Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.08.30. 12:26:56

Forttal mi a helyzet? Volt szó róla, hogy távozik, de igazából nem nagyon érteném, főleg Martin miatt, Fort klasszisokkal jobb játékos, nagyobb potenciállal, ezt bizonyította is már fent, Martin meg eddig még a felkészülési meccseken is teljes homály volt, nemhogy a bajnokin. Szerintem már most megüti Baldé szintjét, vele és Koundéval mindenképp meglenne a jobb bekk poszt, és át tud menni balra is egy erős közepes teljesítménnyel, ami óriási fegyvertény. Róla én tartom, hogy Cubarsínál nagyobb tehetség. De ha tévednék, akkor is bizonyítottan egy jó csere már most.

Jelen helyzetben elég rosszul állunk, nincs vkp, és a B sor van a védelem tengelyében. Inigo is Cubarsi is javuló formát mutat, elsősorban Flick taktikája miatt szerintem, de előbbi is bármikor kieshet, aztán akkor a B sornak jön a cseréje... Imádkozni kell, tudtommal Chris és Ara nagyon sokára térhetnek vissza már csak a regisztrációk miatt is, Gaviban meg DJ-ban lehet reménykedni. Ha mindketten visszatérnek, DJ lehetne alternatíva kh posztra is, nekem ott meglepően tetszett.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Barcaman1993
Director del Fútbol

2024.08.30. 12:24:57

davi10 írta:
2024.08.30. 12:15:58
Ha egy Bajcetic-et nem tudtunk kölcsönbe se hozni, akkor már nem lesz itt érkező.

A keret meg olyan szűkös, hogy inkább már távozó se legyen. EG, Ferran valamire valamikor csak jó lesz.
EG vkp, Ferran szélső hátvéd :shock: . Ha mindenki egészséges, akkor bárki ellen jók lehetünk, de tudjuk, hogy ilyen nem lesz. A fél csapat üveglábú, talán a 8-as poszton vagyunk meg egyedül, de tudjuk, hogy ez is gyorsan változhat. A védelem nagyon gyenge, vkp a nagyok ellen lesz várhatóan kevés. Ha elől meg tudjuk oldani, hogy jönnek a gólok akkor még talán le is eshet valami. A kérdés, hogy a Lewa-Yamal-Raphinha-Olmo 4-es mennyire lesz egészséges és gólképes az egész szezon során
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
davi10
Llegenda del Barça

2024.08.30. 12:15:58

Ha egy Bajcetic-et nem tudtunk kölcsönbe se hozni, akkor már nem lesz itt érkező.

A keret meg olyan szűkös, hogy inkább már távozó se legyen. EG, Ferran valamire valamikor csak jó lesz.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Fernando
Llegenda del Barça

2024.08.30. 11:34:04

Remelem nem erkezik senki ma, kiveve ha mondjuk Torrest el tudnank pattintani, de az eg vilagon semmi nem varok ma. Es ez a realitas. Fort ne tavozzon, ahogy Torre se.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Troym
Director del Fútbol

2024.08.30. 11:16:30

bence0330 írta:
2024.08.30. 11:00:59

Vihar előtti az a csend. :D Reméljük, hogy hátra érkezik még 1-2 ember így a legvégén. Tuti sok múlhat azon is, mi a két álláspont közti különbség a nike dealben, ha sokat buknánk azzal, hogy most gyorsan engednénk, akkor marad ez a szitu, ha nem, ki tudja.
Szerintem nincs semmiféle Nike deal. Van egy 2028-ig érvényes szerződés, ennyi.
Ha ezen alapul bármi, akkor már rég rossz.

