Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
gránit
Director del Fútbol

2024.07.03. 19:44:09

FcBarcelona1 írta:
2024.07.03. 19:03:47
Nem igazolna Felixeket 80 millióért az amortizáció miatt. Lewakat lehet, ha marketing szempontból az éri meg.
Egy Ferranért fizettünk 55 milliót. Egy Ferranért. És ez már ennek ennek az elnökségnek a műve volt. Úgy, hogy Argentína új sztárja, Alvarez elérhető volt, és ajánlgatta nekünk az ügynöke. Na, neki volt/van marketingértéke.

Roque engem meggyőzött a brazliai meccsein. Miután minden más lehetőséget elszalasztottunk, én támogattam a leigazolását, mert nagyon nagy szükségünk van gólképes csatárra. De nem ő lett volna az első választásom. Azért ott is fizettünk egy 30-ast egy még semmit nem bizonyító játékosért (és már 35-nél járunk, mert tavasszal a meccsek több mint 50%-án játszott). Felhájpolt játékosokért simán szórnánk a pénzt világba, ha nem lennének korlátozások. Abban egyetértünk, hogy minket aránytalanul sújtanak a többiekhez képest.

Volt szó lentebb arról, hogy mi a célunk Ferrannal. Én megmondom: tartalék lesz, mert szélsőből nincs sok jelenleg. A másik oldalon lehetne Cancelo és Balde, és akkor még kéne szerintem egy vkp, egy csatár és egy cserekapus.

Faye lehet, hogy még úgy sem akar maradni, hogy Flick beemelné a nagycsapatba.

https://www.football-espana.net/2024/07 ... porto-deal

Így az én szisztémámba kéne még legalább egy tartalékhátvéd, mert 4 ember 3 posztra nagyon kevés. Ha Flick két belső védővel fog játszani, akkor egyrészt elég lehet a 4 ember is, másrészt viszont valaki sírni fog.

Ráadásul a 4-2-3-1-es szisztémához több igazolásra lenne szükségünk. Jobbhátvéd, baloldali támadó, vkp, csak a kezdőbe, tartalékokról nem is beszélve. Emellett ott gyengülnénk meg, ahol talán még erősek is vagyunk, a támadóközéppálya belsejében (Gündogan, Raphinha, Fermín, Pedri). Nekem nem tetszik az irány.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.07.03. 19:03:47

gránit írta:
2024.07.03. 18:11:02
Mi hátráltatja az adósság csökkentését? Erre kíváncsi vagyok. A Liga, UEFA biztosan nem.

A többi meg ellentmondásos. Jogos az elvárás a fizetéscsökkentésről, de nem jogos a "fejlődés hátráltatása"? Mert a nemzetközi középcsapatok szintjére lecsökkentetett bérkeret nem hátráltatja a fejlődést?

Ahogy Peter írta, játékosok megvételénél és eladásánál a Máltai Szeretetszolgálat és Róbert bácsi szerepét játsszuk. Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy előbbit egy általános tisztelet övezi, utóbbit mindenki szerette, minket meg mindenki madárnak néz már. Területet tévesztettünk a jótékonykodással. Ezért kellenek a korlátozások, mert én meg biztos vagyok abban, hogy enélkül röpködnének a 80 milliós igazolások minden középszerre. Persze szigorúan a vételi oldalon. Eladási oldalon természetesen koncentrálunk az ingyenes ügyletekre.
Az adósságot úgy lehetne mondjuk csökkenteni, ha engednének igazolni, és nem estünk volna ki 2* a csoportkörben a BL-ben, sok százmilliótól elesve.
Hagynának 1/1 szerződést hosszabbítani (időben) pl. Guiu nem 6 millióért távozna. ahogy Gavi, Araujo, Balde stb. majdnem ingyen, ha nincsenek a gazdasági karok és okoskodások.
Az elvárás jogos, hogy a bevétel 70%-a alá csökkentsék a béreket, amit az UEFA is elvár. És az, hogy ne legyen veszteséges a klub, ami szintén alap elvárás.
A 3. tétel, sokadszorra írom, az amortizáció. Nem igazolna Felixeket 80 millióért az amortizáció miatt. Lewakat lehet, ha marketing szempontból az éri meg. Felixnek, Zubimendinek, Bernardonak stb. semmi marketing értéke, 80 milliókért.
Nem én írok ellentmondásososan. Ha "nemzetközi középcsapat fizetési szintjét" várja el a Liga, hogy csökkentsék 700+ millióról (innen indultunk elvileg Bartomeunál) az elvárt felé (jelenleg 200 a bérsapka, abben egyetértünk, semennyire nem jogos), úgy, hogy erősítsék a keretet, és a fiatalokkal szerződést tudjanak hosszabbítani, úgy, hogy erről nyilvánosan nyilatkoznak, ellehetetlenítve a tárgyalásokat, és minden 1 megtakarított euroból 25 cent forgatható vissza az új szerződésekre (Gavi, Balde, Araujo, Fort, Cubarsi, Fermin, Yamal stb). Jelenleg Dest 5-6 milliós fizetésének negyede, 4,2 milliós amirtizációja mondjuk elég lesz Fort/Fermin regisztrálására akiknek 10 illetve 30 az értéke (TM), nem 0, mint egy éves szerződéssel rendelkező, majdnem egy évre sérült Destnek.
Vagy a fiatalok ingyen, olcsón távoznak, azután jöhet a kritika körforgás, hogy olcsón távoznak, hogy újra negyedéért tudjuk regisztrálni a helyetteseiket.
Na ez a fejlődés hátráltatása, a jelenlegi érték, bevételek, szurkolói támogatottság mellett.
gránit
Director del Fútbol

2024.07.03. 18:11:02

FcBarcelona1 írta:
2024.07.03. 17:02:29
Jogos az elvárás a fizetéscsökkentésről, de semmi nem jogos, ami a fejlődést, az adósság csökkentését hátráltatja.
Mi hátráltatja az adósság csökkentését? Erre kíváncsi vagyok. A Liga, UEFA biztosan nem.

