Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.07.22. 13:12:47

Troym írta:
2024.07.22. 12:38:02
bence0330 írta:
2024.07.22. 12:23:00
Csak abban nem értünk egyet, hogy szerintem is nagyon fontos a fiatalok szerepeltetése és az egyik legnagyobb öröm, amikor "berobban" valaki, de ezt nem várhatod el valakivel szemben.
Lehet, hogy szinteket ugrik Fort, de nem mehetünk úgy neki a szezonnak, hogy majd úgyis szinteket lép.
Persze, egyetértek alapvetően, nem szabadna így lennie. Én most csak úgy gondolom, hogy ha valamelyik kezembe kellene harapnom, akkor az a szélsőbekk-kéz lenne. Kevésbé érzem kulcsposztnak úgy általánosságban is, nyilván nem elbagatelizálva a jelentőségét, de inkább futok neki 1-2 közepes szélsőbekkel a szezonnak (akik fiatalok, tehát esély van arra, hogy közepesnél jobbak legyenek), de közben befoltoztam máshol a lyukakat, akár relatív minőséggel, mint fordítva.

Amúgy Canceloval kapcsolatban inkább pozitív hírek érkezgetnek. Oké, hogy volt a végén 1-2 rossz meccse, de alapvetően mégiscsak egy nagyon jó megoldás lenne, elég olcsón.

Persze ez az egész tök érdekes, mert semmit nem tudunk az ffp-helyzetünkről. Lehet végül senkit nem tudunk hozni egy Guido féle bizniszen kívül, meg lehet, hogy el tudunk verni 150 misit egy eladással esetleg. Nagyon nehéz így számolgatni, főleg szurkolóként.

Engem nem érdekel, ha 4 pontot hozunk az első három meccsen, hogy őszinte legyek, idénre biztos elengedtem a Madriddal való versengést, mert csak idegeskedés lenne a vége, amekkorát ők erősödtek. Pláne új edzővel kétélű a dolog, lehet hogy azonnali impact lesz, de lehet fel kell építenie. Idén nekem elég a top2-3 a bajnokságban, de a játékban legyen előremutató változás, mert az adna reményt, hogy ha mondjuk még behúznánk jövő nyáron egy klasszis németet meg egy jobb csatárt, akkor ők már csak hiányzó kirakósdarabok lesznek és mehetünk komoly célokért. Másik elvárásom hogy legalább úgy ősz közepére legyünk már legalább abszolút partiban a legjobbak ellen is. Mert azért igazából a PSG ellen sem voltunk nagyon abban, be voltunk szorítva, csak szerencsére épp lőttünk pár gólt pár kontrából, ráadásul olyan játékos, aki amúgy ezt nem szokta megtenni. Mázli volt. Játékban sajna sehol nem voltunk.

Reménykedek csodákban, ki tudja, Tuchel CFC BL-győzelme váratlanabb volt, mint a miénk lenne, nem lehetetlen, de azért nem túl reális, meg a bajnoki arany sem.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2024.07.22. 12:43:14

Ronaldinho&Barca írta:
2024.07.22. 10:03:33
Hansi Flick does NOT count on Iñigo Martinez.
Araújo meg kidőlt. Alakul a középhátvéd poszt is. Christensen visszahúzásáért a védelembe szerintem nagy kár lenne, vele sokat léptünk előre tavasszal az új posztján. Rajta kívül meg Cubarsí, Garcia, Faye (ha marad egyáltalán). Christensen-Cubarsí működhet, csak a fentiekért kár lenne. A tartalékokkal meg nem vagyok nyugodt.
Troym
Director del Fútbol

2024.07.22. 12:38:02

bence0330 írta:
Csak abban nem értünk egyet, hogy szerintem is nagyon fontos a fiatalok szerepeltetése és az egyik legnagyobb öröm, amikor "berobban" valaki, de ezt nem várhatod el valakivel szemben.
Lehet, hogy szinteket ugrik Fort, de nem mehetünk úgy neki a szezonnak, hogy majd úgyis szinteket lép.

Ez egy olyan klubnál, ahol nem a bajnoki arany az elvárás minden évre belefér, szerintem itt nem. Kívánom, hogy mind a 4 fiatal szélsőhátvéd fusson be, de erre alapozni könnyelműség.
Balde a sérülése előtt is elég gyenge szezont hozott, Valle és Julian még nem játszott a felnőtt csapatban egy percet sem, (mondjuk legalább van 1-1 szezon Laliga tapasztalatuk) Fort meg 300 percnél tart.

Első három forduló: Valencia, Bilbao, Rayo.
Jó lenne nem 4 ponttal kezdeni a szezont.
bence0330

Troym írta:
2024.07.22. 12:17:25
Szóval a Gavival szinte megegyező sérülést elszenvedő 8 hónapig harcképtelen Balde és a 7 meccsen pályára lépő Fort megoldás bal oldalra?
Araujo 5 hónapra kiesett, Inigo nincs regisztrálva, gondolom utolsó napig megint nem is lesz, magyarán Kounde jelenleg a legjobb és az olimpia alatt szinte egyetlen khv, akkor nem nagyon tud jhv is lenni.

Augusztus-szeptember során lesz egy Balde-Kounde-Faye-Fort (JAraujo) négyes hátul.

