Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Hát nem tudom. Vini kb első meccse volt pár napja a válogatottban, amin brillírozott, azt is a pofozógép ellen, a másik kettőn egy épkézláb megmozdulása nem volt, az összes brazil jobb volt kb nála, asszem az első meccset fejezte be 0 sikeres csellel és talán párharccal, minden nélkül. Savioval lehet jelenleg előrébb lesznek, így legalább nem lesz Savio-Raphinha dilemma sem. Nem ezen fog szerintem múlni a dolog. Nem olyan erősek nevekre a brazilok, de annyira nincsenek is összerakva csapatként. Legalább olyan jók a játékosaik, mint Argentinának, sőt. Nyilván mínusz Messi, bár azért most már annyira ő sem. De ők össze vannak rakva. A brazilok nem. Az uruk meg nagyon egyben vannak. Érdekes lesz.
És Vinicius nem lesz ott eltiltás miatt. Komoly sansz van rá, hogy kiesnek.
Igen. Itt jön ki, hogy mennyire más szövetségi kapitánynak lenni, mint klubedzőnek. Okés, vannak akik mindkettőben jók, vannak akik egyikben sem, de a többségnél azért megvan, hogy melyik az ő igazi terepük. Tök szép volt Koeman-tól, hogy anno a válogatottat elhagyta a Barcáért, de túlzás nélkül mondhatom, hogy mindenki jobban jár, ha ezt nem teszi meg.
Ha itt lenne De Jong, Wieffer, ès Koopmeiners, még esélyük is lehetne megnyerni erről az ágról.
Azt objektíven kiejelenthetjük, hogy ma sokkal kevesebb csapat rúg labdába a trófeákért, mind a klubszinten, mind válogatott szinten. Ebből pedig objektíven következik, hogy kevesebb a tehetség.FcBarcelona1 írta: ↑2024.07.02. 19:09:48Nemrég írtam, majdnem egy időben de egymást fedve a válogatottban Kluivert, Bergkamp, Nistelrooy, Makaay, Hasselbaink, Hooijdonk. Emlékszem milyen mérges voltam, mikor Kluivertet nem vitték valamelyik EB-re. Most Depaynak bérelt helye van. Egyik ismerősöm szintén, Raul kihagyása miatt, most pedig Morata jelenleg a gólrekorder.
Sajnos a modern foci sem az egyéniségeket támogatják, nálunk is fontosabb egy biztos passz, mint egy bizonytalan csel.
Erről van szó.csababarca írta: ↑2024.07.02. 19:49:44Azért lehet, mert gyengébbek a játékosok. Vagy mert nem gyakorolnak eleget.
Mert éppen nincs idő, mert videókat nézegetnek edzés helyett, meg egyebek. Ezeken van a hangsúly.
Vagy mert el kell menni belőni a sérót, felvarrni egy új tetkót.
Wiefferrel nem vagyok képben, Koopmeiners jó nagyon, de ha holland lennék, nyugodtabb lennék, hogy DJ nincs a keretben.FcBarcelona1 írta: ↑2024.07.02. 19:50:50Ha itt lenne De Jong, Wieffer, ès Koopmeiners, még esélyük is lehetne megnyerni erről az ágról.
Azért lehet, mert gyengébbek a játékosok. Vagy mert nem gyakorolnak eleget.ElBartimaeus írta: ↑2024.07.02. 17:19:34
Csaba, sose írtam, hogy csak ezen múlt. Én sem értem, hogy miért lehet kevesebb gól szabadból (ha ez tényleg így van arányosan, nem néztem utána). Csak gondolkodtam rajta, hogy miért lehet és minden bizonnyal beleszóltak a sorfalat érintő intézkedések, valamint az új trendek.
Nem szóltam bele a délutáni témába, mert mind2 félnek van igaza. Sokkal szervezetebb, fizikálisabb lett a foci kisebb területekkel, szélsőkre 2-3 ember vált ki, 9-10 ember védekeznek. Nemrég írtam, majdnem egy időben de egymást fedve a válogatottban Kluivert, Bergkamp, Nistelrooy, Makaay, Hasselbaink, Hooijdonk. Emlékszem milyen mérges voltam, mikor Kluivertet nem vitték valamelyik EB-re. Most Depaynak bérelt helye van. Egyik ismerősöm szintén, Raul kihagyása miatt, most pedig Morata jelenleg a gólrekorder.gránit írta: ↑2024.07.02. 18:54:40Azt azonban hozzá kell tenni, hogy amiket ma "kis csapatnak" hívunk, azok 30 éve egyáltalán nem számítottak kicsiknek. A '90-es években egy Romániának, Csehországnak, Bulgáriának, Szerbiának (Jugoszláviának) iszonyatosan erős csapata volt. A bolgárok VB-elődöntőt játszottak (Sztoicskovot jól ismerjük), a csehek EB-döntőt játszottak, a román válogatottban Hagi-, Popescu-szintű legendák játszottak.
A foci elsilányosodásának a következménye, hogy ezek a csapatok ma már csak kicsik, és mind klubszinten, mind válogatott szinten néhány csapat rúg csak labdába a trófeákért.
Azért a '80-as-90-es években egy román válogatottnak nem annyi volt az elképzelése, hogy vagdossuk előre a labdákat, aztán majd lesz valami (vagy nem). Néha próbálnak letámadni, de nagyjából ennyi a "koncepció".
Azt azonban hozzá kell tenni, hogy amiket ma "kis csapatnak" hívunk, azok 30 éve egyáltalán nem számítottak kicsiknek. A '90-es években egy Romániának, Csehországnak, Bulgáriának, Szerbiának (Jugoszláviának) iszonyatosan erős csapata volt. A bolgárok VB-elődöntőt játszottak (Sztoicskovot jól ismerjük), a csehek EB-döntőt játszottak, a román válogatottban Hagi-, Popescu-szintű legendák játszottak.