A többi meg ellentmondásos. Jogos az elvárás a fizetéscsökkentésről, de nem jogos a "fejlődés hátráltatása"? Mert a nemzetközi középcsapatok szintjére lecsökkentetett bérkeret nem hátráltatja a fejlődést?

Ahogy Peter írta, játékosok megvételénél és eladásánál a Máltai Szeretetszolgálat és Róbert bácsi szerepét játsszuk. Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy előbbit egy általános tisztelet övezi, utóbbit mindenki szerette, minket meg mindenki madárnak néz már. Területet tévesztettünk a jótékonykodással. Ezért kellenek a korlátozások, mert én meg biztos vagyok abban, hogy enélkül röpködnének a 80 milliós igazolások minden középszerre. Persze szigorúan a vételi oldalon. Eladási oldalon természetesen koncentrálunk az ingyenes ügyletekre.
Chino írta:
2024.07.03. 17:05:26
gránit írta:
2024.07.03. 16:12:02

Dehogynem. Egy Newcastle fasorban nincs a mi bevételeinkhez képest. Nem tudom, honnan szeditek néhányan ezeket.

A holland Schouten és az osztrák Seiwald vkp-poszton számomra nagyon meggyőző teljesítményt mutatott az EB-n. Stathuszárok, figyelem, Schouten Whoscored-pontszáma tavaly a 2. lett volna a Barcában. A 90%-os passzpontossága is elég tetszetős, mert nekünk olyan vkp kell, aki a passzjátékban is erős.
A bevételek tényleg nem rosszak, sőt! A mezeladások terén például azt hiszem elsők voltunk, köröket vertünk a Cityre, Psg-re. (Ráadásul azokból Lewyé tette ki a legnagyobb részt)
Még így is nagyon komoly összegek áramlottak be, hogy elhagytuk a Camp Nout. Csak nagyságrendileg az előbbi szezonban átlag 75-80 000 fő volt a meccseken csak a bajnokságban, még ilyen Rayo-k ellen is, idén ez lement 40 körülre és ehhez még vegyük hozzá a múzeumot, ajándékboltot.
A bevételeink nagyon magasak. Nem is értem, honnan szedik egyesek, hogy "szegények vagyunk, mint a templom egere", meg "üres a kassza". Keverednek szerintem a dolgok, és az igazolási korlátozásokból kiindulva sokan azt gondolják, hogy a Barcának üres a zsebe.
Chino
Llegenda del Barça

2024.07.03. 17:05:26

gránit írta:
Feast4 írta:
2024.07.02. 13:59:37
A City, PSG, Newcastle tipusu csapatok olyan pénzzel játszanak, hogy azzal nem tudunk versenyezni.
Dehogynem. Egy Newcastle fasorban nincs a mi bevételeinkhez képest. Nem tudom, honnan szeditek néhányan ezeket.

A holland Schouten és az osztrák Seiwald vkp-poszton számomra nagyon meggyőző teljesítményt mutatott az EB-n. Stathuszárok, figyelem, Schouten Whoscored-pontszáma tavaly a 2. lett volna a Barcában. A 90%-os passzpontossága is elég tetszetős, mert nekünk olyan vkp kell, aki a passzjátékban is erős.
A bevételek tényleg nem rosszak, sőt! A mezeladások terén például azt hiszem elsők voltunk, köröket vertünk a Cityre, Psg-re. (Ráadásul azokból Lewyé tette ki a legnagyobb részt)
Még így is nagyon komoly összegek áramlottak be, hogy elhagytuk a Camp Nout. Csak nagyságrendileg az előbbi szezonban átlag 75-80 000 fő volt a meccseken csak a bajnokságban, még ilyen Rayo-k ellen is, idén ez lement 40 körülre és ehhez még vegyük hozzá a múzeumot, ajándékboltot.
bence0330 írta:
2024.07.03. 12:20:55
Igen, jelenleg 0 db balszélsőnk van. Még Felix sem az amúgy, de ráfoghatjuk, ha visszahozzuk kölcsönben, akkor vele együtt van 1. Ferrán eleve 5 hónapból kb 1-ben jó, és akkor is a 3 poszt közül az a leggyengébbje. Raphinha meg egyértelműen kényszermegoldás, akit be lehet dobni, ha baj van, de ennyi, legalább 3 poszton jobb, és az sem biztos, hogy marad.

