2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Szerintem ezt rosszul értelmezitek. Csere Bal-Jhv-et keresünk, az se baj, ha kezdő jhv lenne belőle, ha jobb előrefelé, mint Kounde. Balde sérülékeny, Gerard Martin a cseréje. Koundenak Fort, de mivel nem lesz pénz VKP-ra, így Kounde kh, Christensen, Garcia pedig VKP-s.bence0330 írta: ↑2024.09.10. 12:20:14Miért ne lenne döntő faktor? Mikor volt utoljára olyan cserénk, akit ha bevetsz, nem remegsz, miközben meccset nézel?Chino írta: ↑2024.09.10. 11:59:20Ha csak Araujo előzte meg a sorban akkoriban ezt sem nevezném döntő faktornak, mert egy Lenglet meg egy Umtiti volt mellette, de még így is többnyire jh volt. Ahogy arra sem építenék, hogy válogatott lett, mert amikor például Le Normand pirosat kaapott és kellett egy igazán jó belső védő a helyére, inkább Vivian állt be helyette. Tehát minimum 3, de lehet hogy négy játékos is előtte van.
Ha akkor zseni lett volna szerintem a Celtában is inkább középső védőként játszatják, és nem pazarolják el a szélen/kp-n, mert egy meccset sem tolt le az állítólagos sztár szintjén, de ha a teljesíítménye annyira indokolná szerintem nem is ott tengődne már harmadik éve
Ne érts félre, én szeretném legjobban, hogy idejöjjön és megüssön egy stabil kezdő szintet vagy maga mögé utasítsa Kondét, Cubarsit, Araujot, de szerintem kicsit többet látsz a srácba mint amennyi benne van.
Miért ne lenne döntő faktor? Mikor volt utoljára olyan cserénk, akit ha bevetsz, nem remegsz, miközben meccset nézel? Az idei négy meccset ne számítsuk, senkinek nem kellett védekeznie, nézzük az elmúlt két évet. Na ez lehetne Mingueza. Chris-Ara után elsősszámú csere (Cubarsival). Állítom, hogy az Inter ellen soha nem zúgunk ki a csoportból, ha ő van itt, és nem Garcia.Chino írta: ↑2024.09.10. 11:59:20Ha csak Araujo előzte meg a sorban akkoriban ezt sem nevezném döntő faktornak, mert egy Lenglet meg egy Umtiti volt mellette, de még így is többnyire jh volt. Ahogy arra sem építenék, hogy válogatott lett, mert amikor például Le Normand pirosat kaapott és kellett egy igazán jó belső védő a helyére, inkább Vivian állt be helyette. Tehát minimum 3, de lehet hogy négy játékos is előtte van.
Ha akkor zseni lett volna szerintem a Celtában is inkább középső védőként játszatják, és nem pazarolják el a szélen/kp-n, mert egy meccset sem tolt le az állítólagos sztár szintjén, de ha a teljesíítménye annyira indokolná szerintem nem is ott tengődne már harmadik éve
Ne érts félre, én szeretném legjobban, hogy idejöjjön és megüssön egy stabil kezdő szintet vagy maga mögé utasítsa Kondét, Cubarsit, Araujot, de szerintem kicsit többet látsz a srácba mint amennyi benne van.
Ahogy Lenglet, Dembélé, Griezmann, de Jong stb. fix játékával és 80 %-ban a lőtt góloknak köszönhetjük a veretlenséget. Ha nem tudtunk egynél többet lőni (de olykor a kettő is kevés volt) mindig pontvesztés volt., ráadásul inkább jh volt mint középső védő (pont akkor vesztettünk pontot mikor cb volt).bence0330 írta: ↑2024.09.09. 21:00:20Miért kellett volna fejlődnie? (Mármint az nyilván nem árt) Barca szint volt már akkor, betonstabil védő volt Arával, ketten együtt hónapokig átjátszhatatlanok voltak, az az extrém hosszú veretlenségi sorozat Koeman alatt gyakorlatilag tökéletesen egybeesik Mingueza kezdőbe kerülésével és aztán a kiesésével (érdemes ránézni a tm-re, ritka az ennyire látványos stat).
bence0330 írta: ↑2024.09.09. 21:00:20A legjobbjaink közt volt, amíg kh volt, óriási szereppel a nagy sorozatban és a stabilitásban, nagy, erős, liga leggyorsabb játékosaként meg még bőven volt lehetőség a fejlődésre is, de ha ott megrekedt volna, és "csak" azt a szintet hozná most is, már akkor jobb lenne, mint a jelenlegi két egészséges belső védőnk, és a sebessége miatt ideillőbb is. Alig volt hátrébb rangsorolva, mint Araujo, mikor együtt játszottak, ami azt tekintve, hogy Ara a világ egyik, ha nem a legjobb védője, nem kis dolog.
És már akkor is tudott egy közepes szintet hozni a jobbszélen, ami szintén nem kis fegyvertény.
