Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Raphinha tényleg tud hasznos lenni az összes bénázásával együtt. Ferran nem tudom, a jobboson hozott egész jó meccseket, de oda Yamal és Raphinha is előrébb van a sorban. Középen Lewy kirobbanthatatlan és be kéne építeni Roque-t. Szerintem középen lesz használva, aztán meglátjuk mit tud hozni. Idén egyértelműen szintet lépett, nálunk is meg a válogatottban is mutatott valamit, de nagyon a határon mozog, hogy ez elég-e.
Miért akar maradni?bence0330 írta: ↑2024.07.03. 12:20:55Troym: Ferrán épp most nyilvánította ki, hogy esze ágában sincs menni, akkor nem tudsz mit csinálni vele. Raphinha legalább nyitott rá, ha a klub nagyon el akarja adni és számára megfelelő klubból jön ajánlat. Szomorú, hogy nem ez az általános gondolkodás, nem értem, miért akar sokszor maradni egy játékos, ha nem akarják ott látni. Mint DJ is. Persze, közben értem, extrém fizu, de nagyon rosszul érezném magam így, az tuti, és ha amúgy is végtelen pénzem lenne, azért számítana a megbecsülés. Ferrán meg azért közel ennyit megkereshetne pár klubban, az nem lehet szempont.
Nem feléd kérdés, hanem általánosságban érdekel, hogy akkor mi a kóchengeres francnak vannak itt?
Ferran és Raphinha nem balszélsők, Fati meg évek óta használhatatlan. Velük akarunk nekimenni a szezonnak?
Teljesen igazuk van. Nem költjük el a világ pénzét Dembelékre, Griezmannok, Coutinhokra, Messi 500+ milliójára és még hosszasan sorolhatnám, akkor bőven lehetne költeni. Összeszedjük magunkat és mi is igazolhatunk majd.FcBarcelona1 írta: ↑2024.07.03. 08:48:09Ott a MU. Évek óta FA és Liga kupa győzelem a legértékesebb eredmény, BL sehol. Erre hihetetlen, de Top 3-as csapat (érték, szurkolók). Igaz bevételekben szerintem tartósan le fogjuk körözni őket.
Meg kellene érteni, hogy a La Liga korlátoz, nem azért vagyunk ilyen helyzetben, mert nincs pénz. Írtam a másik átigazolási topicba. Khephren Thuram nálunk is képben volt. Eligazolásokból meg is van a 20 milliós ára. Amíg más igazolgat, nálunk a világmindenség elméletét kutatja a La Liga, és kijön, hogy 1 befolyt euróból 25 centet költhetünk.
Te amiről írsz, az inkább a Brand-re hajaz, ahhoz van közelebb. A kolléga pedig - szerintem - a férfi labdarúgás jelenlegi helyzetére gondol. Azaz a Brand egyik termékére.
Sajnos lehet ezt az általad legszörnyűbbnek tituláltat überelni. Kb 25-ször már biztosan megírtam erről a véleményemet a Valverde korszaktól kezdődően, ráadásul ma ott tarthatnánk, hogy az általad említett pakk talán a kispad erejét mutatná leginkább.
Minden igaz amit írsz, de a presztízsnek és az imázsnak pont az a lényege, hogy jó nagy részt a múltra is épül. És onnan sem csak a serlegek konkrét számára, és pláne nem a jelenlegi pénzügyi helyzetre.Feast4 írta: ↑2024.07.02. 13:59:37Bocs ez most nem csak neked szól, csak nálad akadt meg a szemem rajta. Honnan szeditek gyerekek?
Tudom jó lenne azt gondolni, hogy tudunk ilyen 60-70 millás igazolásokat csinálni, de se pénzünk se presztizsünk nincs hozzá.
Nézzük reálisan, ahhoz, hogy presztizsünk legyen eredmények kellenek. 10 éve nemzetközi porondon teljesen súlytalanmok vagyunk, de a BL legnagyobb égéseiből legalább 3 hozzánk kötődött. Anyagilag padlón vagyunk, és az egyik legnagyobb játékostemető lettünk jelenleg a nemzetközi porondon. Ez a reputációnkat igen csak lehúzta.
Mire alapozzuk mi második helyünk a presztizsben? A Bek BL. győzelmek számára? Nekünk van 5, a Milánnak van 7, a Liverpoolnak 6, a Bayernnek 6, tehát ebbe se vagyunk elől. Bár az tény, hogy a legtöbb, csóringer klubos mém, már rólunk van, tehát ebben vezetünk az fix.