Troym: Ferrán épp most nyilvánította ki, hogy esze ágában sincs menni, akkor nem tudsz mit csinálni vele. Raphinha legalább nyitott rá, ha a klub nagyon el akarja adni és számára megfelelő klubból jön ajánlat. Szomorú, hogy nem ez az általános gondolkodás, nem értem, miért akar sokszor maradni egy játékos, ha nem akarják ott látni. Mint DJ is. Persze, közben értem, extrém fizu, de nagyon rosszul érezném magam így, az tuti, és ha amúgy is végtelen pénzem lenne, azért számítana a megbecsülés. Ferrán meg azért közel ennyit megkereshetne pár klubban, az nem lehet szempont.
Ferrannal és Raphinaval is ez a "gond". A brazil sem akar elmenni ő is ugyanúgy a klub értésére adta. Az még valamennyire érthető, hogy nem akar az arabokhoz menni, hiába kapna legalább háromszoros fizetést. Ő 27 évesen még Európában akar sikereket elérni , ennek ellenére még más top 5 bajnokságba sem akar menni. A klub pedig hiába szeretné, ha ő nem nyitott rá. (ahogy de Jongot sem lehet csak úgy elpasszolni) Ha elmenne 90-95 millóért a szaúdiakhoz, felszabadulna a fizetése, már lenne mozgástere a klubnak.
Bár emiatt annyira nem értem a brazilt. A klub jelenleg nincs BL-esélyes szinten, ezt a fizetést egy Pool-nál is megkapná (őket említették legutóbb, mint érdeklődőt, illetve a PSG-t.) a kezdőben pedig nincs biztos helye, a klub sem állna az útjába. Szóval számára minden adott lenne a váltásra.

Sajnos emiatt még akkor is kell nagy értékű játékost elpasszolni, ha sikerül az 1:1-et elérni és ez nagy eséllyel Araujo lesz, úgy tűnik a MU lesz a végállomás, de csak minimum 80-ért engedné el a klub.

Ferran azért kicsit más. Nem egy nagy durranás, de a jobboson használva (mondjuk Raphinha távozása esetén) egy csere szintre tökéletes lehetne és a közép/bal oldalra is rendben lenne beugróként. Tudom a válogatott nem annyira fokmérő, de Yamal előtt ő volt a kezdő és a spanyolok legeredményesebb játékosa. 44 meccsen 20 gól, azért nem olyan rossz stat, főleg szélsőként és ezen a poszton még nálunk is jó meccseket hozott. Yamal/Raphinha sem lenne túl fényes a baloson. De ami még inkább felé hajtja a mérleg nyelvét, hogy érte 10-20 millió körül kaphatnánk.

menczel írta:
2024.07.03. 08:59:45
Nem is értem hogy és minek tervezzük Nico leigazolását, mikor arra a posztra 3 -an vannak, Ferran, Ansu, Raphinha. (Reálisan csak 1 távozik közülük).
Vigyünk a tengerbe vizet.

Mondjuk szerintem totál azt csináljuk mint tavaly, bedobunk csontokat, amin lehet rágódni, aztán a teljes átigazolási ablakban 8m -et költöttünk. Ingyen lehet érkezik egy-két hasznos.

Bartomeu-ékat meg lincseljék meg h ezt tették a szeretett klubommal.
Ahogy írták is a brazil ott hasznáhatatlan, Fatit próbálják megint kölcsönbe adni, mert brutális a fizetése, viszont ő is inkább maradna, nem hogy eligazolni, de még egy évre sem akar távozni, bár ez még talán kivitelezhető. A mai hírek szerint a Pimienta nagyon szeretné viszont a Sevilla csak 5 milliót tudna vállalni a fizetéséből.
Szóval jelenleg 0 balszélsőnk van, vagyis egy Ferran akinek inkább kényszerposzt. Az utánpótlásból talán Alarcónt lehet használni, ő jelenleg is Flick alatt dolgozik, de erre nem lehet építeni.

Bartomeuék pedig nem csak az ilyen Griezmann, Dembélé, Coutinho igazolásokkal húzták le a klubot, ezeket talán még helyre lehetett volna rakni valahogy, de a sok 30-40 milliós transzfer ilyen Andre Gomes, Paulinho, Lenglet, Malcom, Neto -félékre brutális fizuval szintén mélyebbre nyomták a klubot. Ráadásul egy Umtiti közel olyan bért kapott, mint most De Jong. Egy-egy ilyen igazolás állná Kimmichet majdnem a fizetéséével együtt és ezeknek egy része még mindig megmaradt örökségnek.
Lenglet is folyamatasan kapja az ajánlatokat a szaúdiaktól, de esze ágában sincs menni. Umtitit is csak ilyen-olyan ügyeskedésekkel sikerült eltávolítani.
Az utóbbi években is volt 1-2 balul sikerült dolog, de amíg ezt a hagyatékot nem sikerül teljesen rendezni, ilyen rendszeres évi 150-200 milliós nyarak nem nagyon lesznek magas bérű emberekre.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.07.03. 17:02:29

gránit írta:
Stathuszárok, figyelem, Schouten Whoscored-pontszáma tavaly a 2. lett volna a Barcában. A 90%-os passzpontossága is elég tetszetős, mert nekünk olyan vkp kell, aki a passzjátékban is erős.
https://www.whoscored.com/Players/38255 ... ey-Veerman
Veerman hasonlóan védekezik, közben vkp-ként kiosztott 16 gólpasszt, meccsenként 4,5 kulcspasszal, ezzel a bajnokság legjobb játékosa lett. Luuk de Jonggal együtt, szóval a bajnokság erőssége/gyengesége miatt a Barcaval összehasonlíthatatlan. Wieffer is jó játékos, elvileg 20 millió az ára.
Sajnos mi ilyen játékosokban nem nagyon gondolkodunk, csak ha már befutottak valami nagyobb csapatban.
Szóval még lenne ezen a téren hová fejlődni.
Viszont a kommented első felével nem értek egyet.
Jogos az elvárás a fizetéscsökkentésről, de semmi nem jogos, ami a fejlődést, az adósság csökkentését hátráltatja.
Biztos vagyok benne, hogy nem igazolnánk Félixeket 80 millióért. Laporta egy okos ember, a játékosok amortizációját szerintem mostanra kívülről fújja, 80-100 milliós játékos a bére mellett 4 éves szerződéssel +20-25 millió a szűkös bérkeretben.
gránit
Director del Fútbol

