Joan Laporta

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
gránit
Director del Fútbol

2024.09.10. 18:00:09

Peter írta:
2024.09.10. 17:37:17
gránit írta:
2024.09.10. 14:39:30
Télen meg kell próbálnunk igazolni, vagy legalább azt elérni, hogy Olmo, Araújo, Christensen és Pau Victor egész szezonra regisztrálva legyen.
Nem ellenőriztem hitelességet, de valahol a közelmúltban olvastam olyat Laporta nyilatkozatban, hogy Lewa felajánlotta a bérének csökkentését, amit Laporta elutasított. Mennyit, hogyan és miért az persze ködbe veszett, de annyi azért átjön nekem ebből is, hogy amilyen "nagy zsivány szélkakas típusú politikus", ugyanakkor szinte ugyanolyan merev, önfejű és bármi áron is, de azt viszi végig, amit ő kigondol(t).
Ő már - szerintem - nagyon is jól tudja, mi lesz az ára a regisztrációknak, amit majd utólag úgy fog előadni, mintha más választása nem lehetett volna.
(nem kell messzire visszamenni, Messi, Xavi, Gündogan sztori.... :mrgreen: )
Igen, maga Laporta erősítette meg ennek a hitelességét.

https://www.beinsports.com/en-us/soccer ... 2024-09-03

Most megpróbálok az ördög ügyvédje lenni, és értelmet találni ebben.

Lewandowski úgy mondott volna le az éves fizetésének egy részéről, hogy a szerződését meghosszabbítják. A tipikus fizetéstologatós hülyeség. Például megfelezzük a jövő évi fizetését, viszont a másik felét áttoljuk 2026-2027-re. Így még 2027-ben is a csapatban lenne, minimum 15-20 milliós fizetéssel. Laporta joggal mondhatja azt, hogy fogalmunk nincs, hogy 2026-ben milyen állapotban lesz, és érdemes lesz-e őt még mindig nagyon magas fizetésért 2026-2027-re itt tartani.

Ezt még meg is érteném. Viszont de Jongnak meg felajánlották ugyanezt. Neki is 2026-ban jár le a szerződése. Ha jövőre például feleznénk a horror fizetését, és áttolnánk a következő szezonra, akkor 2027 tavaszán még mindig itt enné a fene minimum 18,5 milliós fizuval. Ez az, aminek semmi értelme nem lenne.

Szóval a szerződéskitolós dolgot megértem, hogy elutasította, hiszen nem tudjuk, hogy x év múlva lesz-e olyan formában és állapotban, hogy megérje nagy fizuval itt tartani. Az ellentmondás az, hogy eközben ezt a rossz konstrukciót meg de Jongnak felajánlották.

Szerencsénkre de Jong volt olyan kapzsi, hogy visszautasítsa az ajánlatot, mivel ő úgy gondolta, hogy nem 3 év alatt akarja megkeresni azt, amit 2 év alatt megkereshet, abban a 3. évben, a 2. év után már új lehúzást akar véghezvinni, nem még a korábbinál tartani, amikor már az újabb zsíros szerződésénél tarthatna.

https://www.msn.com/en-in/sports/other/ ... r-BB1nUyQo

Valamiért nagyon szeretik de Jongot, a regisztrációját sem törölték, amikor törölni kellett volna, és még a nyári átigazolási szezont is beáldozták annak kedvéért, hogy de Jong regisztrációjához a világért se nyúljanak.
Peter
Director del Fútbol

2024.09.10. 17:37:17

gránit írta:
2024.09.10. 14:39:30
Télen meg kell próbálnunk igazolni, vagy legalább azt elérni, hogy Olmo, Araújo, Christensen és Pau Victor egész szezonra regisztrálva legyen.
Nem ellenőriztem hitelességet, de valahol a közelmúltban olvastam olyat Laporta nyilatkozatban, hogy Lewa felajánlotta a bérének csökkentését, amit Laporta elutasított. Mennyit, hogyan és miért az persze ködbe veszett, de annyi azért átjön nekem ebből is, hogy amilyen "nagy zsivány szélkakas típusú politikus", ugyanakkor szinte ugyanolyan merev, önfejű és bármi áron is, de azt viszi végig, amit ő kigondol(t).
Ő már - szerintem - nagyon is jól tudja, mi lesz az ára a regisztrációknak, amit majd utólag úgy fog előadni, mintha más választása nem lehetett volna.
(nem kell messzire visszamenni, Messi, Xavi, Gündogan sztori.... :mrgreen: )
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.09.08. 10:50:36

FCBsteve írta:
2024.09.08. 08:59:58

Laporta (szokás szerint) blöffölt a Nikeval...
Bevetett mindent és mindenkit, hogy feljebb srófolja a díjakat. Egy része összejött (a Nike hajlandó módosításra), egy része nem (a bíróság szerint nem lehet kilépni a meglévő szerződésből).
A bírósági döntés után viszont a Nike "jóindulatára" kell hagyatkozni a díjak tekintetében, "komoly érdekük" annyiból áll, hogy megtartsák a Barcát, mint ügyfelet a nekik legkedvezőbb feltételek mellett... Amúgy csak "hangoskodhat" Laporta, mert pár évig még köti a szerződés.
Amit viszont Laportáék megtehetnek, szerintem, hogy különböző, jól végiggondolt bonus-malusokat raknak a szerződésbe, amivel védik a klubot - ez ellen a Nike is nehezen tiltakozhat, feltételezem ezek mennek lassan... pl a most történt mez szállítási csúszások kompenzálása, stb.

