La Liga / Copa del Rey

Foci a Barçán kívül
sansz
Entrenador del Barça

2024.08.30. 02:13:22

bence0330 írta:
2024.08.29. 23:56:53

Ráadásul nem úgy nyertünk egyszer sem, hogy kapartunk aztán találtunk 1-2 gólt puszta lelkesedéssel meg 1-1 random villanással hanem ahogy haladt előre az idő, egyre inkább volt osztálykülönbség a két csapat közt, egyre jobb focival, egyre precjzebb támadásokkal, mint például a két tök ugyanolyan gólunk két napja. Ez pont a Reálra volt jellemző. És nem kérdés nálam, hogy idén is ez lesz a helyzet, de ha túl sokáig tart Ancelottinak megtalálni a megfelelő formációt, taktikát, akkor lehet, hogy a BL-t megint behúzzák tavaszi lehengerlő focival, de lehet, hogy mi surranópályán csodát teszünk itthon. Azért továbbra is azt érzem, hogy óriási túlteljesítés kéne a részünkről, és ezt elég stabilan hozni. Az ő keretük még így is bőven erősebb, hogy van ott is lyuk, szerintem minden csapatrészen azok, a jobb cseréjük miatt még kapuson is. És nekik 3 olyan 150-200 milliós, posztjukon legjobb, vagy nagyon szűk elit világklasszisuk van, akik egyedül képesek megcsinálni akár mindent. Nálunk ilyen nincs egyáltalán, "csak" nagyon jó kirakósdarabok (Yamal remélhetőleg az lesz, most azért itt még nem tart). Hacsak nem tudjuk stabilan azt hozni, amit eddig (lehetetlen), akkor ez rajtuk fog múlni, nem rajtunk, mi csak megtehetünk mindent, amit tudunk, hogy ha ők hibázgatnak, ott legyünk. És a klaszikókat minimum döntetlenre ki kell hozni.

Igazából az is óriási dolog lenne, ha féltávnál már egyértelműen arról szólna a dolog, hogy vagy a Reál, vagy mi, a többiek meg viszonylag jól leszakadva, mert megeszem a kalapom, ha a keretünk erősebb, mint az Atletié.
Igen, nekem is feltűnt, hogy kissé madridosan nyomjuk, viszont én kevésbé látom rózsásnak a Real helyzetét. Nem érzem bővebbnek a keretüket.. Igazából a két csapatból egy bitang jó csapatot lehetne csinálni... Nekünk nagyon szerencsétlen, hogy ilyen tiniket küldünk a húsdarálóba, de nekik meg jó korúak ide, vagy oda, egyszerűen nagyon sok a nem minőségi játékosuk. Modric netto ballaszt. 20 percenként jön egy passza, amit nálunk senki, még Pedri se tudna, de ennyi az az ember már. Rüdiger, Mendi, Militao jók-jók, de mindegyikükben komoly hibázási lehetőség van, Araujo-Kounde párost meg se közelítenék. Tavaly nekik is nagyon sok sérültjük volt, most gyorsan ránéztem: Militao jóformán a teljes szezonban sérült volt (valamilyen szalag szakadás, mint a tinijeinknél) Rüdigernek is volt több izomsérülése, Bellingham is sokat hagyott ki, ahogy most is sérült.. És közben ilyen Brahim, meg Lyukas Vaskéz srácok nálunk a padra se kerülnének... Még tavaly jó volt Modric 20 perces cserének, de most mikor Cama és Bellingham nincs, így érdemi csere sincs...Nálunk úgy van gond, hogy nem csak két középpályás sérültünk van. Nem bánom, de tényleg nem értem Perezéket, hogy ezt hogy gondolták, mindenesetre izgalmassá tették ezt a szezont. Valverét, Camavingát és Mbappet azonnal vinném, de a többiek nem biztos, hogy annyi pluszt adnának nekünk.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.08.29. 23:56:53

sansz írta:
2024.08.29. 23:44:39
Most igazán felértékelődik,hogy mi a Reallal ellentétben igazán fel tudink pörögni és kiszenvedjük a győzelmet.

