Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.08.27. 21:06:32

PorSiempre írta:
2024.08.27. 20:25:28
Nem is akartam semmilyen versenyt. Csak láttam, hogy már van kezdő , gondoltam bedobom :D

Ferran legalább arra legyen jó, hogy a védőjét kifárassza. Aztán jöhet Olmo a friss lábakkal .

Nagyon bízom benne, hogy nem folytatjuk az idegenbeli tendenciát a Rayo ellen.
Nyerni kell és kész !
Persze, vicc volt, Roli pokoli gyors. :D

Hát, ha más nem, annyira elaltatja őket, hogy amikor jön Olmo, akkor ő hirtelen 0 ellenállással találja magát szemben.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2024.08.27. 20:53:56

Vannak játékosok akik esélyt sem kapnak és elküldjük őket, de "hála égnek" van egy Torres, akinek ebből végtelen van a tárban. Döbbenet ez az ember mi a frászt keres a kezdőben.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
davi10
Llegenda del Barça

2024.08.27. 20:31:46

Remélem lesz lehetőség mostmár rotálni kicsit, Fort, Torre eddig egy percet nem játszottak, pedig kelleni fognak majd ők is a szezonban.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
PorSiempre
Jugador d'estrella

2024.08.27. 20:25:28

bence0330 írta:
2024.08.27. 20:20:47
PorSiempre írta:
2024.08.27. 20:19:32
Ter Stegen; Koundé, Cubarsí, Iñigo, Gerard Martín; Bernal, Pedri; Lamine Yamal, Raphina, Ferran and Lewandowski

Lássuk a medvét!
Sose volt esélyed, még ha csak 12 mp-el is maradtál le. :D

Rotáció akkor nuku, Baldét kivéve. Ferránt nem tudom, mit keres még a csapatban, de legyen neki igaza.
Nem is akartam semmilyen versenyt. Csak láttam, hogy már van kezdő , gondoltam bedobom :D

Ferran legalább arra legyen jó, hogy a védőjét kifárassza. Aztán jöhet Olmo a friss lábakkal .

Nagyon bízom benne, hogy nem folytatjuk az idegenbeli tendenciát a Rayo ellen.
Nyerni kell és kész !
Ab intus enim de corde hominum cogitationes malae procedunt, adulteria, fornicationes, homicidia, furta, avaritiae, nequitiae, dolus, impudicitia, oculus malus, blasphemia, superbia, stultitia. Omnia haec mala ab intus procedunt, et coinquinant hominem.
Camp Nou99
Jugador d'estrella

2024.08.27. 20:22:41

Torresnek mennyire kell ahhoz rosszul játszania hogy ne legyen kezdő?
bence0330

2024.08.27. 20:20:47

PorSiempre írta:
Ter Stegen; Koundé, Cubarsí, Iñigo, Gerard Martín; Bernal, Pedri; Lamine Yamal, Raphina, Ferran and Lewandowski

Lássuk a medvét!
Sose volt esélyed, még ha csak 12 mp-el is maradtál le. :D

Rotáció akkor nuku, Baldét kivéve. Ferránt nem tudom, mit keres még a csapatban, de legyen neki igaza.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
PorSiempre
Jugador d'estrella

Lássuk a medvét!
Ab intus enim de corde hominum cogitationes malae procedunt, adulteria, fornicationes, homicidia, furta, avaritiae, nequitiae, dolus, impudicitia, oculus malus, blasphemia, superbia, stultitia. Omnia haec mala ab intus procedunt, et coinquinant hominem.
soadroli
Llegenda del Barça

2024.08.27. 20:19:20

Ter Stegen; Kounde, Cubarsi, Iñigo, Gerard Martin; Bernal, Pedri; Lamine Yamal, Raphinha, Ferran; Lewandowski
Kép
bence0330

2024.08.27. 19:47:35

Xavi első tavasza óta először alig várom a következő meccset. :) Ráadásul az eredményen is egy fokkal kevésbé stresszelek, ha legalább szórakoztatva vagyok. Bár még korán van, érdekel, mikor és hogyan rotál Flick. Hátul nem nagyon van rá esélye, elöl viszont igen.
kisszotyi
Barça B