Az, hogy megmutatják, nem mennek bele egy alacsonyabb(nak gondolt) szerződésbe, hogy megoldják az FFP problémákat, jelzés lehet Nike-nak, viszont decemberben/januárban még nagyobb lesz a nyomás - Nike-nak meg nem sürgős, hacsak a kölcsönös jó Partneri viszonyt nem tekintjük fontosnak.

Laporta nagy hibájának a Barca Vision üzletet tartom, volt rá bő egy évük, hogy azzal kezdjenek valamit (felkészüljenek más vevőkkel) - nekem ez a gyanús, hogy mi történt. Talán nem véletlen, hogy a Liga is rálépett erre...
Az első mondatod szerintem üti az utolsót.

Laporta kritizálói ha elfogadják, hogy van 1,2 milliárdos tartozás, mellé 1,4 milliárdos hitel a stadionra + 40 millió kiesés/év a közvetítési jogdíjak eladása miatt.

Amikor átvették a klubot 620 milliós bevételre 1100 milliós kiadás, meglévő előnytelen játékos, szponzori szerződések. (Itt van a Nike, büntetések, ha nincs BL 4, nem bajnok a csapat) A bérkiadások kb. 110%-a a bevételnek. Fizetésképtelenség.

És emellé egy nagyon szigorú FFP.

Mit tehet Laporta?

Ha elolvasod a Barca Studios bevételeit, értékét, befektetőit, részének ki nem fizetését, újraértékesítését, ki nem fizetését, és emiatt kiszabott büntetést, levonhatsz következtetéseket.

Ha Laporta blöffölt a szorult helyzetében a Nike szerződés esetében, a Barca Studios esetében is blöffölt, hogy regisztrálni tudjuk Araujo, Pedri, Gavi, Christensen, stb. szerződését, és tudjunk igazolni/regisztrálni az akkori szabály szerint az eladott tulajdonrészek 15%-nak fejében (CVC üzlet része, 15% keretre, 15% hitelre, 70% infrastruktúrára).
Így jött ki, hogy kapunk a Barca Studios 49%-ért 200 milliót.
Azóta sem érkezett meg ez a várt összeg teljes mértékben.

Kérdés, mennyire jogos ezért büntetni a klubot, főleg úgy, hogy a La Ligán kívül szinte semmit nem vesznek figyelembe, sem tartozást, sem bérezést, sem kiadásokat, sem annak kompenzálását, sem veszteséges költségvetési éveket.

Szerk: még mielőtt jön valaki, igen, Laporta húzásainak lehetnek majd jogi (ha nem védték le magukat), vagy adózási következményei, utóbbira szerintem már volt is példa a hírek szerint.
Ilyenkor megint az a kérdés, hogy akkor ezt nem a klub érdekében csinálják, közben aki(K)nek ezt köszönhetjük, mind az előző Barcelona, mind a La Liga vezetéséből, szabad lábon védekezhet az ellenük folyó perekben, valószínűleg következmények nélkül.
FCBsteve
Entrenador del Barça

2024.09.08. 08:59:58

gránit írta:
2024.09.07. 21:47:28
Chino írta:
2024.09.06. 19:18:27
A Nike-nak komoly érdekében áll, hogy módosítsa a szerződést.
Egyelőre nem csipkedik magukat, az biztos.
Laporta (szokás szerint) blöffölt a Nikeval...
Bevetett mindent és mindenkit, hogy feljebb srófolja a díjakat. Egy része összejött (a Nike hajlandó módosításra), egy része nem (a bíróság szerint nem lehet kilépni a meglévő szerződésből).
A bírósági döntés után viszont a Nike "jóindulatára" kell hagyatkozni a díjak tekintetében, "komoly érdekük" annyiból áll, hogy megtartsák a Barcát, mint ügyfelet a nekik legkedvezőbb feltételek mellett... Amúgy csak "hangoskodhat" Laporta, mert pár évig még köti a szerződés.
Amit viszont Laportáék megtehetnek, szerintem, hogy különböző, jól végiggondolt bonus-malusokat raknak a szerződésbe, amivel védik a klubot - ez ellen a Nike is nehezen tiltakozhat, feltételezem ezek mennek lassan... pl a most történt mez szállítási csúszások kompenzálása, stb.