Egy szerződéstervezet (még ha létezik is) a semmi kategória, tucatnyi szerződéstervezet készül nagy cégek közt, amiket sosem írnak végül alá, ennek aláírására meg oka sincs a Nike-nak.
bence0330

2024.08.30. 11:00:59

Troym írta:
2024.08.30. 10:59:00
Utolsó nap, erre csend van és hullaszag? :D :D
Deco még a szülinapját ünnepli? Vagy üríti az irodáját?
Vihar előtti az a csend. :D Reméljük, hogy hátra érkezik még 1-2 ember így a legvégén. Tuti sok múlhat azon is, mi a két álláspont közti különbség a nike dealben, ha sokat buknánk azzal, hogy most gyorsan engednénk, akkor marad ez a szitu, ha nem, ki tudja.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

2024.08.30. 10:59:00

Utolsó nap, erre csend van és hullaszag? :D :D
Deco még a szülinapját ünnepli? Vagy üríti az irodáját?
FCBsteve
Entrenador del Barça

2024.08.30. 07:45:16

bence0330 írta:
2024.08.29. 23:08:02
Lehet, hogy így van, de akkor kell ilyen kitételnek lennie a szerződésben. Mert különben amíg fizetjük, és megfelelünk a szerződésben leírtaknak, logikusnak tűnne, hogy ne regisztráljuk egy sorozatra, ha nem akarjuk, hiszen kvázi birtokoljuk a játékjogát. Kivéve akkor, ha le van írva, hogy ez tilos a szerződésben. Bale-ék is akkor végig regisztrálva voltak ott a lelátón? Vagy ott történt annyi szerződésszegés a játékosok részéről, hogy ha nem voltak regisztrálva, akkor azért nem, mert úgy már nem kötelezi semmi a klubot? Alighanem túl keveset tudunk erről, és kétlem, hogy bármilyen 100%-os infót lehetne találni bármelyik irányba, hacsak nem precedenssel, de mivel nagyon ritka esetről lenne szó, és nagyon-nagyon ritkán érdeke ez a klubnak, azt sem tudom, lehetne-e találni, és óriási időbefektetéssel járna utánanézni.
Szerintem alapvetően egy-egy játékost az EGÉSZ SZERZŐDÉS IDEJÉRE regisztrálnak.
Másképp hogy alakulhatna ki az a helyzet, hogy nagyobb a bértömeg, mint a keret??? Ha minden évben regisztrálni kéne mindenkit, akkor ott lenne a korlát...
Ha a Covid előtti jó évben be lett volna mindenki regisztrálva hosszú évekre, FFP/bevétel ide vagy oda, a játékoskeret meglenne változatlanul... De, egy-egy lejáró szerződésű játékos (pl Messi esete) már nem kerülne újraregisztrálásra... Itt jönnek a szabályok, amik a Barca igazolásait is korlátozzák, eladás x %-a felhasználható (annak ellenére, hogy keret nincs), így próbálja a Liga a keret felé tolni a bértömeget - a maradék % a bértömeg rendezésére szolgál...
És igen, szerintem a RM FFP keretét foglalták a padozó játékosok, csak a keret akkora (volt), hogy ez belefért.

A teljes szerződés regisztrációja alól akadhatnak kivételek, a trükkös Barca pl Inigo esetében egy évre regisztrált (de ez általában ismert), illetve az egyéb kiskapuk - sérült játékos bérének 80%-a, stb.

Nem követtem akkoriban, de szerintem a Covid előtt a Barca-nak is akkora FFP kerete volt, hogy bármi belefért...
bence0330

2024.08.29. 23:08:02

FCBsteve írta:
2024.08.29. 22:57:05
Olvasom a "kiregisztráljuk" szót többeknél...
Nem hiszem, hogy ilyen procedúra létezne, sehol igazából nem láttam, hogy éltek volna ezzel! Egy több évre regisztrált játékost kivenni - gondolom a Liga, a játékos szervezet, munkaügyi hatóság, stb egyből kérné a büntetést a klubra és a visszahelyezést...
De, cáfoljatok meg!
(Szerintem a több évre regisztrált, kölcsönbe adott és onnan visszatérő játékosok esetében is kell legyen valami regisztrációs kötelezettség - mert így logikus a rendszer. Ezért számíthatott bele Lenglet stb fizetése a keretbe)