2024.08.26. 23:19:45

Mingéza ebben a szezonban eddig két meccsen két gól két assziszt. Azért nem rossz, én nagyon sajnáltam, hogy elment innen. Így rövid hajjal még gyorsabbnak tűnik mint előtte
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2024.08.26. 22:15:12

Troym írta:
2024.08.26. 21:55:29
Holnap a Rayo keretében ott lesz Eto'o fia. Ő jó? Ronaldinho fia inkább csak marketingfogásként van az utánpótlásban.
Ronaldinho fia már távozott is a Burnley U21-es csapatához a nyáron, nagy igazolás volt. :D
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Troym
Director del Fútbol

2024.08.26. 21:55:29

Holnap a Rayo keretében ott lesz Eto'o fia. Ő jó? Ronaldinho fia inkább csak marketingfogásként van az utánpótlásban.
baas11
Entrenador del Barça

2024.08.26. 21:51:18

“Végül a távozók és Christensen sérülése volt az, ami lehetővé tette, hogy Olmót két játéknap után nevezzék.”…. édes istenem
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
andras953
Jugador del Barça

2024.08.26. 20:59:20

Valahol azt olvastam, h holnap Eric és Inigo játszik középen a védelemben, balhátvéd Balde. De sebaj, majd Pedri és Ferran besegítenek hátul!
tatesz1990
Jugador del Barça

2024.08.26. 19:40:51

Mit gondoltok lehet esély James Rodríguez játékára már holnap a Barca ellen?
A Copa América legjobbja volt. Kíváncsi vagyok rá, hogy mit tud újra a La Ligában. Isi Palazónnal nagyon jók lehetnek együtt
Visca el Barca! =D>
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.26. 16:16:02

davi10 írta:
2024.08.25. 11:53:04
Eddig Flick tűnik a legjobb igazolásunknak, de mondjuk ezzel nem mondtam nagyot :D

Nekem is tetszik ez a bevállalósabb, direktebb vonal, a játékosok mernek lőni, volt egy kifejezetten szép kontra is, aminél az utolsó passz nem jött össze, de az az ember érzése, hogy ez a csapat győzni jön ki a pályára, nem csak focizgatni.
Az élőben írtam, hogy nekem Pedri kicsit kilóg, nem tudom szándékosan lassítja-e a játékot, de mintha Ő még Xavi-tól kapná az edzői utasításokat.
Bernal-ért összetehetjük a két kezünket, 17 évesen nagyon jól lehozta a leglyukasabb posztunkat. Pedig nem volt könnyű dolga, a labdakihozataloknál, mindig 2 támadó is elég közel állt hozzá, nem tudott mindig megjátszható lenni.
Kounde is szépen fogta Nico-t, a Bilbao-nak a tizin kívül nagyon helyzete se volt, abszolút megérdemeltük a 3 pontot, még ha kicsit flipperes gólokkal is jött össze.
Inigo is jó meccset hozott, Cubarsi meg ha így folytatja már a 6. fordulóban pihenhet egyet.

Ferran egy fokkal vállalhatóbb volt, mint múlt héten, de kapura még mindig veszélytelen. Lewy meg megint eldöntötte a meccset, de még mindig önzőzik és sok akció hal el rajta. Nagyon remélem, hogy a keddi meccsen Pau Victor-t kicsit többet fogjuk látni.

MOTM Raphinha, megint nagyot ment, 1 csúnyán elrontott utolsó passzán kívül szinte hiba nélkül hozta a meccset. És most a baloson se tűnt annyira el.
Szerintem Pedri azért volt egy kicsit szürkébb mert a korábbiakhoz képest sokkal hátrébb játszott, de így is jól megoldotta a dolgokat. Megtartotta a labdát, jól játszotta meg, szerintem ez betudható a pozíciójának.
Azért azzal a labdával Raphinhának megmutatta, hogy nem tűnt el a zsenialitás a lábából. Ha annál a löbbölésnél egy jobb lábas játékos kapja vagy a brazil nem mindenképpen ballal akarja megpróbálni, pályázhatott volna a forduló góljára.

