2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
A jó, hatékony és eredményes játékosmegfigyelő rendszer a maga módján és helyén kezelve igen, akár egy "kincsesbánya" is lehetne. Teljesen úgy értelmezted a véleményemet, ahogyan én is gondoltam, gondolom.
A Barca működése alatt nem a csapat eredményességét, hanem a Barca, mint klub működését értettem.
Egyetértek azzal, amit írsz, én ezekkel a tartalékcsapatokba hozott igazolásokkal egyáltalán nem szoktam foglalkozni, mert alig-alig vannak, akik komolyabb lehetőséget kapnak az A csapatban. Fayéról is mennyi szó esett, aztán pár barátságos meccs után lefőtt neki. Sok hűhó "semmiért".
Ezt én is így látom. Ha a helyén kezeljük ezeket a bizniszeket, akkor ezeknek a bizniszeknek meg lehet a helyük a klub bevételi forrásai között. Csak tényleg a helyén kell kezelni, mert a korosztályos és B csapatos játékosok közül bizony nagyon-nagyon kevesen jutnak szóhoz az első csapatban.Peter írta: ↑2024.09.05. 14:45:39Faye biznisz? Én abból indulok ki, hogy a Barcelona top büdzsével, világszínvonalú márkanévvel rendelkezik. Megpróbálom helyén kezelni a dolgokat és a megfelelő közegbe beilleszteni
Aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli. Egyetértek.
Ez a véleményem szerint Barcelona mint világmárka életében talán egy soros hírértékű, amolyan futottak még esemény. Nálam ki is maradt, illetve hamar átlapoztam rajta, aztán most bevillant, hogy "húúú tényleg", erről meg is feledkeztem egy pillanatra, igen volt ilyen, igen.
Feltételezem, ha Antwerp vagy Sahtar szurkoló lennék és ez velük történt volna meg, megmaradt volna frissebben ez a hír bennem is.
Az afrikai scoutrendszerünknek szerintem túl sok köze nincs a jól, vagy épp nem jól működő Barcához. Sőt, kétlem, hogy a csúcskorszakunkban sokkal, ha egyáltalán jobb lett volna. Sok-sok más tényezőből áll össze a dolog, amik között szerintem eltörpül egy afrikai scout minősége.
Legyen így!Chino írta: ↑2024.09.05. 14:56:13Kicsit más ez a játékosmegfigyelői rendszer. Folyamatosan monitorozzák több ország fiataljait, egy Sergi ott tölti az idejének jó részét.
Most a Flick érában kicsit más, mert muszáj jobban támaszkodni a Masiára és nagyon rég volt már ilyen tehetséges generáció, mint a jelenlegi 16-18 éves korosztály.
Zárszónak még annyit azért hozzáfűznék, hogy a fenti gondolatodból kiolvasható (legalábbis számomra) az, hogy az én gondolataim azért nem feltétlen csak úgy légbőlkapottak, a kételkedés nem teljesen alaptalan, még akkor sem, ha az általánosítás sem megfelelő.
Kicsit más ez a játékosmegfigyelői rendszer. Folyamatosan monitorozzák több ország fiataljait, egy Sergi ott tölti az idejének jó részét.Peter írta: ↑2024.09.05. 12:21:16
Tök jól hangzik meg minden, de ez inkább hajaz a sportdiplomácia, marketing vagy Barca kirendeltség, nagykövetség feelingre. Mindenki csinál mindent Barca égisz alatt és a fravizén.
Na ez nálam konkrétan a nesze semmi fogd meg jól kategória. Csinálunk valamit, amit remekül el lehet adni nagyívű koncepciónak, lehet nyilatkozatot adni erről, beszámolni, hogy mennyi mindennel foglalkozunk, miközben az égvilágon semmi kézzelfogható, pragmatikus eredménye nincs.
Lehet ilyen, belefér a büdzsébe, de ezt nem nevezném játékosmegfigyelő rendszernek.