Valami nagyon nem stimmel a Realnál, nem is csak Kroos a lényeg,több posztban is lyuk van. A középpálya nem támogatja eléggé a támadásokat, hiába Mbappe, nem lehengerlő a csapat. Két-három igazolás nekik pont annyira kéne,mint nekünk, de a különbség,hogy nekik csak egy jó pedagógusuk van,nekünk meg végre egy jó edzőnk.
Ráadásul azthiszem csak Bellingham a sérültjük,mit fognak csinálni,ha majd nekik is kiesik 3-4ember, ők se úszták meg tavaly kevés sérülttel. Én idén nem sokat tennék rájuk most. Nem is a pontok,hanem a játékuk miatt.
Ráadásul nem úgy nyertünk egyszer sem, hogy kapartunk aztán találtunk 1-2 gólt puszta lelkesedéssel meg 1-1 random villanással hanem ahogy haladt előre az idő, egyre inkább volt osztálykülönbség a két csapat közt, egyre jobb focival, egyre precjzebb támadásokkal, mint például a két tök ugyanolyan gólunk két napja. Ez pont a Reálra volt jellemző. És nem kérdés nálam, hogy idén is ez lesz a helyzet, de ha túl sokáig tart Ancelottinak megtalálni a megfelelő formációt, taktikát, akkor lehet, hogy a BL-t megint behúzzák tavaszi lehengerlő focival, de lehet, hogy mi surranópályán csodát teszünk itthon. Azért továbbra is azt érzem, hogy óriási túlteljesítés kéne a részünkről, és ezt elég stabilan hozni. Az ő keretük még így is bőven erősebb, hogy van ott is lyuk, szerintem minden csapatrészen azok, a jobb cseréjük miatt még kapuson is. És nekik 3 olyan 150-200 milliós, posztjukon legjobb, vagy nagyon szűk elit világklasszisuk van, akik egyedül képesek megcsinálni akár mindent. Nálunk ilyen nincs egyáltalán, "csak" nagyon jó kirakósdarabok (Yamal remélhetőleg az lesz, most azért itt még nem tart). Hacsak nem tudjuk stabilan azt hozni, amit eddig (lehetetlen), akkor ez rajtuk fog múlni, nem rajtunk, mi csak megtehetünk mindent, amit tudunk, hogy ha ők hibázgatnak, ott legyünk. És a klaszikókat minimum döntetlenre ki kell hozni.

Igazából az is óriási dolog lenne, ha féltávnál már egyértelműen arról szólna a dolog, hogy vagy a Reál, vagy mi, a többiek meg viszonylag jól leszakadva, mert megeszem a kalapom, ha a keretünk erősebb, mint az Atletié.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
sansz
Entrenador del Barça

2024.08.29. 23:44:39

Most igazán felértékelődik,hogy mi a Reallal ellentétben igazán fel tudink pörögni és kiszenvedjük a győzelmet.

Valami nagyon nem stimmel a Realnál, nem is csak Kroos a lényeg,több posztban is lyuk van. A középpálya nem támogatja eléggé a támadásokat, hiába Mbappe, nem lehengerlő a csapat. Két-három igazolás nekik pont annyira kéne,mint nekünk, de a különbség,hogy nekik csak egy jó pedagógusuk van,nekünk meg végre egy jó edzőnk.
Ráadásul azthiszem csak Bellingham a sérültjük,mit fognak csinálni,ha majd nekik is kiesik 3-4ember, ők se úszták meg tavaly kevés sérülttel. Én idén nem sokat tennék rájuk most. Nem is a pontok,hanem a játékuk miatt.
bence0330

2024.08.29. 23:33:26

davi10 írta:
2024.08.29. 23:29:27
Eléggé döcög ez a Real, most is csak büntetőből tudtak egyenlíteni, a végén se múlott sokon, hogy a Las Palmas vezető gólja érvényes legyen. 3 meccs, 1 győzelem.

Atleti szintén beragadt az elején, 3 meccs után csak nekünk van 9 pontunk.
Ez az egy esélyünk van. Tetemes előnyt kiépíteni, amíg el nem fárad ez a vékony keret. A mostani még semmi, ezt valahogy még meg kell duplázni, és akkor állnánk szerintem olyan 50-50%-nál. De Flick alatt le a kalappal, hogy ennyire be tudta rúgni az ajtót. Carlora viszont alapvetően jellemző az, hogy szép lassan keresi-kutatja a megoldást, és végül megtalálja.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
davi10
Llegenda del Barça

2024.08.29. 23:29:27

Eléggé döcög ez a Real, most is csak büntetőből tudtak egyenlíteni, a végén se múlott sokon, hogy a Las Palmas vezető gólja érvényes legyen. 3 meccs, 1 győzelem.

