Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.09.06. 08:14:05

A Mundo Deportivo szerint Pau Victor December 31-ig van regisztrálva.
Megkaptuk a választ, hogy miért nem érkezett senki Olmon és rajta kívül, vagy, hogy miért nem igazoltunk Olmo árából 2-3 játékost.
Úgy néz ki, a szabályok szerint, kiskapuk nélkül egy 2,5 milliós, pár százezres fizetésű játékost sem tudunk regisztrálni 14 db távozó után.
:)
Szerk: közben olvasom, 2026-ban 12 Barca játékos szerződése jár le. Ha Laportáék nem találnak ki valamit, lehet lehúzhatjuk a rolót.
Peter
Director del Fútbol

2024.09.05. 23:00:33

gránit írta:
2024.09.05. 22:04:26
mert értelme nagyon is van ennek, csak a helyén kell kezelni.
A jó, hatékony és eredményes játékosmegfigyelő rendszer a maga módján és helyén kezelve igen, akár egy "kincsesbánya" is lehetne. Teljesen úgy értelmezted a véleményemet, ahogyan én is gondoltam, gondolom.

Nem ebből fog megélni a klub és nem is ez a célja, de ha már létezik ilyesmi, akkor működjön a céljának megfelelően, kellően hasznosan. Lehetőség lenne kicsit kozmetikázni a klub számait, javítgatni a büdzsén, ahogy írod, évente 2-3 ilyen 10-15-20 milliós ligán belüli vagy kívüli értékesítés, ami az évek múlásával bizony kellemes eredményeket is hozhatna. Tíz évente egy Eto'o-ról már nem is beszélve.

Egy kíváló lehetőség, ami a helyén kezelve és kellő szakértelemmel támogatva szép eredményekre lehetne hivatott, csak megfelelően kell tudni ezzel élni.
A működése és a működési hatékonysága egy külön fejezet.
bence0330 írta:
2024.09.05. 20:49:13
Azért a Barca hozzávetőlegesen az elmúlt években is jól működött. Csak az aranykorszakhoz képest nem. Igazából nem is értem, hogy tudtuk megtartani a top 2 helyünket stabilan (egy koemani 3. helyen kívül, ami még mindig nem rossz).
A Barca működése alatt nem a csapat eredményességét, hanem a Barca, mint klub működését értettem.
A szövegkörnyezetben nem a csapatról volt szó, sem az előttem szólóknál, sem az én hozzászólásaimban.
gránit
Director del Fútbol

2024.09.05. 22:04:26

Peter írta:
2024.09.05. 14:45:39
Egyetértek azzal, amit írsz, én ezekkel a tartalékcsapatokba hozott igazolásokkal egyáltalán nem szoktam foglalkozni, mert alig-alig vannak, akik komolyabb lehetőséget kapnak az A csapatban. Fayéról is mennyi szó esett, aztán pár barátságos meccs után lefőtt neki. Sok hűhó "semmiért".

Teszem persze zárójelbe a semmit, mert értelme nagyon is van ennek, csak a helyén kell kezelni. Ha az utónpótlásneveldénk minden évben eladna három embert fejenként 10 millióért, az egy évben 30 millió. Nem tűnik soknak, de 10 év alatt ez már 300 millió. 20 év alatt már 600 millió, márpedig hosszú távon 2,7 milliárdos tartozásunk van. Aminek a nagy része persze nagyon hosszú lejáratú, de nagy terhet venne le a klub válláról, ha létrehoznánk egy ilyen középszer-értékesítő programot.

Csak mondom, ezt a helyén kell kezelni. Teljesen felesleges ezekbe a B csapatos emberekbe belelátni a jövő nagy Barca-játékosait, mert alig lesznek közülük, akik beépülnek a nagycsapatba.

Ha már Afrika, a napokban szereztünk kölcsönbe a B csapatba egy ghánai balszélsőt, Abdul Aziz Issah-t. Teljesen felesleges most bármit belelátni, lehet, hogy az életben nem találkozunk többet a nevével, és úgy párolog majd el egy éven belül, mintha itt sem lett volna. De ha a helyén kezeljük a dolgokat, és elkezdünk ipari mennyiségben pénzt termelni a középszerek értékesítésével, az jó pénz a klubnak.

https://www.fcbarcelona.com/en/football ... ic-on-loan

Peter írta:
Faye biznisz? Én abból indulok ki, hogy a Barcelona top büdzsével, világszínvonalú márkanévvel rendelkezik. Megpróbálom helyén kezelni a dolgokat és a megfelelő közegbe beilleszteni

Aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli. Egyetértek.

