Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Szerintem jó gondolat, hogy néha megpróbálunk noname játékosokat, de miért pörgünk rá egy adott játékosra?
Nem olvastam olyat konkrétan, de azért voltak elejtett szavai, mint hogy Pedrit szánná kulcshelyre a csatár mögé, meg hogy beszélt Darvich-al, hogy a rendszerében számít rá, ezért mindenképpen vele csinálja az előszezont.
Igen ez a jelenlegi minden igazolás nélkül. De pont a balszélső és vkp a prioritás, ezekre fókuszálnak jelenleg.FcBarcelona1 írta: ↑2024.07.04. 10:07:27Elvileg a BL helyek elérésére és a BL továbbjutásra elég a keret. Ha nem engednek igazolni, nem is lehet nagyobb az elvárás, persze reménykedni lehet, és a játék képében várható javulást
Jelenleg:
Stegen/Pena
Kounde/Fort/J. Araujo-Araujo/Cubarsi-Christensen/Garcia(Faye)-Balde/Fort(Faye)
De Jong/Casado
Gündogan/Gavi-Pedri/Fermin
Raphinha/Yamal-Lewy/Roque-Ferran/Fati
sor áll rendelkezésre, és Lenglettől szabadulnánk, valószínűleg jó pénzért távozhat bárki.
1az1-ben nálam prioritás egy bal szélső (Nico a potenciál miatt) és egy VKP-s, ha másra nem telik, Guido, Rabiot, Ndidi ingyen.
Ha lesz pénz, Kimmich, ? és Cancelo,?
Ha Raphinha és Fati távozik, előbbi csak magas összegért, akkor is hoznék egy csere bal szélsőt, mondjuk Felix vagy Baena. Utóbbival a kp-ra is meg lennénk. Nico mindkét szélen jobb, mint Ferran.
Persze az ideális az lenne, ha Ferran(30), Garcia(10), Lenglet(?), De Jong(60)+aprók, pénzért távozna, és tudnánk igazolni 100 millió körül.
Már van 20 körül kezdetnek![]()
De Ligt fél lábbal már Manchester-ben van, szerintem vele nem érdemes számolni.tatesz1990 írta: ↑2024.07.04. 10:17:09A Mundo szerint a Barca 100 milliót kér Araujoért a Bayern Münchentől.
Alapvetően imádom az uruguayit, de ha adnának érte 60M + de Ligt csomagot, én elgondolkodnék rajta
Bírom Araujot, de egy ilyen ajánlatot simán elfogadnék. Létszámban, minőségben meglennénk, még pénzünk is maradna más posztokra. Nem beszélve arról, hogy sokszor bajlódik sérülésekkel.tatesz1990 írta: ↑2024.07.04. 10:17:09A Mundo szerint a Barca 100 milliót kér Araujoért a Bayern Münchentől.
Alapvetően imádom az uruguayit, de ha adnának érte 60M + de Ligt csomagot, én elgondolkodnék rajta
Utána olvastam. Elviéleg Aston Villa nevelés, aki túl sok dolgot nem villantott náluk. Volt kölcsönbe a Stokenál meg a Cardiffnál, aztán végül eladták a Hull Citynek. A Championshipben tavaly lőtt 12 gólt, meg adott 6 gólapszt. Bal szélső (főleg) visszavont ék, jobb szélső. 22 éves volt 4 U 21-es meccse is.
Nem, ráadásul (elemzések szerint, én nem néztem utána) elvileg nem is egy merev valaki. Csak ugye minden idők egyik legnagyobb szezonját ezzel hozta le, azért gyanús, hogy ezt próbálja meg először, de ragaszkodni szerintem nem fog hozzá.
Mármint miben volt igazam? (Nem tudom, pontosan, mire gondolsz.) Yamal zseni, de a kora miatt még nem jó befejező, ez tény.gránit írta: ↑2024.07.03. 22:59:55Na igen, itt kezdődnek a problémák.