Az, hogy megmutatják, nem mennek bele egy alacsonyabb(nak gondolt) szerződésbe, hogy megoldják az FFP problémákat, jelzés lehet Nike-nak, viszont decemberben/januárban még nagyobb lesz a nyomás - Nike-nak meg nem sürgős, hacsak a kölcsönös jó Partneri viszonyt nem tekintjük fontosnak.

Laporta nagy hibájának a Barca Vision üzletet tartom, volt rá bő egy évük, hogy azzal kezdjenek valamit (felkészüljenek más vevőkkel) - nekem ez a gyanús, hogy mi történt. Talán nem véletlen, hogy a Liga is rálépett erre...
gránit
Director del Fútbol

2024.09.07. 21:47:28

FcBarcelona1 írta:
2024.09.06. 19:10:39
gránit írta:
2024.09.06. 16:30:50
A Liga meg folytatja, amit eddig, lejjebb és lejjebb nyomva a határt. Télen 204 milliós határt húztak meg nekünk, most meg már durván alatta vagyunk. Araújo, Christensen regisztrációját töröltük, az -16 millió. 180 millió körül mozog most a keretünk, majdnem 100 millióval kisebb, mint a Real Madridé.
Szóval ezért írtam, hogy jogos (volt) az elvárás a kiadások csökkentéséről.

Szerintem az nem, hogy korlátozzák a regisztrációkat, az új szerződeseket, kiadásokat, mert nem tud fejlődni a klub, sehol máshol nem korlátoznak, így mindenkivel szemben hátrányba kerülünk.
Igazából leírtad azt, amit én. Én egyetértenék egy rendes FFP-vel. Láthattuk a BL-es topikban, hogy sokaknak nem tetszik, hogy a kicsiknek semmi esélyük sincs. Egy rendes, egységes FFP-vel csökkenteni lehetne a különbségeket, és egy izgalmasabb mezőny rázódhatna össze. Annak nincs értelme, ahogy most van.

A pénzügyi helyzetünket nem segíti, hogy nem regisztrálhatjuk a meglévő játékosainkat. A fizetésüket ugyanúgy megkapják, ha nem tartozik bele az FFP-be, akkor is. A költségeink nem csökkennek ezáltal. Csak éppen nem tudjuk őket regisztrálni, nem játszhatnak. A pénzügyi oldalon ez rajtunk nem segít, csak egy nagy adag szívatás. Ezért írtam, hogy ez már nem a pénzügyi fenntarthatóságról szól.
FcBarcelona1 írta:
Szerintem könnyű hibáztatni Laportáékat, csak eddig azt nem olvastam senkitől, milyen lehetőségei lettek volna a klub eladása, vagy a feljogosított BLM (Barca Licencesing and Marchandising) felének eladása mellett
Nincs semmi ilyen lehetősége. Ő nem adhatja el a klubot. A klubnak több mint százezer tulajdonosa van, ő egyedül ilyesmiről nem dönthet.
FcBarcelona1 írta:
A konfrontációnak szerintem semmi értelme katalán-spanyol viszonylatban, főleg úgy, hogy a La Liga saját maga hozza a szabályait, és 40 csapat szavazhat a döntések mellett vagy éppen ellene.
Ez a La Liga homokozója, ez igaz, de a törvények rájuk is vonatkoznak. Ezektől azért nem függetleníthetik magukat.
Chino írta:
2024.09.06. 19:18:27
A Nike-nak komoly érdekében áll, hogy módosítsa a szerződést.
Egyelőre nem csipkedik magukat, az biztos.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

gránit írta:
2024.09.06. 16:30:50
Áthozom.
Szerintem ne így nézd.
A felnőtt foci bértömege 400+ millió a volt (Eduard Romeu)gazdasági igazgató szerint. Ebben benne van az amortizáció, átütemezések, hivatalos számokat szerintem erről nem fogsz találni.
Messiék fizetése, vagy az, egyéb kifizetések címszó alatt fut, ki tudja. Ehhez jön még 100-150 millió minden egyéb dolgozóra. A bevételhez arányosítanak, és előre kalkulálnak, mennyi lesz a bevétel, és így osztják vissza a bérsapka megállapításához, ami jelenleg 204 millió. Ezért számít minden kifizetés, és ha nem is tartozik a La Ligához minden más szakosztály, de befolyásolja a bérsapkát.
Valószínűleg azért állapítottak meg ilyen keveset, mert tavaly 200 millióval több lett volna a kiadás, mint a bevétel, amit a gazdasági karokkal kompenzáltak.
Mivel a többi kiadást nem befolyásolhatják, így a focicsapat lehetőségeit korlátozzák. Remélem így érthetőbb.
Hivatalos számokat nem fogsz találni, a gazdasági jelentésben is tudtommal csak összefoglalva szerepelnek a tételek, igaz bevallom, nem olvastam a 100+ oldalt el.

Szóval ezért írtam, hogy jogos (volt) az elvárás a kiadások csökkentéséről.