Ez a véleményem szerint Barcelona mint világmárka életében talán egy soros hírértékű, amolyan futottak még esemény. Nálam ki is maradt, illetve hamar átlapoztam rajta, aztán most bevillant, hogy "húúú tényleg", erről meg is feledkeztem egy pillanatra, igen volt ilyen, igen.

Feltételezem, ha Antwerp vagy Sahtar szurkoló lennék és ez velük történt volna meg, megmaradt volna frissebben ez a hír bennem is.
Ezt én is így látom. Ha a helyén kezeljük ezeket a bizniszeket, akkor ezeknek a bizniszeknek meg lehet a helyük a klub bevételi forrásai között. Csak tényleg a helyén kell kezelni, mert a korosztályos és B csapatos játékosok közül bizony nagyon-nagyon kevesen jutnak szóhoz az első csapatban.

A más kontinenseken történő tehetségkutatás eredménye nyilván korlátozott, mert az első osztályban legfeljebb 5 nem EU-s játékosunk lehet a keretben (az alsóbb osztályokban legfeljebb 2, bár a latin-amerikaiak Spanyolországban viszonylag könnyen, pár év alatt juthatnak ilyen zöldkártyához), meccsenként pedig csak 3 ilyen játékost nevezhetünk. Itt megint csak a dolgok helyén kezelése jön képbe. Sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy ezek a játékosok tovább lesznek értékesítve vagy elkallódnak, mint annak, hogy megvetik a lábukat az A csapatban.

Erre jók a partneri együttműködések az utánpótlásneveldékkel világszerte, akiket így megszerzünk magunknak, és minket értesítenek, ha valaki kiugróan jó játékos bontogatja a szárnyait náluk. Ha tíz évente "csak" egy Eto'o lesz ebből, már az is jó. Ha tíz év alatt 30 ilyen játékost el tudunk adni kiscsapatoknak, már az is jó. Nyilván nem lehet a világ minden grundját szem előtt tartani, de ha világszerte vannak kihelyezett partnereink, akik szólnak (és nekünk szólnak, nem másnak), ha egy nagy tehetségre van kilátás a szervezetükben, akkor nekünk nem is kell minden grundot figyelnünk. Ez így hatékonyabb, különben tűket keresnénk a szénakazalban.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.09.05. 20:49:13

Peter írta:
2024.09.05. 17:08:04
davi10 írta:
2024.09.05. 13:02:16
afrikában talán nem csak szotyizás meg a Deco-haverokkal való bizniszelgetés folyik.
Szóval, ha makulátlan példákat láttunk volna a közelmúltban és hozzávetőlegesen egy jól működő Barcelonát látnánk, egészen biztosan nem azt írtam volna, amit...
Az afrikai scoutrendszerünknek szerintem túl sok köze nincs a jól, vagy épp nem jól működő Barcához. Sőt, kétlem, hogy a csúcskorszakunkban sokkal, ha egyáltalán jobb lett volna. Sok-sok más tényezőből áll össze a dolog, amik között szerintem eltörpül egy afrikai scout minősége.
Viszont elég látványosan megindult ott a dolog, nem számoltam össze, de szerintem egyedül Fayé eladása már többet ért anyagilag, mint az összes játékos, akit az elmúlt időszakban onnan hoztunk, és a többiekről még csak 1-2 éven belül fog kiderülni, mit érnek, akár nekünk, akár anyagilag.

Azért a Barca hozzávetőlegesen az elmúlt években is jól működött. Csak az aranykorszakhoz képest nem. Igazából nem is értem, hogy tudtuk megtartani a top 2 helyünket stabilan (egy koemani 3. helyen kívül, ami még mindig nem rossz).
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Peter
Director del Fútbol

2024.09.05. 17:08:04

Chino írta:
2024.09.05. 14:56:13
Kicsit más ez a játékosmegfigyelői rendszer. Folyamatosan monitorozzák több ország fiataljait, egy Sergi ott tölti az idejének jó részét.