Atleti szintén beragadt az elején, 3 meccs után csak nekünk van 9 pontunk.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
El Sie7e
Jugador d'estrella

2024.08.26. 14:57:43

Nincs jó spanyol bíró. De 20 évet visszamenve se jutna eszembe senki. Még Lahoz volt a legjobb, legeurópaibb stílusú ami elég szomorú léc. Az angol bírók színvonala is nagyon visszaesett. Voltak ott is Webb meg Clattenburg bíróknak nagy meccseken jók voltak az, hogy pályán kívül milyenek pont nem érdekel. De a mostani angol bírók nagyon gyengék. Taylor is jó volt de 2-3 éve totál homály az ember. Oliver is berobbant mint fiatal új bíró és nagyon penge volt de ő is visszaesett. Kár érte, hogy nincsenek megfelelő bírók, ez nagyon sokat levesz a sportágból. Németek és olaszok termelnek pár értelmeset, de pl a holland bírók is eltűntek ahogy a holland bajnokság is bezuhant minőségre.
bence0330

2024.08.26. 14:43:59

El Sie7e írta:
2024.08.26. 14:34:26
Nagyon sajnálom, hogy Orsato is visszavonult. Most maradt Turpin egyedül akire nyugodtan rábíznék egy bl meccsünket.
Ez már off (bár sajnos nem teljesen), nekem Turpin évek óta a kedvencem. Orsato mellett nekem angolból Taylor még magas szint, aki nem is szerepelni akar, pártatlan, korrekt, keveset téved, és akkor sincs gondja azzal, hogy azt belássa.

Makkelie is nagyon korrekt. Kovácsot is az elitbe sorolják, de nálam ő kicsit túl szigorú, túl konok

Spanyolban hirtelen nem jut eszembe igazán jó bíró, sajnos. Bár szerintem nagyobb baj van a VAR használatával itt, mint magukkal az on field bírókkal, a többi országban sokkal hatékonyabban, korrektebbül használják, kevesebb tévedéssel.

Most megnéztem egy ilyen top30 referee cikket, az első spanyol a 15. helyen Gil Manzano. :D Vele amúgy a gyanusítgatás óta finoman szólva sincs bajom, sőt, eléggé nekünk kezdettel fújni, ellenetek is mintha lett volna egy nagy tévedése tavaly valami hosszabbításos ügyben. Nyilván ez sem jó, de hát na. :D De amúgy szerintem ő sem egy jó bíró úgy általánosságban, mezőnyben, még ha nem is rossz feltétlen.
El Sie7e
Jugador d'estrella

2024.08.26. 14:34:26

bence0330 írta:
2024.08.26. 13:49:29

Amúgy te ugye nyilván láttad a madridi meccseket, a reklamációk terén mit figyeltél meg, volt olyan eset, mikor nem a csk ment oda pl? Nem is tudom, nálatok most ki az, bevallom, felteszem ha beáll, Modric, de amúgy?

Mert ugye nálunk TS jelenleg az első, de a sorban őt követő Raphinha intézte a dolgokat, szóval most nem nagyon értem, mi van. Csinálhattak valami kiskaput, ha a kapus a csk?
Modric, Carvajal, Lucas és utána Fede a csk sorrend. Modric ugye csere szóval Carvajal a kezdő csk általában. Az első 2 meccs alapján azt kell mondanom elég kevés interakció volt a bírókkal. Néha visszafutások közben odaszólnak egy egy szót vagy egy fault után egy két szó de nem volt nagyon diskurzus a bírókkal. Carvajal is talán egyszer vagy kétszer ment oda direktbe.