Feast4 írta:
Mondhatjuk, hogy nyugi már van pénzünk csak az FFP fog minket, ahhoz képest még mindig nem tudjuk, hogy 1:1-ben lehet-e már igazolnunk, vagy nem.
Mi köze a két tagmondatnak egymáshoz?

Nem tudjuk, hogy rendesen igazolhatunk-e, mert a Liga még nem hirdetett eredményt. Mi köze ennek bármihez is?

Amúgy igen, azért nem igazolhatunk rendesen, mert a Liga "fog minket". Helyesnek tartom azt, hogy vannak korlátozások, mert ha nem lennének, minden Joao Felix-ért 80 milliókat fizetnénk, és csődbe mennénk, ahogy nagyon sok csapat csődbe ment volna már azóta, hogy bevezették ezeket. A probléma az arányokkal van. Igen, jó, hogy vannak korlátozások. De a tavalyi 38 millió eurónál azért sokkal több is belefért volna, így viszont nagyon komoly hátrányba kerültünk azokkal a klubokkal szemben, amelyek százmilliókért igazolhattak. Úgy, hogy nekünk magasabbak a bevételeink. Van pénz, és jó, hogy vannak korlátozások. A probléma az, hogy minket aránytalanul "fognak".
Feast4 írta:
A Bek BL. győzelmek számára? Nekünk van 5, a Milánnak van 7, a Liverpoolnak 6, a Bayernnek 6, tehát ebbe se vagyunk elől.
Tehát nem vagyunk elől, mert néhány klub előz minket ebben? Az ötödik legsikeresebb klub nincs elől? Azért ez elég nagy túlzás.

Én nagyon kritikus vagyok a klub jelenlegi működésével, ennek a napokban is hangot adtam, de azért túlzásokba szerintem ne essünk.
Feast4 írta:
A City, PSG, Newcastle tipusu csapatok olyan pénzzel játszanak, hogy azzal nem tudunk versenyezni.

davi10
Llegenda del Barça

2024.07.03. 13:29:45

Troym írta:
2024.07.03. 12:17:25
Nem feléd kérdés, hanem általánosságban érdekel, hogy akkor mi a kóchengeres francnak vannak itt?
Őszintén nem értem. Oké Raphinha hasznos csapattag, de Ferrannal mi a terv?
Raphinha tényleg tud hasznos lenni az összes bénázásával együtt. Ferran nem tudom, a jobboson hozott egész jó meccseket, de oda Yamal és Raphinha is előrébb van a sorban. Középen Lewy kirobbanthatatlan és be kéne építeni Roque-t. Szerintem középen lesz használva, aztán meglátjuk mit tud hozni. Idén egyértelműen szintet lépett, nálunk is meg a válogatottban is mutatott valamit, de nagyon a határon mozog, hogy ez elég-e.
Én nem üldözném el, max ha valaki ilyen 60-at fizetne érte. Ez a Roque-Lewy duó nekem kevés középre.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Troym
Director del Fútbol

2024.07.03. 12:30:36

bence0330 írta:
Troym: Ferrán épp most nyilvánította ki, hogy esze ágában sincs menni, akkor nem tudsz mit csinálni vele. Raphinha legalább nyitott rá, ha a klub nagyon el akarja adni és számára megfelelő klubból jön ajánlat. Szomorú, hogy nem ez az általános gondolkodás, nem értem, miért akar sokszor maradni egy játékos, ha nem akarják ott látni. Mint DJ is. Persze, közben értem, extrém fizu, de nagyon rosszul érezném magam így, az tuti, és ha amúgy is végtelen pénzem lenne, azért számítana a megbecsülés. Ferrán meg azért közel ennyit megkereshetne pár klubban, az nem lehet szempont.
Miért akar maradni?
Nézzük:
a világ egyik legélhetőbb városa, jó idő, anyanyelvén beszélnek a környéken, kevés az elvárás (Mármint Ferrantól nem vár már senki semmit) és hatalmas fizetés, plusz valami földöntúli csoda miatt ott lehet az EB-n. Jó igazából nem csoda, hanem Pino sérült.

Na én Ferran regisztrációját törölném elsőként és nézném meg, hogy arra mit reagál. Hátha zavarná, hogy se klubcsapat, se válogatott meccs onnantól.

Amúgy tavaly is ugyanezt eljátszotta, hogy július elején bejelentette, hogy ő onnantól Cápali és nem megy sehova és a szakvezetés meg belement ebbe a játékba. Remélem Flick az eszénél lesz.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

Igen, jelenleg 0 db balszélsőnk van. Még Felix sem az amúgy, de ráfoghatjuk, ha visszahozzuk kölcsönben, akkor vele együtt van 1. Ferrán eleve 5 hónapból kb 1-ben jó, és akkor is a 3 poszt közül az a leggyengébbje. Raphinha meg egyértelműen kényszermegoldás, akit be lehet dobni, ha baj van, de ennyi, legalább 3 poszton jobb, és az sem biztos, hogy marad.

