2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Egyetértek azzal, hogy egy bő keretre van szükség.
Szó volt Baenáról idén, nem is egyszer, ugyanúgy mint kb. másik 30 emberről, ráadásul még az EB-nek sincs vége, ami után főleg beindiulnak a nevek.bence0330 írta: ↑2024.06.20. 11:13:23Érdekes lenne, portugál nyelvű Decóval meg pláne.
De Baena is érdekes lenne, sokadszor nyilatkozta, hogy nagyon szeretne a Barcához csatlakozni, és ő aztán tényleg egy tehetséges játékos, 14 assziszt csak a ligában, 18 összesen, elég durva. Kár, hogy ilyen igazolásokra nem nagyon van pénzünk.
Már nem egyszer leírtam, hogy jogos az elvárás a La Liga részéről a fizetés csökkentésről. De amit művelnek, az már tényleg egy trollkodás. Mindenhol azt írják, újra az 1a4-hez szabály alatt vagyunk a 200 milliós bérsapka miatt, amiért a Libero nem fizetett a Barca Visionért. Egyszer jön a hír, hogy mindenkit el kell adni, másszor, hogy jövő héten (mindig következő) meglesz a Barca Vision eladása, és a Nike szerződés, (utóbbival elvileg kompenzálni a Montjuicba költözést, és a 100 milliós bevételkiesést) az 1az1, és elhozunk mindenkit, legújabban Guimaraest, aki 100 millió.gránit írta: ↑2024.06.20. 02:48:26Deco hibája, hogy a Liga nem enged minket igazolni? Télen a Liga évi 204 millió eurós bérkerettel trollkodott velünk (mert ez a részükről már bőven átment trollkodásba), esélyünk sem volt komoly erősítésre. Roque-t is alig tudtuk regisztrálni. Mivel Gavi kiesett a teljes hátralevő szezonra, ideiglenesen törölhettük a regisztrációját, így tudtuk Roque-t beilleszteni. Éppenhogy. És ez is csak úgy sikerült, hogy Gavi regisztrációját töröltettük a szezonra. Ez pedig azt is jelenti, hogy Roque-t csak Gavi kiesésének idejére, a tavaszi szezonra tudtuk regisztrálni, a következő szezonra így ő még nincs is regisztrálva. Esélyünk nem volt komolyabb erősítésre télen, még az is necces volt, hogy egy már leigazolt játékost be tudjunk regisztrálni, nemhogy még ezen felül igazolgassunk.
Balde kiesése meg a bértömegnek csak egy minimális részét szabadította fel, évi 1,6 millió eurós fizetése van, ebből érdemi erősítést nem lehetett kieszközölni.
Deco hibája, hogy a Liga nem enged minket igazolni? Télen a Liga évi 204 millió eurós bérkerettel trollkodott velünk (mert ez a részükről már bőven átment trollkodásba), esélyünk sem volt komoly erősítésre. Roque-t is alig tudtuk regisztrálni. Mivel Gavi kiesett a teljes hátralevő szezonra, ideiglenesen törölhettük a regisztrációját, így tudtuk Roque-t beilleszteni. Éppenhogy. És ez is csak úgy sikerült, hogy Gavi regisztrációját töröltettük a szezonra. Ez pedig azt is jelenti, hogy Roque-t csak Gavi kiesésének idejére, a tavaszi szezonra tudtuk regisztrálni, a következő szezonra így ő még nincs is regisztrálva. Esélyünk nem volt komolyabb erősítésre télen, még az is necces volt, hogy egy már leigazolt játékost be tudjunk regisztrálni, nemhogy még ezen felül igazolgassunk.
Ferran nem volt elég arcon csapás, Olmo lenne a megoldás? Remélem csak átigazolási taktika, mert ha ő lenne az erősítés akkor Flick nagyon benézné, ami felettébb meglepne. Inkább adjon Fatinak egy lehetőséget.Troym írta: ↑2024.06.19. 15:05:08FC Barcelona are pushing hard to sign Dani Olmo. He is one of the priority signings for Hansi Flick's project.
@sanantheone
Ha rámegyünk, ismét jól beárazzuk magunkat egy full középszer játékossal. Mintha direkt önmagunk ellenségei lennénk. Deco még meddig próbálkozik ezzel a valamivel ebben a pozícióban?
Szerintem sokat mutat Deco kapcsán, hogy Gavi és Balde hosszú távú sérülése miatt felszabadult bérkeretet nem tudta felhasználni télen megerősíteni a 18-19 fős keretet, volt egy szem svéd srác, akit nem tudott hozni, senki más fel sem merült.FcBarcelona1 írta: ↑2024.06.19. 22:04:14Nem kedvelem Decot, de ahogy Bence is írta, eddig nem sok átigazoláshoz lehetett köze.
Biztosan lehetett volna jobban is csinálni, de ugye emlékeztek a La Liga FFP-re.
Hát ez az. Akiben kicsit is látnak fantáziát, azt nem pazarolják a B-ben.