Valahol jó, hogy nem lehet lerohanni a bírókat de én emlékszem igazi bírókra mint Collina, Orsato, Turpin, Kuijpers, Brych, Merk, Rizzoli stb. Egy tekintélyes bírót nem lehet csak úgy lerohanni csak az ilyen hópihéket. Nagyon sajnálom, hogy Orsato is visszavonult. Most maradt Turpin egyedül akire nyugodtan rábíznék egy bl meccsünket.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2024.08.26. 14:32:47

Nagyon fontos hat ponttal kezdtük a szezont és nem éppen a legkönnyebb ellenfelek ellen, még a következő két fordulót kell túlélni, aztán a válogatott szünet után, már hátha több lehetőségünk lesz, főleg ha még sikerülne pár jó játékost leakasztani a héten.
Eddig tetszik a játékunk, csak az nem, hogy nincs megfelelő keretünk, korai 17 -18 éves srácokra egy nagy csapatot építeni mégha ennek részben a kényszer is az oka.
bence0330

2024.08.26. 14:02:48

sanika01 írta:
2024.08.26. 13:59:20
bence0330 írta:
Mert ugye nálunk TS jelenleg az első, de a sorban őt követő Raphinha intézte a dolgokat, szóval most nem nagyon értem, mi van. Csinálhattak valami kiskaput, ha a kapus a csk?
Lehet, most baromin nagy marhaságot írok, mert nem találtam így hirtelen forrást, de én valahol olvasta ha kapus a csk, akkor van egy kijelölt ember a mezönyjátékosok között, aki ilyenkor átveszi a szerepét. Ha találok rá forrást, mindenképpen berakom majd. :)
Köszi! Emiatt ne keresgélj, elég nekem a memóriád, plusz logikusan is hangzik, és ez így meg is magyarázta a jelenséget, szóval minden illik a képbe. :)
Azért kérdeztem, mert szabályt én sem találtam (most megint rákerestem, megint nem), de fórumokon, facebookon hozzászólásokban sokan írják ezt, hogy a sorban következő van kijelölve erre.
sanika01
Jugador del Barça

2024.08.26. 13:59:20

bence0330 írta:
Lehet, most baromin nagy marhaságot írok, mert nem találtam így hirtelen forrást, de én valahol olvasta ha kapus a csk, akkor van egy kijelölt ember a mezönyjátékosok között, aki ilyenkor átveszi a szerepét. Ha találok rá forrást, mindenképpen berakom majd. :)
"Football is a simple game; 22 men chase a ball for 90 minutes and at the end, the Germans win." - Gary Lineker
bence0330

El Sie7e írta:
2024.08.26. 13:43:53
Valverde a csapat motorja. Hihetetlen az ember.
Ha egy játékost kéne megnevezni a ligából a "leghasznosabb" címszóval, én lehet őt választanám. Az egyik leggyorsabb játékos hazai környezetben, és úgy használja ezt ki, mint nem sokan. Kontráknál is, de ahogy hátraér akár az ellenfél gyorsabb támadásainál is, akár jobban, mint vkp, az valami hihetetlen, óriási respektem van felé. Közben meg persze a lövései is folyamatos veszélyt jelentenek, néha még a 100 méterre lévő lakásra is, nemhogy a kapura. Nálunk is van két ekkora melós, de Valverde valahogy más. Kicsit olyan érzésem van vele kapcsolatban, mintha igazából két játékost érne.

Amúgy te ugye nyilván láttad a madridi meccseket, a reklamációk terén mit figyeltél meg, volt olyan eset, mikor nem a csk ment oda pl? Nem is tudom, nálatok most ki az, bevallom, felteszem ha beáll, Modric, de amúgy?

Chino
Llegenda del Barça

2024.08.26. 13:46:25

bence0330 írta:
2024.08.25. 23:38:15
Jobb híján ide, bár ugye nem csak itt van a szabály. Ki mit látott reklamációk terén? Lehet, hogy a szabály engedékeny az összes kapitánnyal a sorban? Raphinha sokszor tárgyalt a bíróval, és neki sem volt ellenvetése, "legálisnak" tűnt a dolog.

Ha valaki látott más meccseket, ott mi volt?

A Reál sajna elég simán nyert közben, pedig Mbappé még bele sem jött.
Én kíváncsiságból megnéztem a meccsüket, de a Mallorca (csak egy félidőt láttam, szóval nem 100% a konzekvencia) és a Valladolid ellen sem mutattak olyat, ami miatt a bajnokságot nekik adhatnánk. A bunker ellen ők is tehetetlenek. Komolyabb helyzeteik nem is voltak, a vezetést is egy szerencsés találattal szerezték meg. A Valladolid partyban volt, az utolsó 20-25 percre viszont kinyíltak utána várható volt, hogy vagy itt vagy ott történik majd valami.
A spanyol csapatok 75-80 %-a pedig ugyanezt a védekezést fogja alkalmazni, amivel ők sem tudnak sokszor mit kezdeni. Úgyhogy bőven benne vannak nekik is a váratlan pontvesztések a szezon során.