Szerintem az nem, hogy korlátozzák a regisztrációkat, az új szerződeseket, kiadásokat, mert nem tud fejlődni a klub, sehol máshol nem korlátoznak, így mindenkivel szemben hátrányba kerülünk.

Az sem jogos, hogy a gazdasági karokból 5%-ot használhatnak a bérekre, és az sem, hogy eltiltanak az igazolásoktól, regisztrációktól, mert nem folyt be a Barca Studiosból 40 millió, mert akkor 300 milliós profit helyett legyen csak 200 (idénre esedékes 60, ezért kellene a Nike szerződés, vagy a Barca Studios maradék pénze)
Szerintem a tulajdonosokkal rendelkező kluboknál sem nézik, honnan tolják be a pénzeket, amíg az UEFA szabályainak megfelelnek.

Nem beszélve egyéb dolgokról. Perek, Gavi szerződésének fellebbezése, hamis bizonyítékok benyújtása a bíróságra, elfogultság nyílt elismerése, céges titkok, gazdasági helyzet nyilvánosságra hozása.
Zsarolás?!

Nagyon kíváncsi vagyok a gazdasági jelentésre, mert 857 milliós bevételt várnak, és profitot, gazdasági karok nélkül, úgy, hogy kb. 100 milliós a kiesés a stadion miatt. Valószínűleg abból jobban lehet majd következtetni a jövőre.

Ha nincsenek gazdasági karok, mind a 3 év veszteséges.
Szerintem könnyű hibáztatni Laportáékat, csak eddig azt nem olvastam senkitől, milyen lehetőségei lettek volna a klub eladása, vagy a feljogosított BLM (Barca Licencesing and Marchandising) felének eladása mellett, aminek a bevételei jelentősek. Gondolom a közvetítési jogdíjak évi 40 milliójának kiesése kevesebb, mint a kereskedelemből befolyó X millió felének kiesése.

Igazából amiért hibáztatható Ferran, Kounde, Raphinha, Olmo és Lewy ára és fizetése, valamint Gündogan, Fati, Christensen fizetése.
Cserében abban az évben (gazdasági karok eladása) minden szakág bajnok lett, 630-ról 800+-ra nőttek a bevételek, rengeteg új szponzori szerződés megkötése, és épül az új stadion, amivel elvileg elérhetjük az 1+ milliárdos bevételt.

Megújult az egész keret, és viszonylag versenyképes is. Még versenyképesebb lenne, ha ostoba módon nem korlátoznak, és a hiányposztokat be tudjuk tömni 100-150 millió árán, ami sport eredményekben, eladásokban (játékos, kereskedelem), szponzori pénzekben részben kompenzálva lettek volna.

Ezért nem tartom jogosnak azokat a kritikákat, ahol nem veszik figyelembe azokat a körülményeket, amik befolyásolják a cselekedeteit, a kritikák fő tételeit
-Messi elengedése
-Gazdasági karok ebben a közvetítési jogdíjak eladása
-Magas keresetűek elengedése, játékosok elpazarlása apróért
-Xavi mensztése

Teljesen jogosan érheti kritika, amit már írtam is, populista, szentimentális, hibás döntéseseket hoz ennek következtében
-Koeman nem kap erősítést, meneszti, és kinevezi Xavit, amikor már tudta, hogy azon a nyáron lett volna pénz játékosokra, minőségi edzőre
-Távoznak sokan a vezetőségből (a legújabb távozó pl. Bartomeu embere volt, így nem tudhatjuk, hogy kik azok, akik otthagyják, és kiktől szabadul ő maga)
-távozik Alemany, akit szerintem mindenáron meg kellett volna tartani
-Deco kinevezése
-Xavi megy, marad, megy helyzetből sem jött ki túl jól

Biztosan kihagytam valamit, de most hirtelen ennyi jutott eszembe.

A konfrontációnak szerintem semmi értelme katalán-spanyol viszonylatban, főleg úgy, hogy a La Liga saját maga hozza a szabályait, és 40 csapat szavazhat a döntések mellett vagy éppen ellene.
Nem mellesleg folyik a Negreira per.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.09.04. 00:43:21

