Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Andrsika
Jugador del Barça

2024.06.25. 16:44:39

ocsike83 írta:
2024.06.25. 13:01:47
Troym írta:
2024.06.25. 11:00:41
Közben több helyen lehozták, hogy Guiu megy. Szégyen. Nem neki, nekünk. Megy Guiu, marad Cápa Ferran.....
Egyik mehet, mert olyan a szerződése. A másik meg nem akar. Ennyi a különbség.
Nyilván be lehet dobni Guiu-t. De valaki írta korábban már, hogy aki 17 évesen stabil helyet akar magának, az menjen nyugodtan tovább....
Amúgy a Chelsea-ben mit akar? 20. csatárnak? A Bayernben? Kane mögött ott van Tel....
Arról nem beszélve, h 6 milliót ad neki a Chealse ami számomra röhejes! 17 évesen, ha valakit ez vezérel had menjen
Chino
Llegenda del Barça

2024.06.25. 16:40:48

Ronaldinho&Barca írta:
2024.06.25. 13:01:14
Marc Guiu will soon sign for Chelsea - agreement closed and decison made. The English club will pay his €6m release clause.

Barça offered him €2m gross plus variables, Chelsea tripled the offer.#FCB 🇪🇸

Via: @Luis_F_Rojo [marca]
Pontosat nem lehet tudni, de a sport arról a változóról azt írta, hogy könnyen megszerezhető.
Casádo és Fort hasonló szerződést fogadott el, csak ők prefi szerződésként, miután előbbi egy, utóbbi két évet lehúzott az Atleticben.

Egy olyan játékos aki épp hogy bemutatkozott a felnőtt csapatnál, játszott 570 percet a B-csapatban egy 4 éves 2 millió+opciós szerződést nem fogad el 18 évesen, az szerintem nem a klub hibája. Nagyon érdekes, hogy a másik hat emberrel, akivel eddig szerződést hosszabbítottak simán ment minden, egyedül ő (+a családja) volt az aki elutasította.

Philogene akkor jöhetne szóba, ha nem lenne más opció anyagi okokból a posztra. Sőt, akkor sem biztos hogy az első, mivel ezt az ajánlatot már hetekkel ezelőtt megkapták -több másikkal egyeütt- de egyelőre nem válaszoltak. A prioritás jelenleg egy vkp érkezése, a balszélső attól függ, hogy emellett még mennyi lehetőség lesz, ami szerintem nem rossz gondolatmenet.
Forca Barca!!!!
La Masia1
Jugador d'estrella

2024.06.25. 13:41:13

Andrsika írta:
2024.06.25. 12:35:47
Számomra egy normális vkp igazolása lenne a fő opcio
Most teszik fel Casadót...
Ő vkp.

Most megint mi a cél/terv? Nyilván halom pénzért és fizetésért lehet nála sokkal tapasztaltabbat találni, pl. ő lett volna Zubimendi.
De technikásabb, megfelelőbb játékost - naivan feltételezve, hogy valamilyen szinten olyan játékot játszana a csapat, amiről legalább a saját szurkolói felismerik a klubjukat - nem lenne könnyű.

Ha az a cél, hogy a padon rohadjon, akkor kár (volt) feltenni. Akkor még a zsebpénz méretű fizetésért is kár.
Ha meg úgy döntöttek, hogy legalább kap egy (fél) szezonnyi esélyt, akkor ott az ingyenes megoldás.
A gyerek nem zsákbamacska, 8. éve van a klubnál, a B csapat kapitánya.
bence0330 írta:
2024.06.25. 13:17:27
Az új Hullos gyerekkel kapcsolatban meg ha véletlen jönne, megvárnám, mit tud, mert semmit nem tudunk róla. A radaron nem annyira lévő játékosok leigazolása mindig izgalmas tud lenni, azért ha valaki a másodosztályban 15 milliós játékos, és még relatív fiatal, az jelenthet jó is. Akár. Kvara kb ebben a korban még a grúz ligában volt, biztos sok WTF hozzászólás érkezett a leigazolására. Minden évben van pár ilyen igazolás európában, ami nagyon bejön.
Csak a tavalyi highlightsa tele van olyan gólokkal, mint sarkazásos, rabona.
Megnéztem most egy hosszabb összefoglalót róla. Háááát...ha a negyedét megcsinálja annak, ami abban volt, akkor kétszer jobb lesz mint a prime Neymar/Ronaldinho a Barcában :lol:
Úgy nézett ki a gyerek, mintha fizika-szakos iskolások közé beraknának valakit, aki azért heti 3x eljár focizni :lol:
Remélem azért többet játszana, mint Roque :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára La Masia1 2024.06.25. 16:44:09-kor.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.06.25. 13:17:27