A meccs előtt nagyon tartottam a Flick által felrakott kezdőtől. Bernalt egyedül hátratenni úgy, hogy előtte kb. egy Pedri-Raphinha duó volt nagyon neccesnek tűnt. De újra neki lett igaza. Persze kellett az is, hogy a srác így tegye a dolgát, de alapvetően rendben volt a védekezés, nem futottak át a középpályán, ter Stegennek semmilyen bravúrt nem kellett bemutatni, ahogy alapvetően az egész hátsó alakzatnak nem volt szükséges emberfelettien játszani. Mondjuk Koundé nagyon megfogta Nicot, de én is úgy érzem, hogy picit nagyobb hype-ot kapott az EB miatt, mint ami a realitás.
Yamalon szerencsére nem ez látszik. Apropó Yamal. Az, hogy Yuri hogy maradhatott pályán nekem rejtély. Már az első tizenöt percben második durva faultnál figyelmezteti Manzano, hogy fejezze be, utána teljes nyugalommal folytatja Yamal hentelését és lap sehol.
Forca Barca!!!!
vidra
Entrenador del Barça

2024.08.25. 13:41:47

davi10 írta:
Kounde is szépen fogta Nico-t, a Bilbao-nak a tizin kívül nagyon helyzete se volt.
Meg kéne néznem újra, de ez nem azért, mert mintha nem mennénk fel annyira? Nem figyeltem annyira a taktikát, csak ilyen mintha megérzés, hogy jobban befoglaljuk hosszában a pályát.
Peter
Director del Fútbol

2024.08.25. 12:32:56

sansz írta:
2024.08.25. 01:19:01
Az egy dolog, hogy én egy villanypóznát is előbb tennék be, mint őt (arról is bepattanhat a labda), de azért az edzőtől elvárnám, hogy mutasson alternatívát.

Értem, hogy mr gólgépre akarnak játszani, de nagyon kellene több gól a támadó szellemű játékosoktól.
Kalandozzunk alternatívák után (edzőn kívül is), így most én nyilvánosan picit elindulok keresni, köztük villanyoszlopok után is tekintgetve.
Ha eltévedek a labirintusban, akkor bárki segítségét örömmel fogadom.

Villanypózna? Oké, de melyik? Kit lehet megnevezni az elmúlt 3 éve jelenlévő játékosokból (beleértve valamennyi játékosunkat a keretből), akik gólképesek?
Hol vannak a mr jövő játékosainak a góllövő cipői? Vajon ki és mikor és hova dugta el azokat?

Flick vajon kiből csalogathat(na) ki gólokat ennyi idő után miközben szebb, jobb, látványosabb és eredményes játékot is várunk tőle egyszerre?

Kezdem hátulról (Ter Stégent kihagyom, rajta szerzett gólt nem kérnék számon)

Lenglet, Inigo, Araujo, Alonso szögletek után néha eredményesek voltak, de Araujot kivéve egy szerzett góljukra több róluk kapott gól jutott. (ez lényegtelen megjegyzés volt, de kijött belőlem)
Koundé képes hátvédként gólszerzésre.

Villanypóznáról is bepattanhat, oké, lépjünk előrébb a sorban.
Ki vagy mi akadályozta meg vajon eddig is, hogy Raphi, Ferran, Pedri, Frenkie, Gavi aktív mezőnyjátékosként néhanapján gólérzékenyebb legyen? Róluk miért nem pattan be, ha villanypóznáról is könnyen bepattan?
Melyikükre és mennyi ideig játszon a csapat, míg bármelyikük megtalálja a góllövő cipőjét?

Fermin a kellemes jolly joker, Yamal szépen fejlődik.
Roque volt a negatív jolly joker.

Nekem is baromira hiányzik nem is egy, hanem több villanyoszlop is..... :lol:

Isten ments, hogy Lewa védelmében pötyögtem a fentieket csak segítséget kérek megtalálni a villanypóznát.

Lewán kívúli alternatívákat keresve, de gólt nem találva, vajon milyen egyéb alternatívák után lehetne még nézni?
Mindenki remekül fejlődik, mindenki jól játszik, zseniálisan passzol, labdát tart, zongorázza a focit, de a focit gólra játszák.