Yamal esetében még igazad is lett. A spanyol válogatottban közelebb játszik a kapuhoz, mint a Barcelonában, és egyelőre csapnivaló befejező. Azért egy Philigene/Ferran - Lewandowski - Yamal sor nagyon meredek lenne. Akkor már inkább tényleg szerződtessük le Williams-t, amennyi helyzetünk nekünk van, a 10-et (talán) meglőné. De szerintem ez egy teljesen rossz irány.
Na igen, itt kezdődnek a problémák.
Valakiúj/Felix(?)/Ferrán. Utóbbi nem ideális, de csereszintet megüt. A Valakiúj meg idén úgy tűnik, nem Nico lesz, Philogene jelenleg a legvalószínűbb (a Hull City elnöke megerősítette, hogy megyünk érte, de túl sokan jelentkeztek be érte a PL-ből, gondolom szívesen maradna otthon...), persze ki tudja, mi lesz még nyár végéig.
Roque szerintem teljesen rendben van. Ennyi idő alatt, amennyit kapott egyáltalán nem lehet azt mondani, hogy rossz igazolás lenne, de igazán valós konzekvenciát nem nagyon lehet levonni. Másrészt úgy volt, hogy most érkezik, támadóhiányban és lehetséges regisztrációval jöhetett, főleg, hogy 5 milliót kellettt kicsengetni érte.gránit írta: ↑2024.07.03. 20:59:42Alvarezt. 14 millió fontért vitte a City. Roque leigazolásával nem volt különösebb bajom, azt leszámítva, hogy három játékos is előtte volt a listámon (Jackson, Wahi, Füllkrug). Ha akkor Alvarezt leigazoljuk, Roque és Guiu felváltva lettek volna cserék, most valószínűleg nem lenne szó a csatárkérdésről, és lenne ott egy egész szép mélység, 4 csatárral. Akkor most már csak egy vkp kéne a kezdőbe, letenni Cancelo-ért a 30 milliót, szerezni pár millióért egy nem ügyetlen cserekapust, és kész lenne egy BL-esélyes keret.FcBarcelona1 írta: ↑2024.07.03. 20:23:24Ferran 15, Roque 5 milliós részletekre lett igazolva. Kit hoztál volna 15 és 15 millióból?
Ferrannak már csak azért sem volt értelme, mert jött utána Raphinha. Yamal, Raphinha lehetne most a jobbszélen, belül Gündogan, Fermín, Pedri, mélységnek Torre, ott is meglennénk, balszélen Cancelo, Balde. Még egy vkp-t szerzünk, és ott lenne Chris, mélységnek Gavi, Rodriguez.
Ehelyett most tele vagyunk lyukakkal, és a 4-2-3-1-hez meg igazán lyukasak vagyunk. A jelenlegi kerettől ez nagyon messze áll, túl sok igazolás kéne ahhoz a rendszerhez. Jobbhátvéd, baloldali támadó, Frimpong + Williams projekt vajon bele fog férni, úgy, hogy kéne még vkp? Ráadásul kik lesznek a cserék?
Alvarezt. 14 millió fontért vitte a City. Roque leigazolásával nem volt különösebb bajom, azt leszámítva, hogy három játékos is előtte volt a listámon (Jackson, Wahi, Füllkrug). Ha akkor Alvarezt leigazoljuk, Roque és Guiu felváltva lettek volna cserék, most valószínűleg nem lenne szó a csatárkérdésről, és lenne ott egy egész szép mélység, 4 csatárral. Akkor most már csak egy vkp kéne a kezdőbe, letenni Cancelo-ért a 30 milliót, szerezni pár millióért egy nem ügyetlen cserekapust, és kész lenne egy BL-esélyes keret.FcBarcelona1 írta: ↑2024.07.03. 20:23:24Ferran 15, Roque 5 milliós részletekre lett igazolva. Kit hoztál volna 15 és 15 millióból?
