Megérdemelték!
UN DIA DE PARTIT! ❤️ pic.twitter.com/ugs41n0m1T
— FC Barcelona (@FCBarcelona) May 16, 2025
A Juve nem feltétlenül akart megszabadulni tőle, ha jól emlékszem, ajánlottak is neki új szerződést, csak csökkentett fizetéssel. Ezt pedig ha nem tévedem nagyot, akkor nem fogadta el Chiesa. Utólag voltak hírek, hogy meggondolta magát és mégis elfogadná, csak akkor már a Juve ajánlata nem állt fenn, mivel már nem szerepelt Motta terveiben.
Köszi, tűpontos összefoglalás.
Olvassák el az FFP szabályokat.FcBarcelona1 írta: ↑2024.08.26. 18:45:37Mit olvassanak el?
Tavaly 300 millió volt pluszban az FFP-ben, ahogy írtam.
Nem beszélve arról, hogy ezt kérték.
Erre nem engedtek igazolni, és ezt hivatalosan kihirdették, és lenyilatkozták, mert a Libero nem fizetett 40 milliót, ami megint csak egy irreális elvárás miatt kellett eladni olyan értékben, de ez nem ide való téma.
Nem azért kell távoznia a fél csapatnak, hogy Olmot regisztrálni tudjuk, ezt kellene megérteni. Azért kell távozniuk, mert különben elveszik az elnöki letét, és nem tudjuk regisztrálni az említett fiatalok új szerződését, akik közül van akinek 1 évre van regisztrálva, van aki újra vár, van aki emelésre vár. Ehhez kell az 1/1, de ahogy látjuk, ez normális körülmények között nem fog megvalósulni, ha nem lesz 1 éven belül egy újabb gazdasági kar.
És emellett igazolásokkal erősíteni is kellene a keretet.
Most nézem, 18/19-ben a BL elődöntő miatt 120 millió volt a BL bevételünk. A 2 csoportkiesés alkalmával 2 évben kb 50-50 millió (tavaly 60-at írtak a csoportból továbbjutás után, ami elvileg több volt, mint az előző 2 évben)
Ennyire lenne fontos erősíteni, ha hagynák.
Nem beszélve arról, ha az említett fiatalok szerződése sem lenne regisztrálva, a BL indulás is veszélybe kerülne.
Peter írta: ↑2024.08.26. 19:33:08Kétségtelen, hogy a baloldalunk nagyon gyenge, tátongó lyukasnak is mondható. Fatiról lövésem sincs.
Odáig megvan Chiesa, hogy nagy dirrel durral és várakozással került a Juvéhoz, de utána nyoma veszett nálam gyakorlatilag mostanáig.
Az nem jó előjel, hogy a Juve nem próbálja meg visszatartani, de mennyire lehet hiteles egyáltalán a szándékunk?
Kétségtelen, hogy a baloldalunk nagyon gyenge, tátongó lyukasnak is mondható. Fatiról lövésem sincs.
Abszolút ezt kellett volna csinálni, és nem egyetlen emberre ellőni az összes lehetőségünket.
Mit olvassanak el?
Tehát ez olyan, mintha veszek egy Mustangot, csak épp nincs pénzem a biztosításra, meg tankolni.FcBarcelona1 írta: ↑2024.08.26. 17:57:25Le tudtuk majdnem annyiért igazolni Olmot. Valószínűleg Nico is belefért volna, lehet együtt a 2 játékos is.
Szóval igazat mondott.
Az, hogy tisztán, a szabályoknak megfelelve tudtuk volna regisztrálni?
Láthatjuk, hogy nem.
Le tudtuk majdnem annyiért igazolni Olmot. Valószínűleg Nico is belefért volna, lehet együtt a 2 játékos is.
Bár nekem is van irányukba negatív vélemèny, de celed érted egyet. Sajnos itt akkora közutálat tárgya pàr fórumtársnál Laporta, hogy bármit is csinálna az sem lenne jó. Ami jelenleg folyik a Barca ellen ffp néven nem más mint szivatás a la liga részéről! Aki azt mondja ez a szabály ehhez kell tartani magunkat..oké ez így van, de Messi, Griezman, Suarez, Busi, Pique, Alba!De Jong! Féle bagázs egyszerre voltak a klubnál csillagászati össz fizetéssel akkor hol volt az ffp? Az, hogy fért bele? Már akkoriban és kizúgtunk a bl-ből simán! Jelenleg is távozott még a nagyim is a csapattól és még most sem tudnak regisztrálni egy( Olmo) játékost. Ez már komolyan mondom vicc! tebas egy Madridista kupak akinek dehogy érdeke, h jobb legyen a spanyol liga főként jobb legyen a Barca. Nekem soha senki nem fogja azt megmagyarázni, h ha egy elnök nyíltan családi szinten egy adott csapat szimpatizánsa nem fogja az ősi riválist szivatni ahogy csak tudja. Jövőre, ha Laporta ha más is lessz ugyan ez a tökölés lessz az összes átigazolásnál! Max annyiban jobb lessz, h a jelenlegi vezetés munkálkodása sokat segíthet majd a hatalmas csökkentések miatt.,FcBarcelona1 írta: ↑2024.08.26. 17:21:10Szóval Capology szerint felszabadítottak 70+ millió bért. Befolyt 41 millió eladásból. Tavaly 200+ bért szabadítottak fel klubszinten, és 100 millióért adtak el játékosokat. És nem tudjuk regisztrálni Olmot, csak ha elnöki letétet tesznek. Megmondom őszintén 10 Ft-ot nem tennék be a Barca szurkolókért, akik még mindig őket hibáztatják.