A hosszú időtartamú (több, mint 4 hó) sérülés esetén sem kerül "kiregisztrálásra" a játékos, csak szüneteltetve van a játékosjoga és bekerül mellé egy új név (fizetés 80%-a felszabadul FFP keretben).
De Jong NEM VOLT 4 hónapos sérülésnek prognosztizálva, nem lett kikérve ez az opció, most meg már késő lenne, van pár hete a visszatérésig.
Chris esetében a Liga orvosi testület elfogadta a 4 hónapot (köszönjük meg), így Olmo következő átigazolási szezonig (azaz januárig) játszhat. Utána újból be kell regisztrálni! Ha addig összejön pl a Nike üzlet és nő az FFP keret, úgy Chris is játszhat, mert MÁR REGISZTRÁLVA VAN! Ezzel nyugtatja a klub őt is, Araujo-t is...
Lehet, hogy így van, de akkor kell ilyen kitételnek lennie a szerződésben. Mert különben amíg fizetjük, és megfelelünk a szerződésben leírtaknak, logikusnak tűnne, hogy ne regisztráljuk egy sorozatra, ha nem akarjuk, hiszen kvázi birtokoljuk a játékjogát. Kivéve akkor, ha le van írva, hogy ez tilos a szerződésben. Bale-ék is akkor végig regisztrálva voltak ott a lelátón? Vagy ott történt annyi szerződésszegés a játékosok részéről, hogy ha nem voltak regisztrálva, akkor azért nem, mert úgy már nem kötelezi semmi a klubot? Alighanem túl keveset tudunk erről, és kétlem, hogy bármilyen 100%-os infót lehetne találni bármelyik irányba, hacsak nem precedenssel, de mivel nagyon ritka esetről lenne szó, és nagyon-nagyon ritkán érdeke ez a klubnak, azt sem tudom, lehetne-e találni, és óriási időbefektetéssel járna utánanézni.

Konéra kéne komolyan rászállni. Nem sokkal maradhat el Rabiot-tól játéktudásra, fiatalabb, kisebb bérigénnyel, ha nem is lejáró, de nem túl hosszú szerződéssel, erős távozási szándékkal, német ligából érkezne, nem a legklasszikusabb DM, de egy elég fizikális középső középpályás. Szerintem 30-nál semmiképp nem magasabb az ára. A Milan úgy tűnik, letesz róla.
NewNagyatyesz írta:
2024.08.29. 23:04:38
Én csak azt akartam érzékeltetni, hogy az ő szemszögéből érthető a hozzáállása. Ráadásul ebben a nehéz anyagi helyzetben szerintem nem kéne Laportáéknak sem horror fizut adni Lewanak, vagy nem kellett volna Inigot idehozni ilyen fizetésért, illetve a folyton sérült Fatit ennyire tulfizetni. Maguknak nehezítik meg a terepet
Persze, ezzel egyetértek. Azért a nagyvilágban sok olyan játékos van, mint Gündogan pl, aki ha érzi, hogy teher (ebben az esetben anyagi), akkor azt mondja, hogy rendben, akkor megyek, mert nem akarok ártani. Ez azért kicsit emberi kérdés. De a csökkentés semmilyen szinten nem elvárható.
Az a baj, hogy úgy érzem, DJ akkor sem menne el, ha valami FFP-ben nem tartozó "lelépési bónusz", vagy hasonszőrű címszóval kipótolnánk a hátralévő két évi fizuja és az új klubja által kínált közötti különséget, ergo anyagilag nem járna rosszabbul. Alapvetően a távozás sem elvárható, szerződése van, de itt azért elgondolkodhatna kicsit a játékos.
A legfőbb ok gondolom a családi, jól elvannak itt, de 2 év múlva úgysem itt lesznek.
NewNagyatyesz
Barça B

2024.08.29. 23:04:38

Én úgy tudtam, hogy mikor leigazoltuk De Jongot, akkor bruttó 16ot keresett. Aztán halasztott fizetések miatt 17 millióval megyünk neki, amit most fizetünk még. Brutál pénz tényleg...