Ha így történt, ezzel nem tudunk mit kezdeni, vakon nem ajánlhatunk 6 milliós fizetést egy tininek. Ha alaposan ki lett volna próbálva, és egyértelmű lenne, hogy a jövő sztárja, meg lehetne közelíteni, akár megduplázni a saját ajánlatot, de így nem. Guiunak sportszakmai és anyagi okokból is lépnie kell. Hogy előbbire pont a CFC a jó, persze kérdéses.

De szegény gyerek biztos nem ezt képzelte a jövőjének, mikor a pályára lépve első meccsén első érintéséből eldöntött egy meccset. Nem feltételezte, hogy utána kb esélyt sem kap és a nyakára hoznak egy hasonló kaliberű kölyköt.
gránit írta:
2024.06.25. 13:02:38
Hány balszélsőnk van? Hány védekezni is tudó szárnyvédőnk van? A tartalékokról nem is beszélve. Eközben ebben a rendszerben a Gündogan-Pedri-Fermín-hármasból kettő kimarad, ami szerintem pazarlás. Komolyabb erő szerintem, ha ebből egyszerre kettő van a pályán. Pont ott karcsúsodnánk ebben a rendszerben, ahol szerintem még egész jól állunk.

Na jó, de 3-5-2-ben meg 4-3-3-ban is csak 3 lehetne fent a középpályán, mint itt. Fermín szerintem mindenképp csere lesz, akármennyire kedvelem.
Ha DJ távozna, más lenne a szitu és jobban hajlanék másfelé, de kétlem, hogy így lesz.
Fort szerintem Yamal-Cubarsí szintű berobbanás lesz (már tavaly sem tettem volna sokkal-sokkal hátrébb náluk), Cancelo is jó, Baldé ha nem is a szezon legelejére, de visszatér. És hát ott van az atomstabil Koundé, és Valle is elvileg nagyon jó benyomást tett. Szerintem az a poszt megvan. Ha Cancelot nem tudjuk megszerezni akár kölcsönben, akár máshogy, kicsit módosul a dolog.

Balszélsőnek én odaszámoltam Felixet, ha őt nem tudjuk megszerezni, akkor valóban kell oda egy csere, bár elvileg a B-ből fel fog jönni Unai, aki alapvetően középpályás, de balszélsőként láttam én csak, és ott talán még jobb is, kiemelkedett a csapatból, legalábbis amiken én láttam, nagyon jók cselez, és elég veszélyes is. Ezen túl Raphinha is bizonyította, hogy legalább egy csere szintet meg tud ott ütni, idén nem csak csereszint volt még ott sem. Egy minőségi igazolással bőven megleszünk. Ha Felix nem marad kölcsönben, akkor nem bőven, de megleszünk.
Azért remélem, hogy az ingyen igazolható Depay legalább szóba kerül pletyka szinten, Xavihoz tuti nem jött volna vissza, edzőváltás után más a helyzet. Nagyon olcsón lehetne minőséggel keretet bővíteni.

Cancelonál még annyit tennék hozzá, hogy én őt csereként lazán játszatnám balszélsőként a skilljei alapján. Szerintem nem lenne egy nagy kényszermegoldás, de ez szubjektív.

Meg hát van két atom tizesünk, akiknek ez feküdne. És az egyik legnagyobb B-s tehetség, aki amúgy német, szintén 10-es poszton a legjobb, és akár fenn is ragadhat csereként.