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

2024.07.03. 12:17:25

davi10 írta:
2024.07.03. 11:26:35
menczel írta:
Nem is értem hogy és minek tervezzük Nico leigazolását, mikor arra a posztra 3 -an vannak, Ferran, Ansu, Raphinha. (Reálisan csak 1 távozik közülük).
Ferran és Raphinha nem balszélsők,
Nem feléd kérdés, hanem általánosságban érdekel, hogy akkor mi a kóchengeres francnak vannak itt?
Őszintén nem értem. Oké Raphinha hasznos csapattag, de Ferrannal mi a terv? Megint lő 3 gólt a felkészülés alatt és kap még egy évet? Idén ő lesz a rozmár / bálna / erdei mókus? Ez a pali még hány évnyi lehetőséget kap akkor, amikor 17-19 éves kölykök tömegét zavarjuk el 5-10-20 meccs után.

Tudom sokakat bánt Frenkie, vagy Lewa fizetése, de a legfeleslegesebb kiadás szerintem Ferran pátyolgatása 3 éve, cserébe a 13 góljáért ennyi idő alatt.
davi10
Llegenda del Barça

2024.07.03. 11:26:35

menczel írta:
Ferran és Raphinha nem balszélsők, Fati meg évek óta használhatatlan. Velük akarunk nekimenni a szezonnak?
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
jclayton
Jugador d'estrella

2024.07.03. 09:27:11

A Barcelona nagy hátránya a piacon, hogy sakkoznia kell a bérekkel és az átigazolási díjakkal, egyszerűen nincs normális mozgástere. További hátrány a szakmai munka terén való elmaradás-koncepciótlanság (ezt Flick kinevezése átmenetileg negálja), meg az extra nyomáskényszer - de aki még nincs itt, az úgyse érzi.

Van ugyanakkor pár értelmezhető előnye:
- presztízs, ahogy írtátok is, a csapatnak van múltja, sokak gyerekkori álma itt játszani
- klíma: Angliánál jobb, az araboknál messze jobb, egyszerűen Barcelona egy jó hely az életre
- garantált BL-szereplés: nincs az a szituáció (illetve van, de rég rossz akkor már), hogy a csapatnak ne jöjjön össze a nemzetközi kupákban való szereplés és a versenyfutás az aranyért - kifutó eredményként pedig bármikor befigyelhet egy bajnoki arany, vagy bármi, amit sikerként lehet elkönyvelni

A bérek terén a nyilvánosságra hozott adatok alapján amúgy semmivel nem jobb vagy rosszabb a helyzet, mint egy átlagos topcsapat esetében, legfeljebb jobban megnézik, kinek adnak nagy pénzt.
menczel
Entrenador del Barça

Mondjuk szerintem totál azt csináljuk mint tavaly, bedobunk csontokat, amin lehet rágódni, aztán a teljes átigazolási ablakban 8m -et költöttünk. Ingyen lehet érkezik egy-két hasznos.

Bartomeu-ékat meg lincseljék meg h ezt tették a szeretett klubommal.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2024.07.03. 08:54:10

FcBarcelona1 írta:
2024.07.03. 08:48:09
Ott a MU. Évek óta FA és Liga kupa győzelem a legértékesebb eredmény, BL sehol. Erre hihetetlen, de Top 3-as csapat (érték, szurkolók). Igaz bevételekben szerintem tartósan le fogjuk körözni őket.
Meg kellene érteni, hogy a La Liga korlátoz, nem azért vagyunk ilyen helyzetben, mert nincs pénz. Írtam a másik átigazolási topicba. Khephren Thuram nálunk is képben volt. Eligazolásokból meg is van a 20 milliós ára. Amíg más igazolgat, nálunk a világmindenség elméletét kutatja a La Liga, és kijön, hogy 1 befolyt euróból 25 centet költhetünk.
Teljesen igazuk van. Nem költjük el a világ pénzét Dembelékre, Griezmannok, Coutinhokra, Messi 500+ milliójára és még hosszasan sorolhatnám, akkor bőven lehetne költeni. Összeszedjük magunkat és mi is igazolhatunk majd.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.07.03. 08:48:09

Ott a MU. Évek óta FA és Liga kupa győzelem a legértékesebb eredmény, BL sehol. Erre hihetetlen, de Top 3-as csapat (érték, szurkolók). Igaz bevételekben szerintem tartósan le fogjuk körözni őket.
Meg kellene érteni, hogy a La Liga korlátoz, nem azért vagyunk ilyen helyzetben, mert nincs pénz. Írtam a másik átigazolási topicba. Khephren Thuram nálunk is képben volt. Eligazolásokból meg is van a 20 milliós ára. Amíg más igazolgat, nálunk a világmindenség elméletét kutatja a La Liga, és kijön, hogy 1 befolyt euróból 25 centet költhetünk.
Peter
Director del Fútbol