Én csak azt akartam érzékeltetni, hogy az ő szemszögéből érthető a hozzáállása. Ráadásul ebben a nehéz anyagi helyzetben szerintem nem kéne Laportáéknak sem horror fizut adni Lewanak, vagy nem kellett volna Inigot idehozni ilyen fizetésért, illetve a folyton sérült Fatit ennyire tulfizetni. Maguknak nehezítik meg a terepet

Egyébként bármennyire is kedvelem De Jongot, én sem regisztráltam volna. Így talán tudtunk volna igazolni, rá pedig nyomást gyakorolnánk. Lehet most is megtehetnék, de ez már kapkodás lenne, felek hogy megint, de nem illő játékosokat láncolnánk ide.
FCBsteve
Entrenador del Barça

2024.08.29. 22:57:05

Olvasom a "kiregisztráljuk" szót többeknél...
Nem hiszem, hogy ilyen procedúra létezne, sehol igazából nem láttam, hogy éltek volna ezzel! Egy több évre regisztrált játékost kivenni - gondolom a Liga, a játékos szervezet, munkaügyi hatóság, stb egyből kérné a büntetést a klubra és a visszahelyezést...
De, cáfoljatok meg!
(Szerintem a több évre regisztrált, kölcsönbe adott és onnan visszatérő játékosok esetében is kell legyen valami regisztrációs kötelezettség - mert így logikus a rendszer. Ezért számíthatott bele Lenglet stb fizetése a keretbe)

A hosszú időtartamú (több, mint 4 hó) sérülés esetén sem kerül "kiregisztrálásra" a játékos, csak szüneteltetve van a játékosjoga és bekerül mellé egy új név (fizetés 80%-a felszabadul FFP keretben).
De Jong NEM VOLT 4 hónapos sérülésnek prognosztizálva, nem lett kikérve ez az opció, most meg már késő lenne, van pár hete a visszatérésig.
Chris esetében a Liga orvosi testület elfogadta a 4 hónapot (köszönjük meg), így Olmo következő átigazolási szezonig (azaz januárig) játszhat. Utána újból be kell regisztrálni! Ha addig összejön pl a Nike üzlet és nő az FFP keret, úgy Chris is játszhat, mert MÁR REGISZTRÁLVA VAN! Ezzel nyugtatja a klub őt is, Araujo-t is...
dingdong
Capitá del Barça

2024.08.29. 22:49:22

gránit írta:
2024.08.29. 19:19:52
de Jong 37,5
Lewandowski 33,3
Fati 13,9
Koundé 13,5
Raphinha 12,5
Torres 10
Martinez 9,3
Olmo 9,3
Pedri 9,3
Christensen 9
Araújo 7
Gavi 6,8
ter Stegen 6,3
Garcia 6
Cubarsí 4
Pena 3,2
Lenglet 2
Balde 1,6
Yamal 1,6
Fermín 0,6
Torre 0,2
Mondjuk brutál ha csak szimplán hierarchia szinten nézzük, hogy hasznos játékosok mint pl Fermin (tudom, hogy tavaly előtt harmadosztályban volt) töredékét is alig kapja olyan figuráknak akik semmit nem tettek le az asztalra hosszu évek óta. Torres, Martinez, Garcia milyen alapon keres ennyit TS-hez vagy Araujohoz képest? Persze van ami még Barto hagyatéka meg van Lewa a poszter sztárunk meg van akivel még nem hosszabbítottak és feltehetőleg megemelik (bár ezt most a sapka miatt nem látom realisztikusnak) de akkor is bicskanyitogato ez a sorrend.
Nem vált be Frenkie igazán a játékban, nem vállalt semmi áldozatot a klubért sem fizetés csökkentéssel sem eligazolással pedig ha álmai csapata kéri akkor megfontolhatná és most pedig lehet, hogy teljesen félbetörik a karrierje. Elég zsoldos mentalitást. Dembele is lerántott minket de legalább elhuzott. Ő gondolom örömmel olvassa évek óta, hogy senki nem birunk a csapatba hozni amiben ő ugye nagyon sikeres akarna lenni. Pénzt már nem látunk belőle csak felirhatjuk Coutinho, Dembele, Griezman meg a többi kisebb már elfelejtett anyagi csőd igazolások közé.
bence0330

2024.08.29. 21:20:23

NewNagyatyesz írta:
2024.08.29. 21:11:08
Összegezve én bírom De Jongot, és szeretem a Barcelona csapatát. Tartom, hogy De Jong hasznos lenne a Flick rendszerben.