Abból a szempontból releváns, hogy nem a B jelenti az utánpótlás fő erejét. A B inkább egy zsákutca.
Többségük nem is tudott megkapaszkodni a nagyok között, és hamar el is került a csapattól.
Hát én bátran bevállalom, hogy minek hoztunk ide Inigot évi 9 milláért? Persze volt egy olyan projektünk, amibe illett, mint a hiányzó puzzle darab.
Iszonyú nagy egyszerűsítés, ha azt gondoljuk minden 18 éves gyerek annyit figyel, hogy egyik helyen 4, másik helyen 7 millió a fizetése. Rengeteg féle módon lehet számukra tetszetős ajánlattá tenni az alacsonyabb alapbért. Pl alacsonyabb kivásárlási záradék, 4-5. évtől emelt fizetés, garantált meccs / perc, különben büntetési pénz, stb stb.
Viszont egy Paredesnek nem annyi lett volna a fizetése, mint Romeunak. Egy csere, kiegészítő vkp-nak, akit muszáj volt hozni ennyiből nem volt túl sok választás. Ráadásul a Gironában nagyon komoly szezont hozott le, sőt az itteni első meccsei is teljesen rendben voltak. Utána kb. a képességeihez mérten megfelelő játékpercet kapott.Troym írta: ↑2024.06.19. 17:22:25Magának az edzőnek is Deco a "munkáltatója".bence0330 írta: ↑2024.06.19. 17:01:09Szerintem abszolút nem, max 1-2 szélsőséges esetben. Ha az edző kér erőteljesebben valakit, akkor az ő dolga nem a döntés, hanem a transzfer minél jobb megoldása, jobb fizuval esetleg, stb. Ő inkább egy ilyen esetben csak a végrehajtó. Ettől még van felelőssége, de szerintem feleannyi sem, mint a kérőnek, legyen az Xavi, Laporta, Flick. Én rá akkor tenném a nagyobb felelősséget, ha kinéz egy játékost mittudomén, Üzbegisztánban, hogy az mennyire jó, és idehozzuk, és kiderül, hogy mégsem.
A keretet az anyagi lehetőségeket most mellőzve szerintem abszolút az edző felelőssége kialakítani. Ha neki vkp posztra Merino kell mindenáron, Deco nem fogja csapkodni az ajtót, hogy de márpedig Zubimendi jobb, vegyük meg őt. Ő lebonyolítja. Ha Merino nem jön be, Flick felelőssége lesz inkább.
És akkor még nem beszéltünk arról, amihez Decónak semmi köze, hogy az edző miként épít be egy játékost, az 100%-ig az edző felelőssége. Kessié esete tökéletes, ha jól rémlik, még Alemany hozta, hát az ő felsüléséhez sok köze neki nem volt. Lehet egy transzfer önmagában nagyon jó, aztán egyszerűen csak nem éltünk jól vele.
Abban egyetértek, hogy pl Kessié leigazolása sportigazgató szemüvegen keresztül 5-ös, edzői szinten 1-es.
De Romeu leigazolása ugyanakkor sportigazgatói hiba, mert a kevés pénz ellenére meg sem próbáltak rendesen körülnézni, csak elbandukoltak 60 kilométerre lévő legegyszerűbb megoldáshoz. Teljesen egyértelműnek tűnt még full laikusoknak is, hogy egy 32 éves játékos, aki világéletében kiscsapatokban játszott, nem lesz elég jó. Tavaly 3,5 milliós vételárnál olcsóbban lehetett megszerezni pl Paredest, Maticot és ki tudja hány tehetségesebb esetleg "noname" játékost.
Deco eddigi munkássága szerintem gyenge, jóval gyengébb, mint Xavié volt.
Vegyük le a Güler ügyet, holott az is blama.
A főoldalon is elemezték Decot, de még ki is maradt Bergvall. Nem tudott idehozni egy srácot a Djugardenből. Azt hogy kéne értékelni?
Yamal, Fati és Gavi az aki az utóbbi években "ugrott" egyet, de előbbi kettőre nem igazán lehet mondani, hogy indokolt lett volna egy évet a B-ben hagyni.gránit írta: ↑2024.06.19. 08:35:44Fermín és Yamal is egy-egy alibimeccset játszott csak a B-ben, Cubarsí is csak 9 meccset játszott ott, Gavi még annyit sem. Akiben látnak fantáziát, azt nem sokáig tartják ott. Aki meg ott ragad, az meg az előbbi ellentétét szokta jelenteni. Néhány játékosunk van csak, aki számottevő B-s múlttal rendelkezik, és ebben benne van Romeu, Pena és Roberto. Araújo és Balde az, akik számítanak és meg tudtak maradni a nagycsapatban onnan.
Martinezt nem adnám el, mert kell az ember. Szerintem nem az a megoldás, hogy fürgeléptű védőkre szakosodjunk, hanem az, hogy ne toljuk fel túlzottan a leghátsó sort. Minimum egy ember meg kell még oda.