Most a Flick érában kicsit más, mert muszáj jobban támaszkodni a Masiára és nagyon rég volt már ilyen tehetséges generáció, mint a jelenlegi 16-18 éves korosztály.
Legyen így!

Ennek a "muszáj"-nak olyan szempontból kifejezetten örülök, hogy az aktualitása teljesen egybeesik egy megalapozottan hozzáértőnek tekinthető szakmai irányítással.
davi10 írta:
afrikában talán nem csak szotyizás meg a Deco-haverokkal való bizniszelgetés folyik.
Zárszónak még annyit azért hozzáfűznék, hogy a fenti gondolatodból kiolvasható (legalábbis számomra) az, hogy az én gondolataim azért nem feltétlen csak úgy légbőlkapottak, a kételkedés nem teljesen alaptalan, még akkor sem, ha az általánosítás sem megfelelő.
Szokásomhoz hűen, "fejétől bűzlik a hal" és/vagy "nem zörög a haraszt".

Szóval, ha makulátlan példákat láttunk volna a közelmúltban és hozzávetőlegesen egy jól működő Barcelonát látnánk, egészen biztosan nem azt írtam volna, amit...
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.05. 14:56:13

Peter írta:
2024.09.05. 12:21:16

Tök jól hangzik meg minden, de ez inkább hajaz a sportdiplomácia, marketing vagy Barca kirendeltség, nagykövetség feelingre. Mindenki csinál mindent Barca égisz alatt és a fravizén.
Na ez nálam konkrétan a nesze semmi fogd meg jól kategória. Csinálunk valamit, amit remekül el lehet adni nagyívű koncepciónak, lehet nyilatkozatot adni erről, beszámolni, hogy mennyi mindennel foglalkozunk, miközben az égvilágon semmi kézzelfogható, pragmatikus eredménye nincs.

Lehet ilyen, belefér a büdzsébe, de ezt nem nevezném játékosmegfigyelő rendszernek.
Ez egy jótékonysági rendszer, amin keresztül támogatjuk az általunk kiválasztottakat.
Szerintem ez semmiben sem különbözik attól, amikor Józsi és Béla bá a tribünön szotyi meg a fröccs mellett kitárgyalják, hogy "na, ez a balbekk gyerek egyszer talán a Barcához kerülhet."

A játékosmegfigyelő rendszer legyen célorientált, hatékony és használható alapanyagot szállítson le.
Felkészül Roque.....bizonyít a szakmai háttér....aztán imádkozunk, hogy valaki elvigye.... :mrgreen:
Kicsit más ez a játékosmegfigyelői rendszer. Folyamatosan monitorozzák több ország fiataljait, egy Sergi ott tölti az idejének jó részét.
2 év alatt öt ember került ezen keresztül a csapathoz. (még volt kinézve egy játékos, de végül nem itt landolt)

Roque teljesen más ügy, amikor mi elkezdtünk érdeklődni már volt "neve". Olyasmi, mint Bergvall, Güler, Odegaard stb. Egyikükhez sem kellett valami hatalmas scout rendszer. Ráadásul nálunk jellemzően, ha valaki nem hasít nagyon rövid időn belül Viniciust az első bő két évében már szeneslapáttal akarták elzavarni a klubtól, de még a PSG sem akart 40 milliót adni érte, aztán láss csodát. Rodrygo detto ugyanez. Szídták Zidane-t, hogy mi a francért játszatja. Ráadásul Roque, amennyi lehetőséget kapott nem vallott szégyent. Csak a fiatalok felé nincs sok türelem. Ha Gavi, Cubarsi vagy Fermin (de még akár Fatit is ide venném) nem robbant hirtelen kétséges, hogy itt lennének-e vagy mennyi szerepet kapnának. Pedig ők még fiatalabbak. Most a Flick érában kicsit más, mert muszáj jobban támaszkodni a Masiára és nagyon rég volt már ilyen tehetséges generáció, mint a jelenlegi 16-18 éves korosztály.
Forca Barca!!!!
Peter
Director del Fútbol

davi10 írta:
Faye-t elhozni a horvát 2-ből bagóért, majd 1 év múlva 10-szeres áron továbbadni opciókkal már inkább az.
Faye biznisz? Én abból indulok ki, hogy a Barcelona top büdzsével, világszínvonalú márkanévvel rendelkezik. Megpróbálom helyén kezelni a dolgokat és a megfelelő közegbe beilleszteni, de ha ez nem sikerül, akkor elnézést, elfogadom, hogy az én hibám.
Aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli. Egyetértek.