Ez egy jótékonysági rendszer, amin keresztül támogatjuk az általunk kiválasztottakat.
Szerintem ez semmiben sem különbözik attól, amikor Józsi és Béla bá a tribünön szotyi meg a fröccs mellett kitárgyalják, hogy "na, ez a balbekk gyerek egyszer talán a Barcához kerülhet."
A játékosmegfigyelő rendszer legyen célorientált, hatékony és használható alapanyagot szállítson le.
Felkészül Roque.....bizonyít a szakmai háttér....aztán imádkozunk, hogy valaki elvigye....![]()
Faye biznisz? Én abból indulok ki, hogy a Barcelona top büdzsével, világszínvonalú márkanévvel rendelkezik. Megpróbálom helyén kezelni a dolgokat és a megfelelő közegbe beilleszteni, de ha ez nem sikerül, akkor elnézést, elfogadom, hogy az én hibám.
Lewa leigazolásakor üdvözöltem így és jóleső érzés, megtisztelő ezt viszontolvasni....
Ezek szerint nincs semmi új a Nap alatt.Cseri írta: ↑2024.09.05. 13:08:35Azt nem tudom,de a lenyugvó napnak is van erejedavi10 írta: ↑2024.09.05. 13:02:16
Mikor nyugszik a nap?
Nálam a Faye és a Roque ügy különbözősége azt mutatja, hogy afrikában talán nem csak szotyizás meg a Deco-haverokkal való bizniszelgetés folyik. 40 misiért elhozni egy brazil gyereket, aki a (ha jól emlékszem) Libertadores kupa legjobbjának volt választva, nem egy hatalmas játékosmegfigyelői teljesítmény. Faye-t elhozni a horvát 2-ből bagóért, majd 1 év múlva 10-szeres áron továbbadni opciókkal már inkább az.A napraforgó viszont egyre drágább!
Azt nem tudom,de a lenyugvó napnak is van erejedavi10 írta: ↑2024.09.05. 13:02:16
Mikor nyugszik a nap?
Nálam a Faye és a Roque ügy különbözősége azt mutatja, hogy afrikában talán nem csak szotyizás meg a Deco-haverokkal való bizniszelgetés folyik. 40 misiért elhozni egy brazil gyereket, aki a (ha jól emlékszem) Libertadores kupa legjobbjának volt választva, nem egy hatalmas játékosmegfigyelői teljesítmény. Faye-t elhozni a horvát 2-ből bagóért, majd 1 év múlva 10-szeres áron továbbadni opciókkal már inkább az.
Mikor nyugszik a nap?Peter írta: ↑2024.09.05. 12:41:42Nyugtával dicsérném (én) a napot.
Roque nevet írtam, amire már napnyugtával lehet tekintetni, pedig én benne sosem a rosszat láttam és nem is a rosszat kerestem.
A fórum nem felejt.
Józsi és Béla bá szotyizása sem rossz, csak - szerintem - más múfaj, más lenne nálam az elnevezése.
Egyébként erről írtam.
Nyugtával dicsérném (én) a napot.
Nagyon érdekes és határozott kijelentéseket teszel olyasmiről, aminek a működésével nem vagy tisztában. Feltételezem, hogy kb. semmit nem tudsz (ahogy én se) arról, milyen megállapodások vannak ott, de gondolom nem monitorozzuk a horvát masodosztályt, és Faye-t nem random találtuk meg. Ahogy a most érkező pár afrikai játékos is merem feltetelezni, hogy ennek a közös munkának az eredménye. Ez elég messze áll a Józsi és Béla bácsi szotyizástól, de hát ugye mindenben a rosszat kell keresni...Peter írta: ↑2024.09.05. 12:21:16Lehet ilyen, belefér a büdzsébe, de ezt nem nevezném játékosmegfigyelő rendszernek.
Ez egy jótékonysági rendszer, amin keresztül támogatjuk az általunk kiválasztottakat.