Egy ideális top csapatban egy 30-35 gólos villanyoszlop mellett kell legyen minimum két 15-25 gólos villanyoszlop, majd a többiek....
Mi, hogyan is állunk ehhez képest?
davi10
Llegenda del Barça

Eddig Flick tűnik a legjobb igazolásunknak, de mondjuk ezzel nem mondtam nagyot :D

Nekem is tetszik ez a bevállalósabb, direktebb vonal, a játékosok mernek lőni, volt egy kifejezetten szép kontra is, aminél az utolsó passz nem jött össze, de az az ember érzése, hogy ez a csapat győzni jön ki a pályára, nem csak focizgatni.
Az élőben írtam, hogy nekem Pedri kicsit kilóg, nem tudom szándékosan lassítja-e a játékot, de mintha Ő még Xavi-tól kapná az edzői utasításokat.
Bernal-ért összetehetjük a két kezünket, 17 évesen nagyon jól lehozta a leglyukasabb posztunkat. Pedig nem volt könnyű dolga, a labdakihozataloknál, mindig 2 támadó is elég közel állt hozzá, nem tudott mindig megjátszható lenni.
Kounde is szépen fogta Nico-t, a Bilbao-nak a tizin kívül nagyon helyzete se volt, abszolút megérdemeltük a 3 pontot, még ha kicsit flipperes gólokkal is jött össze.
Inigo is jó meccset hozott, Cubarsi meg ha így folytatja már a 6. fordulóban pihenhet egyet.

Ferran egy fokkal vállalhatóbb volt, mint múlt héten, de kapura még mindig veszélytelen. Lewy meg megint eldöntötte a meccset, de még mindig önzőzik és sok akció hal el rajta. Nagyon remélem, hogy a keddi meccsen Pau Victor-t kicsit többet fogjuk látni.

MOTM Raphinha, megint nagyot ment, 1 csúnyán elrontott utolsó passzán kívül szinte hiba nélkül hozta a meccset. És most a baloson se tűnt annyira el.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.08.25. 11:13:11

Nem volt durva meccs, ehhez képest soknak tűnik a kilenc (!) sárga. Hibásnak tartom Manzanót, az elején elnézte a Lamine elleni szabálytalanságokat, később hiába osztogatta már a lapokat, nem volt visszatartó erejük. A lefújás előtt a Cubarsi arcába üvöltöző bilbaóit ki kellett volna állítania.
Sajnos van rá esély, hogy a spanyol játékvezetők a nyári felkészülést megint elbliccelték.
bence0330

2024.08.25. 10:41:41

Szerintem azt egy kilencesnek el kellett, de pláne el lehetett vállalnia, csak épp be kellett volna rúgnia. Na amit Ferrán utána csinált, dacból nem adta le a labdát, az kemény volt.
De Lewy legalább jól került helyzetbe, és ha ki is hagyott három ziccert, lőtt egy gólt a legnehezebb helyzetéből. Az mondjuk tény, hogy ha Haaland vagy Kane lett volna itt, akkor ez a meccs egy gálába torkollik úgy 5-1 körül.
tatesz1990
Jugador del Barça

2024.08.25. 08:00:45

gránit írta:
2024.08.24. 21:39:30
Az első félidőben lőtt kapufája is ilyen volt. Többször sodródott ki az akciónk azért, mert csak a szélsőink fejlődhettek fel a támadással.
Biztos, hogy az első kapufájára gondolsz?
Ott ő önzőzte el azt a helyzetet. Ferran érkezett a kapuval szemben, de a lengyel nem adta le a 'gólpasszt'!!
Visca el Barca! =D>
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.25. 07:45:18

Ismét jól szórakoztam. Jó volt a játék, még ezzel a felforgatott csapattal is.
Lewy rúghatott volna egy mesterhármast. Egy bal szélső nagyon hiányzik. Ferran remélem távozik.
Tetszik, hogy barcásabban játszunk egyelőre, mint az utóbbi 10 évben, és legyen 4231, 433, nincs jelentősége, a lényeg, hogy nálunk is elfér 2 "tkp"-s a kezdőben, mint a Citynél. Továbbra is tartom, hogy nagyon kellett Olmo, (csak ne sérüljön le), mert nincs meg az utolsó passz, lövés, váratlan. Raphinha az egyik legjobb volt, Flick is lenyilatkozta, hogy 3 poszton bevethető, de nálam továbbra sem kezdő tkp-s a fő posztja. Szerintem Flick fogja értékelni a mentalitását, ami inkább németes, mint brazil. Jó lenne Yamalt kímélni, nálam a meccs embere, remélem lassan lesznek már érkezők is.