Az Atma-Gironán pedig, amit Martínez Munuera csinált, VAR után pedig már több mint vicc kategória. Inkább valamelyik másik bajnokságból kellene játékvezetőket hívni, úgy még a részrehajlás is még inkább negligáható lenne és a minőség hatalmasat javulna
Forca Barca!!!!
El Sie7e
Jugador d'estrella

2024.08.26. 13:43:53

Nem volt egy szép meccs de várható volt. Minden évben ez megy a szezon elején. Egész héten hypoxia maskban ment az edzés. A nyári szarakodás miatt az első fordulók alatt megy az igazi alapozás. Minden évben ez van de az eredmények Pintust igazolják. Zseni az ember. A meccs szóra sem érdemes. A Valladolid még csak azért se jött, hogy itt legyenek. Egy szervezett, kemény védekezésben is van szépség és respect. De amikor még az 1-0-ás hátrányt is buszozva védik akkor remélem kiesnek a francba az ilyen csapatok. Nyílván egy kis csapat védekezni fog és kontrázni de ezek kb még azt se akartak. Az egy szem csatáruk is 30 méterre védekezett.

Új emberek, új mozgások még kicsit csikorog a gép de voltak már mozzanatok amikor kezdtek bugizni meg olyanok is amikor a másik mögé tették a labdát mert az nem úgy mozgott ahogy gondolták. Nyomatni kell őket és majd szépen összeszoknak. Valverde a csapat motorja. Hihetetlen az ember. Igazi csendes mvp és future captain. Sokan követelik Gülert a kezdőbe de szerintem kifejezetten gyenge meccset hozott. Rodrygo meg sokkal jobban kavargatott de szapulva van. Brahim meg Modric hozott egy kis lendületet csereként aztán Endrick jött és berúgta az ajtót. Érdemes lesz figyelni rá. Ez a szezon ilyen 10-20 perces beugrásokról kellene szólnia több nem is kell de van kraft a golyóban.
Peter
Director del Fútbol

2024.08.26. 12:03:10

A meccsek a hármas bíroi sípszóig tartanak és az ilyen alkalmak kítűnő lehetőségeket nyújtanak a mentális edzéshez.
Csupán az ilyen apróságok észrevétlenül összeadódnak és amikor elérkezik az igazi szükség, mondjuk egy utolsó pillanatos fordítás a BL-ben, a kívülállók könnyedén a szerencsét emlegetik.

Remek példa a tavalyi BL csoportkör. Mi "legyintettünk" az utolsó két fordulóra, ők a gálára és gólarányra mentek, majd jött egy PSG, míg ők átmentek a City München duón.
Mentalitás.
És egy pillanatra még Gündogan is eszembe jut. Igen.
(kibeszélt volna? dehogy, csak bent süket fülekre talált)

Néhány napja Arteta kiegészítő "edzésmódszere" került a fórumra. Talán mosolyt fakasztónak is lehet gondolni, de nem az. Nem a véletlenek miatt születnek meg a nagy dolgok.
Sok sok kicsi, apró és sok a kívülálló számára észrevétlen és jelentéktelen szösszenetekből bújik elő a különbség.

Flick alatti első büntető. Nem hiszem, hogy a végrehajtása véletlen volt. Ettől még egy más élethelyzetben visszajöhet a bakkecske mozgás, de tudni kell, hogy mit és mikor.
Lewa talán összeszedettebbnek tűnik? Egyelőre talán, de már ez sem véletlen.