Mondjuk továbbra is kérdés mit szeretnénk célul kitűzni. Laliga dobogóhoz nem rossz, BL-ben meg akkor marad a nyolcaddöntő / negyeddöntő végállomásként ugye?
És Valle, úgy látom, ő nincs Párizsban. Fort szerintem minden meccsén bizonyított fent, és olyan szinten magaslott ki a B-ből is az általam látott meccseken, amennyire a posztján ritkán lehet, kb mint mikor egy középiskolás lemegy a grundra negyedikesek közé. Védekezésben, vagy amikor esernyővel indítva 60 méteres szóló után rúg gólt, a gyerekben minden megvan, hogy Cubarsí szintjén robbanjon be.
És ugye nem azt mondom, hogy nem szeretnék két top szélsőbekket, vagy legalább balra egy Theo Hernandezt, csak én most oda koncentrálnék, ahol nem vagyunk meg mennyiségre sem. Szélsőbekken mennyiség egyértelműen megvan, a minőség kérdéses, de én ott kockáztatnék, mert van ráció rá bőven, hogy a fiatalok lehozzák. Nem biztos, de oda csak akkor hoznék embert, ha tényleg megoldott a vkp és a balszélső poszt. És akkor is előbb hoznék középhátvédet, hogy Koundé jobboson lehessen.

Baldé kérdéses, lehet klasszis szintet fog hozni meg lehet, hogy nem lesz elég. Majd kiderül, reménykedjünk. Araujo meg Vallé közül elég, ha az egyik bejön közben, és megvagyunk.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

2024.07.22. 12:17:25

bence0330 írta:
2024.07.22. 11:38:53
Szélsőbekk szerintem sem kell, vagyunk oda raklapnyian, még ha a koruk miatt kicsit kockázatos is, de jelen helyzetben sajna kis kockázatot azért be kell vállalni, legalább oda vannak tényleg ígéretes fiatalok, olyanok is, akik már nem is annyira ígéretek, mint Fort és Baldé. Koundé meg valóban a csapatunk egyik legjobbja volt ott tavaly, az EB-n is.
Szóval a Gavival szinte megegyező sérülést elszenvedő 8 hónapig harcképtelen Balde és a 7 meccsen pályára lépő Fort megoldás bal oldalra?
Araujo 5 hónapra kiesett, Inigo nincs regisztrálva, gondolom utolsó napig megint nem is lesz, magyarán Kounde jelenleg a legjobb és az olimpia alatt szinte egyetlen khv, akkor nem nagyon tud jhv is lenni.

Augusztus-szeptember során lesz egy Balde-Kounde-Faye-Fort (JAraujo) négyes hátul. Gondolom Christensen vkp lesz, mert lassan vége a júliusnak és még nem jött oda senki.

Mondjuk továbbra is kérdés mit szeretnénk célul kitűzni. Laliga dobogóhoz nem rossz, BL-ben meg akkor marad a nyolcaddöntő / negyeddöntő végállomásként ugye?
bence0330

2024.07.22. 11:38:53

Szélsőbekk szerintem sem kell, vagyunk oda raklapnyian, még ha a koruk miatt kicsit kockázatos is, de jelen helyzetben sajna kis kockázatot azért be kell vállalni, legalább oda vannak tényleg ígéretes fiatalok, olyanok is, akik már nem is annyira ígéretek, mint Fort és Baldé. Koundé meg valóban a csapatunk egyik legjobbja volt ott tavaly, az EB-n is. Az a poszt megvan. Ha már a védelemben gondolkoznék, egy középső védőt hamarabb hoznék, nem kötelező, de nem lenne rossz, hogy Chris és Koundé minél többet tudjon másik poszton játszani.

Fanbarca: attól függ, mit értesz húzónév alatt. Ha játékerőt, akkor ez a négy+Kondé stimmel. De ha mást is... Raphinha az egyik legjobb játékosunk, húzóember, de marketing szempontból nem húzónév, ráadásul sajna szerintem Flick sem 10-esként fog rá számítani, így vagy Yamal, vagy ő, peches szitu, hogy a két legjobb támadónk ugyanazon a poszton focizik, és a legjobb játékosunk, Gündogan meg a másik posztján focizik. Így nem lesz húzóember szerintem teljesítményre sem, sajna, hisz nem lesz a pályán. A másik három, főleg Yamal és Lewy tényleg azok, akik miatt lejönnek és akik a mezt is megveszik, és mellette meccset is el tudnak dönteni. Gündogan meg valahol a kettő között, őt elismeri mindenki, de nem fog egyedül meccset eldönteni, hanem ő a tökéletes kirakósdarab.
Troym
Director del Fútbol

2024.07.22. 11:37:14

fanbarca írta:
2024.07.22. 11:25:46
Szerintem:
- Van húzónév (Lewa, Yamal, Gündogan, Raphinha)
Lewa már nem az, Yamal még nem szabadna, hogy az legyen. Gündogan 40+ meccsen már nem lesz az, Raphinha szerintem hasznos fogaskerék, de nem több.

Nekem ez a kategória nem azt jelenti, hogy örülsz, hogy 1-2-3 meccsen a hátán viszi a csapatot, hanem el is várod ezt.
Ilyen felelősséget nem kéne Yamalra tenni, csak 17 éves, Lewának már vannak gól nélküli hónapjai, Gündogant akkor lehetne ilyen szerepben használni, ha annyit játszana, mint Madridban Kroos játszott, Raphinha meg úgyse lesz pályán egyszerre Yamallal, csak ha végleg átkerül a túloldalra.