Arról nem beszélve, hogy De Jong fizetése még Barto sara. De Lewa annál több fizetést kap,minél idősebb. Majdnem annyit keres,mint De Jong, csak átütemezett fizetések nélkül. Fati úgy kap horror fizut, hogy állandóan sérült. De 10 millió fölött keres Kounde, Raphinha és 10et kap érthetetlen okból Torres!!!! Plusz 9er Inigo..Ez mind-mind Laporta műve!
DJ fizuját nettóban írtad, a többiekét bruttóban. DJ közel 40 körül jár bruttóban, Koundé-Torres-Raphinha együtt sem keresnek annyit. 10-12 bruttó egy topcsapat relevánsabb játékosainak átlagfizetése körül jár, minden, csak nem kiugró, Koundé és Raphinha is többet keresnének ennél Angliában, még ha nem is nagyságrendekkel. Inigo ingyen jött, ilyenkor a fizu mindig nagyobb, de nem olyan vészes. Lewyé az, na az Laportáék nyakába varrható. Viszont ott azért komoly marketingérték is van. DJ-nál ilyen nincs. De oké, ez abszolút rossz döntés szerintem is.

DJ-ot nem utálni kell, nincs miért. És nem büntiből kellene kiregisztrálni, mert nem mond le a fizujáról. Hanem racionális okokból, mert a klub lesz mindig a legnagyobb, és mert sérülékeny 1 szem emberként (és akkor most még elfogadom, hogy hasznos és jó játékos lenne Flick alatt), a töredékét érné annak hasznosságban, mint amit mondjuk egy Tah-Rabiot tudna adni, de ha nem Rabiot igényű játékost hoznánk, 3-4 név is beilleszthető lenne akár helyette. Más kérdés, hogy szerintem önmagában is gyengébb játékos, mint Rabiot, de ezt ha nem veszem bele, akkor is. Jelenleg ő pusztán gyakorlatias okokból, mindenféle érzelmet, vagy véleményt félretéve objektív gátja a csapatépítésnek. Lewy is! De ő legalább ott van és rúgja a gólokat meg valami fura okból kifolyólag vonzza az embereket a stadionba, shopokba.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.29. 21:17:07

Chino írta:
2024.08.29. 20:53:30
Nem igazolunk a nagy csapatba, mert nincs FFP, ezt lehozta több oldal.
Csak a Barca B marad. Nem is Haalandra gondoltam a B- be :)
De 1-2 db 20-21 éves játékos simán elférne a nagy csapatban. Pubill, Javi Guerra 21 évesek. A semminél csak jobb lehet.
Marmol, Mingueza sajnos idősek, de rájuk van visszavásárlási, ők még talán a felnőtt keretbe is beférnének a fizetésük alapján.
Ha senkit nem hozunk az azért eléggé kifogásolható.
NewNagyatyesz
Barça B