Chino írta:
2024.09.04. 00:35:09
Sok kifogásolnivaló van Laportával kapcsolatban, sok rossz döntést fel lehet hozni, de azért figyelembe kellene venni néhány egyéb dolgot is. Ha csak az újraválasztása és a kampány érdekelné simán meg lehetett volna oldani az 1:1-et. Ha nem kezdi el a stadionprojektet alapból nem lett volna gond a pénzzel, 100-120 millióval alsó hangon előrébb lennénk. És ez nem egy azonnal, kötelezően meglépendő dolog volt, lehet hogy nem volt a legjobb állapotban a stadion, de néhány évig ráért volna.
Lehet van túlzás abban amit a Nike szerződésről mondott, de ha elfogad egy alacsonyabb összeget jó eséllyel simán megvan a deal viszont az 10 évig nem változna, tehát hosszútávon nem igazán kifizetődő. És az már bőven túl van a ciklusán, a következő vezetés, de elsősorban a klub szívott volna nagyot. Ha hagyja a stadionfelújítást a következő elnökségre vagy elfogad egy kedvezőtlenebb üzletet a Nike-val igazolhatott volna a klub sztárt, nem lenne gond az FFP-vel, a népszerűsége pedig növekedett volna, az újraválasztása pedig szinte borítékolható (bár így sem hiszem, hogy elnökváltás lesz).
Maga a klub viszont hosszútávon rosszabbul járt volna.
Hasonlóan látom. Látom benne azt a politikust is, amit sokan utálnak (én sem szívlelem épp), de szerintem ez másodlagos nála, ő bőven a klub érdekeit nézi először, és másodszor a saját pályafutását, pont az általad leírtak alapján. Sok módon zsákolhatta volna be kb biztosra az újraválasztást. És azért ne felejtsük el, csak idehozta Flicket, akivel kvázi amúgy kampányolt.
Élvezi ő a rivaldafényt, de még jobban élvezi a (tényleges, és nem kamu, vagy kreált) megmentői szerepet. Élvezi a hatalmat, de annál jobban szereti a klubot, nem tenne nekünk keresztbe saját érdekből.

Lehet mondani, mennyit blöfföl, de azért azt, hogy kiért mennyire megyünk, 90%-ban az újságírók találják ki, vagy ha nem is csak kitalálják, mert mondjuk van alapja, akkor is ők lökik a köztudatba. Elég kevés dolgot mondott konkrétan már jó ideje, amit nem tartott be. Sajna a nike deal és ezzel az 1:1 pont ilyen volt. De hát vis maior, meg c'est la vie, meg egyebek, ha káros lett volna beérni az 1:1-be, akkor ez van.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.04. 00:35:09

bence0330 írta:
2024.09.03. 23:54:17
Én amúgy olyan sok kivetnivalót nem találtam a dologban, szerintem jól összetett sajtótájékoztató volt. Senki nem volt hibáztatva, nyilván a Nike témában csak a szava van, de elhiszem neki, ha azt mondja, hogy hosszútávon alsó hangon 10 milliókat érő kiesés miatt nem akartak a jelenleg kínált feltételek mellett belemenni, legyen az a túl hosszú szerződés miatt elinflálódás, legyen az eleve egy kicsit alacsonyabb ajánlat. Erről sokat nem tudhatunk. Más kérdés, hogy ha emiatt tudtunk volna 1-2 embert hozni hátra, akkor nem érte-e volna meg.

Nyilván egy-két dologba bele lehet kötni, de pl. a szuperliga, mint téma felszínen tartása szerintem ha másra nem, nyomásgyakorlásra, és ezáltal talán kompromisszumokra jó lehet a szövetségek felől.
Sok kifogásolnivaló van Laportával kapcsolatban, sok rossz döntést fel lehet hozni, de azért figyelembe kellene venni néhány egyéb dolgot is. Ha csak az újraválasztása és a kampány érdekelné simán meg lehetett volna oldani az 1:1-et. Ha nem kezdi el a stadionprojektet alapból nem lett volna gond a pénzzel, 100-120 millióval alsó hangon előrébb lennénk. És ez nem egy azonnal, kötelezően meglépendő dolog volt, lehet hogy nem volt a legjobb állapotban a stadion, de néhány évig ráért volna.
Lehet van túlzás abban amit a Nike szerződésről mondott, de ha elfogad egy alacsonyabb összeget jó eséllyel simán megvan a deal viszont az 10 évig nem változna, tehát hosszútávon nem igazán kifizetődő. És az már bőven túl van a ciklusán, a következő vezetés, de elsősorban a klub szívott volna nagyot. Ha hagyja a stadionfelújítást a következő elnökségre vagy elfogad egy kedvezőtlenebb üzletet a Nike-val igazolhatott volna a klub sztárt, nem lenne gond az FFP-vel, a népszerűsége pedig növekedett volna, az újraválasztása pedig szinte borítékolható (bár így sem hiszem, hogy elnökváltás lesz).
Maga a klub viszont hosszútávon rosszabbul járt volna.
Forca Barca!!!!
bence0330

2024.09.03. 23:54:17

Én amúgy olyan sok kivetnivalót nem találtam a dologban, szerintem jól összetett sajtótájékoztató volt. Senki nem volt hibáztatva, nyilván a Nike témában csak a szava van, de elhiszem neki, ha azt mondja, hogy hosszútávon alsó hangon 10 milliókat érő kiesés miatt nem akartak a jelenleg kínált feltételek mellett belemenni, legyen az a túl hosszú szerződés miatt elinflálódás, legyen az eleve egy kicsit alacsonyabb ajánlat. Erről sokat nem tudhatunk. Más kérdés, hogy ha emiatt tudtunk volna 1-2 embert hozni hátra, akkor nem érte-e volna meg.