Az új Hullos gyerekkel kapcsolatban meg ha véletlen jönne, megvárnám, mit tud, mert semmit nem tudunk róla. A radaron nem annyira lévő játékosok leigazolása mindig izgalmas tud lenni, azért ha valaki a másodosztályban 15 milliós játékos, és még relatív fiatal, az jelenthet jó is. Akár. Kvara kb ebben a korban még a grúz ligában volt, biztos sok WTF hozzászólás érkezett a leigazolására. Minden évben van pár ilyen igazolás európában, ami nagyon bejön.
Csak a tavalyi highlightsa tele van olyan gólokkal, mint sarkazásos, rabona.
A highlights nyilván semmi, de azért valamit mutat is.
Én pont ezeket az igazolásokat hiányoltam. Alacsony összegért, nagy potenciállal rendelkező, fiatal, de már nem tini játékosokat. Araujo, Pedri, ezek jellemzően bejöttek. Arára is lehetett volna vakon mondani, hogy ne szórakozzunk valami uru kölyökkel, pusztán azért, mert nem ismertük.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Peter
Director del Fútbol

2024.06.25. 13:11:04

gránit írta:
2024.06.25. 12:01:30
Nincsenek jó előérzeteim. Pont ahhoz a rendszerhez lenne szükség a legtöbb igazolásra, amellyel Flick leginkább játszott,
Az előérzet tekintetében éppen azért vagyok én egyelőre "neutrális", mert amit utána írsz, arról nekem is hasonló a véleményem. Ehhez hozzáadom azt, hogy EB, Copa és nyár ide vagy oda, de feltünően nagy a sajtócsend Flick körül, ami inkább ennek a sajtócsendnek a tudatosságát tükrözheti.

A fiatalokat kivéve senki irányába nem volt és nincs (legalábbis én nem tudok róla) egy elbújtatott mondat, hogy "ő a mi alapemberünk" vagy így úgy számítok, építek rá....a védelem, a kp, a csatársor pillére....stb....szokásos közhelyes, de célirányos üzenetek.

Azt nem gondolom, hogy Flick a középszerhez szívesen adná a nevét, így inkább komolyabb bűvészkalapozás mehet a háttérben, amihez még jól is jön az EB és Copa, mert a játékosok is mással vannak elfoglalva.

Korábban azt nyilatkozta, tanulmányozta a Barcát, készült belőle. Egyszer már sikerült felkészülni neki belőlünk, jött is a 8-2, akkor talán ő tudja a legjobban a Barca sebezhetőségeit, gyenge pontjait és éppen ennek a kiküszöbölésére készül.

Kifejezetten előnyének gondolom, hogy játszott ellenünk, akkor is, ha az másik csapat volt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Peter 2024.06.25. 13:17:28-kor.
gránit
Director del Fútbol

2024.06.25. 13:02:38

bence0330 írta:
2024.06.25. 12:51:38
gránit írta:
Ha engednek minket igazolni, akkor is Flick eddig alkalmazott rendszeréhez lenne szükség a legtöbb igazolásra. Még ha 150 milliót elkölthetnénk, akkor sem lenne egyszerű dolgunk. A jelenlegi keret elég messze van a 4-2-3-1-től. Még ha költekezhetnénk sem lenne könnyű feladat.
Ezt miért érzed így?
Hány balszélsőnk van? Hány védekezni is tudó szárnyvédőnk van? A tartalékokról nem is beszélve. Eközben ebben a rendszerben a Gündogan-Pedri-Fermín-hármasból kettő kimarad, ami szerintem pazarlás. Komolyabb erő szerintem, ha ebből egyszerre kettő van a pályán. Pont ott karcsúsodnánk ebben a rendszerben, ahol szerintem még egész jól állunk.
ocsike83
Jugador d'estrella

2024.06.25. 13:01:47

Troym írta:
Közben több helyen lehozták, hogy Guiu megy. Szégyen. Nem neki, nekünk. Megy Guiu, marad Cápa Ferran.....
Egyik mehet, mert olyan a szerződése. A másik meg nem akar. Ennyi a különbség.
Nyilván be lehet dobni Guiu-t. De valaki írta korábban már, hogy aki 17 évesen stabil helyet akar magának, az menjen nyugodtan tovább....
Amúgy a Chelsea-ben mit akar? 20. csatárnak? A Bayernben? Kane mögött ott van Tel....
Més que un club :P
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2024.06.25. 13:01:14

Marc Guiu will soon sign for Chelsea - agreement closed and decison made. The English club will pay his €6m release clause.