Bagóért hoztuk és - ezek szerint - tíz bagóért adtuk + opciók... :lol:
Ez a véleményem szerint Barcelona mint világmárka életében talán egy soros hírértékű, amolyan futottak még esemény. Nálam ki is maradt, illetve hamar átlapoztam rajta, aztán most bevillant, hogy "húúú tényleg", erről meg is feledkeztem egy pillanatra, igen volt ilyen, igen.

Feltételezem, ha Antwerp vagy Sahtar szurkoló lennék és ez velük történt volna meg, megmaradt volna frissebben ez a hír bennem is..

De utólag emelem kalapom és minden elsimerésem a klub azon alkalmazottainak, akik ezt a Faye bizniszt összehozták!
Cseri írta:
2024.09.05. 13:08:35
Azt nem tudom,de a lenyugvó napnak is van ereje
Lewa leigazolásakor üdvözöltem így és jóleső érzés, megtisztelő ezt viszontolvasni.... :lol:
Troym
Director del Fútbol

2024.09.05. 14:05:22

Nem értem.

Van pl magyar Barca akadémia.
Azon túl, hogy használják a logót került már ki kölyök a La Masiára?
"Igazoltak" már onnan?
A scout rendszer része az összes ilyen akadémia, vagy csak annyi a haszna, hogy néha a 3-4 legügyesebb elmehet Barcelonába egy hétre nyaralni?
Yaakobishvili ezen a kapcsolaton keresztül igazolt oda?
bence0330

2024.09.05. 13:24:26

Cseri írta:
davi10 írta:

Mikor nyugszik a nap? :D
Nálam a Faye és a Roque ügy különbözősége azt mutatja, hogy afrikában talán nem csak szotyizás meg a Deco-haverokkal való bizniszelgetés folyik. 40 misiért elhozni egy brazil gyereket, aki a (ha jól emlékszem) Libertadores kupa legjobbjának volt választva, nem egy hatalmas játékosmegfigyelői teljesítmény. Faye-t elhozni a horvát 2-ből bagóért, majd 1 év múlva 10-szeres áron továbbadni opciókkal már inkább az.
Azt nem tudom,de a lenyugvó napnak is van ereje :) A napraforgó viszont egyre drágább!
Ezek szerint nincs semmi új a Nap alatt.

Amúgy igen, ez az afrikai vonal most nagyon jónak tűnik. Tényleg ha csak jó közepes játékosokat hoznánk át néhány milliós haszonnal eladni, akkor az mindenkinek jó, a játékosnak, nekünk... Felteszem bőven megtérül a belefektetett pénz, 1-2 scout éves fizetése gondolom a töredéke annak, amit a haszonnal nyerünk (meg nyilván ha más nem, korosztályos-B csapatokban a plusz játékerővel). Fayén is lehet vitatkozni, hogy most ő elég-e vagy nem, el kellett-e adni, vagy nem, de ennyi pénzt nyerve jelen helyzetben még akkor is óriási dolog volt az idehozatala, ha mondjuk kiderül, hogy nem szabadott volna. A többiekre kíváncsi leszek. Annyi előnyben vagyunk, hogy a nevünk a fiatalokhoz rendre hozzáadódik, sok csapat figyeli nagyon a fiataljainkat, és fura, de még némi hype is kerül oda. Fayénál pl. nem tudom, hogy ha nincs az a két nagy bombagólja, akkor ugyanennyiért elkel-e, de annak eléggé híre ment, harmadosztályhoz képest irreálisan, tuti felverte ez az árát.

Engem a L1 felé irányuló látszólag teljesen 0 érdeklődésünk zavar, 20 milliókért lehetne remek játékosokat elhozni, egy vkp aranybánya volt idén is, meg korábban is. Nem értem, mert oké, hogy Tchua szintű transzfert nem nagyon tudnánk megoldani, átlagban tényleg egész olcsón lehet nem túl lutri, magas polcos játékosokat szerezni. Én még oda tennék egy kis extra figyelmet, akár a hollandokkal vegyítve, de az szerintem más szint. De így is örülök a nyitásnak.

