Troym írta: ↑2024.07.21. 23:01:38
A Madrid simán eljátssza, hogy évente jön 1-1 top kategóriás játékos és a többi posztra nem hoznak nagy kalibert. Tavaly érkezett Bellingham, de simán nem pótolták Benzemát, "csak" Joselu"-val kölcsönben. Nekünk is ezt kéne szerintem.
Lehet Bellingham nem villogott tavaszra, csak addigra volt 10 pont előnyük a bajnokságban a 15 bajnoki góljai miatt és simán tudtak a BL-re fókuszálni.
Esetünkben Olmot hozni, majd másnap cikkezni, hogy a 6-7 éve hiányposztra majd lehet futja egy sérülékeny 34 éves Kantéra teljesen érthetetlen. Vagy a bal oldali támadó legyen egy Musiala, vagy hozzunk egy 15 meccset eldöntő Wirtzet, vagy a 120 millióból menjünk rá Rodrira, de Olmoért menni csöbörből vödörbe.
Én személy szerint csak egy minőségi csatárra adnék ki 100 fölött, majd ha Lewy távozik, azt sem tudom kire, mert nem nagyon érnek ennyit Haalandon kívül. (Lukaku, Ramos, Muani, ment fölötte, most Osimhen, talán Lautaro)
Szerintem nem nagyon jöttek be a drága igazazolásaink. Ibrahimovic, Coutinho, Dembelé, De Jong, Griezmann. Egyedül Suarezre emlékszem. Neymar ára kérdéses.
Lehet, hogy a 120-ért igazolt játékos jövőre 20 milliót fog érni, az 50 milliós pedig 100-at. Szerintem jelenleg túl nagy lenne a kockázat az FFP szempontjából 100+ ért igazolni 1 db játékost.
Reméljük az 50 milliós, ha fiatal is mellé nagyjából tartja az árát, esetleg növeli.
Emellett a háttérbe sem látunk bele. Olmo távozni akar. Nicot meglátjuk. Amúgy minkettő szerződése most járt volna le, a klubjaik örülhetnek neki, hogy pénzt láthatnak belőlük. A Leipzig ezért is hálás, a Bilbaot nem értem, főleg ha az átigazolási politikájukat is figyelembe vesszük, és az elért sikereiket.
Szerintem, hiába szimpatizál Musiala és Wirtz a Barcaval, előbbi nem jönne, utóbbi egy évet biztosan marad. Leao miért hosszabbított relatív kevés fizetésért a Milanban... Nemrég még az is kétséges volt, hogy tudunk e igazolni, (még most is) akkor miért jönnének ide? Legalább Nico és Olmo esetében nagyjából tisztában vagyunk a háttérrel. Nálunk a bérezéssel is probléma van, jelenleg De Jongnak csökkentenénk, kitolva a szerződését.
Ha 2-3 átigazolási szezont veszünk alapul, és normálisan költhetünk, én inkább vennék 5-6 50 millió körüli játékost, mint 2-3 100+ milliósat.
Szerk: vkp-s kérdésben, elvileg azért nem prioritás, mert Flick 2 vkps-ban gondolkodik. A Sport írta, hogy ezért szakadtak meg a tárgyalások Guidoval, és elvileg Flick szerint jelenleg arra a pozícióra ott van De Jong, Gavi, Gündogan (Romeu???)
Sport szerint Merino csak akkor jön, ha lesz pénz. (Most akkor megint mi van? Szerintem Nico, Cancelo után másik legfontosabb poszt), Rabiot ügynökével is tárgyalunk, ahogy a Reál is, és Kante is opció.