Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Ez szerintem túlnyomó részben annak köszönhető, hogy nem olyan centert kell játszania, aki félpályáig visszajön labdáért vagy rendre 1vs1-eket kell nyernie. Tavaly azért sok esetben ebből kellett gazdálkodnia és akármilyen jó csatár ez nem az ő terepe, ráadásul most jóval kevesebbet kell terhelnie magát. Ő abban klasszis, amikor egy érintésból (vagy max. egy átvétellel) kell gólt akasztania és ebben még mindig klasszis. Ilyen volt a Villarreal, Valencia, Bilbao, Getafe vagy éppen Alaves elleni góljai (na jó, volt egy büntető és a fejes is kicsit sánta). Lehet mondani, hogy ezeket közelről könnyű belőni, de nagyon tudni kell érkezni. Ebben szerintem simán top3 még mindig.bence0330 írta: ↑2024.10.08. 02:00:34Viszonylag érdekes, hogy már az első néhány forduló után is kirajzolódik a top5 bajnokság "góllövőlistájának" első három helyen az elmúlt 10 év jelenleg Európában még aktív, szerintem egyértelműen 3 legjobb centere. Lewy 12, Haaland 11, Kane 10 minden versenysorozatot tekintve (Lewy többet játszott, mint a másik kettő, ahol lassabban zajlanak a fordulók).
Azért remélem, az élen ragad, bár a másik kettő azért jó eséllyel előzhet. De ez nem is baj, elég, ha Európa harmadik legjobb centere van a sorainkban.Nagy öröm, hogy Flick ennyire jól kezeli, és ennyire magára talált mind góllövésben, mind játékban (plusz pozitív hozadéka, hogy így a reklamálása, meg integetései is a múlté). A Pichichi persze még így is érdekes lehet, Mbappé biztos magára fog találni.
Szerintem annyira nem vészes. Alapvetően nem lőtte rosszul, sarokra helyezte, ezzel teljesen kizárva a kapust, de a végeredményen ez persze nem változtat. Ha jól láttam az volt kiírva, hogy 79/71, ami nem egy kifejezetten gyenge stat. Messi is talán ebben volt a leggyengébb, nem volt sokkal hatékonyabb, akkor is voltak jobb büntetőlövők.Peter írta: ↑2024.09.23. 15:01:45Sosem volt a kedvenc játékosaim között, ez a barcenolai léte alatt sem változott, de jelenleg meghatározó eleme a Flick csapatnak.
Ezzel a tegnapi 11-esével ismét leverte nálam a biztosítékot és annak ellenére, hogy nem tudom a csapatból ki és milyen biztos(?) végrehajtó lehetne valamint Flick respect ide vagy oda, de elvenném tőle a tiziket.
Egyszerűen már azt rossz nézni, ahogyan nekifut.
Más csapatban ilyenre legyintek és csak "kárörvendően" annyit gondolok, hogy megérdemlik...![]()
A Sport azt írja, hogy a 72. percben sérülés miatt lett lecserélve. Ez igaz?
Előtte lett felajánlva a leírások alapján (máshogy nem is lett volna értelme).
Szerintem pedig ezt (kb) végig tolni fogja, még ha talán 38/38-at nem is hoz... de az sem elképzelhetetlen. Tavaly is tudta volna simán. De ez Flick feladata lesz, eddig mondjuk pont kizárólag csak az nem tetszik tőle, amit Yamallal és Bernallal csinált, de ő csökönyösnek sem tűnik és hosszú a szezon. Majd kiderül, hogy menedzseli a játékperceit, már most is volt lecserélve. Az erőnléti állapotunk is sokkal jobb, mint korábban, ez egyrészt jobb befejezővé teszi, másrészt alighanem többet is bír hasonló tempóban. Szerencsére fociban is egyre jobb volt, meccsről meccsre.
Nekem is így jött le. Csökkentés, de kitolva 2027-ig. Ez egy átütemezés, úgy, hogy 36 éves, és így maradt volna 38 éves koráig jó fizetéssel.menczel írta: ↑2024.09.05. 07:04:15Persze mert úgy ajánlott fel, hogy meg lesz hosszabbítva. Szóval a sztori igaz, de azért nem egy szent ő (mikor megtudtam reméltem olyan lesz kicsit mint Brady).bence0330 írta: ↑2024.09.05. 01:33:48Laporta azt mondta, hogy Lewy felajánlotta, hogy csökkenti a fizetését, amit a Barca megköszönt, és elutasított. Ez vajon igaz lehet?Mert nálam ez tipikusan az a hír, ami ha nem lenne igaz, akkor csak úgy nem nyögte volna be senki feleslegesen.
Hacsak nem Lewyről levenni kicsit a főgonosz szerepet, vagy tényleg felajánlotta, hogy magáról vegye le.
Akárhogy is, fura egy sztori, ha igaz, akkor az ajánlat visszautasítás pláne az.
Persze mert úgy ajánlott fel, hogy meg lesz hosszabbítva. Szóval a sztori igaz, de azért nem egy szent ő (mikor megtudtam reméltem olyan lesz kicsit mint Brady).bence0330 írta: ↑2024.09.05. 01:33:48Laporta azt mondta, hogy Lewy felajánlotta, hogy csökkenti a fizetését, amit a Barca megköszönt, és elutasított. Ez vajon igaz lehet?Mert nálam ez tipikusan az a hír, ami ha nem lenne igaz, akkor csak úgy nem nyögte volna be senki feleslegesen.
Hacsak nem Lewyről levenni kicsit a főgonosz szerepet, vagy tényleg felajánlotta, hogy magáról vegye le.
Akárhogy is, fura egy sztori, ha igaz, akkor az ajánlat visszautasítás pláne az.
Nagyon kevés még ez a két mögöttünk hagyott forduló, de a csapaton látható a más szemlélet. Amennyiben ezt sikerül valamelyest tartósítani - nyilván nem úszhatók majd meg hullámok, formaingadozások -, akkor azért majd idővel az is kiderül, hogy az eddig látottakon kívül milyen egyéb tervei, elképzelései lesznek Flicknek és azt is, hogyan képes a csapattal ezeket kiviteleztetni.
Adja az ég!Troym írta: ↑2024.08.25. 22:33:18Álljon benn a 16-oson belül és lőjje, fejelje be, amit tud. Egy 36 éves csatártól ez a maximum elvárás.
Amúgy nagyságrendekkel jobb volt a 2. fordulóban, mint az elsőben, hiába fordítva jöttek a gólok.
Ne legyen igazam, de ezzel a keretmélységgel pont a BL nyolcaddöntőre fog kipukkani ő is.