Chino írta: ↑2024.07.23. 19:39:42
A guineiai a francia bajnokságban 23 évesen (innen kezdett már 2000 perc körül játszani) 24/9, utána sorban 33/14, 48/12, 29/14(Bundessliga) és a legutóbbi szezonban hozott egy 30 gólt. Annyira nem mondanám fejlődésnek, és már 28 éves innen már nem felfelé ível a pályája, míg a másik kettő 19 és 22 éves, még bőven hátra vannak a legjobb éveik.
PV lehet, hogy csak 20 gólt lőtt, de egy fiókcsapatban és két bajnokság gólkirálya lett. Más egy Barcában focizni és egy Barca B-ben. (plusz a szezon harmadában jobb/balszélsőként játszott)
Nem mellesleg utóbbi szinte ingyen van és nagyságrendekkel kisebb a bérigénye.
Aha. Szóval nem fejlődés 24/9-ről eljutni 28/28-ra. Értem.
Vannak későn érők. Manapság dívik az a sportpedofília, hogy 17 éves gyerekektől már nagy számokat várunk. Zidane-ról meg a '98-as vb-ig a legtöbben azt se tudták, hogy kicsoda.
A 29/14 szerintem már egész jó. Én már erre is azt mondanám, hogy megéri a 17,5 milliót. 28/28-ra, az egész szezont nézve 30/30-ra meg pláne.
Furának tartom, hogy egy német bajnokságban 28 gólt lőni bizonyítottan tudó játékosra mondjuk azt, hogy lutri, de egy első osztályban még semmit nem bizonyító játékossal kapcsolatban meg biztosra vesszük, hogy beválik. Elég fura.
A lényeg meg szerintem az alacsony ár. Nagyon kis kockázat volt rajta. Meg nem is Guirassy a lényeg (én őt hoztam volna), hanem az, hogy olcsón kaphatók nagyon gólerős játékosok, akik már bizonyították, hogy képesek termelni a gólokat. Mi meg állandóan feltételezésekre, légvárakra építünk. Roque-ról is hiába írjuk, hogy mekkora Ronaldo, ezt már a klub sem így látja. Úgy megalázták, hogy még mezszámot se adtak neki.
Amit én nem értek, hogy azok után, hogy már ők is belátják, hogy Roque esetében hibát követtek el, miért játsszuk újra ugyanazt a történetet, miért nem tanulunk a hibáinkból. Feltételezésekre, még semmit nem bizonyító tinikre építeni, miközben olyan játékosok jönnek-mennek 10-20 milliókért, akik már letették a névjegyüket.