Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Pedig szerintem elég érthetően levezettem. A PL-ben a gyenge angol kiscsapatok nem készítik fel ezeket a játékosokat a masszív csapatok ellen. A PL-ben egy nyitott, ész nélküli játékhoz vannak hozzászokva. Dánia ellen meg pislognak, mert ők nem azt a butuska játékot tolják, mint egy angol kis- és középcsapat.
Egyetértek. Ha Southgate gyenge, mert pár hét alatt nem tudja őket felkészíteni arra, amire a PL egész szezonban nem, akkor a PL-ről mit mondjunk?Troym írta: ↑2024.06.21. 10:46:50sőt alapvetően Southgate továbbjuttatja a csapatot 1-2 körrel, mint az elődjei. Ebben ennyi van, holott Capellot nem gondolnám gyenge edzőnek és eddig sem jutott.
Szerintem Bundesliga, SeriaA, Ligue1, Laliga szinten ezen angol játékosok nem a nagycsapatokban lennének (ahogy nagy részük Angliában sem a top3-4 csapat játékosa)
Egy Brentford, CrystalPalace meg nem játszik Európában, nem készít fel ilyen típusú meccsekre.
Egyetértek, sőt alapvetően Southgate továbbjuttatja a csapatot 1-2 körrel, mint az elődjei. Ebben ennyi van, holott Capellot nem gondolnám gyenge edzőnek és eddig sem jutott.gránit írta: ↑2024.06.21. 10:36:50Dehogynem. Nagyon sok rossz dolog van hype-olva a világon.
Azt meg honnan veszed, hogy Southgate a hibás? Nem az eredmény a csalódás az angol csapatnak, hanem túlzottan fel vannak hype-olva. A dánok mezőnyben is abszolút egyenrangúak voltak, az angol csapatot egyszerűen nem alkotják jobb játékosok, mint a dánt. Hiába hype-olják őket, attól még nem lesznek jobbak.
Nem értem, hogy jön a kettő egymáshoz. A franciák nem a francia ligából jönnek, a francia liga megbecsülése (amúgy a PL-é is, bár annak már több értelme van, bár dunsztom nincs, hogy kerülnek ide a kis angol csapatok) semmilyen szinten nem nem téma. Az az 1-2 francia, aki onnan jön, az egyetlen topcsapatukból érkezik. Azon túl Inter-Milan-Pool-WH-Arsenal-Real, stb. (azért is vannak ott, mert a saját ligájuk nem elég erős, nincs felvevő piac ennyi remek játékosra).gránit írta: ↑2024.06.21. 10:36:50A franciák olyan szinten nincsenek hype-olva, hogy a bajnokságuk éppen hogy lesajnált, pedig a francia kiscsapatok sokkal de sokkal erősebbek, mint az angolok. Náluk inkább a jéghegy csúcsával van a gond, össz-vissz 1 BEK/BL-győzelmük van. A hazai sztárcsapataik ritkán rúgtak igazán labdába a nemzetközi aranyakért, de a bajnokságuk amúgy összességében elég pofás.
Dehogynem. Nagyon sok rossz dolog van hype-olva a világon.
Igen, spanyoloknál azért voltak nagy venek régen, de 2000-es években még második vonal is erős volt, olyanokkal, mint Tristán, Tamudo, Mista, Aduriz. Moratának akkoriban nem sok köze lett volna a válogatottághoz.Rivaldo11 írta: ↑2024.06.21. 06:19:23Sosem volt a spanyolokat klasszis csatáruk?
Szegény, Santillanának, Butraguenonak, Salinasnak, Raúlnak, Morientesnek, Villának, Torresnek itt kell megtudnia hogy nem voltak klasszisok?
Manapság tényleg nincs. De a németeknek, olaszoknak, hollandoknak, braziloknak, argentinoknak, franciáknak sincs igazi vérbeli 9ese
Ilyen, amikor a hype és a valóság találkozik.
Fabian nagyot megy eddig, erősebb ez a kp, mint amire számítottam, eléggé össze van most téve ez a spanyol válogatott. A két szélsőt nagyon jó nézni, elképesztő fegyvertény, hogy mind a kettő oldalon bármikor jöhet egy villanás, egy megiramodás, egy átlövés. Nico kapufát, Yamal 5 centivel kapu mellé lőtt. Egy másik meccsen egy másik napon ez sima 4-0-ás siker. Sajnos ez sokszor volt jellemző a spanyolokra, szép játék, futószalagon a helyzetek és mégse megy be elég gól. Mondjuk ha ilyen szinten dominálnak, mint ahogy az olaszok ellen tették, akkor nagyon pechesnek kell lenni, hogy ne húzzák be. Első két meccs alapján abszolút esélyesnek tűnnek.brazilfan írta: ↑2024.06.20. 23:15:12Olaszország kiábrándító volt, kb. egyetlen helyzet nélküli, nulla támadójátékkal nem tudom, miben reménykedtek.