Szerintem ez semmiben sem különbözik attól, amikor Józsi és Béla bá a tribünön szotyi meg a fröccs mellett kitárgyalják, hogy "na, ez a balbekk gyerek egyszer talán a Barcához kerülhet."
Tök jól hangzik meg minden, de ez inkább hajaz a sportdiplomácia, marketing vagy Barca kirendeltség, nagykövetség feelingre. Mindenki csinál mindent Barca égisz alatt és a fravizén.
A Sporton pont most volt egy cikk a Barca afrikai scout rendszeréről. Sergi és Paulo Araujo vezeti Barcelonából, ők amolyan "ingázók" is, Moussa Koné pedig aki a folyamatos felderítést vezeti. Ezen kívül kapocsolatot építettek ki szenegáli, mali, illetve elefántcsontparti akadémiákkal.Peter írta: ↑2024.09.04. 17:12:03Afrika vagy Északi sark, a játékosmegfigyelői háttér megbízhatóságában és hatékonyságában van a legnagyobb potenciál. Komolyabban venni a sztori felügyeletét, számonkérni őket a világjárásról.
Napközben homokos tengerpart, este meccsnézés és mindez nem saját zsebből....![]()
Mondjuk ez sosem fog változni ilyen tulajdonosi viszonyok között és ekkora bevételek mellett.
" mi körbenéztünk egy kicsit, javasoltuk is néhányukat, de a főnöknek nagy név kell európából...."
Akta becsuk, beszámoló kipipálva majd ismétlés a tudás anyja.
Ez a scout team (most hirtelen nem ugrik be a neve), amit tavaly az afrikai fiatalok szemezgetésére hoztak létre azért is működik jól, mert nem csak a ghánai, szenegáli, nigériai stb. csapatokat követi nyomon, hanem már az onnan eligazolt játékosokat is. Egy horvát másodosztályban focizgató Fayét vagy los angelesi Mbackét nem valószínű, hogy csak úgy kiszúrtak volna. Persze a korosztályos válogatottakat könnyebb megtalálni, de ott is le kell követni, hogy érdemes-e próbálkozni vele. Diarrát sem biztos hogy kiszúrták volna a mali utánpótlás bajnokságból, ha nem megy nagyot az U17-esekkel.ocsike83 írta: ↑2024.09.04. 15:28:50Valamilyen húsosfazék mellé nekünk is oda kell, hogy férjünk. Afrikában lehet azért nagy kincseket még olcsón találni. Ha 10-ből csak 1 jut el a nagycsapatba, 5-öt értékesítünk kis haszonnal, már megérte.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.04. 12:27:56Az FC Barcelona a Sport szerint a jövőben jobban szeretne koncentrálni az Afrikai tehetségekre.
Talán még az ázsiai és a kelet európai piacon lehetne nézelődni.
A többihez esélyünk sincs....amikor egy PL. 11. helyezett elszórt a nyáron laza 150 millió Eurót.
Én is így látom. A hátország topicba írtam számokat.ocsike83 írta: ↑2024.09.04. 15:28:50
Valamilyen húsosfazék mellé nekünk is oda kell, hogy férjünk. Afrikában lehet azért nagy kincseket még olcsón találni. Ha 10-ből csak 1 jut el a nagycsapatba, 5-öt értékesítünk kis haszonnal, már megérte.
Talán még az ázsiai és a kelet európai piacon lehetne nézelődni.
A többihez esélyünk sincs....amikor egy PL. 11. helyezett elszórt a nyáron laza 150 millió Eurót.
Valamilyen húsosfazék mellé nekünk is oda kell, hogy férjünk. Afrikában lehet azért nagy kincseket még olcsón találni. Ha 10-ből csak 1 jut el a nagycsapatba, 5-öt értékesítünk kis haszonnal, már megérte.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.04. 12:27:56Az FC Barcelona a Sport szerint a jövőben jobban szeretne koncentrálni az Afrikai tehetségekre.
