2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
EG vkp, Ferran szélső hátvéd
Szerintem nincs semmiféle Nike deal. Van egy 2028-ig érvényes szerződés, ennyi.
Vihar előtti az a csend.
Szerintem alapvetően egy-egy játékost az EGÉSZ SZERZŐDÉS IDEJÉRE regisztrálnak.bence0330 írta: ↑2024.08.29. 23:08:02Lehet, hogy így van, de akkor kell ilyen kitételnek lennie a szerződésben. Mert különben amíg fizetjük, és megfelelünk a szerződésben leírtaknak, logikusnak tűnne, hogy ne regisztráljuk egy sorozatra, ha nem akarjuk, hiszen kvázi birtokoljuk a játékjogát. Kivéve akkor, ha le van írva, hogy ez tilos a szerződésben. Bale-ék is akkor végig regisztrálva voltak ott a lelátón? Vagy ott történt annyi szerződésszegés a játékosok részéről, hogy ha nem voltak regisztrálva, akkor azért nem, mert úgy már nem kötelezi semmi a klubot? Alighanem túl keveset tudunk erről, és kétlem, hogy bármilyen 100%-os infót lehetne találni bármelyik irányba, hacsak nem precedenssel, de mivel nagyon ritka esetről lenne szó, és nagyon-nagyon ritkán érdeke ez a klubnak, azt sem tudom, lehetne-e találni, és óriási időbefektetéssel járna utánanézni.
Lehet, hogy így van, de akkor kell ilyen kitételnek lennie a szerződésben. Mert különben amíg fizetjük, és megfelelünk a szerződésben leírtaknak, logikusnak tűnne, hogy ne regisztráljuk egy sorozatra, ha nem akarjuk, hiszen kvázi birtokoljuk a játékjogát. Kivéve akkor, ha le van írva, hogy ez tilos a szerződésben. Bale-ék is akkor végig regisztrálva voltak ott a lelátón? Vagy ott történt annyi szerződésszegés a játékosok részéről, hogy ha nem voltak regisztrálva, akkor azért nem, mert úgy már nem kötelezi semmi a klubot? Alighanem túl keveset tudunk erről, és kétlem, hogy bármilyen 100%-os infót lehetne találni bármelyik irányba, hacsak nem precedenssel, de mivel nagyon ritka esetről lenne szó, és nagyon-nagyon ritkán érdeke ez a klubnak, azt sem tudom, lehetne-e találni, és óriási időbefektetéssel járna utánanézni.FCBsteve írta: ↑2024.08.29. 22:57:05Olvasom a "kiregisztráljuk" szót többeknél...
Nem hiszem, hogy ilyen procedúra létezne, sehol igazából nem láttam, hogy éltek volna ezzel! Egy több évre regisztrált játékost kivenni - gondolom a Liga, a játékos szervezet, munkaügyi hatóság, stb egyből kérné a büntetést a klubra és a visszahelyezést...
De, cáfoljatok meg!
(Szerintem a több évre regisztrált, kölcsönbe adott és onnan visszatérő játékosok esetében is kell legyen valami regisztrációs kötelezettség - mert így logikus a rendszer. Ezért számíthatott bele Lenglet stb fizetése a keretbe)
A hosszú időtartamú (több, mint 4 hó) sérülés esetén sem kerül "kiregisztrálásra" a játékos, csak szüneteltetve van a játékosjoga és bekerül mellé egy új név (fizetés 80%-a felszabadul FFP keretben).
De Jong NEM VOLT 4 hónapos sérülésnek prognosztizálva, nem lett kikérve ez az opció, most meg már késő lenne, van pár hete a visszatérésig.
Chris esetében a Liga orvosi testület elfogadta a 4 hónapot (köszönjük meg), így Olmo következő átigazolási szezonig (azaz januárig) játszhat. Utána újból be kell regisztrálni! Ha addig összejön pl a Nike üzlet és nő az FFP keret, úgy Chris is játszhat, mert MÁR REGISZTRÁLVA VAN! Ezzel nyugtatja a klub őt is, Araujo-t is...
Persze, ezzel egyetértek. Azért a nagyvilágban sok olyan játékos van, mint Gündogan pl, aki ha érzi, hogy teher (ebben az esetben anyagi), akkor azt mondja, hogy rendben, akkor megyek, mert nem akarok ártani. Ez azért kicsit emberi kérdés. De a csökkentés semmilyen szinten nem elvárható.NewNagyatyesz írta: ↑2024.08.29. 23:04:38Én csak azt akartam érzékeltetni, hogy az ő szemszögéből érthető a hozzáállása. Ráadásul ebben a nehéz anyagi helyzetben szerintem nem kéne Laportáéknak sem horror fizut adni Lewanak, vagy nem kellett volna Inigot idehozni ilyen fizetésért, illetve a folyton sérült Fatit ennyire tulfizetni. Maguknak nehezítik meg a terepet
Mondjuk brutál ha csak szimplán hierarchia szinten nézzük, hogy hasznos játékosok mint pl Fermin (tudom, hogy tavaly előtt harmadosztályban volt) töredékét is alig kapja olyan figuráknak akik semmit nem tettek le az asztalra hosszu évek óta. Torres, Martinez, Garcia milyen alapon keres ennyit TS-hez vagy Araujohoz képest? Persze van ami még Barto hagyatéka meg van Lewa a poszter sztárunk meg van akivel még nem hosszabbítottak és feltehetőleg megemelik (bár ezt most a sapka miatt nem látom realisztikusnak) de akkor is bicskanyitogato ez a sorrend.