Most nézem, kedd meccs, szombat 17:00 meccs. Tök jó, hogy regisztrálni nem engednek, de a piac zárása előtt lezavarnak 4 meccset.

Flick munkássága eddig tetszik, van foci, nem tűnik olyan sebezhetőnek a csapat, mint tavaly, talán kicsit nyugodtabbak is vagyunk.
vidra
Entrenador del Barça

2024.08.25. 01:49:34

Gyenge meccs volt, ha valaki látta pl. a City elleni felkészülésit. Ott olyan kombinációk és dinamikusság volt, ami össze sem hasonlítható ezzel. Persze rá lehet fogni, hogy az Athletic Club 2 teljes sorral védekezett sokszor, tök közel egymáshoz.
Iszonyú a pontatlanság, főleg, amikor megpróbálkozunk egy-egy kombinációval.
Idegesítő, amikor szépen kihozzuk és az utolsó előtti meg az utolsó passz, kimegy oldalt a nézőtérre.

Lewa-t felesleges szidni, ha megint megnyert nekünk egy meccset. Ferran meg nemtom, talán középpályásnak lenne való. Ha nem látta, hogy les és azzal az átemeléssel nem csak oda akarta adni a kapusnak a labdát, akkor siralmas. Volt viszont középen néhány jó megmozdulása.

Nekem Raphi most a kedvencem, néha nyom egy kis Ronaldinho light-ot, de utána meg sok labdát elszór az elődjéhez méltóan :D.
sansz
Entrenador del Barça

2024.08.25. 01:19:01

Na, akkor csatlakozom azokhoz, akik megsimogatták Flick fejét, amennyire hamar beigazolta számomra Xavi, hogy nagyon kevés lesz ide jelenleg, annyira jók Flicknél az első benyomásaim. Nem a semmiből jövő villanások mentik meg a három pontokat eddig, hanem tudatos építkezés (és persze ettől még van szerencsénk, meg egyéni villanások is, de nem kizárólag ezek).
Egyetlen bajom vele, hogy egy igazi Lewa imádó, akárkit is vennének, biztos, hogy Lewa mögött semmi percet nem kapna. A végén se a helyére jött Pau...Ami nagyon szomorú. Persze lehet mondani, hogy Lewa nagyon ügyes volt, mert lőtt gólt és ez a dolga.. A másik serpenyőben meg az van, hogy az ellenfélben is benne volt még egy gól, ami, ha bemegy, az kellemetlen úgy, hogy Lewa meg kihagyott, vagy elönzőzött 2-3 ziccert. A játékban a szokásos semmi volt, meg félrenyeltem a sört egy agygörcs miatt, amit Lewa akkor okozott, mikor úgy akasztott meg egy jó támadásunkat, hogy három méterre nem sikerült pontosan passzolnia. Az egy dolog, hogy én egy villanypóznát is előbb tennék be, mint őt (arról is bepattanhat a labda), de azért az edzőtől elvárnám, hogy mutasson alternatívát.
Szerintem Ferran az első félidőben elég jó volt, sőt, rég láttam ilyen jónak, én azt se bánnám, ha legalább félórákra ő kapná meg Lewa helyét. Az egész támadójátékunk olyan, hogy mindenki vagy magának csinálja meg a helyzetet (kivétel Lewa, mert ő képtelen erre), vagy Lewára játszanak. Itt azért van még csiszolni való. Értem, hogy mr gólgépre akarnak játszani, de nagyon kellene több gól a támadó szellemű játékosoktól. Raphinhán úgy érzem, hogy szintet lépett, ha veszélyesebb lenne a kapura, akkor nagy ász lenne. Yamal zseniális. Messi óta nem volt olyan játékosunk, aki tényleg tud cselezni, nem csak futni... Pedri is nagyot játszott, aki szerint ő nem elit középpályás, az mást néz. Vele kizárólag az a bizonytalanság, hogy mennyit lesz egészséges. Az egyetlen aki nagy csalódás, az Cubarsi. Nem tudom mi van vele, de a gól is egyértelműen az övé volt. Balde elcsúszott, van ilyen, de Cubarsi fejben és testben is nagyon lassú volt. És nem az első ilyen probléma vele. Nagyon kellene Araujo vissza, de akkor is hiányos a védelem...
Válasz küldése