Nyilván egy-két dologba bele lehet kötni, de pl. a szuperliga, mint téma felszínen tartása szerintem ha másra nem, nyomásgyakorlásra, és ezáltal talán kompromisszumokra jó lehet a szövetségek felől.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
davi10
Llegenda del Barça

2024.09.03. 13:26:07

Ez nagyon Trumposan hangzik :D
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
soadroli
Llegenda del Barça

2024.09.03. 13:11:26

"Our contract with Nike will be the best in the world. We could have signed it in the summer but we did not want to be hasty." :mrgreen:
Kép
Sinya22
Director del Fútbol

2024.09.03. 12:59:47

bence0330 írta:
2024.09.03. 10:55:05
Tart ma egy sajtótájékoztatót a nyárral kapcsolatban, 12:30-ra van írva, itteni idő szerint lehet, hogy ez 13:30.
Jönnek az új ígérgetések majd a télre, és a következő nyárra nézve, meg lesznek nevezve a bűnbakok, természetesen ők jó munkát végeztek. Gondoltam lerövidítem, ha valakinek nincs ideje majd megnézni :D
18Barca99
Capitá del Barça

2024.09.03. 12:08:39

Remélem lesz szó a Camp Nou visszaköltözésről is, mert talán az lenne a legfontosabb már, hogy legalább félházzal is, de ott játsszon a csapat.
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
bence0330

2024.09.03. 10:55:05

Tart ma egy sajtótájékoztatót a nyárral kapcsolatban, 12:30-ra van írva, itteni idő szerint lehet, hogy ez 13:30.
Andrsika
Jugador del Barça

2024.08.28. 22:36:59

Chino írta:
2024.08.28. 22:26:57
crixus írta:
2024.08.28. 22:14:01
Nem kedveltem Barto-t meg a csapatát, de ennél még nekik is jobban ment. Szánalmasan áll a csapat, amiben mostmár a népművészeti cserépedény ügyvéd is benne van vastagon, nem csak a korábbi elnök...

LAPORTA TAKARODJ!
Annyival jobban ment Bartomeuéknak, hogy olyan adósságba verte a klubot, amit miatt gyakorlatilag most ilyen helyzetben vagyunk. Kicsit könnyebb volt úgy, hogy 350 millió volt a bértömeg a jelenlegi 200 helyett, meg elnöki letétből kell játékosokat beregisztrálni.
Azt hogy három különböző törvénysértés miatt csukják le már nem is beszélek.
Ahogy Chino is írja úgy van! Én sem csípem sok döntését Laportának, de ha ő és csapata nem lenne rég alulról szagolnánk az Ibolyát. Bartoék ennyire nagy rombolást csináltak, h így 4 év után is ilyen siralmas a helyzet( pénz az van csak az ffp miatt van a cigi) ha szerinted egy másik elnök mást tudott volna itt csinálni…dehogy tudott volna max 1-2 dolgott jobban 1-2 dolgot rosszabbul, egyébként egy normális ellenfele nincs( Fortot hagyjuk komolytalan)
Troym
Director del Fútbol

2024.08.28. 22:33:33

Kár őket összemosni.

Lehet alkalmatlannak tartom Laportát, méginkább Decot, hogy megoldja a problémákat, de Barto egy közönséges bűnöző.
Még azt is mondom, hogy jól indultak a dolgok, csak ahogy egymás után pattantak meg a szakemberek, úgy zuhant a sportvezetés minősége.

Szerintem Alemany lehetne a következő elnök, gondolom sokaknak szimpatikus volt ott is a működése.
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.28. 22:26:57

crixus írta:
Nem kedveltem Barto-t meg a csapatát, de ennél még nekik is jobban ment. Szánalmasan áll a csapat, amiben mostmár a népművészeti cserépedény ügyvéd is benne van vastagon, nem csak a korábbi elnök...

LAPORTA TAKARODJ!
Annyival jobban ment Bartomeuéknak, hogy olyan adósságba verte a klubot, amit miatt gyakorlatilag most ilyen helyzetben vagyunk. Kicsit könnyebb volt úgy, hogy 350 millió volt a bértömeg a jelenlegi 200 helyett, meg elnöki letétből kell játékosokat beregisztrálni.
Azt hogy három különböző törvénysértés miatt csukják le már nem is beszélek.
Forca Barca!!!!
crixus
Entrenador del Barça

Laporta-nak amúgy tudja valaki, hogy mikor jár le a mandátuma? A pali kb csak sikkasztani jött vissza az elnöki székbe. Hogy lehet az, hogy 4. éve irányítja a csapatot, de a pénzügyi helyzet minden évben tragikusabban néz ki?! Azt, hogy az elsö nyarán nem tudtuk Messit megtartani a fairplay miatt, ok, elhiszem. A sok picsogás után azért mégis kidobtak 55+ milliot 4 hónapra rá egy olyan kóklerre mint Ferran Torres.... =D> Ennek ellenére azért a kövi nyáron (2022) újból igazoltunk, 160.000.000 -t költött a csapat, mégis mindenkit sikerült regisztrálni. Most meg egy egyszem Olmo akkora gondot okoz, hogy sérülésekkel kell sakkozni? Mi vagyunk mi, 2. ligás csapat?