DJ fizuját nettóban írtad, a többiekét bruttóban. DJ közel 40 körül jár bruttóban, Koundé-Torres-Raphinha együtt sem keresnek annyit. 10-12 bruttó egy topcsapat relevánsabb játékosainak átlagfizetése körül jár, minden, csak nem kiugró, Koundé és Raphinha is többet keresnének ennél Angliában, még ha nem is nagyságrendekkel. Inigo ingyen jött, ilyenkor a fizu mindig nagyobb, de nem olyan vészes. Lewyé az, na az Laportáék nyakába varrható. Viszont ott azért komoly marketingérték is van. DJ-nál ilyen nincs. De oké, ez abszolút rossz döntés szerintem is.NewNagyatyesz írta: ↑2024.08.29. 21:11:08Összegezve én bírom De Jongot, és szeretem a Barcelona csapatát. Tartom, hogy De Jong hasznos lenne a Flick rendszerben.
Arról nem beszélve, hogy De Jong fizetése még Barto sara. De Lewa annál több fizetést kap,minél idősebb. Majdnem annyit keres,mint De Jong, csak átütemezett fizetések nélkül. Fati úgy kap horror fizut, hogy állandóan sérült. De 10 millió fölött keres Kounde, Raphinha és 10et kap érthetetlen okból Torres!!!! Plusz 9er Inigo..Ez mind-mind Laporta műve!
Nem igazolunk a nagy csapatba, mert nincs FFP, ezt lehozta több oldal.
Ezt nem lehet megvalósítani, mível 23 évnél idősebb nem játszhat fel a nagycsapatba. (vagy egyáltalán nem lehet az utánpótlásban, pontosan nem emlékszem)bence0330 írta: ↑2024.08.29. 20:29:41Ja értem. Akkor ebben lehetne potenciál. Az utóbbinak egyáltalán nem látom sajna a racionalitását, nagyon fura lenne.FcBarcelona1 írta: ↑2024.08.29. 19:46:33Tudtommal nincs, a La Liga csak az első 2 osztályt irányítja. Elvileg arra nem vonatkozik az FFP.
Busquets? Pedro? Alba? Vagy hasonló régi játékosunk, aki talán hozná egy Garcia, Martin, Ferran színvonalat 10-15 meccsre
Én inkább bízom abban, hogy végre golyót növesztünk és kitesszük DJ-ot. Még mindig lenne idő 1-2 ingyenes/olcsó igazolásra, ha be tudnánk illeszteni a fizut, és DJ jó eséllyel még a szintjén folyó vitán túl sem fog nagyon erősíteni minket egy krónikusnak prognosztizált sérüléssel. Ha már ígyis-úgyis egy jól fizetett néző lesz, akkor már legyen tényleg az, és legalább a helyet ne foglalja mások előtt. Még akkor is, ha félreteszem a róla alkotott elég sötét véleményem.
Ja értem. Akkor ebben lehetne potenciál. Az utóbbinak egyáltalán nem látom sajna a racionalitását, nagyon fura lenne.FcBarcelona1 írta: ↑2024.08.29. 19:46:33Tudtommal nincs, a La Liga csak az első 2 osztályt irányítja. Elvileg arra nem vonatkozik az FFP.
Busquets? Pedro? Alba? Vagy hasonló régi játékosunk, aki talán hozná egy Garcia, Martin, Ferran színvonalat 10-15 meccsre
Az utánpótlás alapvetően nem befolyásolja az FFP-t ha jól tudom, ahogy a női foci sem.FcBarcelona1 írta: ↑2024.08.29. 19:46:33Tudtommal nincs, a La Liga csak az első 2 osztályt irányítja. Elvileg arra nem vonatkozik az FFP.
Erre az utóbbira szerintem max valami végleg kegyvesztett játékos jönne el 35 évesen.FcBarcelona1 írta: ↑2024.08.29. 19:39:13Miért nem hozunk egy 18-22 éves fiatal VKP-t a B-be, aki feljátszik a felnőttbe?
Másik "kiskapu", tudtommal a BL-re és a Copa Del Rey-re nem vonatkoznak a La Liga szabályai. Nekünk ez a 2 sorozat lesz a legfontosabb, a BL-ben van a pénz, a kupát esetleg behúzhatjuk. Miért nem hozunk oda játékost? Úgy nézem ez lehet 14-15 meccs alap hangon. Lehet néhány játékosunk nem fog ennyi meccset bírni a La Ligában![]()
Kérdés, hogy meddig hátrálunk még. Télen a 270 milliós sapkát 204 milliósra csökkentették. Ha legközelebb leviszik 150 millióra, mit csinálunk...?FcBarcelona1 írta: ↑2024.08.29. 18:37:43Mindenhol lehozták, hogy semmi nem fér bele. Olmo + Pau
14 távozó, köztük Gündogan 18 milliós fizetésével nem fért bele 1 db Olmo beregisztrálása. Kellett hozzá Christensen fizetésének 80%-a, hogy fél évre beregisztráljuk![]()
![]()
Hát belefért volna kb:
4 db 4 milliós fizetésű Romeu, vagy 2 db ingyenes Hummels, vagy 1 db Rabiot fizetési igényű játékos.
Szánalmas.
Szerk: és a Real Madrid TV-n még ezt is kritizálták, hogy engedték Olmo regisztrációját
![]()
![]()
Kimaradt:
Araujo sérülése miatt belefért Inigo, ami után a Bilbao panaszt tett, és meg akarta óvni a meccset, hogy nem új igazolásnak számít
Illetve: Yamal, Fermin, Cubarsi stb. szeződése egy évre regisztrálva lett, mert van egy kiskapu, miszerint ha nagymértékben növekszik a fiatalok értéke, egy éve van a klubnak kitermelni a fizetésüket a regisztrációhoz.
Számunkra már bezárt.