2024.07.03. 03:29:49

La Masia1 írta:
2024.07.02. 22:05:31
Te amiről írsz, az inkább a Brand-re hajaz, ahhoz van közelebb. A kolléga pedig - szerintem - a férfi labdarúgás jelenlegi helyzetére gondol. Azaz a Brand egyik termékére.
Arról sem szabad(na) megfeledkezni, hogy a Brand ereje kitartóbb, mint az egyes termékei, lassabban kopik, hosszabb idő alatt amortizálódik. Ugyanakkor hosszabb távon elengedhetetlen, hogy az egyes termékek, ha hullámzóan is, de megújuljanak és belátható időközönként csúcsközelben legyenek.
Tartósan és büntetlenül nem lehet elhanyagolni a fő terméket, ami a labdarúgás, mert idővel lassan ugyan, de elvérezhet miatta maga a Brand is.
vg99 írta:
2024.07.02. 23:19:25
A legszörnyűbb abba belegondolni, hogy csak 1 Coutinho, Dembele vagy Gríz költségéből ma meglenne a Merino, Kimmich, Nico W pakk.
Sajnos lehet ezt az általad legszörnyűbbnek tituláltat überelni. Kb 25-ször már biztosan megírtam erről a véleményemet a Valverde korszaktól kezdődően, ráadásul ma ott tarthatnánk, hogy az általad említett pakk talán a kispad erejét mutatná leginkább.
De ami elmúlt, azt visszahozni már nem lehet.
vg99
Capitá del Barça

2024.07.02. 23:19:25

A legszörnyűbb abba belegondolni, hogy csak 1 Coutinho, Dembele vagy Gríz költségéből ma meglenne a Merino, Kimmich, Nico W pakk.
Ha lehetne én Kimmichet hoznám akár Cancelo helyére is, nyugodtabb lennék.. plusz egy szűrőt.
La Masia1
Jugador d'estrella

2024.07.02. 22:05:31

Feast4 írta:
La Masia1 írta:
2024.07.01. 22:00:36

A Barca továbbra is az egyik legnagyobb név a fociban. Presztizs és imázs terén kb. csak a Real előzi meg.
Bocs ez most nem csak neked szól, csak nálad akadt meg a szemem rajta. Honnan szeditek gyerekek?

Tudom jó lenne azt gondolni, hogy tudunk ilyen 60-70 millás igazolásokat csinálni, de se pénzünk se presztizsünk nincs hozzá.
Nézzük reálisan, ahhoz, hogy presztizsünk legyen eredmények kellenek. 10 éve nemzetközi porondon teljesen súlytalanmok vagyunk, de a BL legnagyobb égéseiből legalább 3 hozzánk kötődött. Anyagilag padlón vagyunk, és az egyik legnagyobb játékostemető lettünk jelenleg a nemzetközi porondon. Ez a reputációnkat igen csak lehúzta.

Mire alapozzuk mi második helyünk a presztizsben? A Bek BL. győzelmek számára? Nekünk van 5, a Milánnak van 7, a Liverpoolnak 6, a Bayernnek 6, tehát ebbe se vagyunk elől. Bár az tény, hogy a legtöbb, csóringer klubos mém, már rólunk van, tehát ebben vezetünk az fix.
Minden igaz amit írsz, de a presztízsnek és az imázsnak pont az a lényege, hogy jó nagy részt a múltra is épül. És onnan sem csak a serlegek konkrét számára, és pláne nem a jelenlegi pénzügyi helyzetre.

A meccsnapi jegyeladások, a mezeladások, a merchandising, a mezszponzori megállapodások, a globális jelenlét és elismertség (az összes social media felüleleten lévő megjelenés, követés, nézettség, engagement), a klub múltja, történelme, a 6-kupás szezon emléke, az akadémia ereje és elismertsége, a női csapat ereje és sikeressége, a spanyol válogatott ereje és sikeressége, amiben a Barca(kötődésű) játékosok mindig meghatározó szereplők.
Ezek mind olyan dolgok, amik közül a legtöbb konkrétan mérhető és számszerűsíthető, és az összes létező kategóriában a Barca folyamatosan az első 3 helyen van.

Az presztízs és imázs nem a jelenkor konkrét sportszakmai eredményeiből vagy a klub anyagi helyzetéből táplálkozik. A múltnak hatalmas szerepe és ereje van egy klub megítélésében.

Pontosan ez a Barca szerencséje. Hogy a jelenlegi sportszakmai és pénzügyi helyzet ellenére is globális szinten imádják a szurkolók a klubot.
A név, a brand erejével csak a Real vetekszik.
De ott a Milan is, hasonló helyzetben van. A jelenkor azért nagyon más mint a közelmúlt, de mégis, brutál a klub presztízse.

Csak meg kell nézni, hogy milyen csapatok játszanak egymással pl. a nyári USA túrán.
safranek
Barça B

2024.07.02. 21:14:13

Feast4 írta:
La Masia1 írta:
2024.07.01. 22:00:36

A Barca továbbra is az egyik legnagyobb név a fociban. Presztizs és imázs terén kb. csak a Real előzi meg.
Bocs ez most nem csak neked szól, csak nálad akadt meg a szemem rajta. Honnan szeditek gyerekek?
Szerintem ez meg mindig igaz. Lehet rossz hasonlat, de az nba-ben a bulls az egyik legkevesebb nezot vonzott MJ korszak elott, mar majdnem 30 eve befejezte a bull-os palyafutasat, de csak az utobbi evekben csuszott le a nezoszam a top3-bol. Pedig nagyobb [auto_cenzúra] tulaj es gm nem sok van az egesz ligaban, mint amit a bulls felvonultatott ebben az idoszakban. A barcelona azert Messi idoszak elott is orias klub volt es ez nem fog valtozni egy laporta vagy deco miatt.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.07.02. 17:42:20

Peter írta:
2024.07.02. 16:02:31
Legjobb esetben is most próbálunk tenni annak érdekében, hogy előremutató legyen..... :lol:

Legalábbis az edzőváltás szándéka ezt hivatott üzenni. Egyéb vonatkozásban pedig ma még semmit sem tudunk a jövőről. Azt azért lássuk már be, hogy sem Gündogan, sem Lewa nem előremutató, ahogyan Alonso, Inigo, Robi sem azok voltak. Nem tudom kihagyni azt a Xavi projektet sem, ami Busi köré épült majd össze is dőlt. Milyen projekt mutatott előre eddig?