Alázat és mentalitás.
sansz
Entrenador del Barça

2024.08.26. 00:11:34

bence0330 írta:

Azért nem volt annyira sima, sokkal jobb volt a Real, de a 88. percig csak egy gólos előnyük volt, miközben az ellenfélnek olyan helyzeteik is voltak (kettő) ahol teljesen üresen mehetett kapu felé a támadó... Olyan lyukak alakulnak a védelemben, hogy nem tudom mit fognak csinálni ők komolyabb csapatok ellen.
Endricknek viszont nem semmi bemutatkozása volt. Kíváncsi vagyok, Carlo megXavizza-e a brazil srácot.. Szerencsétlen kap öt percet, gyorsan lő egy nagy gólt. Következő meccsen majd kap két percet..? :)

Én most úgy érzem jól jönne nekünk egy Real elleni meccs, nem tudom milyenek lesznek később, de most elég sebezhetőnek tűnnek.
bence0330

Jobb híján ide, bár ugye nem csak itt van a szabály. Ki mit látott reklamációk terén? Lehet, hogy a szabály engedékeny az összes kapitánnyal a sorban? Raphinha sokszor tárgyalt a bíróval, és neki sem volt ellenvetése, "legálisnak" tűnt a dolog.

Ha valaki látott más meccseket, ott mi volt?

FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.20. 11:15:58

A Real Madrid folytatja a nyomásgyakorlást a bírókra. A hivatalos csatornáján (-by Tebas) a Mallorca elleni meccsen több döntést kifogásolt a bíró, Soto Grado részéről.
sansz
Entrenador del Barça

2024.08.19. 23:49:12

Nagyon érdekes bajnokság lesz ez. Néztem a Real meccset és kb ugyanaz volt a játék, mint nálunk, csak rájuk nézve vészjóslóbb a helyzet, mert éppen fordítva történtek a dolgok: Az első félidőben jók voltak, sőt, élményfocit játszottak, mosolygott mindenki, életveszélyes volt Rodrygo, mBappe és Vinicius is. Úgy éreztem, akkor alakítanának ki helyzetet, amikor csak akarnának. Aztán jött a második félidő és az egésznek annyi volt. Jött Ancelotti-edzőfenomén szokásos taktikája: gyerekek, vezetünk, azonnal mindenki hagyja abba a futást és a focizást, tartsuk az eredményt. Úgy felhúzták az ellenfelet így, hogy tulajdonképpen zakó is kinézett. És megintcsak a szokásos Ancelotti taktika: Nagyon kéne a gól, erre a 87-ik percben sikerül kb posztra cserélni. Endrick meg vérbeli gólvágóként ott rohad a padon, mert fiatal és Carlo nem fogja becserélni.
Én úgy érzem, persze ez csak egy meccs volt, - hogy idén könnyebb dolgunk lesz a real ellen, annak ellenére, hogy idén erősödtek tényleg. De Carlo nem tud mit kezdeni a technikás, támadó játékosokkal. Sokkal jobban működött a taktikája, amikor csak egy szerencsétlen Joselut tudott a kezdőbe tenni, mert a csapat tudott vért izadva védekezni és egy-egy gólt begyötörni.

Reflektálva a Viniciusos dologra, szerintem pár embernek mindegy, hogy mit csinál Vinicius, úgyis gyűlölni fogják. Szerintem rengeteget változott az elmúlt egy-két évben. Hergeli a nézőket? Nem jobban sajnos, mint bármelyik 17 évesünk, sőt.. A viselkedése, ha nem is mintaszerű, de sokkal inkább átlag. Ez viszont Carlonak és gondolom Valverdenek köszönhető. Ráadásul rengeteget faragják, ehhez képest sem reklamál jobban, mint más. Ezt az embert sosem fogják helyesen értékelni. Szerintem közel sem olyan jó játékos, mint Madridban gondolják, de közel sem akkora tahó, mint ahogy Barcelonában gondolják.

Nekünk talán majd a Real ellen az lenne a legkönnyebb, ha kapnánk egy gólt az elején, majd félidőre, ha visszarendeli a srácokat védekezni Carlo, akkor nekik lehet esni, mert úgyse fognak tudni védekezni. Mindenesetre úgy sejtem idén élvezetesebbek lesznek a mi és a Real meccsei is.
davi10
Llegenda del Barça

2024.08.19. 23:30:54

Az Atleti se tudott ma nyerni, ezzel egyedül mi kezdtük győzelemmel a ligát a tavalyi top 12-ből. Mondjuk ebből nyilván a top 4-et kell hosszútávon nézegetni, de akkor is érdekes.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Rdinho10
Capitá del Barça