2024.08.29. 21:11:08

Értem,hogy De Jong sokak szemében közellenség lett a nagy fizuja miatt, de azért nézzük már kicsit reálisan. Ha jól olvastam 16 millió euros fizuja volt, ez még Bartók sara. Lehet rosszul tudom, és ha igen, akkor elnézést előre is, de neki idén is 16 járna, ha nem lennének átütemezett fizetések. Az meg ugye korábbról jár neki.
Persze én is a klubot nézem, de azért itt sokan fordítva ülnek a lovon. Ha bárki innen aláírt az egyszerűség kedvéért évi 16 milliós fizetésért egy munkahelyre 5 évre. Aztán a második évben szól a főnök, hogy kakiban vagyunk, mondj már le a fizetésed egy részéről és mi majd odaadjuk később neked. Belemész. Utána telik az idő és a megbeszéltek el megfelelően megkapod, amiért korábban megdolgoztál, így többet keresel. Itt ez történt. Ha közben meg odamegy az új főnök,miszerint új szabályok vannak és max 10et kereshet mindenki, akkor ki lenne itt az, aki belemenne abba, hogy az eredeti 16 helyett 10et kapjon csak. Ezt az utóbbit csak feltételezem, de gondolom nem úgy mentek oda Decoek, hogy hosszabbítás 3 évet 16 millióért és a tartozásukat ütemezzük át.

Összegezve én bírom De Jongot, és szeretem a Barcelona csapatát. Tartom, hogy De Jong hasznos lenne a Flick rendszerben. De ne varrjuk már egy ember nyakába a dolgot, mikor régi imádott klublegendáinknak ugyanúgy tartozunk az átütemezett fizetéssel, pedig már itt sincsenek. Olvastam olyat, hogy Pique talán lemondott az elmaradt fizujáról, de Alba, Messi nem.

Arról nem beszélve, hogy De Jong fizetése még Barto sara. De Lewa annál több fizetést kap,minél idősebb. Majdnem annyit keres,mint De Jong, csak átütemezett fizetések nélkül. Fati úgy kap horror fizut, hogy állandóan sérült. De 10 millió fölött keres Kounde, Raphinha és 10et kap érthetetlen okból Torres!!!! Plusz 9er Inigo..Ez mind-mind Laporta műve!

Nem tudom mit kínáltak De Jongnak Decoék. A játékos szemszögét megértem. Senki nem a munkahelyét nézné, hanem magát. Ettől a klubnak, amit mi szeretünk ez rossz, csak ne legyünk álszentek
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.29. 20:53:30

bence0330 írta:
2024.08.29. 20:29:41
FcBarcelona1 írta:
2024.08.29. 19:46:33
Tudtommal nincs, a La Liga csak az első 2 osztályt irányítja. Elvileg arra nem vonatkozik az FFP.
Busquets? Pedro? Alba? Vagy hasonló régi játékosunk, aki talán hozná egy Garcia, Martin, Ferran színvonalat 10-15 meccsre
Ja értem. Akkor ebben lehetne potenciál. Az utóbbinak egyáltalán nem látom sajna a racionalitását, nagyon fura lenne. :)
Én inkább bízom abban, hogy végre golyót növesztünk és kitesszük DJ-ot. Még mindig lenne idő 1-2 ingyenes/olcsó igazolásra, ha be tudnánk illeszteni a fizut, és DJ jó eséllyel még a szintjén folyó vitán túl sem fog nagyon erősíteni minket egy krónikusnak prognosztizált sérüléssel. Ha már ígyis-úgyis egy jól fizetett néző lesz, akkor már legyen tényleg az, és legalább a helyet ne foglalja mások előtt. Még akkor is, ha félreteszem a róla alkotott elég sötét véleményem.
Ezt nem lehet megvalósítani, mível 23 évnél idősebb nem játszhat fel a nagycsapatba. (vagy egyáltalán nem lehet az utánpótlásban, pontosan nem emlékszem)
Pau Victort is ezért kellett többek között hivatalosan az első csapatba vinni. Bár szerintem ha ez nem lenne, akkor is oda regisztrálták volna.
De Jongot kizárt, hogy vissza tudnánk igazolni. Még Olmot is be kell regisztrálnunk télen valahogy. Christensent hiába vettük ki, nyugodtan játszhat ha felépül, de az előbbit télen újra meg kell oldani. (bár biztosan lesz akkor is krónikus sérültünk)

Így visszatekintve a Nico-szappanoperára, lehet, hogy nem történt katasztrófa. A tavalyi szezonból sem emlékszem, hogy annyira kiemelkedő lett volna, hogy az EB előtt mindent háttérbe szorítva itt láttam volna. Lehet hogy még csak három forduló ment le, de ellenünk sem volt annyira meggyőző, a tegnapi Valencia meccsen pedig inkább kiábrándító.
Csak az utolsó fél órára állt be, de nemhogy felpörgette volna a csapatot. gyakorlatilag az ő oldala volt a legveszélytelenebb, alig vezettek támadást, pedig kontrázhattak volna kedvükre.