Yamal akkor tudna kibontakozni igazán 2-3 éves távlatban, ha nem őrá figyelne minden védő minden meccsen, hanem lenne még valaki és mellette neki jutna levegő.
fanbarca
Entrenador del Barça

2024.07.22. 11:25:46

Troym írta:
2024.07.20. 19:56:34
Szerintem
- Nincs húzónév
- Nincs bal oldali támadó
- Kéne egy vkp
- Kéne cserecsatár
- Kéne szélsőhátvéd
Szerintem:

- Van húzónév (Lewa, Yamal, Gündogan, Raphinha)
- Igen, kell baloldali támadó
- Igenn, kell vkp vagy egy svájci-bicska szerű játékos dupla 6-osba
- Nem kell cserecsatár
- Nem kell szélsőhátvéd

Ha jön Nico, illetve a Merino/Zubimendi kettősből valaki, megvagyunk.
Én eladnám De Jong-ot, Pena-t, Lenglet-t és a Ferran/Roque/Fati hármasból valakit (ideális esetben Roque-t kölcsönbe).

Így néznénk ki jövőre:

Kapus: Ter Stegen, Astralaga

Jobbhátvéd: Koundé, Fort, J. Araujo
Középhátvéd j.: Araujo, Eric Garcia (Koundé, Cubarsi, Christensen)
Középhátvéd b.: Cubarsi, Faye, Inigo (Eric Garcia, Christensen)
Balhátvéd: Baldé, Valle (Fort, Faye)

Hatos j.: Christensen, Romeu, Casado
Hatos b.: Gavi, Merino (Gündogan, Pedri)
Támadó kp.: Gündogan, Pedri, Torre, Fermin (Raphinha)

Balszélső: Nico, Fati, (Raphinha)
Csatár: Lewa, Ferran (Fati)
Jobbszélső: Yamal, Raphinha (Ferran)

Ez így 27 játékos.
Nekem tetszik az ötlet, hogy Koundé jobbhátvéd legyen, az EB legjobbja volt azon a poszton, illetve mivel Baldé nagyon offenzív, jó lesz, hogy a másik oldalon kicsit defenzívebb játékosunk van.
Ferran pedig szerintem alkalomadtán működhetne visszalépőként, de a legkényelmesebb az lenne, ha Roque maradna középcsatár cserének.
més que un club
bence0330

2024.07.22. 11:12:36

Olmónak szerintem szerencsére vége azzal, hogy ma megszűnt a kivásárlási záradéka. Nem lehetetlen persze utána sem, ha elég hülyék vagyunk hozzá, de azért az esélyek szerencsére jelentősen csökkennek, főleg, hogy tegnap Laporta egy váratlan szurkolói kérdésre még Nicora is csak annyit mondott, hogy megpróbáljuk.
Troym
Director del Fútbol

2024.07.22. 10:22:40

FcBarcelona1 írta:
2024.07.22. 06:29:47
Félreérted , félreértitek én nem önmagában azért kampányolok, hogy 100 millióért vegyünk valakit. A minőségért. Az meg pénzbe kerül.

Azért kampányolok, hogy ha 3 kvázi hiányposztunk van, akkor az egyikre hozzunk olyan játékost, aki top5 és nem top100 a posztján, vagy azzá válhat szerintünk.
Jelenleg kéne szélsőhátvéd, vkp és bal oldalra valami támadó a kezdőbe, plusz úgy fest kevés olyan ember van, aki kihúz minket a szorult helyzetekből.

Szélsőhátvédben nem tudok olyat, akit meg tudnánk venni és jelen állapotában megfelel ennek a kritériumnak, de úgy látom Frimpongban van potenciál, hogy elérhesse.

Vkp szinten nem tudom elérhető-e valaki, de Kante a 534 sérülés után semmilyen szintet nem képvisel, Romeu minőségre nem képvisel semmiféle szintet, Frenkie konstans sérült lassan 1 éve, Christensen évente 7-8 sérülést szenved el, Gündogan szerintem ehhez kevés egyedül.

Támadó részen nem hiszem, hogy Williams befut, de ebben simán tévedhetek, elfogadom, ha érkezik, bár én biztos nem venném meg.
De a 26-27 éves Olmo érthetetlen, mert cserébe még cserecsatárunk sem lesz és ott van Fermin ugyanerre a szerepre, hogy a padról beszálljon.
De az igazán előremutató az lenne, ha helyettük Wirtz jönne.
Szerintem kb a Ronaldinho szerű igazolás lenne ide.
Szerintem ő lehetne az a plusz, ami sok meccsen hiányzik, ezért cserébe nem érdekelne, ha nem jön más, egy BL jobb eredményhez ő kell, arra sem Olmo, sem Nico nem lesz elég.
Viszont ő 100+ millió, kanyar nélkül odaadnám érte.