Szerintem Xavi kérdésben egyetértettünk.
Egy Ferranért fizettünk 55 milliót. Egy Ferranért. És ez már ennek ennek az elnökségnek a műve volt. Úgy, hogy Argentína új sztárja, Alvarez elérhető volt, és ajánlgatta nekünk az ügynöke. Na, neki volt/van marketingértéke.FcBarcelona1 írta: ↑2024.07.03. 19:03:47Nem igazolna Felixeket 80 millióért az amortizáció miatt. Lewakat lehet, ha marketing szempontból az éri meg.
Az adósságot úgy lehetne mondjuk csökkenteni, ha engednének igazolni, és nem estünk volna ki 2* a csoportkörben a BL-ben, sok százmilliótól elesve.gránit írta: ↑2024.07.03. 18:11:02Mi hátráltatja az adósság csökkentését? Erre kíváncsi vagyok. A Liga, UEFA biztosan nem.
A többi meg ellentmondásos. Jogos az elvárás a fizetéscsökkentésről, de nem jogos a "fejlődés hátráltatása"? Mert a nemzetközi középcsapatok szintjére lecsökkentetett bérkeret nem hátráltatja a fejlődést?
Ahogy Peter írta, játékosok megvételénél és eladásánál a Máltai Szeretetszolgálat és Róbert bácsi szerepét játsszuk. Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy előbbit egy általános tisztelet övezi, utóbbit mindenki szerette, minket meg mindenki madárnak néz már. Területet tévesztettünk a jótékonykodással. Ezért kellenek a korlátozások, mert én meg biztos vagyok abban, hogy enélkül röpködnének a 80 milliós igazolások minden középszerre. Persze szigorúan a vételi oldalon. Eladási oldalon természetesen koncentrálunk az ingyenes ügyletekre.
Mi hátráltatja az adósság csökkentését? Erre kíváncsi vagyok. A Liga, UEFA biztosan nem.FcBarcelona1 írta: ↑2024.07.03. 17:02:29Jogos az elvárás a fizetéscsökkentésről, de semmi nem jogos, ami a fejlődést, az adósság csökkentését hátráltatja.
A bevételeink nagyon magasak. Nem is értem, honnan szedik egyesek, hogy "szegények vagyunk, mint a templom egere", meg "üres a kassza". Keverednek szerintem a dolgok, és az igazolási korlátozásokból kiindulva sokan azt gondolják, hogy a Barcának üres a zsebe.Chino írta: ↑2024.07.03. 17:05:26A bevételek tényleg nem rosszak, sőt! A mezeladások terén például azt hiszem elsők voltunk, köröket vertünk a Cityre, Psg-re. (Ráadásul azokból Lewyé tette ki a legnagyobb részt)gránit írta: ↑2024.07.03. 16:12:02
Dehogynem. Egy Newcastle fasorban nincs a mi bevételeinkhez képest. Nem tudom, honnan szeditek néhányan ezeket.
A holland Schouten és az osztrák Seiwald vkp-poszton számomra nagyon meggyőző teljesítményt mutatott az EB-n. Stathuszárok, figyelem, Schouten Whoscored-pontszáma tavaly a 2. lett volna a Barcában. A 90%-os passzpontossága is elég tetszetős, mert nekünk olyan vkp kell, aki a passzjátékban is erős.
Még így is nagyon komoly összegek áramlottak be, hogy elhagytuk a Camp Nout. Csak nagyságrendileg az előbbi szezonban átlag 75-80 000 fő volt a meccseken csak a bajnokságban, még ilyen Rayo-k ellen is, idén ez lement 40 körülre és ehhez még vegyük hozzá a múzeumot, ajándékboltot.
A bevételek tényleg nem rosszak, sőt! A mezeladások terén például azt hiszem elsők voltunk, köröket vertünk a Cityre, Psg-re. (Ráadásul azokból Lewyé tette ki a legnagyobb részt)gránit írta: ↑2024.07.03. 16:12:02Dehogynem. Egy Newcastle fasorban nincs a mi bevételeinkhez képest. Nem tudom, honnan szeditek néhányan ezeket.