LAPORTA TAKARODJ!
Troym
Director del Fútbol

2024.08.16. 18:25:56

FcBarcelona1 írta:
2024.08.16. 18:10:31
https://www.football-espana.net/2024/08 ... ub-anymore
Èrdekes cikk :)
Szerintem itt lenne az ideje, ès legkésőbb az átigazolási időszak után magyarázatot adni a jelenlegi helyzetre.
Csak annyit ír, amit itt a fórumon is sokan feszegetnek. Deco totál alkalmatlan bármire és lassan Laportának is lefő a kávé. 3 évnyi mellébeszélés után gondolom ott is mérgesek rá néhányan.
Gondolom azért a kampányra összeguberál valami nevet, aki a megmentőnk lesz, mert különben csúnyán kikap.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.16. 18:10:31

https://www.football-espana.net/2024/08 ... ub-anymore
Èrdekes cikk :)
Szerintem itt lenne az ideje, ès legkésőbb az átigazolási időszak után magyarázatot adni a jelenlegi helyzetre.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2024.08.16. 11:34:57

davi10 írta:
2024.08.16. 10:20:37
vg99 írta:
2024.08.16. 09:40:10
Alemany tényleg klasszisokkal volt jobb, de nem lehet, hogy pont Laportával nem jött ki?
Deco meg azt csinálja, amit mond neki.
Ezek szerint akkor Laporta nem igazán mond neki semmit.

Nyilván engem is idegesít egy-két teljesen fölösleges elszólása, de egyáltalán nem tartom egy buta csávonak Laporta-t. Teljesen biztos vagyok benne, hogy Ő is látja a keret hiányosságait és problémáit.

Deco vagy nincs eléggé számonkérve és belesz.rik az egészbe vagy csak simán alkalmatlan. Ilyen gazdasági helyzetben ha a Roque-ügy tényleg ekkora blama volt, akkor már csak azért ki kéne rúgni. És bízok Laporta-ban, hogy a következő átigazolási időszaknak már nem Deco-val megyünk neki.

Bojan kinevezése tényleg felvet kérdéseket, de Thiago-t meg tudom érteni, Ő csak egy sokadik ember a stábban, ráadásul Őt ha minden igaz Flick kérte.
Szerintem jelenleg az van, hogy Roque semmi baj nincs, csak ő az akit ki tudnak tenni, hogy legyen helye Niconak vagy inkább pénz rá.. Mert a többiek egyszerűen nem hajlandóak elmenni. Azért ez a brazil fiú a legnagyobb tehetségnek volt kikiáltva, és a számai is jók voltak. Ennyire nem lehet gyenge, hogy a kispadra se férjen oda. Másrészt meg a Psg vagy egyéb másik csapat se tudta leigazolni Nico-t. Aki csak tisztában vele, hogy itt hatalmas karrier várhat ár Lamine -nal. Legalábbis én ebben bízok, hogy ilyen szálak vannak a háttérben.

Laporta szerintem jó munkát végez, a stadion építést nem tudom, hogy sikerült meglépni, de már nagyon kellett és már évek óta akarták. Lewa lehet hogy a pályán nem érte meg az árát, de nagyon kell és kellenek az olyan sztárok akik képesek megtölteni a stadiont és akkortájt, adta meg magát a Fati dolog, aki ugye az új Messinek vártunk. Kellenek az ilyen játékosok akik miatt a kimegy a közönség a stadionba. Főleg most, hogy minden euro számít.

A Xavi vonalat sajnálom egy jó szintet képes volt hozni, az új edző pedig még bármi lehet. Pedig kellenek az eredmények
davi10
Llegenda del Barça

2024.08.16. 10:20:37

vg99 írta:
Alemany tényleg klasszisokkal volt jobb, de nem lehet, hogy pont Laportával nem jött ki?
Ezek szerint akkor Laporta nem igazán mond neki semmit.

Nyilván engem is idegesít egy-két teljesen fölösleges elszólása, de egyáltalán nem tartom egy buta csávonak Laporta-t. Teljesen biztos vagyok benne, hogy Ő is látja a keret hiányosságait és problémáit.

Deco vagy nincs eléggé számonkérve és belesz.rik az egészbe vagy csak simán alkalmatlan. Ilyen gazdasági helyzetben ha a Roque-ügy tényleg ekkora blama volt, akkor már csak azért ki kéne rúgni. És bízok Laporta-ban, hogy a következő átigazolási időszaknak már nem Deco-val megyünk neki.