Wirtz + Rabiot(ingyen) + Berenguer(ingyen)

Ha meg nincs pénz mondjuk erre a 3 játékosra, akkor mit haknizunk Nico + Olmo + Merino + Cancelo nevével? Csak vételár 160-180 millió és akkor még ott a nem kevés fizetése egyiknek sem.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2024.07.22. 10:03:33

Hansi Flick does NOT count on Iñigo Martinez. The player is unregistered in La Liga as of now. [@RogerTorello]

Mikel Merino is the priority in case of going for a midfielder, which Barcelona are working on. Hansi Flick wants a box to box midfielder. They are looking for an experienced player and Merino fits in the profile perfectly.#FCB 🇪🇸

Via: @alexpintanel [relevo]
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.07.22. 06:29:47

Troym írta:
2024.07.21. 23:01:38
A Madrid simán eljátssza, hogy évente jön 1-1 top kategóriás játékos és a többi posztra nem hoznak nagy kalibert. Tavaly érkezett Bellingham, de simán nem pótolták Benzemát, "csak" Joselu"-val kölcsönben. Nekünk is ezt kéne szerintem.
Lehet Bellingham nem villogott tavaszra, csak addigra volt 10 pont előnyük a bajnokságban a 15 bajnoki góljai miatt és simán tudtak a BL-re fókuszálni.
Esetünkben Olmot hozni, majd másnap cikkezni, hogy a 6-7 éve hiányposztra majd lehet futja egy sérülékeny 34 éves Kantéra teljesen érthetetlen. Vagy a bal oldali támadó legyen egy Musiala, vagy hozzunk egy 15 meccset eldöntő Wirtzet, vagy a 120 millióból menjünk rá Rodrira, de Olmoért menni csöbörből vödörbe.
Én személy szerint csak egy minőségi csatárra adnék ki 100 fölött, majd ha Lewy távozik, azt sem tudom kire, mert nem nagyon érnek ennyit Haalandon kívül. (Lukaku, Ramos, Muani, ment fölötte, most Osimhen, talán Lautaro)
Szerintem nem nagyon jöttek be a drága igazazolásaink. Ibrahimovic, Coutinho, Dembelé, De Jong, Griezmann. Egyedül Suarezre emlékszem. Neymar ára kérdéses.
Lehet, hogy a 120-ért igazolt játékos jövőre 20 milliót fog érni, az 50 milliós pedig 100-at. Szerintem jelenleg túl nagy lenne a kockázat az FFP szempontjából 100+ ért igazolni 1 db játékost.
Reméljük az 50 milliós, ha fiatal is mellé nagyjából tartja az árát, esetleg növeli.
Emellett a háttérbe sem látunk bele. Olmo távozni akar. Nicot meglátjuk. Amúgy minkettő szerződése most járt volna le, a klubjaik örülhetnek neki, hogy pénzt láthatnak belőlük. A Leipzig ezért is hálás, a Bilbaot nem értem, főleg ha az átigazolási politikájukat is figyelembe vesszük, és az elért sikereiket.
Szerintem, hiába szimpatizál Musiala és Wirtz a Barcaval, előbbi nem jönne, utóbbi egy évet biztosan marad. Leao miért hosszabbított relatív kevés fizetésért a Milanban... Nemrég még az is kétséges volt, hogy tudunk e igazolni, (még most is) akkor miért jönnének ide? Legalább Nico és Olmo esetében nagyjából tisztában vagyunk a háttérrel. Nálunk a bérezéssel is probléma van, jelenleg De Jongnak csökkentenénk, kitolva a szerződését.
Ha 2-3 átigazolási szezont veszünk alapul, és normálisan költhetünk, én inkább vennék 5-6 50 millió körüli játékost, mint 2-3 100+ milliósat.
Szerk: vkp-s kérdésben, elvileg azért nem prioritás, mert Flick 2 vkps-ban gondolkodik. A Sport írta, hogy ezért szakadtak meg a tárgyalások Guidoval, és elvileg Flick szerint jelenleg arra a pozícióra ott van De Jong, Gavi, Gündogan (Romeu???)
Sport szerint Merino csak akkor jön, ha lesz pénz. (Most akkor megint mi van? Szerintem Nico, Cancelo után másik legfontosabb poszt), Rabiot ügynökével is tárgyalunk, ahogy a Reál is, és Kante is opció.
Troym
Director del Fútbol

2024.07.21. 23:01:38

A Madrid simán eljátssza, hogy évente jön 1-1 top kategóriás játékos és a többi posztra nem hoznak nagy kalibert. Tavaly érkezett Bellingham, de simán nem pótolták Benzemát, "csak" Joselu"-val kölcsönben. Nekünk is ezt kéne szerintem.
Lehet Bellingham nem villogott tavaszra, csak addigra volt 10 pont előnyük a bajnokságban a 15 bajnoki góljai miatt és simán tudtak a BL-re fókuszálni.
Esetünkben Olmot hozni, majd másnap cikkezni, hogy a 6-7 éve hiányposztra majd lehet futja egy sérülékeny 34 éves Kantéra teljesen érthetetlen. Vagy a bal oldali támadó legyen egy Musiala, vagy hozzunk egy 15 meccset eldöntő Wirtzet, vagy a 120 millióból menjünk rá Rodrira, de Olmoért menni csöbörből vödörbe.
Peter
Director del Fútbol

2024.07.21. 19:00:44

jclayton írta:
2024.07.21. 17:44:36
Ha nem tudsz magadnak igazolásokkal értéket teremteni, akkor legalább ne kótyavetyéld el azt, ami úgyis a háznál van.
Csak a végeredmény ugyanaz. Így is és úgy is el lesz kótyavetyélve, csak az egyik út Pató Pál útja, míg a másik a huszárvágás útja.
Lehet könyvelési hókuszpókuszra fogni, de morálisan előnytelen üzenete van. Példa erre az FC Barcelona.
Tekintély, respekt....minden ilyen fogalom a kukában landol, ahonnan szépen visszaáramlik az illata az öltöző falai közé.