A holland Schouten és az osztrák Seiwald vkp-poszton számomra nagyon meggyőző teljesítményt mutatott az EB-n. Stathuszárok, figyelem, Schouten Whoscored-pontszáma tavaly a 2. lett volna a Barcában. A 90%-os passzpontossága is elég tetszetős, mert nekünk olyan vkp kell, aki a passzjátékban is erős.
Ferrannal és Raphinaval is ez a "gond". A brazil sem akar elmenni ő is ugyanúgy a klub értésére adta. Az még valamennyire érthető, hogy nem akar az arabokhoz menni, hiába kapna legalább háromszoros fizetést. Ő 27 évesen még Európában akar sikereket elérni , ennek ellenére még más top 5 bajnokságba sem akar menni. A klub pedig hiába szeretné, ha ő nem nyitott rá. (ahogy de Jongot sem lehet csak úgy elpasszolni) Ha elmenne 90-95 millóért a szaúdiakhoz, felszabadulna a fizetése, már lenne mozgástere a klubnak.bence0330 írta: ↑2024.07.03. 12:20:55Igen, jelenleg 0 db balszélsőnk van. Még Felix sem az amúgy, de ráfoghatjuk, ha visszahozzuk kölcsönben, akkor vele együtt van 1. Ferrán eleve 5 hónapból kb 1-ben jó, és akkor is a 3 poszt közül az a leggyengébbje. Raphinha meg egyértelműen kényszermegoldás, akit be lehet dobni, ha baj van, de ennyi, legalább 3 poszton jobb, és az sem biztos, hogy marad.
Troym: Ferrán épp most nyilvánította ki, hogy esze ágában sincs menni, akkor nem tudsz mit csinálni vele. Raphinha legalább nyitott rá, ha a klub nagyon el akarja adni és számára megfelelő klubból jön ajánlat. Szomorú, hogy nem ez az általános gondolkodás, nem értem, miért akar sokszor maradni egy játékos, ha nem akarják ott látni. Mint DJ is. Persze, közben értem, extrém fizu, de nagyon rosszul érezném magam így, az tuti, és ha amúgy is végtelen pénzem lenne, azért számítana a megbecsülés. Ferrán meg azért közel ennyit megkereshetne pár klubban, az nem lehet szempont.
Ahogy írták is a brazil ott hasznáhatatlan, Fatit próbálják megint kölcsönbe adni, mert brutális a fizetése, viszont ő is inkább maradna, nem hogy eligazolni, de még egy évre sem akar távozni, bár ez még talán kivitelezhető. A mai hírek szerint a Pimienta nagyon szeretné viszont a Sevilla csak 5 milliót tudna vállalni a fizetéséből.menczel írta: ↑2024.07.03. 08:59:45Nem is értem hogy és minek tervezzük Nico leigazolását, mikor arra a posztra 3 -an vannak, Ferran, Ansu, Raphinha. (Reálisan csak 1 távozik közülük).
Vigyünk a tengerbe vizet.
Mondjuk szerintem totál azt csináljuk mint tavaly, bedobunk csontokat, amin lehet rágódni, aztán a teljes átigazolási ablakban 8m -et költöttünk. Ingyen lehet érkezik egy-két hasznos.
Bartomeu-ékat meg lincseljék meg h ezt tették a szeretett klubommal.
https://www.whoscored.com/Players/38255 ... ey-Veerman
Mi köze a két tagmondatnak egymáshoz?
Tehát nem vagyunk elől, mert néhány klub előz minket ebben? Az ötödik legsikeresebb klub nincs elől? Azért ez elég nagy túlzás.
Dehogynem. Egy Newcastle fasorban nincs a mi bevételeinkhez képest. Nem tudom, honnan szeditek néhányan ezeket.