A spanyoloknál Rodri és Fabian Ruiz mindkét meccsen uralta a pályát, és ma Cucurella is elég jó volt.
A két fiatal szélső meg színt visz az eddig eléggé sótlan, többnyire átlövésekkel operáló EB-mezőnybe.
Igen. És benne nincs meg az az extra, ami a góllövésen kívül mondjuk egy Nicoban, Yamalban (kora miatt nem igazságos vele szemben) legalább megvan, a sebesség, a cselezőképesség, erő. Ayozé inkább Felixhez hasonlít, finom boka, ügyes, szűk területen tud helyet találni akár, de nem nagyon van olyan szegmens, amiben kiemelkedő. Vagy inkább a klasszikus kis spanyol ügyes középpályásokhoz hasonlít, csak egy sorral előrébb. Ettől még egy nagyobb csapat padjára akár elég is lehet, határeset. A Leicesterben simán volt helye amolyan első rotációs emberként mikor BL indulásra esélyes csapat voltak, 5. helyekre futottak be végül mindig lecsúszva a végén a dobogóról, tehát relatív erősek voltak. Nálam ő tipikusan az a játékos, aki húzósabb anyagi helyzetben, ingyen, kis fizuért 23.-4. játékosnak jó lenne.
Ja, ha őket kiveszed, akkor csak a CFC, Pool nyert az elmúlt években, meg még mondjuk egy Tottenham döntőzött, és a City néllkül is toronymagasan vezetik a negyeddöntő-elődöntős részvételt, nem tudom, mit lehetne diadalmenetnek venni, ha ezt nem...Troym írta: ↑2024.06.20. 21:39:44
Csak annyit akartam jelezni, hogy a futkározós, ütközős angol ligában attól, hogy jó vagy, még semmit nem jelent. Jobbnak tűnsz, mint amilyen vagy.
De ez nem jelent egy nemzetközi tornán feltétlen sokat. Szerintem jól mutatja a PL csapatok közel sem egyértelmű "diadalmenete" Európában, (A Cityt vegyük ki a világ összes pénzével, pénzügyi stiklijével és a legjobb spanyol edzővel) holott ilyen alapon minden nemzetközi kupát angoloknak kéne nyerni 10 éve.
Rodrit kihagytam, jogos, ő az abszolút legjobb a posztján. Van egy klasszisuk.Troym írta: ↑2024.06.20. 21:24:39Most ebbe azért fura belemenni, mert amúgy meg klubszinten top akárminek hívjátok többen a Barca középpályáját Pedrivel és Gavival.
Itt ugyan nem Gündogan van mellettük, hanem Rodri, de azért őt nem gondolnám nem-klasszisnak.
Döntsétek el mennyire klasszisok a Barcások és megvan a válasz.
Támadóknál is ugyanezt tudom mondani. Most akkor klasszis, vagy nem klasszis Nico, vagy Pino? Bármelyiket elfogadom, döntsétek el. De akár a ma említett Baena, Grimaldo ugyanez a kérdés. Egyik nap dícsérgetik az igazolás topikban, másnap nem is annyira jó, ha angolokhoz mérjük.
Trippier jobb, mint Grimaldo, de akár Cucurella?
Declan Rice jobb, mint Rodri?
Most ebbe azért fura belemenni, mert amúgy meg klubszinten top akárminek hívjátok többen a Barca középpályáját Pedrivel és Gavival.
Azt írják az Arena4 adja éjszaka az argentin meccset, gondolom akkor ők viszik az egész Copát.
Nem, a német, angol, spanyol szövetségek pl, akik Bellinghamet, Kane-t és Fodent nevezték meg a ligájuk legjobbjainak. A világ többsége, újságírók, nem tudom, pontosan ki adja az aranylabda szavazatokat.Troym írta: ↑2024.06.20. 20:24:43Te gondolod őket a világ legjobbjainak.
A kezdőcsapatban játszó Pickford, Guehi, Walker, Trippier, TAA jó játékosok, de abszolút nem klasszisok. Ez 5 a 11-ből.
Beállt ma csereként Watkins, Bowen, Gallagher, Eze aztán végképp. A cserepadon mondjuk Mainoo, Palmer talán-talán még elér valamit, a többiek nevét esküszöm nem is ismerem sokszor. A legtöbb játékost a Crystal Palace adja, ez sem véletlen.
Megfordítom, van cca 4 világklasszis, a többiek nem kiemelkedőbbek, mint más nagyobb válogatott tagjai.