Csak és kizárólag olyan játékosunk nem szöszmötöl a klubbal, aki valóban lépni akar..... :mrgreen:
Az összes többi pedig imád Barcelonában élni és esze ágában sincs elmenni.

Egyébként, ahogyan az élet is mutatja, lehet vígan élni így is a klubnak, el lehet lubickolni a langyos vízben, max minden szezon végén ugyanaz lesz kommunikálva, hogy jövőre erősebben visszatérünk.
gránit
Director del Fútbol

2024.07.21. 18:16:42

bence0330 írta:
2024.07.21. 17:59:35
Gránit: mindenki világklasszist szeretne, meg mellette még 5-6-7 minőségi játékost. De nem ez a realitás. Aki szerint nem kell világklasszis hozni, az nem nem szeretné, hanem úgy gondolja, hogy ha van egy hasamra csapok, 120 milliós büdzsénk, akkor sokkal több lyuk van annál, mint hogy egy játékosra költsük. A Reálnak ilyen gondja jelenleg nyilván nincs. És csak a jelenről érdemes vitázni, abból induljunk ki.

Ha megkérdezik a bérigényed az Aldiban, nem azért mondasz 250-300 nettót, mert annyit szeretnél, hanem mert tudod, hogy annál többet úgysem kapsz. Ettől még nyilván 10 milliót szeretnél kapni, csak hát semmi értelme leírni vagy kimondani.
Ne haragudj, az egész hozzászólást nem értem. Ki mondta, hogy aki szerint nem világklasszist kell hozni, az nem szeretne világklasszist? Én magam arra szavaznék, hogy a lehetséges büdzséből a lehető legtöbb játékost szerezzük meg, ne egy játékosra költsük. Mert túl sok a lyuk.

Viszont teljesen látni vélem annak a létjogosultságát is, hogy hozzunk egy nagy klasszist, és mellette néhány kisebbet. A Madrid tavaly pont ezt csinálta, pedig mögöttünk végeztek a bajnokságban. Ez is egy járható út. Nem erre szavaznék, de ez is járható, főleg azért, mert ahogy a példa mutatja, lehet nagyon jó játékosokat szerezni 20 millió euró alatt is, egy nagy fogás mellett. Csak ebben nagyobb a kockázat, ha a nagy fogás végül nem jól sül el.

A két út ott kapcsolható össze, hogy világklasszist nem csak 100 millióért lehet szerezni.
bence0330

2024.07.21. 17:59:35

Gránit: mindenki világklasszist szeretne, meg mellette még 5-6-7 minőségi játékost. De nem ez a realitás. Aki szerint nem kell világklasszis hozni, az nem nem szeretné, hanem úgy gondolja, hogy ha van egy hasamra csapok, 120 milliós büdzsénk, akkor sokkal több lyuk van annál, mint hogy egy játékosra költsük. A Reálnak ilyen gondja jelenleg nyilván nincs. És csak a jelenről érdemes vitázni, abból induljunk ki.

Ha megkérdezik a bérigényed az Aldiban, nem azért mondasz 250-300 nettót, mert annyit szeretnél, hanem mert tudod, hogy annál többet úgysem kapsz. Ettől még nyilván 10 milliót szeretnél kapni, csak hát semmi értelme leírni vagy kimondani.
gránit
Director del Fútbol

2024.07.21. 17:55:32

jclayton írta:
A csapat úgy ítélte meg, hogy ezzel érték csiholható ki a fölösleges játékosokból, akik így is, úgy is nyomják a bérsapkát és nehezítik a ligaszabályok betartását. Bence0330 is hozta Umtiti példáját, akinél ez bevált, hasonló módon próbált volna megszabadulni a Barcelona Lenglet-től, Dest-től és ugyanez lenne a terv de Jonggal is, aki még játszik is. Nem állítom, hogy ez minden idők legvarázslatosabb terve, de nem is egy olyan húzás, amiért keresztre kéne feszíteni az elnökséget. Érthetetlennek pedig egyáltalán nem mondanám, ebben az esetben érteni, mi akarnak. Ha nem tudsz magadnak igazolásokkal értéket teremteni, akkor legalább ne kótyavetyéld el azt, ami úgyis a háznál van.
Amiért keresztre kell feszíteni az elnökséget, hogy hibákat követ el, majd ezeket toldozgatjuk-foldozgatjuk. Amiről ezek a "tervek" szólnak, az az, hogy hogy mentsük a saját hülyeségünket. Erről írtam én azt, hogy alapból nem lenne szabad olyan hibákat elkövetni, hogy semmire nem használható játékosokkal még száz évig leszerződünk. Nem tudom ünnepelni azt, hogy utána elkezdünk bűvészkedni, mert erre szükség sem lenne, ha nem követnénk el ilyen hibákat. Itt két dologról beszélünk. Ezek a "tervek" a következményről szólnak, az én írásom meg az előzményről, ami a jelenlegi elnökségtől sem áll távol.

Indult ez onnan, hogy világklasszisra van szükségünk, vagy csapatépítésre. Szerintem szükség van erre is, arra is. Tromynak teljesen igaza van abban, hogy kell a világklasszis, én személy szerint nem is értem azokat a megnyilatkozásokat, mely szerint ne igazoljunk le egy klasszis játékost, mert van arra a posztra már egy-két "jó" játékosunk. Ebben nagyon különbözünk a madridi mentalitástól, akik mindig a legjobbak akarnak lenni, és nem hosszabbítanak azzal, akire nincs szükségük. Emellett az is igaz, amit Peter írt, hogy csapatra is szükség van, mert 1-1 klasszis nem tudja áthidalni azokat a lyukakat, amik a csapatban vannak.
jclayton
Jugador d'estrella

gránit írta:
2024.07.21. 17:12:55
Vagy eladólistára teszik, és bárki megszerezheti, nem ingyen (aki nem vált be, azzal eleve nem érdemes hosszabbítani). Ott azért is lehet hosszú távú szerződéseket kötni, mert bármikor megválhatsz valakitől. A labdarúgásban jobban kell(ene) erre vigyázni.

Ehhez képest mi egy sérült Fatival 2027-ig szerződtünk. Azt sem Bartomeu csinálta. Nálunk valamiért dívik ez a túlzott ragaszkodás, többek között ezen szerintem túl kellene lépnünk.
A csapat úgy ítélte meg, hogy ezzel érték csiholható ki a fölösleges játékosokból, akik így is, úgy is nyomják a bérsapkát és nehezítik a ligaszabályok betartását. Bence0330 is hozta Umtiti példáját, akinél ez bevált, hasonló módon próbált volna megszabadulni a Barcelona Lenglet-től, Dest-től és ugyanez lenne a terv de Jonggal is, aki még játszik is. Nem állítom, hogy ez minden idők legvarázslatosabb terve, de nem is egy olyan húzás, amiért keresztre kéne feszíteni az elnökséget. Érthetetlennek pedig egyáltalán nem mondanám, ebben az esetben érteni, mi akarnak. Ha nem tudsz magadnak igazolásokkal értéket teremteni, akkor legalább ne kótyavetyéld el azt, ami úgyis a háznál van.
bence0330

2024.07.21. 17:22:23

A hosszabbítás sajna az egyetlen esélyünk, ha ő nem hajlandó menni. Tegyük fel, hogy 2 hátralévő év helyett 4 évig kell fizetni a fizetése felét. Az összességében ugyanannyi, szóval nem vesztünk vele, viszont kb két játékost lehet beilleszteni DJ fél fizetésének kimaradt részébe. Ennél most nincs fontosabb tényező, az tuti.
Átadólistára került, évek óta minden arról szól, hogy el akarjuk adni, de ő nem hajlandó. Így ez nem valós lehetőség, nyilván ezt szeretnénk, ezt akartuk, lehetetlen. Ha ezt így leveszed, a hosszabbítás az egyetlen lehetőség, legalábbis így, hogy szorít az ffp. Ha az nem szorítana, mindegy lenne, de nagyon-nagyon szorít.

Plusz ha 4 év alatt fizetünk ki neki annyit, mint most két év alatt, több esély van rá matematikailag, hogy mégis megy közben, azaz összességében lehet, hogy kevesebb pénzt bukunk, és több esélyünk van pénzt nyerni. Pl. ha ten Hag bejön, és ott lesz még egy két holland csapattárs, lehet már oda lehet menni. Plusz mivel kisebb a fizetése, könnyebben is veszik meg, és ha megveszik, vagy kölcsönbe elmenne egyszer, nem kéne tízmilliókat állni a fizetéséből, vagy csak keveset, vagy top klub akár teljesen állná.

Nem azért hosszabbítunk vele, mert itt akarjuk tartani, hanem mert kb ez lenne az ára, hogy játékosokat regisztráljunk be a keretbe.

Umtitinél pl. parádésan sikerült, hosszabbítottunk kis pénzért, így már el is lehetett adni, és a valóságban kb semmit nem kellett neki a fizetni a hátralévő horror érték helyett.

Nagy húzás lenne, ha ezt meg tudnák oldani, fizetése 50-60%-ára. Csak nyerhetnénk vele.

És még az sem biztos, hogy Flick alatt nem lesz remek játékos, duplaszűrőben Xavi alatt is mutatott erre utaló jeleket, és a válogatottban is. Egyikben sem volt világklasszis, de jó volt ebben a rendszerben.
gránit
Director del Fútbol

2024.07.21. 17:12:55

jclayton írta:
2024.07.21. 16:59:08
gránit írta:
2024.07.21. 16:27:59
Mi meg egy Lenglet-vel hosszabbítottunk, egy sérült Umtitivel hosszabbítottunk, Pique-vel hosszabbítottunk, uramatyám. Tőlem nagyon távol is áll, amit a pályán kívül csinálunk. Sokkal több amerikai ligát követek, mint labdarúgást, és tőlem idegenek is ezek a ragaszkodások. Ott jönnek-mennek a játékosok.
Ha amerikai ligákat követsz, akkor pont van egy logikus magyarázat arra, ami történt - mikor a csapat nem akar valakit ingyen elengedni és be akar férni a fizetési sapkába, akkor hajlandóbb arra, hogy nagy szerződéseket meghosszabbítson és inkább több évre ossza szét a bérterhet. Szerintem hasonló logika alapján zajlottak a Barcelona hosszabbításai is a kevésbé csapatba illő, de rengeteget kereső játékosokkal a ligamegszorítások fényében (alapból ugye egy focicsapat nem foglalkozik olyan dolgokkal, mint a bérsapka).
Vagy eladólistára teszik, és bárki megszerezheti, nem ingyen (aki nem vált be, azzal eleve nem érdemes hosszabbítani). Ott azért is lehet hosszú távú szerződéseket kötni, mert bármikor megválhatsz valakitől. A labdarúgásban jobban kell(ene) erre vigyázni.

Ehhez képest mi egy sérült Fatival 2027-ig szerződtünk. Azt sem Bartomeu csinálta. Nálunk valamiért dívik ez a túlzott ragaszkodás, többek között ezen szerintem túl kellene lépnünk.
jclayton
Jugador d'estrella

2024.07.21. 16:59:08

gránit írta:
Mi meg egy Lenglet-vel hosszabbítottunk, egy sérült Umtitivel hosszabbítottunk, Pique-vel hosszabbítottunk, uramatyám. Tőlem nagyon távol is áll, amit a pályán kívül csinálunk. Sokkal több amerikai ligát követek, mint labdarúgást, és tőlem idegenek is ezek a ragaszkodások. Ott jönnek-mennek a játékosok.
Ha amerikai ligákat követsz, akkor pont van egy logikus magyarázat arra, ami történt - mikor a csapat nem akar valakit ingyen elengedni és be akar férni a fizetési sapkába, akkor hajlandóbb arra, hogy nagy szerződéseket meghosszabbítson és inkább több évre ossza szét a bérterhet. Szerintem hasonló logika alapján zajlottak a Barcelona hosszabbításai is a kevésbé csapatba illő, de rengeteget kereső játékosokkal a ligamegszorítások fényében (alapból ugye egy focicsapat nem foglalkozik olyan dolgokkal, mint a bérsapka).
gránit
Director del Fútbol

Peter írta:
2024.07.21. 13:48:47
de Bellingham nélkül sem rogytak volna térdre
Erre bizonyíték, hogy Bellingham tavaszra belassult, a csapat mégsem. Nem egy embertől függnek, ebben rejlik az erejük. Ha valakinek nem megy, mindig van, aki át tudja venni a stafétabotot.

Rájuk még igaz is, hogy senki nem lehet nagyobb a klubnál. Példaértékű, ahogy el tudnak engedni játékosokat, ha azok már nem a legmagasabb szintet képviselik. Ronaldo távozását megérezték, de hosszú távon jobban jártak vele, mintha a nyakukon ragad, és náluk is azt csinálja, mint Manchesterben. Amikor Ramos távozott, mindenki arról beszélt, hogy na most aztán nagyon összeomlanak. Ja, nem. Amikor Casemiro távozott, mindenki arról beszélt, hogy most aztán, most aztán, most aztán nagyon-nagyon de nagyon összeomlanak. Ja, nem. El tudnak engedni embereket, ha úgy érzik, már nem ők a jövő, és már nem tudnak a legeslegmagasabb szinten játszani. Még egy aranylabdás Benzemával is kritikusak voltak. Nálunk meg egy Gavi szent tehén, egy de Jonggal hosszabbítani akarunk, úristen.

Nem tudom, ennek mi az oka, de tény, hogy mi emberekhez ragaszkodunk. Nem tudom, ez miért van. Talán meg akarjuk magyarázni, hogy nem követett el hibát a klub, amikor őket leigazolta. Védjük a mundér becsületét, ezzel szemben a Real Madrid machiavellista módon csak arra koncentrál, hogy a csapat a legmagasabb szinten legyen, és bárkitől megválik, ha már nem elég ehhez. Mi meg kötjük a százéves szerződéseket, és boldog-boldog a nyakunkon ragad. Ilyen embereknek a Real Madridban nem lenne maradásuk, és röhögnek is rajtunk, meg ezeken a játékosokon. Mi meg egy Lenglet-vel hosszabbítottunk, egy sérült Umtitivel hosszabbítottunk, Pique-vel hosszabbítottunk, uramatyám. Tőlem nagyon távol is áll, amit a pályán kívül csinálunk. Sokkal több amerikai ligát követek, mint labdarúgást, és tőlem idegenek is ezek a ragaszkodások. Ott jönnek-mennek a játékosok. Valaki nem elég jó? Szevasz. Nem vagy hajlandó távozni? Mész a lelátóra, kisfiam, jövő nyárra már a kutya nem emlékszik rád. Ja, így már más? Na látod, mehetsz is. Tőlem nagyon idegen az a babusgatás, amit csinálunk, ráadásul olyanokkal is, akik nem klublegendák, és soha nem nyertünk velük semmit nemzetközi szinten, de még otthon is alig-alig.
FcBarcelona1 írta:
2024.07.21. 12:51:52
Én elhoznám Luukot, olcsó csere csatárnak, tavaly a holland bajnokság legjobbja volt.
Adnám. A másik 29 gólos csatár, Pavlidis a napokban kelt el, 18 millió euróért. Guirassy 17,5 millióért. Befutott játékosok kelnek el 10-20 milliókért, mi meg 40+ millióért veszünk egy tinit, egy abszolút lutrit. Van baj.
Peter
Director del Fútbol

2024.07.21. 13:48:47

Troym írta:
2024.07.21. 08:23:35
Ezt a győztes típust hiányolom én is a csapatnál, csak szerintem nem Nico az, aki majd meccsek sorát dönti el, ő inkább akkor lesz jó, amikor amúgy is győzelemre állunk.
A győztes mentalitás egyetlen győztes típusú játékossal még nem fog berepülni az öltözőbe.

Nico éppen azért lehet jó megoldás, mert éppen annyival adhat többet a csapatnak, amennyi a lépésről lépésre fejlődéshez szükséges. Életkorából adódóan is passzol a kerethez. Belülről, egymásról kell átragadni a fejlődés a játékosokra, de szétterülve kb mindenkire arányosan.
Nico jelenleg éppen annyival lehet több, ami nincs meg azokban, akik azon a poszton játszhatnak.

Messi korszak elmúlt. A lecsengő, hanyatló és erőtlen korszakot Messi képes volt egymaga látszatra mérsékeltebbé tenni, de ez nem kopírozható. Ugyanakkor minél nagyobb téttel bírt a meccs, Messi annál kevésbé érvényesült. A Ligáben ez kevésbé volt ennyire feltünő, de a nemzetközi porond azonnal büntette is a csapatot.

Ehhez kőkeményen belülről kell építkezni. Bellingham sem egy súlytalan Realt vett a hátára ősszel. Lehetett szapulni őket, de Bellingham nélkül sem rogytak volna térdre, ahogyan Bellingham sem tudott volna a hátán vinni egy megrogyott csapatot. Teljesen más, amikor csak egy kisebb löket hiányzik és teljesen más, amikor eredendően súlytalanabb egy csapat, amin már nem elég lökni, hanem szó szerint húzni kell. Ha már húzni kell, az nem lesz tartós, mert idővel elfogy a húzóerő.

Egyébként én pontosan ilyen mentális okokból is mielőbb megválnék a súlytalan játékosainktól. Hiába töltelék vagy padon van, szerintem nem lenne még ott sem helyük. Ha tetszik, ha nem, gátjai a fejlődésnek. A pad nem az időhúzásért van, hanem a változtatás lehetőségéért.

Nem lufi fog rajtunk segíteni, hanem önmagunkat kell fejleszteni és saját erőből kell tudni kilábalni a lúzer szerepből.
Szóval mi ott tartunk jelenleg, hogy nekünk csapatra van szükségünk.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.07.21. 12:51:52

bence0330 írta:
2024.07.21. 12:09:45
Olmo kivásárlási záradéka több forrás, köztük Romano szerint is ma éjféllel lejár. Szerintem megússzuk. United, Arsenal, City, Pool, BM is érdeklődik, ilyen versenyben egy 26 éves, még 3 évig tartó szerződésű, friss EB-győztes gólpont-királynál kizárt dolog, hogy a záradék nélkül meg tudjuk szerezni 80-90 alatt, az meg már remélem már annak is sok, aki szerint őt ide kéne hozni, és koncentrálhatunk végre fontosabb dolgokra.
A hírek (MD, Sport) szerint prioritás Nico Williams. Jövő héten meg lehet kötni. (De hol az 1/1?)
Utána Merino. Fix és változók volt az eredeti hír, vagy egy védő az Atleticoba tartó Le Normand helyére.
Felgyorsították a Cancelo féle tárgyalásokat, eredeti hír szerint 20 alatt kérnek, mi kölcsön+ kötelező/vételi opcióban gondolkodunk. Cancelo elutasította a Szaúdi, olasz ajánlatokat, a MC szabadulni akar tőle.
És legvégül Olmo, ehhez távozók is kellenének a hírek szerint. Azért tettünk hivatalos ajánlatot, hogy pár hétig húzzuk. Romano szerint a Lipcse hálás Olmonak, ezért elengedik. A Sport és Romano szerint a kivásárlási ára körül. A Barca elvileg 50+10 változókat ajánlott.
Olmo statjai
Tkp 131 34 gól 31 gólpassz
Bal szélső 43 meccs 14 gól 15 gólpassz
Jobb szélső 42 meccs 6 gól 14 gólpassz (TM)
Azért ez elég jónak tűnik, majdnem minden 2. meccsen gól, vagy gólpassz.
Igaz teljes karriert (horvát 2, ifi, figyelembe véve rosszabb, úgy látszik későn érő)
Csak azok a fránya sérülések.
Én elhoznám Luukot, olcsó csere csatárnak, tavaly a holland bajnokság legjobbja volt. Ebben Gránittal egyetértek, ha kell a gól, mehet az ívelgetés a 2 toronyra :)
Nekem nagyjából mindegy kiket adunk el.
bence0330

2024.07.21. 12:09:45

Olmo kivásárlási záradéka több forrás, köztük Romano szerint is ma éjféllel lejár. Szerintem megússzuk. United, Arsenal, City, Pool, BM is érdeklődik, ilyen versenyben egy 26 éves, még 3 évig tartó szerződésű, friss EB-győztes gólpont-királynál kizárt dolog, hogy a záradék nélkül meg tudjuk szerezni 80-90 alatt, az meg már remélem már annak is sok, aki szerint őt ide kéne hozni, és koncentrálhatunk végre fontosabb dolgokra.
Válasz küldése