Bizonyos tekintetben egyáltalán nem működünk profi klubként, de ennyire amatőrök sem vagyunk....
Szerintem neki eddig két komoly, önálló akaratú igazolása volt, a két brazil (még akkor is, ha az elsőnél nem volt itt posztja, de ő tolta).Troym írta: ↑2024.06.19. 17:22:25Magának az edzőnek is Deco a "munkáltatója".bence0330 írta: ↑2024.06.19. 17:01:09Szerintem abszolút nem, max 1-2 szélsőséges esetben. Ha az edző kér erőteljesebben valakit, akkor az ő dolga nem a döntés, hanem a transzfer minél jobb megoldása, jobb fizuval esetleg, stb. Ő inkább egy ilyen esetben csak a végrehajtó. Ettől még van felelőssége, de szerintem feleannyi sem, mint a kérőnek, legyen az Xavi, Laporta, Flick. Én rá akkor tenném a nagyobb felelősséget, ha kinéz egy játékost mittudomén, Üzbegisztánban, hogy az mennyire jó, és idehozzuk, és kiderül, hogy mégsem.
A keretet az anyagi lehetőségeket most mellőzve szerintem abszolút az edző felelőssége kialakítani. Ha neki vkp posztra Merino kell mindenáron, Deco nem fogja csapkodni az ajtót, hogy de márpedig Zubimendi jobb, vegyük meg őt. Ő lebonyolítja. Ha Merino nem jön be, Flick felelőssége lesz inkább.
És akkor még nem beszéltünk arról, amihez Decónak semmi köze, hogy az edző miként épít be egy játékost, az 100%-ig az edző felelőssége. Kessié esete tökéletes, ha jól rémlik, még Alemany hozta, hát az ő felsüléséhez sok köze neki nem volt. Lehet egy transzfer önmagában nagyon jó, aztán egyszerűen csak nem éltünk jól vele.
Abban egyetértek, hogy pl Kessié leigazolása sportigazgató szemüvegen keresztül 5-ös, edzői szinten 1-es.
De Romeu leigazolása ugyanakkor sportigazgatói hiba, mert a kevés pénz ellenére meg sem próbáltak rendesen körülnézni, csak elbandukoltak 60 kilométerre lévő legegyszerűbb megoldáshoz. Teljesen egyértelműnek tűnt még full laikusoknak is, hogy egy 32 éves játékos, aki világéletében kiscsapatokban játszott, nem lesz elég jó. Tavaly 3,5 milliós vételárnál olcsóbban lehetett megszerezni pl Paredest, Maticot és ki tudja hány tehetségesebb esetleg "noname" játékost.
Deco eddigi munkássága szerintem gyenge, jóval gyengébb, mint Xavié volt.
Vegyük le a Güler ügyet, holott az is blama.
A főoldalon is elemezték Decot, de még ki is maradt Bergvall. Nem tudott idehozni egy srácot a Djugardenből. Azt hogy kéne értékelni?
Magának az edzőnek is Deco a "munkáltatója".bence0330 írta: ↑2024.06.19. 17:01:09Szerintem abszolút nem, max 1-2 szélsőséges esetben. Ha az edző kér erőteljesebben valakit, akkor az ő dolga nem a döntés, hanem a transzfer minél jobb megoldása, jobb fizuval esetleg, stb. Ő inkább egy ilyen esetben csak a végrehajtó. Ettől még van felelőssége, de szerintem feleannyi sem, mint a kérőnek, legyen az Xavi, Laporta, Flick. Én rá akkor tenném a nagyobb felelősséget, ha kinéz egy játékost mittudomén, Üzbegisztánban, hogy az mennyire jó, és idehozzuk, és kiderül, hogy mégsem.
Szerintem abszolút nem, max 1-2 szélsőséges esetben. Ha az edző kér erőteljesebben valakit, akkor az ő dolga nem a döntés, hanem a transzfer minél jobb megoldása, jobb fizuval esetleg, stb. Ő inkább egy ilyen esetben csak a végrehajtó. Ettől még van felelőssége, de szerintem feleannyi sem, mint a kérőnek, legyen az Xavi, Laporta, Flick. Én rá akkor tenném a nagyobb felelősséget, ha kinéz egy játékost mittudomén, Üzbegisztánban, hogy az mennyire jó, és idehozzuk, és kiderül, hogy mégsem.
Mindegy, hogy Flick projekt, meg Xavi projekt, mert a döntéshozó és jóváhagyó Deco tavaly aug31 óta, ergo a fő felelős is. Ha siker van és jó igazolások, őt kell dícsérni, ha gyengén sikerülő transzferek és kudarcok, akkor meg őt kell elővenni.
Ne siessünk még a dolgok elé, szerintem túl korán van még minden pletyihez. Amúgy meg nem védeni szeretném Decot, de amit idéztél az Flick projektet emleget.