Már egy ideje nyomon követik az afrikai tehetségeket, nemcsak földrajzilag, inkább származás szerint. Létre is hoztak erre a célra egy scout-csoportot. Így jött Fayé és Mbacke is.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.04. 12:27:56A Barca az átigazolási piac utolsó napján mégis tevékenykedett.
Oduro mellett leigazolta
Aziz Issah-t a Dream F.C.-ből. Tkp-s, bal szélső.
Illetve a Sport szerint Ibrahima Diarra decemberben érkezik, amikor betölti a 18. életévét.
Első kettő a Barca Atléticbe lett nevezve.
Az FC Barcelona a Sport szerint a jövőben jobban szeretne koncentrálni az Afrikai tehetségekre.
A tavaly előtti éve amikor bajnokok lettek nagyon ló volt. A tavalyi az már nem volt meggyőző, mondjuk összességében 108 meccsen lőtt 65 gólt. Ami nem rossz. Én zsákbamacskának érezném, néha nagyon önző és taktikailag sem valami fegyelmezett sokszor, másrészt pénzéhes a fiú, emiatt került ebbe a szituba amie most van.NewNagyatyesz írta: ↑2024.09.02. 14:53:05Sziasztok!
Olasz fociban jártas szurkoló társaikat kérdezem, hogy kinek mi a véleménye Osimhenről?
Olvasom, hogy a Napoli nem számol vele. Én mikor láttam elég jól játszott. Lewa helyére a jövőben jó lehetne nekünk?
Tudom, hogy jelenleg nincs rá se pénz, se bérkeret, de ha valami csoda folytán télen vagy jövőre már tudnánk igazolni, akkor illene ide?
Bár szerintem Szaúd Arábiaban fog ő is kikötni, úgyhogy kérdésem teljesen elméleti.
Szerintem sokkal jobb játékos volt már akkor is, mint Casado. Sőt, mikor Xavi megérkezett, Gavival együtt voltak a húzóemberek a téli transzferablakig, egy Xavi alatt veretlenül induló topligás csapatban. És megvan neki a fizikuma a poszthoz, a kicsinek nincs. Casado a harmadosztályban bizonyított eddig, Nico nálunk és a sokszoros portugál bajnok-rendszeres BL egyenes kieséses csapatban. Nem nagyon lehet összehasonlítani sem őket, más polc. (Aztán most derüljön ki Casadóról, hogy csak véletlen, hogy 21 éves koráig köze nem volt a nagycsapathoz, szurkolok, de kétlem, még egy 17 éves kölyök is kiszorította)Chino írta: ↑2024.08.31. 13:48:09Vkp posztra azért a jelenlegi transzferpiacon nem volt akkora merítés, legalábbis megfizethető kategóriában. Merino lejáró szerződéssel, úgy hogy váltani akart 37 millióért vitte az Arsenal az utolsó pillanatban. Kanté lehet, hogy eljött volna olcsón, de nem kis fizetéssel. Az ilyen Onanáról és hasonlóról nem beszélek.
Az hogy most Olmo helyett lehetett talán befért volna az teljesen más kérdés.
Az FFP nagyon megkötötte a kezünket. Még ingyen érkező játékosokat sem tudtunk volna nevezni.
Nicora rátérve, az Atletices teljesítményt tekintve egy fikarcnyival sem jobb Casádónál. Szóval ebben az aspektusban nem gyengültünk vele, legalábbis érdemben semmiképpen. Lehet, hogy úgy tűnik a portugál kaland bejön neki, de a Valenciában például nagyon úgy tűnt, hogy süllyesztő lesz.
Az, hogy ő elment legfeljebb utólag tűnhet rossz ötletnek, Casádóval semmiképp nem vagyunk hátrébb egy akkori Niconál. Hogy profiként ez változik-e vagy mennyit változik az más kérdés, nem lehet előre látni.