És a következő elnökségnek jól fog jönni, hogy 680 milliós bértömeg helyett kapnak egy 400-asat 800+ milliós bevétel mellett.
Bolond lenne, ha újraindulna.
Persze, maga a hitelesség emberünk:FcBarcelona1 írta: ↑2024.08.26. 17:21:10Szóval Capology szerint felszabadítottak 70+ millió bért. Befolyt 41 millió eladásból. Tavaly 200+ bért szabadítottak fel klubszinten, és 100 millióért adtak el játékosokat. És nem tudjuk regisztrálni Olmot, csak ha elnöki letétet tesznek. Megmondom őszintén 10 Ft-ot nem tennék be a Barca szurkolókért, akik még mindig őket hibáztatják.
És a következő elnökségnek jól fog jönni, hogy 680 milliós bértömeg helyett kapnak egy 400-asat 800+ milliós bevétel mellett.
Bolond lenne, ha újraindulna.
Szóval Capology szerint felszabadítottak 70+ millió bért. Befolyt 41 millió eladásból. Tavaly 200+ bért szabadítottak fel klubszinten, és 100 millióért adtak el játékosokat. És nem tudjuk regisztrálni Olmot, csak ha elnöki letétet tesznek. Megmondom őszintén 10 Ft-ot nem tennék be a Barca szurkolókért, akik még mindig őket hibáztatják.
Az, hogy mennyi volt a fizetése, az szerintem jelen esetben nem releváns. Alább írta valaki, hogy Olmo regisztrációjához közel 40 millió kellene. Azt nem hiszem, hogy abból nem lehetett volna legalább 3-4 ingyenes játékost beregisztrálni. Yedder fizetése lehetett 8,7 millió, ha jól láttam, közel 40 millióért vásárolta meg a Monaco, most meg ingyenesen igazolható. Ha nem ment/megy el valamelyik arab országba, kötve hiszem, hogy 2-3 millióért ne írna alá pl. 1+1 évre. Martial dettó, ő is elég nagy névnek számított a MU-ban még anno, most meg hátsó ajtón lép le. Benne mondjuk lehet, hogy nincs is több, de bukni szerintem vele sem lehetne.FcBarcelona1 írta: ↑2024.08.26. 15:44:44Capology szerint Olmo fizetése 9,3+2 bónusz
Ben Yedderé 8,7 volt
Martialé 17 volt
Jelen állás szerint Olmot sem tudjuk regisztrálni.
B opció, elnöki letét
C opció gazdasági kar
Lejjebb írtam, 12+2 játékos távozott, és így sem fér bele Olmo fizetése +amortizációja
Így lehet értelmezni az ingyen érkezők regisztációját. (Nem fér bele ingyen, vagy 55-ért 3 érkező játékos sem, Olmo helyett)
Olmo=2 ingyen érkező, pl. 2 Ben Yedder típusú, vagy 1 Martial fizetési sávjában.
Vagy 2 La Masias új szerződése, mint az esedékes Araujo és Gavi új szerződésének regisztrálása
12+2 távozó után.
Capology szerint Olmo fizetése 9,3+2 bónuszsanika01 írta: ↑2024.08.26. 15:21:02Én kedvelem Chiesát, de valahogy sose merült fel bennem, még elméleti síkon sem, hogy milyen jó volna Barcelonában. Ettől függetlenül nagyon jól is elsülhetett volna, ha meg nem, 10 millióért valószinűleg elvitték volna Olaszorszából jövőre is. De ha már ennyire nincs pénz, akkor még mindig nem látom túl későinek, hogy ingyenes, lejárt szerződésű játékosokkal töltsük fel a keretet.
Persze, nem úgy gondolom, hogy akkor most igazoljuk ész nélkül, de ahogy Gránit írta, nekem pl. eszembe sem jutott, de Kjaer is és akár Hummels is jó lehetne a védelemben. De még egy Ben Yedder vagy akár Martialt is meg lehetne próbálni ingyen, kis fizetésért. Szerintem rosszabb velük se lehet, sőt, ha beüt egy sérüléshullám akkor még fontos is lehetne.
Tavasztól már nem nagyon néztem meccseket, elveszítettem az érdeklődésem, az unalmas, semmitmondó meccsek miatt. Mondom ezt így cirka 25 év szurkolással a hátam mögött. Azt viszont nem értem, De Jongot miért fikázza mindenki? Az egyik legjobb középpályásunk volt, arról nem tehet, hogy ennyi a fizuja!! Te lemondanál a béred feléről, csak hogy dolgozhass tovább a munkahelyeden? Mindenkinek annyi a bére, amennyit kialkudott/adtak neki. Emiatt lelátóra tenni? Akkor kevesebb lesz a fizetése? Az meg, hogy ebben a felállásban nincs hely..... a 2 középső belső kp egyike lenne gondolom, ami szerintem neki tökéletesen megfelelne. Tud vkp-t játszani, de ha kell, akkor feljebb is tud lépni támadásban és akkor ott van még egy vkp mellette, nem marad mögötte üres tér.bence0330 írta: ↑2024.08.26. 14:34:58Vagyunk páran, akik szívesen kivennék, évek óta el akarjuk adni, de nem akar távozni, csökkenteni, hosszabbítani, semmit. Így nem lehet sokmindent kezdeni vele. Szélsőséges esetben lelátóztatni lehetne, de én megtenném pislantás nélkül sportszakmai okokból, de közben meg nem tett semmi rosszat, szóval azért alighanem mégsem.