Meglátjuk mi lesz vele, de ha ilyen teljesítményt hozott volna, nem tapsolnak Laportának.

Rabiot-al nem tudnunk mennyivel lennénk előbbre. Maximum abban lenne erősítés, hogy posztra jönne, de nem hiszem, hogy akkora előreléépést jelentene, főleg ekkora fizetéssel.

Tah ajánlatát visszadobták, 30 milliót kérnek, Laportáék pedig nem akarnak (tudnak) ennyit adni egy lejáró szerződésű játékosért. Az ügynöke szerint nem fog hosszabbítani és a Barcába szívesebben jönne mint a Bayernbe, úgyhogy jövőre ingyen hozható.
Forca Barca!!!!
bence0330

2024.08.29. 20:29:41

FcBarcelona1 írta:
bence0330 írta:
2024.08.29. 19:41:44
Tudtommal nincs, a La Liga csak az első 2 osztályt irányítja. Elvileg arra nem vonatkozik az FFP.
Busquets? Pedro? Alba? Vagy hasonló régi játékosunk, aki talán hozná egy Garcia, Martin, Ferran színvonalat 10-15 meccsre
Ja értem. Akkor ebben lehetne potenciál. Az utóbbinak egyáltalán nem látom sajna a racionalitását, nagyon fura lenne. :)
Én inkább bízom abban, hogy végre golyót növesztünk és kitesszük DJ-ot. Még mindig lenne idő 1-2 ingyenes/olcsó igazolásra, ha be tudnánk illeszteni a fizut, és DJ jó eséllyel még a szintjén folyó vitán túl sem fog nagyon erősíteni minket egy krónikusnak prognosztizált sérüléssel. Ha már ígyis-úgyis egy jól fizetett néző lesz, akkor már legyen tényleg az, és legalább a helyet ne foglalja mások előtt. Még akkor is, ha félreteszem a róla alkotott elég sötét véleményem.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.29. 19:59:17

Chino írta:
2024.08.29. 19:50:48
Az utánpótlás alapvetően nem befolyásolja az FFP-t ha jól tudom, ahogy a női foci sem.
Én is így tudom. Szerintem egy Javi Guerra beleférne, 20 körül szerintem hozható lenne bónuszokkal. Mindenki őt hajtotta a hírek szerint.
De egy Pubill is elférne cserének.
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.29. 19:50:48

FcBarcelona1 írta:
bence0330 írta:
Az utánpótlás alapvetően nem befolyásolja az FFP-t ha jól tudom, ahogy a női foci sem.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

bence0330 írta:
bence0330

FcBarcelona1 írta:
2024.08.29. 19:39:13
Miért nem hozunk egy 18-22 éves fiatal VKP-t a B-be, aki feljátszik a felnőttbe?
Másik "kiskapu", tudtommal a BL-re és a Copa Del Rey-re nem vonatkoznak a La Liga szabályai. Nekünk ez a 2 sorozat lesz a legfontosabb, a BL-ben van a pénz, a kupát esetleg behúzhatjuk. Miért nem hozunk oda játékost? Úgy nézem ez lehet 14-15 meccs alap hangon. Lehet néhány játékosunk nem fog ennyi meccset bírni a La Ligában :)
Erre az utóbbira szerintem max valami végleg kegyvesztett játékos jönne el 35 évesen. :D Előbbiben lenne ráció, de annak nincs köze az ffp-hez...?
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.29. 19:39:13