2024.08.19. 21:52:53

En sem tartom helyesnek,de vmi kegyetlen irritalo a pali..
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.08.19. 20:15:10

Rdinho10 írta:
2024.08.19. 17:53:13
Vininel bicskanyitogatobb jatekost meg nem lattam palyan,csoda,h meg nem faragtak le.
Én nem örülök annak, amikor valaki törleszteni akar, vagy jogot formál arra, hogy megnevelje a szerinte kezelhetetlen játékost. Még az első félidőben az egyik mallorcai hátulról rátalpalt Vinicius vádlijára, a labda sehol nem volt, nyilvánvaló volt a törlesztési és/vagy nevelési szándék, sárgát kapott, pedig rögtön le kellett volna küldeni.
Amikor Viniciust faragják, az ugyanolyan prosztó dolog, mint amikor Gavit, vagy a fiatal Messit. Ezzel csak a nézőket hergelik, aminek semmi értelme.

Cubarsi szerintem nem érdemelt sárgát, egyszerű taktikai szabálytalanság volt, mindenféle durvaság, agyelborulás nélkül.
Ezzel szemben a valenciai gyerek, aki a második perc végén, könyökkel-vállal feltartotta Casadót, vagy amikor ugyanő kilökte a labda alól a felugró Baldét, nemhogy sárgát nem kapott, de még szabadrúgás sem járt érte.
Mascherano14
Entrenador del Barça

2024.08.19. 18:22:43

Nagyon-nagyon erős keretük van, és bár orrnehéz, azért Arda Güler nagy ígéret középre. Ha elég gólt lőnek, mit számít, hogy minden meccsen kapnak is, akár többet is.
Ha nyerünk is ellenük, hosszútávon joval erősebbek.
A Flick fatorban bízom!
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2024.08.19. 18:15:20

davi10 írta:
2024.08.19. 10:39:38
Nyilván 1 forduló után nem kell aggódni, csak talán nem lesz ez olyan tükörsima Real bajnoki cím, mint sokan várták.

Nekem még Vini tűnt furának, lecseréléskor semmi pacsi, majd a földön ücsörögve még magyarázott. Nyilván a világ tetején nem nehéz jófejnek lenni, de ha nem megy a szekér, szerintem lesz még azzal a csávóval baj.
Kemény 10 percre volt szüksége "ne bántsanak engem :cry: :cry: Viniciusnak" ahhoz hogy elkezdje provokálni a közönséget. Nehéz elképzelni hogy Ancelotti ne akarna rajta változtatni, szerintem vagy nem tud, vagy eddig rá kellett hagynia mert ő volt az egyetlen balszélsőjük és az egyik legveszélyesebb a csapatban, szóval érdekes lesz ezentúl a sorsa és az hogy mit engedhet meg magának miután itt van már Mbappé is.

Emellett ott van még Vinicius nagy haverja, Bellingham is akiről már az EB közben is jöttek ki infók hogy eléggé bomlasztó egyed, most Ancelotti szellőztette meg poénosan hogy neki nem vette fel a telefont míg Viniciusnak igen, ami hiába vicces történet, a jelentése mélyebb problémákat is feltárhat, és inkább alátámasztja mint cáfolja az EB alatt napvilágra látott pletykákat.

Szerintem Kroos nagyon fog hiányozni nekik a pályáról és az öltözőből is, mint ahogy egy pár évvel ezelőtti Modric is.
Ettől függetlenül nem féltem őket.

Ligával kapcsolatban: Idén méginkább szervezett csapatokat várok, durva hogy hova jutott a bajnokság, pár éve még a PL-ben ugatták a focit míg itt szépen játszó kis-középcsapatok voltak, most meg már fordítva van.
Rdinho10
Capitá del Barça

2024.08.19. 17:53:13

En tovabbra is tartom,h vini nem fog ott maradni,mivel Mbappe fogja elvinni a showt elole akarmit is csinal.Kicsit Neymar-Messi fele szitu…
Vininel bicskanyitogatobb jatekost meg nem lattam palyan,csoda,h meg nem faragtak le.
1-2 ev es vini dobbant is sztem,Mbappe meg mehet ki a balosra.Ami meg jo lehet,h Rudiger,Carvajal idos,Alaba szora sem erdemes,Militao pedig nem olyan stabil.Lesz kit potolni idovel…
Válasz küldése