Szerintem ez meg mindig igaz. Lehet rossz hasonlat, de az nba-ben a bulls az egyik legkevesebb nezot vonzott MJ korszak elott, mar majdnem 30 eve befejezte a bull-os palyafutasat, de csak az utobbi evekben csuszott le a nezoszam a top3-bol. Pedig nagyobb [auto_cenzúra] tulaj es gm nem sok van az egesz ligaban, mint amit a bulls felvonultatott ebben az idoszakban. A barcelona azert Messi idoszak elott is orias klub volt es ez nem fog valtozni egy laporta vagy deco miatt.
Pár tízmilliós ráfordítással (vétel/eladás)lecserélték az egész keretet, pedig eléggé hátráltatva voltak. Ahogy írtam, tele fiatallal(Kounde, Fort, Araujo, Cubarsi, Garcia?, Faye, Balde, Gavi, Pedri, Fermin, Yamal, Ferran?, Roque?) és Stegen, De Jong?, Christensen, Raphinha is simán elfocizik még minimum 4-5 évet, vagy cseréljük (főleg a kérdőjelesek)az árukon őket. Gündogan ingyen egy klasszis játékos 2-3 évre, a rengeteg fiatal mellé. Lewy leigazolásával én sem értettem egyet, de nézzük már azt is, hogy a teljesítménye mellett mekkora a marketing értéke. (nemrég voltam kint spanyol boltban, 10 eladó mezből kb. 8 Lewandowskié volt)Peter írta: ↑2024.07.02. 16:02:31Legjobb esetben is most próbálunk tenni annak érdekében, hogy előremutató legyen.....![]()
Legalábbis az edzőváltás szándéka ezt hivatott üzenni. Egyéb vonatkozásban pedig ma még semmit sem tudunk a jövőről. Azt azért lássuk már be, hogy sem Gündogan, sem Lewa nem előremutató, ahogyan Alonso, Inigo, Robi sem azok voltak. Nem tudom kihagyni azt a Xavi projektet sem, ami Busi köré épült majd össze is dőlt. Milyen projekt mutatott előre eddig?
Ez volt tegnap, oké. Ma még nem tudjuk mi a sportszakmai projekt, csak annyit, hogy Flick az edző.
Holnap tudjuk mi lesz? Abban picit bízom, hogy Flick tudja, mi lesz holnap.
Erre rá lehet mondani, hogy előremutató szakmai projekt tele fiatallal?
Maximum jóindulattal bízni lehet benne és reménykedni.
Arról a nagyon nem elhanyagolható tényről nem beszélve, hogy éppen a pénz hiánya miatt lettünk kénytelenek előkapni ezt a jól csengő "tele fiatal" szlogent, miközben ha volt némi pénz, azt Lewára égettük és égetjük a nem apró fizetésére, ahogy Inigo bérére is.
Továbbá Koeman is és Xavi is akkor nyúlt a fiatalokhoz, amikor az öreg brigád lesérült.
Szóval, ha ezek megalapoztak egy fiatalokra épülő szakmai projektet, akkor háttal ültem a stadionban és a képernyő előtt is.
Ha lesz szakmailag előremutató projekt, akkor elhiszem....ha látom is....![]()
Hidd el, legelsők között örülnék, ha látnám.
Legjobb esetben is most próbálunk tenni annak érdekében, hogy előremutató legyen.....
Különösen úgy, hogy a MARCA is arról ír, hogy Laportának egy nagy nevű támadó kell, aki Nico, elvileg azzal számolnak, pár héten belül rendeződik az FFP helyzet, de vkp-ra nem lesz 50+ millió.Troym írta: ↑2024.07.02. 15:53:56Én Fabianban továbbra sem látok sokat, nem venném meg most sem, ahogy Soler meg el is tűnt, talán még őt említettéket sokat.
Rabiot nem szimpi alapból, de ne válogasson a templom egere a sajtok közül, érte pénzt nem adnék, így azért simán jó vétel ingyen.
Pár éve azért helyettük másokat is lehetett volna hozni, most nem tudok ingyenes alternatívát, aki jobb Rabiotnál és beférne a csapatba.
Én Fabianban továbbra sem látok sokat, nem venném meg most sem, ahogy Soler meg el is tűnt, talán még őt említettéket sokat.FcBarcelona1 írta: ↑2024.07.02. 15:34:57Bocs, ha rosszul emlékszem, mintha Rabiot és Fábián leigazolása ellen lettél volna 0, illetve 18 millióért pár éve.
