz az se volt jó, meg gondolom ez sem. Azért szurkoljunk már a Barcanak :)
https://getfootballnewsspain.com/villar ... barcelona/
Baena megint udvarol a Barcanak. A Sport szerint 30-35 millióért már távozhatna. Olmoval nincs nagy bajom, Barca nevelés, nem rossz játékos, de fél szezonokat sérült, és elvileg 60 millió az ára, és nincs nagyon posztja nálunk. El tud focizgatni bal, jobb szélen, de főként tkp-s.
gránit
Director del Fútbol

2024.06.19. 21:41:48

Chino írta:
2024.06.19. 19:42:47

Yamal, Fati és Gavi az aki az utóbbi években "ugrott" egyet, de előbbi kettőre nem igazán lehet mondani, hogy indokolt lett volna egy évet a B-ben hagyni.
Hát ez az. Akiben kicsit is látnak fantáziát, azt nem pazarolják a B-ben.
Chino írta:
Fermin a B-helyett kölcsönben volt 20 éves koráig, így szerintem irreleváns hogy ez az Atleticben volt-e vagy sem.
Abból a szempontból releváns, hogy nem a B jelenti az utánpótlás fő erejét. A B inkább egy zsákutca.
Chino írta:
Nico, Balde, Mingueza, Puig, Fort, akik most így eszembe jutnak, hogy több meccset játszottak mint Atleticből érkeztek.
Többségük nem is tudott megkapaszkodni a nagyok között, és hamar el is került a csapattól.

Ha Fayét képesek leszünk eltékozolni, mielőtt kipróbálnánk, ott van Andrei Burca, nyáron ingyen igazolható. Van BL-es tapasztalata, legjobb korban van, szigorú, határozott védő. Nyilván fel sem fog merülni a neve, ezt csak én teszem hozzá. Simán nekivágunk 4 belső védővel a szezonnak, aztán csodálkozunk, ha jön 1-2 sérülés.
Peter
Director del Fútbol

2024.06.19. 21:15:50

Troym írta:
2024.06.19. 20:46:00
Tőlem biztos nem láttál olyat, hogy ugyan már miért nem hoztuk Kimmichet, esetleg olyat, hogy mi a bánatnak fizetünk 9 milliót Inigonak. Azért állítom azt a 9 milliós bérkeretet is lehetett volna jobban felhasználni, mint egy sérült 32 éves középhátvédre.
Hát én bátran bevállalom, hogy minek hoztunk ide Inigot évi 9 milláért? Persze volt egy olyan projektünk, amibe illett, mint a hiányzó puzzle darab.

Azt a rókafogtacsukanemjóját......9 milla Inigo fizuja??? Most nagy levegőt vettem, de ez a srác valamit nagyon tudhat ilyen summáért....ezek szerint háttal ülök a képernyő előtt, de a legjobb titoktartók egyike Inigo, az biztos. Jól titkolja azt, amit tudnia kellene ennyi pénzért.

Alonso, Romeu, Robi, Inigo, Lenglet meg a többiek, hát életük hibáját követnék el, ha maguktól akarnának elmenni.

Úgy rémlik, hogy Kimmich 10 alatt nem is ül le tárgyalni, amit már így teljesen meg is értek, még akkor is, ha állítólag Inigo ingyen jött. Azért ez nem annyira inygyé van, mint amennyire inygyének látszik.

Ügyes és nagy játékos ez az Inigo gyerek.

Volt és van is itt lóvé.

Mindenesetre komolyabbra fordítva a szót, a klubnak előbb belülről kell morálisan megtisztulnia és csak ezután várhatunk bármiféle változásokat mi szurkolók.
Troym
Director del Fútbol

2024.06.19. 20:46:00

Chino írta:
Iszonyú nagy egyszerűsítés, ha azt gondoljuk minden 18 éves gyerek annyit figyel, hogy egyik helyen 4, másik helyen 7 millió a fizetése. Rengeteg féle módon lehet számukra tetszetős ajánlattá tenni az alacsonyabb alapbért. Pl alacsonyabb kivásárlási záradék, 4-5. évtől emelt fizetés, garantált meccs / perc, különben büntetési pénz, stb stb.
A lényeg, hogy egy PL középcsapat csak alapfizetés növeléssel elvitte Bergvallt, holott ott még a BL is szökőévente jön össze.