Roquét sem kiáltanám ki még hibának, de ha nem jön be, még akkor sem egyértelműen (a szerződtetésének idejét nem nézve, csak magát a játékost). Kontinensszinten kiemelkedő számokat hozva focizott már nagyon fiatalon, szerintem elég logikus vételnek tűnt. Hogy mi ment félre, más kérdés, lehet az edzői, beilleszkedési, mentális, vagy ilyen szezon és sérülés, meg erősebb ligára váltás után pusztán fizikális is.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Cseri
Entrenador del Barça

davi10 írta:

Nálam a Faye és a Roque ügy különbözősége azt mutatja, hogy afrikában talán nem csak szotyizás meg a Deco-haverokkal való bizniszelgetés folyik. 40 misiért elhozni egy brazil gyereket, aki a (ha jól emlékszem) Libertadores kupa legjobbjának volt választva, nem egy hatalmas játékosmegfigyelői teljesítmény. Faye-t elhozni a horvát 2-ből bagóért, majd 1 év múlva 10-szeres áron továbbadni opciókkal már inkább az.
Azt nem tudom,de a lenyugvó napnak is van ereje :) A napraforgó viszont egyre drágább!
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
davi10
Llegenda del Barça

Peter írta:
2024.09.05. 12:41:42
Nyugtával dicsérném (én) a napot.
Roque nevet írtam, amire már napnyugtával lehet tekintetni, pedig én benne sosem a rosszat láttam és nem is a rosszat kerestem.
A fórum nem felejt.
Józsi és Béla bá szotyizása sem rossz, csak - szerintem - más múfaj, más lenne nálam az elnevezése.
Egyébként erről írtam.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Peter
Director del Fútbol

2024.09.05. 12:41:42

davi10 írta:
2024.09.05. 12:32:38
Ez elég messze áll a Józsi és Béla bácsi szotyizástól, de hát ugye mindenben a rosszat kell keresni...
Nyugtával dicsérném (én) a napot.
Roque nevet írtam, amire már napnyugtával lehet tekintetni, pedig én benne sosem a rosszat láttam és nem is a rosszat kerestem.
A fórum nem felejt.
Józsi és Béla bá szotyizása sem rossz, csak - szerintem - más múfaj, más lenne nálam az elnevezése.
Egyébként erről írtam.
davi10
Llegenda del Barça

2024.09.05. 12:32:38

Peter írta:
Lehet ilyen, belefér a büdzsébe, de ezt nem nevezném játékosmegfigyelő rendszernek.
Ez egy jótékonysági rendszer, amin keresztül támogatjuk az általunk kiválasztottakat.
Szerintem ez semmiben sem különbözik attól, amikor Józsi és Béla bá a tribünön szotyi meg a fröccs mellett kitárgyalják, hogy "na, ez a balbekk gyerek egyszer talán a Barcához kerülhet."
Nagyon érdekes és határozott kijelentéseket teszel olyasmiről, aminek a működésével nem vagy tisztában. Feltételezem, hogy kb. semmit nem tudsz (ahogy én se) arról, milyen megállapodások vannak ott, de gondolom nem monitorozzuk a horvát masodosztályt, és Faye-t nem random találtuk meg. Ahogy a most érkező pár afrikai játékos is merem feltetelezni, hogy ennek a közös munkának az eredménye. Ez elég messze áll a Józsi és Béla bácsi szotyizástól, de hát ugye mindenben a rosszat kell keresni...
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Peter
Director del Fútbol

Chino írta:
2024.09.05. 10:12:10
Tök jól hangzik meg minden, de ez inkább hajaz a sportdiplomácia, marketing vagy Barca kirendeltség, nagykövetség feelingre. Mindenki csinál mindent Barca égisz alatt és a fravizén.
Na ez nálam konkrétan a nesze semmi fogd meg jól kategória. Csinálunk valamit, amit remekül el lehet adni nagyívű koncepciónak, lehet nyilatkozatot adni erről, beszámolni, hogy mennyi mindennel foglalkozunk, miközben az égvilágon semmi kézzelfogható, pragmatikus eredménye nincs.

