Troym írta: ↑2024.06.20. 20:24:43
Te gondolod őket a világ legjobbjainak.
A kezdőcsapatban játszó Pickford, Guehi, Walker, Trippier, TAA jó játékosok, de abszolút nem klasszisok. Ez 5 a 11-ből.
Beállt ma csereként Watkins, Bowen, Gallagher, Eze aztán végképp. A cserepadon mondjuk Mainoo, Palmer talán-talán még elér valamit, a többiek nevét esküszöm nem is ismerem sokszor. A legtöbb játékost a Crystal Palace adja, ez sem véletlen.
Megfordítom, van cca 4 világklasszis, a többiek nem kiemelkedőbbek, mint más nagyobb válogatott tagjai.
Nem, a német, angol, spanyol szövetségek pl, akik Bellinghamet, Kane-t és Fodent nevezték meg a ligájuk legjobbjainak. A világ többsége, újságírók, nem tudom, pontosan ki adja az aranylabda szavazatokat.
Eze az egyik legtarthatatlanabb játékos amúgy a világon, a posztján mindenképp, alighanem következő 100+ millás igazolás lesz valahová, de legalábbis meg fogja közelíteni.
De oké, legyen az, ahogy írod, mert a felével egyetértek kb. Bár Rice-t simán a világklasszis kategóriába sorolom még, és Walkert határesetnek, a mai napig a különbséget jelenti a jelenléte a csapatban. Szerintem Kane, Bellingham, Saka, Foden, Walker, Rice klasszisok. De tőlem legyen csak 4 a vita kedvéért, a többi meg csak jó, és nem jobb, mint a nagyobb csapatok játékosai. Ezt így kb el tudom fogadni, még ha bármikor Ezét is választanám bármelyik támadóbb spanyol középpályás helyett.
Ki tud még ilyet a franciákon kívül? A németek, ott a nem szoros értelemben vett középpályások klasszisok. Az ő játékuk szép is eléggé, ha nem is tökéletes. A spanyoloknak hány klasszisa van? A jó játékos kategóriádból van nekik a csapatuk krémje. És van karaktere a csapatnak. A kezdőcsatáruknál jobb Watkins, aki a cserepadon ücsörög. Olaszoknál is van 3-4 a nagyon jó kategóriából, Barelláék, klasszisuk nincs, vagy egyedül ő. Van csapatjátékuk, meg lehet nézni a meccseiket. A játékosaik nem teljesítenek rosszabbul a válogatottban, csapatszinten viszonylag össze vannak állva, még ha a mértékéről lehetne is vitázni.
A portugálokat fel lehet még hozni, ők vannak állományban alighanem a legközelebb a francia-angol duóhoz. Leao, (CR), Fernandes mondjuk klasszis ott, meg lehet valakit kihagytam. Csapatszinten még ők is szebb dolgokat csinálnak, még ha ők is alulteljesítenek valamennyire.
Az angol játékosok, főleg a krém meg egyértelműen sokkal rosszabbul játszik itt, mint a klubjában, csapatszinten meg... jujj. Elöl van jópár elit játékosuk, odáig el sem tudják juttatni a labdát. Ennél még a jó játékos kategóriából is sokkal többet kéne kihozni.
Most is, a spanyolok 4 perc alatt több focit mutattak jóval gyengébb kerettel. Nyilván a dánok nem gyenge csapat, nem azt várom, hogy 5-0-ra lesimázzák őket, de legalább dolgozzanak már ki pár helyzetet.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy