2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Én is ebben az utolsó mondatban hiszek. Az már látszik, hogy Flick többnyire képes megtalálni a játékosnak azt a pozícióját, feladatát, helyét a taktikában ahol az erősségei legjobban kijönnek, a gyengeségeit pedig redukálni tudja. A fizikai felkészültség, stratégia stb. mellett szerintem ebben kiemelkedő.Peter írta: ↑2024.09.11. 02:15:28Hogy Laportánál is ennyire érinthetetlennek tűnik, az totál homály nekem, de ő tudja, ő osztja el és be a pénzt.
Rosszindulatú leszek, de hátha lesz a közeljövőben egy Flick - Frenkie négyszemközti párbeszéd és valami hasonló lesz a folytatás, mint Gündogan esetében volt.
Vagy ki tudja, Flick lát olyan Frenkie-t, amilyet még mi sem láttunk eddig....![]()
Az ördögnek ez esetben semmi szüksége nincs ügyvédre....
Igen, maga Laporta erősítette meg ennek a hitelességét.Peter írta: ↑2024.09.10. 17:37:17Nem ellenőriztem hitelességet, de valahol a közelmúltban olvastam olyat Laporta nyilatkozatban, hogy Lewa felajánlotta a bérének csökkentését, amit Laporta elutasított. Mennyit, hogyan és miért az persze ködbe veszett, de annyi azért átjön nekem ebből is, hogy amilyen "nagy zsivány szélkakas típusú politikus", ugyanakkor szinte ugyanolyan merev, önfejű és bármi áron is, de azt viszi végig, amit ő kigondol(t).
Ő már - szerintem - nagyon is jól tudja, mi lesz az ára a regisztrációknak, amit majd utólag úgy fog előadni, mintha más választása nem lehetett volna.
(nem kell messzire visszamenni, Messi, Xavi, Gündogan sztori....)
Nem ellenőriztem hitelességet, de valahol a közelmúltban olvastam olyat Laporta nyilatkozatban, hogy Lewa felajánlotta a bérének csökkentését, amit Laporta elutasított. Mennyit, hogyan és miért az persze ködbe veszett, de annyi azért átjön nekem ebből is, hogy amilyen "nagy zsivány szélkakas típusú politikus", ugyanakkor szinte ugyanolyan merev, önfejű és bármi áron is, de azt viszi végig, amit ő kigondol(t).
Az első mondatod szerintem üti az utolsót.FCBsteve írta: ↑2024.09.08. 08:59:58
Laporta (szokás szerint) blöffölt a Nikeval...
Bevetett mindent és mindenkit, hogy feljebb srófolja a díjakat. Egy része összejött (a Nike hajlandó módosításra), egy része nem (a bíróság szerint nem lehet kilépni a meglévő szerződésből).
A bírósági döntés után viszont a Nike "jóindulatára" kell hagyatkozni a díjak tekintetében, "komoly érdekük" annyiból áll, hogy megtartsák a Barcát, mint ügyfelet a nekik legkedvezőbb feltételek mellett... Amúgy csak "hangoskodhat" Laporta, mert pár évig még köti a szerződés.
Amit viszont Laportáék megtehetnek, szerintem, hogy különböző, jól végiggondolt bonus-malusokat raknak a szerződésbe, amivel védik a klubot - ez ellen a Nike is nehezen tiltakozhat, feltételezem ezek mennek lassan... pl a most történt mez szállítási csúszások kompenzálása, stb.
Az, hogy megmutatják, nem mennek bele egy alacsonyabb(nak gondolt) szerződésbe, hogy megoldják az FFP problémákat, jelzés lehet Nike-nak, viszont decemberben/januárban még nagyobb lesz a nyomás - Nike-nak meg nem sürgős, hacsak a kölcsönös jó Partneri viszonyt nem tekintjük fontosnak.
Laporta nagy hibájának a Barca Vision üzletet tartom, volt rá bő egy évük, hogy azzal kezdjenek valamit (felkészüljenek más vevőkkel) - nekem ez a gyanús, hogy mi történt. Talán nem véletlen, hogy a Liga is rálépett erre...
Laporta (szokás szerint) blöffölt a Nikeval...
Igazából leírtad azt, amit én. Én egyetértenék egy rendes FFP-vel. Láthattuk a BL-es topikban, hogy sokaknak nem tetszik, hogy a kicsiknek semmi esélyük sincs. Egy rendes, egységes FFP-vel csökkenteni lehetne a különbségeket, és egy izgalmasabb mezőny rázódhatna össze. Annak nincs értelme, ahogy most van.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.06. 19:10:39Szóval ezért írtam, hogy jogos (volt) az elvárás a kiadások csökkentéséről.gránit írta: ↑2024.09.06. 16:30:50A Liga meg folytatja, amit eddig, lejjebb és lejjebb nyomva a határt. Télen 204 milliós határt húztak meg nekünk, most meg már durván alatta vagyunk. Araújo, Christensen regisztrációját töröltük, az -16 millió. 180 millió körül mozog most a keretünk, majdnem 100 millióval kisebb, mint a Real Madridé.
Szerintem az nem, hogy korlátozzák a regisztrációkat, az új szerződeseket, kiadásokat, mert nem tud fejlődni a klub, sehol máshol nem korlátoznak, így mindenkivel szemben hátrányba kerülünk.
Nincs semmi ilyen lehetősége. Ő nem adhatja el a klubot. A klubnak több mint százezer tulajdonosa van, ő egyedül ilyesmiről nem dönthet.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.06. 19:10:39Szerintem könnyű hibáztatni Laportáékat, csak eddig azt nem olvastam senkitől, milyen lehetőségei lettek volna a klub eladása, vagy a feljogosított BLM (Barca Licencesing and Marchandising) felének eladása mellett
Ez a La Liga homokozója, ez igaz, de a törvények rájuk is vonatkoznak. Ezektől azért nem függetleníthetik magukat.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.06. 19:10:39A konfrontációnak szerintem semmi értelme katalán-spanyol viszonylatban, főleg úgy, hogy a La Liga saját maga hozza a szabályait, és 40 csapat szavazhat a döntések mellett vagy éppen ellene.
Egyelőre nem csipkedik magukat, az biztos.
Áthozom.
Hasonlóan látom. Látom benne azt a politikust is, amit sokan utálnak (én sem szívlelem épp), de szerintem ez másodlagos nála, ő bőven a klub érdekeit nézi először, és másodszor a saját pályafutását, pont az általad leírtak alapján. Sok módon zsákolhatta volna be kb biztosra az újraválasztást. És azért ne felejtsük el, csak idehozta Flicket, akivel kvázi amúgy kampányolt.Chino írta: ↑2024.09.04. 00:35:09Sok kifogásolnivaló van Laportával kapcsolatban, sok rossz döntést fel lehet hozni, de azért figyelembe kellene venni néhány egyéb dolgot is. Ha csak az újraválasztása és a kampány érdekelné simán meg lehetett volna oldani az 1:1-et. Ha nem kezdi el a stadionprojektet alapból nem lett volna gond a pénzzel, 100-120 millióval alsó hangon előrébb lennénk. És ez nem egy azonnal, kötelezően meglépendő dolog volt, lehet hogy nem volt a legjobb állapotban a stadion, de néhány évig ráért volna.
Lehet van túlzás abban amit a Nike szerződésről mondott, de ha elfogad egy alacsonyabb összeget jó eséllyel simán megvan a deal viszont az 10 évig nem változna, tehát hosszútávon nem igazán kifizetődő. És az már bőven túl van a ciklusán, a következő vezetés, de elsősorban a klub szívott volna nagyot. Ha hagyja a stadionfelújítást a következő elnökségre vagy elfogad egy kedvezőtlenebb üzletet a Nike-val igazolhatott volna a klub sztárt, nem lenne gond az FFP-vel, a népszerűsége pedig növekedett volna, az újraválasztása pedig szinte borítékolható (bár így sem hiszem, hogy elnökváltás lesz).
Maga a klub viszont hosszútávon rosszabbul járt volna.
Sok kifogásolnivaló van Laportával kapcsolatban, sok rossz döntést fel lehet hozni, de azért figyelembe kellene venni néhány egyéb dolgot is. Ha csak az újraválasztása és a kampány érdekelné simán meg lehetett volna oldani az 1:1-et. Ha nem kezdi el a stadionprojektet alapból nem lett volna gond a pénzzel, 100-120 millióval alsó hangon előrébb lennénk. És ez nem egy azonnal, kötelezően meglépendő dolog volt, lehet hogy nem volt a legjobb állapotban a stadion, de néhány évig ráért volna.bence0330 írta: ↑2024.09.03. 23:54:17Én amúgy olyan sok kivetnivalót nem találtam a dologban, szerintem jól összetett sajtótájékoztató volt. Senki nem volt hibáztatva, nyilván a Nike témában csak a szava van, de elhiszem neki, ha azt mondja, hogy hosszútávon alsó hangon 10 milliókat érő kiesés miatt nem akartak a jelenleg kínált feltételek mellett belemenni, legyen az a túl hosszú szerződés miatt elinflálódás, legyen az eleve egy kicsit alacsonyabb ajánlat. Erről sokat nem tudhatunk. Más kérdés, hogy ha emiatt tudtunk volna 1-2 embert hozni hátra, akkor nem érte-e volna meg.
Nyilván egy-két dologba bele lehet kötni, de pl. a szuperliga, mint téma felszínen tartása szerintem ha másra nem, nyomásgyakorlásra, és ezáltal talán kompromisszumokra jó lehet a szövetségek felől.
Jönnek az új ígérgetések majd a télre, és a következő nyárra nézve, meg lesznek nevezve a bűnbakok, természetesen ők jó munkát végeztek. Gondoltam lerövidítem, ha valakinek nincs ideje majd megnézni
Ahogy Chino is írja úgy van! Én sem csípem sok döntését Laportának, de ha ő és csapata nem lenne rég alulról szagolnánk az Ibolyát. Bartoék ennyire nagy rombolást csináltak, h így 4 év után is ilyen siralmas a helyzet( pénz az van csak az ffp miatt van a cigi) ha szerinted egy másik elnök mást tudott volna itt csinálni…dehogy tudott volna max 1-2 dolgott jobban 1-2 dolgot rosszabbul, egyébként egy normális ellenfele nincs( Fortot hagyjuk komolytalan)Chino írta: ↑2024.08.28. 22:26:57Annyival jobban ment Bartomeuéknak, hogy olyan adósságba verte a klubot, amit miatt gyakorlatilag most ilyen helyzetben vagyunk. Kicsit könnyebb volt úgy, hogy 350 millió volt a bértömeg a jelenlegi 200 helyett, meg elnöki letétből kell játékosokat beregisztrálni.
Azt hogy három különböző törvénysértés miatt csukják le már nem is beszélek.
Annyival jobban ment Bartomeuéknak, hogy olyan adósságba verte a klubot, amit miatt gyakorlatilag most ilyen helyzetben vagyunk. Kicsit könnyebb volt úgy, hogy 350 millió volt a bértömeg a jelenlegi 200 helyett, meg elnöki letétből kell játékosokat beregisztrálni.
Csak annyit ír, amit itt a fórumon is sokan feszegetnek. Deco totál alkalmatlan bármire és lassan Laportának is lefő a kávé. 3 évnyi mellébeszélés után gondolom ott is mérgesek rá néhányan.FcBarcelona1 írta: ↑2024.08.16. 18:10:31https://www.football-espana.net/2024/08 ... ub-anymore
Èrdekes cikk
Szerintem itt lenne az ideje, ès legkésőbb az átigazolási időszak után magyarázatot adni a jelenlegi helyzetre.