Ez volt tegnap, oké. Ma még nem tudjuk mi a sportszakmai projekt, csak annyit, hogy Flick az edző.
Holnap tudjuk mi lesz? Abban picit bízom, hogy Flick tudja, mi lesz holnap.
Erre rá lehet mondani, hogy előremutató szakmai projekt tele fiatallal?
Maximum jóindulattal bízni lehet benne és reménykedni.

Arról a nagyon nem elhanyagolható tényről nem beszélve, hogy éppen a pénz hiánya miatt lettünk kénytelenek előkapni ezt a jól csengő "tele fiatal" szlogent, miközben ha volt némi pénz, azt Lewára égettük és égetjük a nem apró fizetésére, ahogy Inigo bérére is.
Továbbá Koeman is és Xavi is akkor nyúlt a fiatalokhoz, amikor az öreg brigád lesérült.
Szóval, ha ezek megalapoztak egy fiatalokra épülő szakmai projektet, akkor háttal ültem a stadionban és a képernyő előtt is.

Ha lesz szakmailag előremutató projekt, akkor elhiszem....ha látom is.... :lol:
Hidd el, legelsők között örülnék, ha látnám.
Pár tízmilliós ráfordítással (vétel/eladás)lecserélték az egész keretet, pedig eléggé hátráltatva voltak. Ahogy írtam, tele fiatallal(Kounde, Fort, Araujo, Cubarsi, Garcia?, Faye, Balde, Gavi, Pedri, Fermin, Yamal, Ferran?, Roque?) és Stegen, De Jong?, Christensen, Raphinha is simán elfocizik még minimum 4-5 évet, vagy cseréljük (főleg a kérdőjelesek)az árukon őket. Gündogan ingyen egy klasszis játékos 2-3 évre, a rengeteg fiatal mellé. Lewy leigazolásával én sem értettem egyet, de nézzük már azt is, hogy a teljesítménye mellett mekkora a marketing értéke. (nemrég voltam kint spanyol boltban, 10 eladó mezből kb. 8 Lewandowskié volt)
Igazából ahogy lejjebb írtam, kellene idén egy vkp-s, egy bal szélső, jövőre egy csatár Lewy helyére, és évekre meglesz a csapat.
Jó lenne pár jó korban (25-30) lévő játékos.
Persze ha lesz pénz, és engednek igazolni, minőségben lehet majd jócskán emelni a szinten. Az új edző el is érheti, akár az adott kerettel. Tavaly a Napoli, idén a Leverkusen értéke is kilőtt.
Szerintem jóval több van ebben a keretben, remélem idén ez majd meg is látszik, ha eredményekben még nem is, de a mutatott játékban.
Off: szerintem jobb a keretünk, mint a spanyol válogatotté, de valahogy a válogatott játéka nekem tetszetősebb.
Peter
Director del Fútbol

2024.07.02. 16:02:31

FcBarcelona1 írta:
2024.07.02. 15:34:57
Sportszakmai projektünk is előre mutató, tele fiatallal,
Legjobb esetben is most próbálunk tenni annak érdekében, hogy előremutató legyen..... :lol:

Legalábbis az edzőváltás szándéka ezt hivatott üzenni. Egyéb vonatkozásban pedig ma még semmit sem tudunk a jövőről. Azt azért lássuk már be, hogy sem Gündogan, sem Lewa nem előremutató, ahogyan Alonso, Inigo, Robi sem azok voltak. Nem tudom kihagyni azt a Xavi projektet sem, ami Busi köré épült majd össze is dőlt. Milyen projekt mutatott előre eddig?

Ez volt tegnap, oké. Ma még nem tudjuk mi a sportszakmai projekt, csak annyit, hogy Flick az edző.
Holnap tudjuk mi lesz? Abban picit bízom, hogy Flick tudja, mi lesz holnap.
Erre rá lehet mondani, hogy előremutató szakmai projekt tele fiatallal?
Maximum jóindulattal bízni lehet benne és reménykedni.

Arról a nagyon nem elhanyagolható tényről nem beszélve, hogy éppen a pénz hiánya miatt lettünk kénytelenek előkapni ezt a jól csengő "tele fiatal" szlogent, miközben ha volt némi pénz, azt Lewára égettük és égetjük a nem apró fizetésére, ahogy Inigo bérére is.
Továbbá Koeman is és Xavi is akkor nyúlt a fiatalokhoz, amikor az öreg brigád lesérült.
Szóval, ha ezek megalapoztak egy fiatalokra épülő szakmai projektet, akkor háttal ültem a stadionban és a képernyő előtt is.