Barça offered him €2m gross plus variables, Chelsea tripled the offer.#FCB 🇪🇸

Via: @Luis_F_Rojo [marca]
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
bence0330

2024.06.25. 12:51:38

gránit írta:
Ha engednek minket igazolni, akkor is Flick eddig alkalmazott rendszeréhez lenne szükség a legtöbb igazolásra. Még ha 150 milliót elkölthetnénk, akkor sem lenne egyszerű dolgunk. A jelenlegi keret elég messze van a 4-2-3-1-től. Még ha költekezhetnénk sem lenne könnyű feladat.
Ezt miért érzed így? Szerintem egész szezonban 4-2-3-1 után ordított a keretünk. Xavi néha alkalmazta is pár félidőre, ezek a legjobb, legattraktívabb percek voltak. Nem véletlenül, ez talán a legmodernebb, legtámadóbb szellemű felfogás, kbázi 4 támadóval akár, attól függően, ki a 10-es. Egy balszélső és egy vkp kéne hozzá.

Plusz a meglévő játékosok is ebbe illeszthetőek be a legjobban. Sokat vitáztunk DJ-ról, egyet is értünk vele, de tegyük fel, hogy marad. Neki messze a legjobb (akarom mondani egyetlen) posztja a duplaszűrő szabadabbik fele. A válogatottban is jobb ott, de az elején, amíg Romeu pár meccsig rendben volt, mellette is jól nézett ki, képzeljük egy egy Romeunál sokkal jobb játékos mellett. Mellette lenne Chris/új vkp. Ezt a szerepkört Gündogan is lefedi szükség esetén, de Pedri, vagy egy felépülő Gavi is. 10-es poszton is, ha Yamalt játszatjuk a szélen, oda lehet tenni Raphinhát vagy Gündogant. Mindkettőnek ez messze a legjobb posztja. Pedri is ott lenne cserének.

A támadósor meg bőven megvan, ha hozunk egy balszélsőt. Szóval összesen két minőségi igazolás elég lehetne.

A keretet még fiatalokkal, középszerekkel lehet padon bővíteni kicsit.

Amúgy Flick nem fog ragaszkodni a 4-2-3-1-hez, sokkal rugalmasabb annál, néztem erről jópár videót. Ettől nem félnék, de szerintem ez a felállás illik legjobban a a keretünkhöz. Aztán ebből persze lehet variálni, ha épp valamelyik szekciót sérüléshullám súlytja, vagy akármi.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Andrsika
Jugador del Barça

2024.06.25. 12:35:47

Számomra egy normális vkp igazolása lenne a fő opcio illetve egy bal szelső esetleg egy jobbhátvèd! Akit grànit említ Hull Citys srác( fogalmam nincs ki ő) de nem feltétlenül jelenti azt, h akár ne süljön el jól főleg, ha kölcsön is jönne! Én csatárt nem igazolnék, mert én biztos vagyok benne, h Lewa Flick alatt sokkal gólerősebb lesz mint Xavi alatt. Cserének Roque ( akinek sztem meg kell adni az esélyt) bőven elég. Én egy valakit nem làtnék itt szivesen az pedig a Poolból Diaz, hiába jó 1v1-ben de nekem ő full Dembele klón! Nico dettó, de azért ő benne bőven van lehetőség, h fejlődjön ezen a téren..
bunga
Capitá del Barça