Miért nem hozunk egy 18-22 éves fiatal VKP-t a B-be, aki feljátszik a felnőttbe?
Másik "kiskapu", tudtommal a BL-re és a Copa Del Rey-re nem vonatkoznak a La Liga szabályai. Nekünk ez a 2 sorozat lesz a legfontosabb, a BL-ben van a pénz, a kupát esetleg behúzhatjuk. Miért nem hozunk oda játékost? Úgy nézem ez lehet 14-15 meccs alap hangon. Lehet néhány játékosunk nem fog ennyi meccset bírni a La Ligában :)
gránit
Director del Fútbol

2024.08.29. 19:19:52

Spanyolországban augusztus 30-án, éjfélkor ér véget a nyári átigazolási időszak.
FcBarcelona1 írta:
2024.08.29. 18:37:43
Mindenhol lehozták, hogy semmi nem fér bele. Olmo + Pau
14 távozó, köztük Gündogan 18 milliós fizetésével nem fért bele 1 db Olmo beregisztrálása. Kellett hozzá Christensen fizetésének 80%-a, hogy fél évre beregisztráljuk :) :) :)
Hát belefért volna kb:
4 db 4 milliós fizetésű Romeu, vagy 2 db ingyenes Hummels, vagy 1 db Rabiot fizetési igényű játékos.
Szánalmas.
Szerk: és a Real Madrid TV-n még ezt is kritizálták, hogy engedték Olmo regisztrációját
:) :) :)
Kimaradt:
Araujo sérülése miatt belefért Inigo, ami után a Bilbao panaszt tett, és meg akarta óvni a meccset, hogy nem új igazolásnak számít
Illetve: Yamal, Fermin, Cubarsi stb. szeződése egy évre regisztrálva lett, mert van egy kiskapu, miszerint ha nagymértékben növekszik a fiatalok értéke, egy éve van a klubnak kitermelni a fizetésüket a regisztrációhoz.
Kérdés, hogy meddig hátrálunk még. Télen a 270 milliós sapkát 204 milliósra csökkentették. Ha legközelebb leviszik 150 millióra, mit csinálunk...?

Kb 197 milliós az alábbi keret.

de Jong 37,5
Lewandowski 33,3
Fati 13,9
Koundé 13,5
Raphinha 12,5
Torres 10
Martinez 9,3
Olmo 9,3
Pedri 9,3
Christensen 9
Araújo 7
Gavi 6,8
ter Stegen 6,3
Garcia 6
Cubarsí 4
Pena 3,2
Lenglet 2
Balde 1,6
Yamal 1,6
Fermín 0,6
Torre 0,2
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.29. 18:37:43

Troym írta:
2024.08.29. 17:59:43
Mikor zár a cirkusz? Holnap éjfél? Vagy vasárnap? Vagy hétfőn?
Számunkra már bezárt.
Amúgy péntek 23:00

Mindenhol lehozták, hogy semmi nem fér bele. Olmo + Pau
14 távozó, köztük Gündogan 18 milliós fizetésével nem fért bele 1 db Olmo beregisztrálása. Kellett hozzá Christensen fizetésének 80%-a, hogy fél évre beregisztráljuk :) :) :)
Hát belefért volna kb:
4 db 4 milliós fizetésű Romeu, vagy 2 db ingyenes Hummels, vagy 1 db Rabiot fizetési igényű játékos.
Szánalmas.
Szerk: és a Real Madrid TV-n még ezt is kritizálták, hogy engedték Olmo regisztrációját
:) :) :)
Kimaradt:
Araujo sérülése miatt belefért Inigo, ami után a Bilbao panaszt tett, és meg akarta óvni a meccset, hogy nem új igazolásnak számít
Illetve: Yamal, Fermin, Cubarsi stb. szeződése egy évre regisztrálva lett, mert van egy kiskapu, miszerint ha nagymértékben növekszik a fiatalok értéke, egy éve van a klubnak kitermelni a fizetésüket a regisztrációhoz.
Troym
Director del Fútbol

2024.08.29. 17:59:43

Mikor zár a cirkusz? Holnap éjfél? Vagy vasárnap? Vagy hétfőn?
Válasz küldése