A játékosmegfigyelő rendszer legyen célorientált, hatékony és használható alapanyagot szállítson le.
Felkészül Roque.....bizonyít a szakmai háttér....aztán imádkozunk, hogy valaki elvigye.... :mrgreen:
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.05. 10:12:10

Peter írta:
2024.09.04. 17:12:03
Afrika vagy Északi sark, a játékosmegfigyelői háttér megbízhatóságában és hatékonyságában van a legnagyobb potenciál. Komolyabban venni a sztori felügyeletét, számonkérni őket a világjárásról.
Napközben homokos tengerpart, este meccsnézés és mindez nem saját zsebből.... :lol:

Mondjuk ez sosem fog változni ilyen tulajdonosi viszonyok között és ekkora bevételek mellett.
" mi körbenéztünk egy kicsit, javasoltuk is néhányukat, de a főnöknek nagy név kell európából...."
Akta becsuk, beszámoló kipipálva majd ismétlés a tudás anyja.
A Sporton pont most volt egy cikk a Barca afrikai scout rendszeréről. Sergi és Paulo Araujo vezeti Barcelonából, ők amolyan "ingázók" is, Moussa Koné pedig aki a folyamatos felderítést vezeti. Ezen kívül kapocsolatot építettek ki szenegáli, mali, illetve elefántcsontparti akadémiákkal.
A klub rendszeresen szállít sporteszközöket, felszereléseket az afrikai országokba és képzéseket is tart.
Sékou Koné is célkeresztben volt nyáron, de végül a MU-hoz került.

Ha jól emlékszem anno Eto'o is kiépített valami akadémiát vagy alapítványt Kamerunban a fiatal tehetségek számára, úgyhogy annyira nem egyedi az ilyen kezdeményezés és kifizetődő is lehet. Ha 10-ből 1 komolyan beválik, már nagyon megérte.
Forca Barca!!!!
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.04. 17:31:46

ocsike83 írta:
2024.09.04. 15:28:50
FcBarcelona1 írta:
2024.09.04. 12:27:56
Az FC Barcelona a Sport szerint a jövőben jobban szeretne koncentrálni az Afrikai tehetségekre.
Valamilyen húsosfazék mellé nekünk is oda kell, hogy férjünk. Afrikában lehet azért nagy kincseket még olcsón találni. Ha 10-ből csak 1 jut el a nagycsapatba, 5-öt értékesítünk kis haszonnal, már megérte.
Talán még az ázsiai és a kelet európai piacon lehetne nézelődni.
A többihez esélyünk sincs....amikor egy PL. 11. helyezett elszórt a nyáron laza 150 millió Eurót.
Ez a scout team (most hirtelen nem ugrik be a neve), amit tavaly az afrikai fiatalok szemezgetésére hoztak létre azért is működik jól, mert nem csak a ghánai, szenegáli, nigériai stb. csapatokat követi nyomon, hanem már az onnan eligazolt játékosokat is. Egy horvát másodosztályban focizgató Fayét vagy los angelesi Mbackét nem valószínű, hogy csak úgy kiszúrtak volna. Persze a korosztályos válogatottakat könnyebb megtalálni, de ott is le kell követni, hogy érdemes-e próbálkozni vele. Diarrát sem biztos hogy kiszúrták volna a mali utánpótlás bajnokságból, ha nem megy nagyot az U17-esekkel.
Forca Barca!!!!
Peter
Director del Fútbol

2024.09.04. 17:12:03

Afrika vagy Északi sark, a játékosmegfigyelői háttér megbízhatóságában és hatékonyságában van a legnagyobb potenciál. Komolyabban venni a sztori felügyeletét, számonkérni őket a világjárásról.
Napközben homokos tengerpart, este meccsnézés és mindez nem saját zsebből.... :lol:

Mondjuk ez sosem fog változni ilyen tulajdonosi viszonyok között és ekkora bevételek mellett.
" mi körbenéztünk egy kicsit, javasoltuk is néhányukat, de a főnöknek nagy név kell európából...."
Akta becsuk, beszámoló kipipálva majd ismétlés a tudás anyja.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.09.04. 15:41:53

ocsike83 írta:

Valamilyen húsosfazék mellé nekünk is oda kell, hogy férjünk. Afrikában lehet azért nagy kincseket még olcsón találni. Ha 10-ből csak 1 jut el a nagycsapatba, 5-öt értékesítünk kis haszonnal, már megérte.
A többihez esélyünk sincs....amikor egy PL. 11. helyezett elszórt a nyáron laza 150 millió Eurót.
Én is így látom. A hátország topicba írtam számokat.
Valami alternatívát kell találni, mert egy argentín tehetség 20, egy brazil 40-ről indul. Európában rengeteg az eladó klub, bajnokság (holland, portugál)
Sok afrikai fiatalt eleve honosítanak.
Azt évek óta nem értem, hogy miért nem nyitunk az ázsiai piacra. Fiatalok voltak itt, Kubo, Lee Seung Woo. Csak beszívtuk, mikor távozniuk kellett a büntetés miatt.
ocsike83
Jugador d'estrella

FcBarcelona1 írta:
Az FC Barcelona a Sport szerint a jövőben jobban szeretne koncentrálni az Afrikai tehetségekre.
Més que un club :P
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.04. 14:58:56

FcBarcelona1 írta:
A Barca az átigazolási piac utolsó napján mégis tevékenykedett.
Oduro mellett leigazolta
Aziz Issah-t a Dream F.C.-ből. Tkp-s, bal szélső.
Illetve a Sport szerint Ibrahima Diarra decemberben érkezik, amikor betölti a 18. életévét.
Első kettő a Barca Atléticbe lett nevezve.
Már egy ideje nyomon követik az afrikai tehetségeket, nemcsak földrajzilag, inkább származás szerint. Létre is hoztak erre a célra egy scout-csoportot. Így jött Fayé és Mbacke is.
Oduro már járt itt próbajátékon és mindenki odavolt érte és neki is jobban tetszett itt mint a Chelsea-nél, úgyhogy szinte biztos volt az érkezése.
Diarráról szinttén rengeteget cikkeztek, de aztán nagyon abbamaradt az érdeklődés, azt hittem elengedtük. Aziz Issah a transfermarkton szélső, inkább a középpálya az ő terepe.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

A Barca az átigazolási piac utolsó napján mégis tevékenykedett.
Oduro mellett leigazolta
Aziz Issah-t a Dream F.C.-ből. Tkp-s, bal szélső.
Illetve a Sport szerint Ibrahima Diarra decemberben érkezik, amikor betölti a 18. életévét.
Első kettő a Barca Atléticbe lett nevezve.
Feast4
Director del Fútbol

2024.09.04. 11:39:03

NewNagyatyesz írta:
2024.09.02. 14:53:05
Sziasztok!

Olasz fociban jártas szurkoló társaikat kérdezem, hogy kinek mi a véleménye Osimhenről?
Olvasom, hogy a Napoli nem számol vele. Én mikor láttam elég jól játszott. Lewa helyére a jövőben jó lehetne nekünk?

Tudom, hogy jelenleg nincs rá se pénz, se bérkeret, de ha valami csoda folytán télen vagy jövőre már tudnánk igazolni, akkor illene ide?

Bár szerintem Szaúd Arábiaban fog ő is kikötni, úgyhogy kérdésem teljesen elméleti.
A tavaly előtti éve amikor bajnokok lettek nagyon ló volt. A tavalyi az már nem volt meggyőző, mondjuk összességében 108 meccsen lőtt 65 gólt. Ami nem rossz. Én zsákbamacskának érezném, néha nagyon önző és taktikailag sem valami fegyelmezett sokszor, másrészt pénzéhes a fiú, emiatt került ebbe a szituba amie most van.

Nem mondom, ha 40-50 körül elhozható lenne akkor egy próbát megérne, de 80 + ban gondolkonik a Napoli és ő minimun 8-9 millió eurós fizut akar.

Szerintem nem a mi pályánk.
Kép
Troym
Director del Fútbol

2024.09.04. 11:22:20

Robert Lewandowski suggested Joan Laporta to modify his contract in order to help the club financially. One of the formulas discussed was to reduce his current salary, but extend it until 2027.