2024.06.25. 12:21:26

Most kéne Ferrant eladni! Most biztos vinnék!
gránit
Director del Fútbol

Peter írta:
2024.06.25. 11:44:42
gránit írta:
2024.06.25. 01:15:37
Arra vagyok még kíváncsi,
Én úgy az egészre, hogy milyen lesz a "Flick entrée".
Koeman a "Suarez", Xavi az "elmúlt köré a jövőt" belépők után valami bizalomgerjesztőnek örülnék.
Mindkét belépő árulkodott a habitusról, szemléletről, mentalitásról.
Amúgy érdeklődve, de teljesen neutrálisan nézek előre. Lövésem nincs, hogy mit várhatunk el valójában Flicktől.
Nem felejtem el, hogy stílszerűen Koemantől a védelem, Xavitól a középpálya gatyába rázását vártuk..... :oops:
Nincsenek jó előérzeteim. Pont ahhoz a rendszerhez lenne szükség a legtöbb igazolásra, amellyel Flick leginkább játszott, és ami úgy néz ki, előttünk áll. Pénzért igazolni viszont nem biztos, hogy túlzottan engednek majd minket, így az ilyen Jadon Philogene-félékre fanyalodunk. A hideg kiráz attól, hogy ilyen játékosok érkezzenek. Angol másodosztály, 12 gól. Remélem, kacsa. Ha egy olyan rendszert választunk, amelyhez sokat kell igazolnunk, és pénzért nem igazolhatunk, az a középszer dömingjét jelentheti.

Amit én szívesen látnék, ahhoz a kezdőbe igazolából csak két igazolás kéne (vkp, gólképes támadó). Mi most keresünk két balszélső támadót (mert abból egy sincs), vkp-t, jobbhátvédet. Miközben egyáltalán nem biztos, hogy sok minőségi igazolást engednek majd nekünk, így ha olyan rendszert akarunk, amelyhez fel kell forgatni a csapatot, jönnek majd a noname emberek. Jadon Philogene, magasságos ég.

Guiu távozása nagyon nem tetszene. Jönnek majd a bontani állítólag nagyon tudó szélsők. Ja, hogy a bontogatás után nem lesz kinek beadni? Ja, az lehet. És szidjuk majd a helyzetkihasználást, meg hogy mennyi lövés van, és már csak be kéne lőni őket. Ja, hogy kéne olyan ember, aki be is lövi őket? Jaaaa, télleg. De amúgy minden rendben van, "már csak be kéne lőni a helyzeteket". Az előző szezonban is ezt fújtuk, és tényleg a hideg kiráz attól, hogy ezt folytatjuk.

Peter
Director del Fútbol

2024.06.25. 11:44:42

gránit írta:
Arra vagyok még kíváncsi,
Én úgy az egészre, hogy milyen lesz a "Flick entrée".
Koeman a "Suarez", Xavi az "elmúlt köré a jövőt" belépők után valami bizalomgerjesztőnek örülnék.
Mindkét belépő árulkodott a habitusról, szemléletről, mentalitásról.
Amúgy érdeklődve, de teljesen neutrálisan nézek előre. Lövésem nincs, hogy mit várhatunk el valójában Flicktől.
Nem felejtem el, hogy stílszerűen Koemantől a védelem, Xavitól a középpálya gatyába rázását vártuk..... :oops:
Troym
Director del Fútbol

Közben több helyen lehozták, hogy Guiu megy. Szégyen. Nem neki, nekünk. Megy Guiu, marad Cápa Ferran, mint tavaly amikor Nico ment, hogy Romeu jöhessen.
Úton a középszer felé...
soadroli
Llegenda del Barça

2024.06.25. 10:57:44

Barça have begun negotiations with Hull City to sign Jadon Philogene (22), who plays as a LW. Barça want to sign him on a loan with an optional purchase option. @relevo
Kép
gránit
Director del Fútbol

2024.06.25. 08:23:25

menczel írta:
2024.06.25. 08:17:44
Mindenki a piacon van, csak az ár a kérdés. Ad absurdum idejön egy sejk, 200 millióért vinné Frenkie-t, nyilván eladjuk. Látod mégiscsak a piacon van....
Nem, ha nem akar menni, nem tudjuk eladni, ahhoz az ő beleegyezése szükséges. Eddig is jöttek érte 90 milliós ajánlatok, de nem akart menni, és nem is tettünk meg mindent azért, hogy menjen.
menczel
Entrenador del Barça

2024.06.25. 08:17:44

La Masia1 írta:
2024.06.25. 03:17:28
gránit írta:
2024.06.25. 02:34:17
Két teljesen külön dolog, hogy mi mennyit ér, és mi mennyire piacképes. A lakásomnak van egy értéke, de nem piacképes, mert nem adom el.
Ne már...
100% összefügg a kettő.
A lakásodnak AZÉRT VAN értéke, mert piacképes.
LaMasia1-nek van igaza. Mindenki a piacon van, csak az ár a kérdés. Ad absurdum idejön egy sejk, 200 millióért vinné Frenkie-t, nyilván eladjuk. Látod mégiscsak a piacon van....
gránit
Director del Fútbol