Tőlem biztos nem láttál olyat, hogy ugyan már miért nem hoztuk Kimmichet, esetleg olyat, hogy mi a bánatnak fizetünk 9 milliót Inigonak. Azért állítom azt a 9 milliós bérkeretet is lehetett volna jobban felhasználni, mint egy sérült 32 éves középhátvédre.
Chino
Llegenda del Barça

Troym írta:
2024.06.19. 17:22:25
bence0330 írta:
2024.06.19. 17:01:09
Szerintem abszolút nem, max 1-2 szélsőséges esetben. Ha az edző kér erőteljesebben valakit, akkor az ő dolga nem a döntés, hanem a transzfer minél jobb megoldása, jobb fizuval esetleg, stb. Ő inkább egy ilyen esetben csak a végrehajtó. Ettől még van felelőssége, de szerintem feleannyi sem, mint a kérőnek, legyen az Xavi, Laporta, Flick. Én rá akkor tenném a nagyobb felelősséget, ha kinéz egy játékost mittudomén, Üzbegisztánban, hogy az mennyire jó, és idehozzuk, és kiderül, hogy mégsem.

A keretet az anyagi lehetőségeket most mellőzve szerintem abszolút az edző felelőssége kialakítani. Ha neki vkp posztra Merino kell mindenáron, Deco nem fogja csapkodni az ajtót, hogy de márpedig Zubimendi jobb, vegyük meg őt. Ő lebonyolítja. Ha Merino nem jön be, Flick felelőssége lesz inkább.

És akkor még nem beszéltünk arról, amihez Decónak semmi köze, hogy az edző miként épít be egy játékost, az 100%-ig az edző felelőssége. Kessié esete tökéletes, ha jól rémlik, még Alemany hozta, hát az ő felsüléséhez sok köze neki nem volt. Lehet egy transzfer önmagában nagyon jó, aztán egyszerűen csak nem éltünk jól vele.
Magának az edzőnek is Deco a "munkáltatója".

Abban egyetértek, hogy pl Kessié leigazolása sportigazgató szemüvegen keresztül 5-ös, edzői szinten 1-es.

De Romeu leigazolása ugyanakkor sportigazgatói hiba, mert a kevés pénz ellenére meg sem próbáltak rendesen körülnézni, csak elbandukoltak 60 kilométerre lévő legegyszerűbb megoldáshoz. Teljesen egyértelműnek tűnt még full laikusoknak is, hogy egy 32 éves játékos, aki világéletében kiscsapatokban játszott, nem lesz elég jó. Tavaly 3,5 milliós vételárnál olcsóbban lehetett megszerezni pl Paredest, Maticot és ki tudja hány tehetségesebb esetleg "noname" játékost.

Deco eddigi munkássága szerintem gyenge, jóval gyengébb, mint Xavié volt.
Vegyük le a Güler ügyet, holott az is blama.
A főoldalon is elemezték Decot, de még ki is maradt Bergvall. Nem tudott idehozni egy srácot a Djugardenből. Azt hogy kéne értékelni?
Viszont egy Paredesnek nem annyi lett volna a fizetése, mint Romeunak. Egy csere, kiegészítő vkp-nak, akit muszáj volt hozni ennyiből nem volt túl sok választás. Ráadásul a Gironában nagyon komoly szezont hozott le, sőt az itteni első meccsei is teljesen rendben voltak. Utána kb. a képességeihez mérten megfelelő játékpercet kapott.