Bojan kinevezése tényleg felvet kérdéseket, de Thiago-t meg tudom érteni, Ő csak egy sokadik ember a stábban, ráadásul Őt ha minden igaz Flick kérte.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
vg99
Capitá del Barça

MOndjuk én azt sem értem, hogy Bojan Krkic a maga 2 éves karrierjével mitől értene a szakmához, vagy Thiago ugyanez.
Azért itt a világ egyik top csapatáról van szó, de a Barca kötödés, haverság, besimulás 100x fontosabb, minthogy komoly szakember legyen. Pedig brutál stábok dolgoznak máshol..
Sinya22
Director del Fútbol

2024.08.16. 08:35:52

FcBarcelona1 írta:
2024.08.15. 20:24:41
Sinya22 írta:
2024.08.15. 19:47:03
Áthozom.
Dehogy tökéletes. Van egy csomó hibája.
Legfőbb, hogy nem kellene ennyire szentimentálisnak lenni
-Már Koemannak erősíteni kellett volna a keretet. Nem Koeman miatt, hanem az eredményekért.
-Nem kellett volna Xavinak mindent elnézni, saját magát járatta le a végére
-Alemanyt itt kellett volna tartani, bárkivel is volt nézeteltérése, akkor is neki kellett volna maradnia.
Egyedül akkor érteném meg ha az az FFP miatt volt
-Nem kellene folyamatosan ígérgetnie, a kevesebb néha több, rengeteg szurkolónak visszaüt, így kevésbé sikerül értékelni az elért eredményeket
-nem kellene a játékosoknak sem ígérgetni, részben szerintem Lewy, Raphinha, és Olmo is ezért van itt.
-Ki kell használni a játékos ügynököket, kapcsolatait, a jelenlegi helyzetben, de óvatosnak kellene lennie velük, mert ők is kérni fognak
-Komoly szakértőket kellene kineveznie, a választásokkor ez úgy néz ki sikerült, de a minőséget egyre lejjebb adta
-Még keményebbnek kellene lennie Tebassal, ha az folyamatosan bíróságra is vezet. Igaz a Negreira üggyel sikerült megszorongatni, ott szerintem megzuhant minden. Azóta enged mindent a ligának.
-Még keményebbnek kellene lennie az edzőkkel, játékosokkal, még ha ez egyes szurkolóknak nem is tetszik
-Deconak semmi keresnivalója nincs a sportigazgatói székben, ha tett is a klubért ügynökként
-meg kellene neveznie a hibásokat, vagy el kellene magyarázni a történéseket, mert így minden rajta csapódik le (Bartomeu, FFP, Tebas, Messi, Koeman, Dembele, Alemany, Jordi Cruyff, Xavi, De Jong) stb.
De mivel ez az utolsó a mai világban elképzelhetetlen, így nem is értem minek fecsérlem az időt erre a kommentre.
Tényleg felesleges volt áthoznod, tudok olvasni, már az első kommented után is megértettem, hogy mit okozott az előző vezetés, aminek most és valószínű még 3 év múlva is isszuk a levét. Ezt sose vitattam.

Én a saját részemet nem ismétlem meg, mert elbeszélünk egymás mellett.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.15. 20:24:41

Sinya22 írta:
2024.08.15. 19:47:03
Áthozom.
Dehogy tökéletes. Van egy csomó hibája.
Legfőbb, hogy nem kellene ennyire szentimentálisnak lenni
-Már Koemannak erősíteni kellett volna a keretet. Nem Koeman miatt, hanem az eredményekért.
-Nem kellett volna Xavinak mindent elnézni, saját magát járatta le a végére
-Alemanyt itt kellett volna tartani, bárkivel is volt nézeteltérése, akkor is neki kellett volna maradnia.
Egyedül akkor érteném meg ha az az FFP miatt volt
-Nem kellene folyamatosan ígérgetnie, a kevesebb néha több, rengeteg szurkolónak visszaüt, így kevésbé sikerül értékelni az elért eredményeket
-nem kellene a játékosoknak sem ígérgetni, részben szerintem Lewy, Raphinha, és Olmo is ezért van itt.
-Ki kell használni a játékos ügynököket, kapcsolatait, a jelenlegi helyzetben, de óvatosnak kellene lennie velük, mert ők is kérni fognak
-Komoly szakértőket kellene kineveznie, a választásokkor ez úgy néz ki sikerült, de a minőséget egyre lejjebb adta
-Még keményebbnek kellene lennie Tebassal, ha az folyamatosan bíróságra is vezet. Igaz a Negreira üggyel sikerült megszorongatni, ott szerintem megzuhant minden. Azóta enged mindent a ligának.
-Még keményebbnek kellene lennie az edzőkkel, játékosokkal, még ha ez egyes szurkolóknak nem is tetszik
-Deconak semmi keresnivalója nincs a sportigazgatói székben, ha tett is a klubért ügynökként
-meg kellene neveznie a hibásokat, vagy el kellene magyarázni a történéseket, mert így minden rajta csapódik le (Bartomeu, FFP, Tebas, Messi, Koeman, Dembele, Alemany, Jordi Cruyff, Xavi, De Jong) stb.
De mivel ez az utolsó a mai világban elképzelhetetlen, így nem is értem minek fecsérlem az időt erre a kommentre.
Válasz küldése