2024.06.25. 03:27:38

La Masia1 írta:
Nem lehet piacképes, amíg én azt nem mondom, hogy az. Nem piacképes, mert nem elérhető a vevők számára. Ha valami nem elérhető a vevők számára, az nem piacképes. Mert eladhatatlan. Nem az értéke miatt. Éppen ezért itt ketté is válik az érték és a piacképesség. De Jong piacképessége is csak akkor nyer értelmet, ha a piacon lesz, így ennek elérését a piacképesség nem hogy kizárja, hanem éppenhogy megköveteli.
La Masia1 írta:
Te azt mondod, hogy azért ne játsszon, hogy a magas fizetése miatt tegyék a lelátóra és akkor majd elmegy.
Nem ezért, hanem
gránit írta:
azért, mert nem ő a megfelelő játékos a posztra.
A távozása már ebből következne.

De szerintem meg lehetne győzni enélkül is. A padoztatás nálam már akkor játszana, ha mégsem lehetne távozásra bírni. És még egyszer, nem bosszúból. Hanem azért, mert nem ő számunkra a megfelelő ember a posztra.
La Masia1
Jugador d'estrella

gránit írta:
Két teljesen külön dolog, hogy mi mennyit ér, és mi mennyire piacképes. A lakásomnak van egy értéke, de nem piacképes, mert nem adom el. De Jong akkor válik piacképessé, ha a piac része lesz. A piacnak pedig akkor lesz a része, ha odakerül.

Senkit nem kell csak azért játszatni, mert magas a fizetése. Csak a teljesítmény számít.
Ne már...
100% összefügg a kettő.
Ha nem lenne piacképes, mert a kutyának nem kellene, akkor keveset/semmit nem érne.
A munkaerő piacon nem akkor leszel piacképes, amikor felmész a profession.hu-ra. Hanem akkor, amikor nyelvet beszélsz és van egy szakmád/diplomád.

De Jong nem akkor lesz piacképes, ha el akarja a Barca adni. Hanem azért tudja eladni, mert piacképes. Mert jó korban van és egy top csapatban kezdő játékos. És egy top válogatottban is alap ember.

Én ezt mondtam: akkor ne játsszon, ha az edző szakmai okok miatt nem akarja játszatni.
De eddig az összes edzőnél kezdő volt. Tehát évek óta megvannak vele elégedve szakmai oldalról.
Te azt mondod, hogy azért ne játsszon, hogy a magas fizetése miatt tegyék a lelátóra és akkor majd elmegy.
bence0330

2024.06.25. 02:52:36

Ha maradna, akkor két dolog:

1: Flick rendszerében lehet, hogy ezek a mi stílusunkban elég öncélú labdacipeléseknek sokkal több foganatja lesz, főleg, ha mellette valaki biztosít hátul. Nálunk volt egy félsz mindig, hogy ment a támadásépítés, és megakadt, mert nem akartunk labdát veszteni. Még kontráknál is sokszor ez volt.

2: Én középhátvédként is számolnék vele, bármikor játszott ott, szerintem kifejezetten jó teljesítményt hozott le, nekem jobban tetszett ott, mint középpályásként.
gránit
Director del Fútbol