3 év múlva 40 éves, remélem nem megyünk bele. Ha már sikerült ezt az ótvar szerződést összehozni, akkor fusson ki mielőbb.
NewNagyatyesz
Barça B

2024.09.02. 14:53:05

Sziasztok!

Olasz fociban jártas szurkoló társaikat kérdezem, hogy kinek mi a véleménye Osimhenről?
Olvasom, hogy a Napoli nem számol vele. Én mikor láttam elég jól játszott. Lewa helyére a jövőben jó lehetne nekünk?

Tudom, hogy jelenleg nincs rá se pénz, se bérkeret, de ha valami csoda folytán télen vagy jövőre már tudnánk igazolni, akkor illene ide?

Bár szerintem Szaúd Arábiaban fog ő is kikötni, úgyhogy kérdésem teljesen elméleti.
bence0330

2024.08.31. 16:41:31

Chino írta:
2024.08.31. 13:48:09
Vkp posztra azért a jelenlegi transzferpiacon nem volt akkora merítés, legalábbis megfizethető kategóriában. Merino lejáró szerződéssel, úgy hogy váltani akart 37 millióért vitte az Arsenal az utolsó pillanatban. Kanté lehet, hogy eljött volna olcsón, de nem kis fizetéssel. Az ilyen Onanáról és hasonlóról nem beszélek.
Az hogy most Olmo helyett lehetett talán befért volna az teljesen más kérdés.
Az FFP nagyon megkötötte a kezünket. Még ingyen érkező játékosokat sem tudtunk volna nevezni.

Nicora rátérve, az Atletices teljesítményt tekintve egy fikarcnyival sem jobb Casádónál. Szóval ebben az aspektusban nem gyengültünk vele, legalábbis érdemben semmiképpen. Lehet, hogy úgy tűnik a portugál kaland bejön neki, de a Valenciában például nagyon úgy tűnt, hogy süllyesztő lesz.
Az, hogy ő elment legfeljebb utólag tűnhet rossz ötletnek, Casádóval semmiképp nem vagyunk hátrébb egy akkori Niconál. Hogy profiként ez változik-e vagy mennyit változik az más kérdés, nem lehet előre látni.
Szerintem sokkal jobb játékos volt már akkor is, mint Casado. Sőt, mikor Xavi megérkezett, Gavival együtt voltak a húzóemberek a téli transzferablakig, egy Xavi alatt veretlenül induló topligás csapatban. És megvan neki a fizikuma a poszthoz, a kicsinek nincs. Casado a harmadosztályban bizonyított eddig, Nico nálunk és a sokszoros portugál bajnok-rendszeres BL egyenes kieséses csapatban. Nem nagyon lehet összehasonlítani sem őket, más polc. (Aztán most derüljön ki Casadóról, hogy csak véletlen, hogy 21 éves koráig köze nem volt a nagycsapathoz, szurkolok, de kétlem, még egy 17 éves kölyök is kiszorította)

Hát, ha egy klub kizárólag a spanyol neveket követi, illetve a már régi beidegződéseket, mint Kanté meg Guimaraes, akkor nem lehetett volna olcsón vkp-t hozni. A valóság meg az, hogy csak 4-5 klub transzfereit követem, és még ebből is látok 3 erős nevet. Fofana és Thuram (a L1 két legjobb fizikális középpályása) 30 alatt váltott klubot, Milan-Juve. Fofana ugyebár Tschua/Kanté elsőszámú cseréje a válogatottban, sokszoros válogatott játékos. Khéphren talán még nála is jobb (szerintem). Ezek felsőpolcos fizikális középpályások, olcsón, és még csak nem is követem a piacot. Plusz Manu Koné ugyanez, a Bundesliga jobbjai közé tartozik a posztján, nem tudom, mi lett vele végül, de távozni akart, 30 alatt vihető lett volna. Mindhárom óriási erősítés lett volna, még akkor is, ha esetleg nem hoznak le egy Tchuameni szintet.

Alighanem ha jobban körülnéznék, akkor találnék még 10 olyan nevet a posztra, akik legalább egy kb topcsapat szintjét képviselik, és nem kellett volna lerakni érte egy vagyont, és mindenképp nagy erősítés lett volna. És az, hogy nem hoztunk, bizony egy Bernalunkba is került eddig.
Válasz küldése