Ha lesz szakmailag előremutató projekt, akkor elhiszem....ha látom is.... :lol:
Hidd el, legelsők között örülnék, ha látnám.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.07.02. 16:00:01

Troym írta:
2024.07.02. 15:53:56
Én Fabianban továbbra sem látok sokat, nem venném meg most sem, ahogy Soler meg el is tűnt, talán még őt említettéket sokat.
Rabiot nem szimpi alapból, de ne válogasson a templom egere a sajtok közül, érte pénzt nem adnék, így azért simán jó vétel ingyen.
Pár éve azért helyettük másokat is lehetett volna hozni, most nem tudok ingyenes alternatívát, aki jobb Rabiotnál és beférne a csapatba.
Különösen úgy, hogy a MARCA is arról ír, hogy Laportának egy nagy nevű támadó kell, aki Nico, elvileg azzal számolnak, pár héten belül rendeződik az FFP helyzet, de vkp-ra nem lesz 50+ millió.
Troym
Director del Fútbol

2024.07.02. 15:53:56

FcBarcelona1 írta:
Bocs, ha rosszul emlékszem, mintha Rabiot és Fábián leigazolása ellen lettél volna 0, illetve 18 millióért pár éve.
Én Fabianban továbbra sem látok sokat, nem venném meg most sem, ahogy Soler meg el is tűnt, talán még őt említettéket sokat.
Rabiot nem szimpi alapból, de ne válogasson a templom egere a sajtok közül, érte pénzt nem adnék, így azért simán jó vétel ingyen.
Pár éve azért helyettük másokat is lehetett volna hozni, most nem tudok ingyenes alternatívát, aki jobb Rabiotnál és beférne a csapatba.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Troym írta:
2024.07.02. 14:30:00
Bocs, ha rosszul emlékszem, mintha Rabiot és Fábián leigazolása ellen lettél volna 0, illetve 18 millióért pár éve.
Feast: a La Liga és a negatív hírek elérték, hogy sokan így gondolkoznak.
Szponzori szerződéseink az egyik legnagyobbak. Bartomeuék ámokfutását évek alatt tudjuk kompenzálni, az tény, de az 1+ milliárdos adósság mellett is a 3. legnagyobb értékű, és tudtommal a 2. legkedveltebb klub a világon. Ha nem lenne a La Liga FFP-je, simán igazolhatnánk 60-70 milliós játékosokat. Már írtam, hogy lényegében nem is ez számít az UEFA FFP-jének, hanem az, hogy ne legyen veszteséges a klub, ugye reméljük 1 éven belül elérjük gazdasági karok nélkül, az új stadionnal, és a játékosok fizetésének rendezésével. Bérkeret a bevétel 70% alatt legyen, és a játékosok amortizációja lényeges.

Sportszakmai projektünk is előre mutató, tele fiatallal, igaz van 1-2 hiányposzt, ami betöltése nem rajtunk múlik, idei eladásokból betölthető lenne, ha engednék.
Épül az új stadion. Nemrég valamelyik régi elnök nyilatkozta, hogy nálunk nem is stadion, hanem sport város épül.
Mennyivel jobb a Chelsea, ahol a tulajdonos váltás óta 700 milliót költöttek el mínuszban játékosokra, 1 milliárd felett az adósság, minden évben veszteséges a klub. Ha a tulaj megunja a költekezést, ott tényleg csődbe mehet a klub. Jelen állapotában nem hiszem, hogy nagy lenne rá a kereslet.
PSG, MC hasonló, utóbbinál a sportszakma kiemelkedő a régi Barcasokkal. Előbbit mikor unja el a tulaj a BL sikertelenség mellett, utóbbi ellen eljárás folyik, ahol visszasorolhatják alsóbb osztályba, és menekülhet a vezetőség.
Persze lehet ezen vitatkozni hosszasan, de legrosszabb esetben a piacra kerül a klub, ahol kereslet szempontjából elvileg top 3-ban minden téren, a keret kivételével.
Peter
Director del Fútbol

2024.07.02. 15:28:57

Troym írta:
2024.07.02. 14:30:00
Az biztos, hogy szét kéne csapni, mert ez a középpálya ezzel a garnitúrával üzemképtelen és hiába hisszük, egy szem vkp nem fogja megoldani a kevés gólhelyzet kialakításának problémáját.

Gündogan 34, Pedri és Chris sérülékeny, Gavi ki tudja hogy tér vissza, Frenkie nem kiemelkedő (finoman szólva), Fermin meg jó fej, hajtós srác, de szerintem minőségre nem elég a középpályára, annyi előnye, hogy érzi a kaput jobban.
Csak egy fél megjegyzésem lenne és az Fermint érinti. Persze ettől még nem oldódik meg a probléma, de egy "Flick üzemmódú" csapatban - én legalábbis - egyedül Ferminben látok fejlődési potenciált. A többiek - szerintem - úgyis, hogy jobbak már nem lesznek, de hasznosabbak, hatékonyabbak lehetnek egy megbízható vkp körül.
E tekintetben tehát akár sokat is megoldhat egy jó vkp, mert megfelelően hozzárendelt felfogással (ez lenne a Flick üzemmód) jelentősen változhat a körülötte kialakuló középpálya kinézete.

kicsi off, szubjektív....lövésünk sincs - legalábbis nekem biztosan - arról, hogy mit is hogyan képzel el Flick, de én egészen biztosan eladnám vagy elcsereberélném Frenkie-t. Az nem az én dolgom, hogy kire vagy mire, meg addig nem is érdekel, míg valami épkézláb Flick projektről nem fogok hallani.
Addíg mi is csak lövöldözünk a nagy semmibe, bele a levegőben....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Peter 2024.07.02. 15:39:57-kor.
Válasz küldése