La Masia1 írta:
2024.06.25. 02:17:12
Ezzel a logikával a lakásod egy fillért nem ér addig, ameddig fel nem teszed az ingatlan.com-ra... :roll:
Két teljesen külön dolog, hogy mi mennyit ér, és mi mennyire piacképes. A lakásomnak van egy értéke, de nem piacképes, mert nem adom el. De Jong akkor válik piacképessé, ha a piac része lesz. A piacnak pedig akkor lesz a része, ha odakerül.
La Masia1 írta:
Egy játékos, amelyik pályán van, játszik, az jelen van a piacon.
Nem, attól még nincs jelen a piacon.
La Masia1 írta:
Azzal, ha szándékosan padoztatná, a klub csak rontana az értékén.
A padra akkor kerülne az én meglátásom szerint, ha szép szóval nem lehetne távozásra bírni és eladólistára tenni, tehát a piacra dobni. Így a padra kerülne, nem bosszúból, nem haragból, nem rosszindulatból, nem büntetésből, hanem azért, mert nem ő a megfelelő játékos a posztra. Amit Bence írt ezzel kapcsolatban, teljesen igaz. Egyszerűen sokkal jobbak voltunk tavasszal nélküle. Ő sem stabilitást, sem gördülékeny labdajáratást nem tud adni a csapatnak. A bajnokságban adott NULLA gólpassza nagyon durva. Egy ideig még védtem is, hogy másodszándékból olykor-olykor benne van egy-egy gólban, de ez az ő posztján egyszerűen menthetetlen. Ha nem lenne hajlandó magától távozni, akkor én a padra raknám, és játszatnék mást. Ezután eldönthetné, hogy szeretné-e, hogy 2026-ban véget érjen az érdemi pályafutása. Ha jóérzést nem is, de annyit kinézek belőle, hogy a zsebére hallgatna, és elmenne télen egy másik csapatot lehúzni. Vagy ha ezt felvázolnám neki, már nyár végén.

La Masia1 írta:
De Jong egy nagyon drága alkalmazott. Az egyetlen értelmes megoldás, ha "kidolgoztatod a belét" és nem az, hogy azért fizeted, hogy "a büfében üljön".
Ezzel megintcsak nem értek egyet. Senkit nem kell csak azért játszatni, mert magas a fizetése. Csak a teljesítmény számít.
bence0330

2024.06.25. 02:27:11

Úgy módosítanám, hogy az összes ász az ő kezében van. A mi egyetlen adunk a brutális hozzáállás.

Gránit szerintem úgy érti, hogy ha 2 év múlva távozik, akkor úgyis ingyen teszi (mert ha el nem hajlandó menni, ez lesz a vége, isten ments, hogy még hosszabbítsunk is, hacsak nem még most, és nem jelentős összeggel...). Tehát nincs jelentősége, mennyire piacképes, mert hiába vennék meg akármennyiért, a gyakorlatban nem eladható.
Szerintem ezért nem teljesen pontos az ingatlanos példa. Ha a házad csak 2 évig lenne a tiéd (hagyjuk, hogy ilyen nincs), akkor lenne jó a hasonlat.

Ezt szerintem nem kéne figyelembe venni emiatt a döntésnél. Nekünk egy fontos dolgunk van, hogy eladjunk. Ennek egy módja van, ha ő úgy dönt. Erre egy esély van, ha tudja, hogy vagy ez van, vagy hogy a lelátóról nézi végig a hátralévő két szezont jó pénzért, leépül, nem kerül be a válogatottba sem, és lehet, hogy onnan már kikerül az európai vérkeringésből is.

Szerződése van, nyilván, nem lehet puskát tenni a fejéhez, ez a legdrasztikusabb módszer. A csapatból nem hiányozna, sőt, a bérkerete meg felszabadulna, amit nyilván ki kell fizetni, de legalább nem számít bele az ffp-be.
Szerintem távozna.

De legyen egy békésebb megoldás:
Fel kell ajánlani neki fél évi fizuját még bónuszként. Vagy akár egy egész éveset is, még mindig jobban járunk, ha kapunk érte akár csak 50 misit alsó hangon, ebből megadunk neki annyit, amennyit ő kézhez kapna egy évig, azaz számára nettó 20 körül, nem tudom, hogy kell ebből adóznia, ha ugyanazon szabályok szerint, akkor 37 misit. És megszabadulunk 2Xcirka37, kb 70 milliótól. Azaz a mostani ponttól számítva 13 milliót nyernénk vele, ha meg kitölti a szerződését, kb 70 milliót bukunk. Az 83 milliós difi, ami nem piskóta. És csak 50 milliós eladási árral számoltam. Mindenki nyer, ő kb annyit keresne az új klubja fizetésével együtt, mintha itt kitöltené a szerződését, talán még többet is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2024.06.25. 02:35:05-kor.
La Masia1
Jugador d'estrella

gránit írta:
2024.06.25. 01:50:01
La Masia1 írta:
2024.06.25. 01:44:16
Nem értem milyen szavam ütne bármit.
Ő most nagyon piacképes.
Nagyon szívesen kifejtem. Piacképes csak akkor lehet, ha jelen van a piacon. A piacra pedig csak akkor kerül, ha elérjük, hogy oda kerüljön. Ha nem érjük el, hogy odakerüljön, akkor értelmezhetetlen a piacképesség, mert nem része a piacnak. Ilyen egyszerű.
Ezzel a logikával a lakásod egy fillért nem ér addig, ameddig fel nem teszed az ingatlan.com-ra... :roll:

Egy játékos, amelyik pályán van, játszik, az jelen van a piacon. De Jong sokat van a pályán, sokat játszik. Az edzői szerint nem is rosszul, mert az összesnél alap ember.
Araujo, Yamal és mondjuk Pedri mellett az egész keret legértékesebb, legpiacképesebb, legeladhatóbb játékosa. Ezért is szeretné eladni a klub.
Azzal, ha szándékosan padoztatná, a klub csak rontana az értékén.

Más kérdés, hogy nincsen meg az említett közös nevező. A játékos ugyanis nem szeretne elmenni, nem akarja, hogy eladják. És reálisan semmilyen módszerrel nem is lehet erre rávenni.
Nagyon jól érzi magát a klubnál, a városban és nagyon sokat keres.

Ha leülteted a padra, pontosan ugyanannyit fog keresni, csak egyrészt semmit nem fog dolgozni a klubnak, másrészt lefelezed az értékét.

Ha összetöröd az autód, akkor is kevesebbet fog érni, ha eszed ágában nincsen eladni. Neked lehet jó úgy ahogy van, de kevesebbet ér, hiába nem hirdeted meg eladásra.

De Jong egy nagyon drága alkalmazott. Az egyetlen értelmes megoldás, ha "kidolgoztatod a belét" és nem az, hogy azért fizeted, hogy "a büfében üljön".
gránit
Director del Fútbol

2024.06.25. 01:50:01

La Masia1 írta:
Ő most nagyon piacképes.
Nagyon szívesen kifejtem. Piacképes csak akkor lehet, ha jelen van a piacon. A piacra pedig csak akkor kerül, ha elérjük, hogy oda kerüljön. Ha nem érjük el, hogy odakerüljön, akkor értelmezhetetlen a piacképesség, mert nem része a piacnak. Tehát nincs értelme a piacképességére hivatkozva elutasítani a távozásra bírását, mert pont akkor válik piacképessé, ha távozásra bírjuk. Ilyen egyszerű.

De egyébként sem értettem egyet az egész feltevéssel, hogy valakit azért ne rakjunk a padra, mert piacképes... Ha nem akar távozni, és nem is bírjuk távozásra, nem teljesen mindegy, hogy piacképes lenne, ha a piacon lenne, de nincs ott? A piacképességnek semmi jelentősége, amíg nincs a piacon.
La Masia1
Jugador d'estrella

gránit írta:

Akkor tudjuk piacképessé tenni, ha rábírjuk arra, hogy az lehessen. Különben nem piacképes. Egyik szavad üti a másikat. Attól pedig egyetlen játékosnak sincs még helye a pályán, hogy egykor egy zsíros szerződést raktak elé.
Ő most nagyon piacképes. A legjobb életkorban van. Egy nagyon magasan képzett, technikás játékos. Egy top bajnokság top csapatának a fix kezdő, alap embere.
Az egyetlen dolog a jelenlegi fizetése amiatt nem piacképes. Ezt ő is pontosan tudja. Részben pontosan ezért esze ágában nincsen elmenni sehova. Ehhez minden joga megvan.
Kipörgeti a mostani szerződését, felveszi az extra nagy pénzt, aztán majd meglátja mi lesz.

Az összes adu az ő kezében van.
Ha akarja, majd végül hosszabbít, akár alacsonyabb fizetésért. Bele fog férni, ha ez az ára, hogy a városban maradjanak. Jelenleg a klub ezt szeretné.
Ha akarja nem hosszabbít, felvesz egy nagyobb aláírási pénzt és aláír máshova.

Amúgy totálisan hasonló a helyzete Araujoéval. Ott ugyanez a játék lesz, csak fordítva.
Válasz küldése