És lehet találni ilyen példákat, de ott van Gündogan, Cancelo, Felix, Fermin 0 millióból.
Bergvallal mindent megtettek, de fél lábbal itt volt, aztán a Spurs bedobott egy dupla fizetést meg Kulusevski a szárnya alá vette, ezzel nem lehetett mit csinálni. A játékos dönt. Gülerrel is minden le volt beszélve, már visszatért Barcelonába, aztán a Real bedobott magasabb bért, meg 20+15 milliót, amivel nem versenyezhettünk. Ezeket én nem venném blamának. Ha egy Spurs, Arsenal, MU, Real, PSG stb. lennénk kicsit más lenne.

Nem akarom védeni Decot, de könnyű jó játékosokat hozni, amikor van rá pénz, viszont amikor még benne sem vagyunk az 1:1-ben, regisztrálni is alig tudunk, egy kicsit más és még ott van az is, hogy nem csak venni kell, hanem szabadulni a feleslegtől.
Mondhatjuk, hogy miért nem hozzuk Kimmichet, Nico Williamset stb. de nem vagyunk abban a helyzetben, mint mikot Dembélét, Coutinhot, Griezmannt stb igazolhattunk.
gránit írta:
2024.06.19. 08:35:44
Fermín és Yamal is egy-egy alibimeccset játszott csak a B-ben, Cubarsí is csak 9 meccset játszott ott, Gavi még annyit sem. Akiben látnak fantáziát, azt nem sokáig tartják ott. Aki meg ott ragad, az meg az előbbi ellentétét szokta jelenteni. Néhány játékosunk van csak, aki számottevő B-s múlttal rendelkezik, és ebben benne van Romeu, Pena és Roberto. Araújo és Balde az, akik számítanak és meg tudtak maradni a nagycsapatban onnan.

Martinezt nem adnám el, mert kell az ember. Szerintem nem az a megoldás, hogy fürgeléptű védőkre szakosodjunk, hanem az, hogy ne toljuk fel túlzottan a leghátsó sort. Minimum egy ember meg kell még oda.
Yamal, Fati és Gavi az aki az utóbbi években "ugrott" egyet, de előbbi kettőre nem igazán lehet mondani, hogy indokolt lett volna egy évet a B-ben hagyni.
Fermin a B-helyett kölcsönben volt 20 éves koráig, így szerintem irreleváns hogy ez az Atleticben volt-e vagy sem.
Cubarsi 17 forduló után hagyta ott a B-t, csak pár meccset kihagyott a válogatott miatt egy meccset padozott, meg egy meccsre fent volt a nagycsapatban tartaléknak.
Akik mondjuk így az utóbbi két-három évben feljöttek bemutatkoztak, azok az Atleticből érkeztek. Nico, Balde, Mingueza, Puig, Fort, akik most így eszembe jutnak, hogy több meccset játszottak mint Atleticből érkeztek. Nyilván nem mindenki mardt itt, vagy edzői döntés vagy teljesítmény (vagy nem lehet tudni) miatt. Casádót most nem említem mert nem volt releváns játékperce, róla ebben a szezonban derül ki, hogy mi lesz, ahogy Fayéról is. Vele kapcsolatban a mai hír, hogy az előszezont a csapattal kezdi, Flick tudni akarja mire képes, a Porto pedig abba nem akar belemenni, hogy visszavásárlási opció legyen rá.
Forca Barca!!!!
Peter
Director del Fútbol

2024.06.19. 18:38:05

Troym írta:
2024.06.19. 16:55:08
Mindegy, hogy Flick projekt, meg Xavi projekt, mert a döntéshozó és jóváhagyó Deco tavaly aug31 óta, ergo a fő felelős is. Ha siker van és jó igazolások, őt kell dícsérni, ha gyengén sikerülő transzferek és kudarcok, akkor meg őt kell elővenni.
Bizonyos tekintetben egyáltalán nem működünk profi klubként, de ennyire amatőrök sem vagyunk.... :lol:
Kicsit kisarkítva ezt a gondolatot, akkor bárki lehetne a Barcelona edzője még akár innen közölünk is a fórumról.
Válasz küldése