Bocs, ha rosszul emlékszem, mintha Rabiot és Fábián leigazolása ellen lettél volna 0, illetve 18 millióért pár éve.
Csak egy fél megjegyzésem lenne és az Fermint érinti. Persze ettől még nem oldódik meg a probléma, de egy "Flick üzemmódú" csapatban - én legalábbis - egyedül Ferminben látok fejlődési potenciált. A többiek - szerintem - úgyis, hogy jobbak már nem lesznek, de hasznosabbak, hatékonyabbak lehetnek egy megbízható vkp körül.Troym írta: ↑2024.07.02. 14:30:00Az biztos, hogy szét kéne csapni, mert ez a középpálya ezzel a garnitúrával üzemképtelen és hiába hisszük, egy szem vkp nem fogja megoldani a kevés gólhelyzet kialakításának problémáját.
Gündogan 34, Pedri és Chris sérülékeny, Gavi ki tudja hogy tér vissza, Frenkie nem kiemelkedő (finoman szólva), Fermin meg jó fej, hajtós srác, de szerintem minőségre nem elég a középpályára, annyi előnye, hogy érzi a kaput jobban.
Egyrészt szerintem a francia válogatottban alapkezdő Rabiot nem középszerű, másrészt nem mindegy, hogy az egyik ingyen van, a másik 20-40 millió.FcBarcelona1 írta: ↑2024.07.02. 13:54:24Szerk: látod Troym, lehet többre mennénk ingyenes, olcsó "középszerű" játékosokkal, mint Rabiot, Fábián Ruiz stb.
Kimmich 30 millió vételár plusz a 19 milliója. FFP oldalon olyan 25 milliós terhelés évente, Rabiot meg 15 körül lenne és talán lelép Frenkie (mondjuk ebben nem hiszek, ingyen fog lelépni 2026ban)
Azt hiszem ez Romerotól (legalábbis a Sporton rá hivatkoztak)származik, de 16-17 körül szeretne keresni, ami nem fér be, főleg, hogy nem egy ilyen típusú játékost keresnek a középpályára. (bár ha idejönne két hét és már középszernek hívnák)Barcaman1993 írta: ↑2024.07.02. 13:35:53Nem hiszem, hogy ez túl jó ötlet lenne. Nem védekező középpályásnak jönne, a maradék posztra meg ott van Gündo, Pedri, Gavi, Fermin, Frenkie. Balszélső, vkp, szélső hátvédek kellenének szerintem.
Peter írta: ↑2024.07.02. 12:24:05Tűpontos jellemzés ez, az egész csapat töltelékké válásának folyamatáról az "ilyen olyan tartaléknak, beugrónak elmegy, rotálni jó lesz, nem olyan rossz" megfogalmazás. Az ilyen tipusú játékosokon bizony pontok, kiesések múlnak.
Bárkinek is a tartaléka nem azt fogja a szezonban jelenteni, hogy a már zsebben a győzelem meccsek 80.percétől időhúzó céllal lesz pályára küldve.
Holt időszakban könnyen lehet erről így beszélni, de amikor egy BL egyenes kieséses szakaszban úgy hozza az élet, hogy egyszerre több ilyen "nem olyan rossz" játékos kerül a kezdőbe, már a párharc elején ki is estünk velük. Néha olyat is dob a gép, hogy jókor vannak jó helyen, de valljuk be, ezek a kivételes alkalmak.
Bocs ez most nem csak neked szól, csak nálad akadt meg a szemem rajta. Honnan szeditek gyerekek?
Ezzel is éreztetném Frenkievel, hogy vége az álomvilágnak, vagy lelép, vagy megelégszik sokkal kevesebb játékperccel, Pedrivel meg minek számolni? Szeptemberre megint ki fog dőlni, most is látszik rajta, hogy valami nem kerek. Gavi meg télig nem elérhető jelen állás szerint sem.Barcaman1993 írta: ↑2024.07.02. 13:35:53Nem hiszem, hogy ez túl jó ötlet lenne. Nem védekező középpályásnak jönne, a maradék posztra meg ott van Gündo, Pedri, Gavi, Fermin, Frenkie. Balszélső, vkp, szélső hátvédek kellenének szerintem.
Nem hiszem, hogy ez túl jó ötlet lenne. Nem védekező középpályásnak jönne, a maradék posztra meg ott van Gündo, Pedri, Gavi, Fermin, Frenkie. Balszélső, vkp, szélső hátvédek kellenének szerintem.