Lemaradtam, én azt hittem télre, vagy 25 nyárra nézzük. Most és rögtön lenne célpont 3-4 hónapos regisztrációval?Chino írta: ↑2024.09.09. 18:13:55
Szerintem azért jött elő most Mingueza, mert elég szűkösen lettünk oda, és ha minden igaz akkor csak a ligából igazolhatunk (ha jól emlékszem Braithwaite esetében is így volt, amikor elől megszorultunk) szezon közben pedig senki nem fog elengedni játékost legfeljebb valami másod -harmadvonalas cserét vagy csak iszonyatos áron. Mingut meg nem adhatják drágán, fix. ára van, gondolom a fizetése sem lenne magas.
Legalábbis ez tűnik logikusnak, amióta elment egyszer sem került szóba az opció, még az idei transzfer időszakban sem.
De ezek a százalékos opciók tényleg jó megoldások. Így legalább meg tudunk szabadulni ezektől a játékosoktól és még valószínűleg jobban is járunk (legalábbis legtöbb esetben) mintha valahogy kisajtolnánk 4-5 milliót. A visszavásárlási lehetőség olykor szintén jól jöhet. Ha Fayé például robbant, 25 millióért egy közép -felsőkategóriás hátvéd (a franciáknál azért nem ritkák) ajándék. Habár amíg Flick itt van nem hiszem, hogy élnénk vele.
Miért kellett volna fejlődnie? (Mármint az nyilván nem árt
Todibo-ra nincs visszavásárlási opciónk, de Fabrizio szerint olyan feltételek vannak a szerződésében, hogy a kölcsönből hamarosan végleges deal lesz, 40 mosit fizet a West Ham, ennek a 20%-a jön hozzánk.
Amiről te írsz, az a bértömeg. A 204 millió február óta nem a bértömegünkre vonatkozik, hanem a keret fizetési limitjére ("squad limit"). Messi már nem a squad része. Én a squad limitre leszek kíváncsi.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.09. 18:05:22Múltkor írtam neked, hogy Eduard Romeu volt gazdasági igazgató szerint 400+ millió a bértömeg.
Linkeltem.
Ne a Capologyt vagy hasonló oldalakat nézd. Ebben benne van az amortizáció, Messi fizetése, stb. Setiené már nincs, a héten írták, hogy most fizettük ki
Ha Tebas múltkor 200 milliós csökkentést várt, és azt nyilatkozta, hogy jól állunk, Laporta szerint 60 millió hiányzik az 1/1-hez, akkor reálisan 360 körül fognak megállapítani, de volt már mínuszos is, szóval ki tudja
800 milliós bevétel 70%-a 560 millió. UEFA elvárás szerint ennyi lehetne.
Szerintem azért jött elő most Mingueza, mert elég szűkösen lettünk oda, és ha minden igaz akkor csak a ligából igazolhatunk (ha jól emlékszem Braithwaite esetében is így volt, amikor elől megszorultunk) szezon közben pedig senki nem fog elengedni játékost legfeljebb valami másod -harmadvonalas cserét vagy csak iszonyatos áron. Mingut meg nem adhatják drágán, fix. ára van, gondolom a fizetése sem lenne magas.gránit írta: ↑2024.09.09. 17:49:31Lehet. De ha valami csoda folytán engednék a regisztrációját, akkor inkább tartsuk meg, mert lassan nem lesz kit bevetni.
Amúgy adom azt a stratégiát, hogy a középszereket alapvetően adjuk el jó pénzért. Csak most kb alig van kit a pályára küldeni. A Riad-sztorit elnézve lehet, hogy az értékesítésüket rá kéne bíznunk a kölcsönvevő csapatokra, Mingueza esetében a Celtára. Riadot tuti nem adtuk volna el 14 millió fontért, hanem szotyiért. Ha meg nem kölcsönben van az illető, akkor valami külsős céget kellene megbíznunk ezzel, mert nekünk nagyon nem megy.
Múltkor írtam neked, hogy Eduard Romeu volt gazdasági igazgató szerint 400+ millió a bértömeg.
Lehet. De ha valami csoda folytán engednék a regisztrációját, akkor inkább tartsuk meg, mert lassan nem lesz kit bevetni.
Én 190 milliót tippelek. Azzal nagyjából a jelenlegi helyzetnél húznák meg a határt.
Ez az egyik dolog, a másik pedig, azzal hogy ingyen engedtük el, kötöttünk rá egy alacsony vásárlási opciót, illetve ha továbbmegy, akkor 50 %-ot kapunk.
Rengetegszer estek abba a hibába, hogy azt hiszitek, ha itt maradt volna valaki, akkor hasonló/ugyanolyan fejlődéspályát mutatott volna be. Pedig pont az ellenkezője igaz.
Szerintem kufárkodni akarunk, ahhoz nem kell regisztrálni sem. Megvesszük 9-ért és eladjuk pl 23-ért, akkor keresünk rajta 14 milliót, ha simán a Celta adja el ugyanannyiért, akkor meg "csak" 11,5-et.gránit írta: ↑2024.09.09. 11:04:12Sok értelme volt őt is a semmiért elengedni. Most meg vásárolhatjuk vissza...FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.09. 09:32:52MD szerint figyeljük Mingueza játékát.
4 meccs 2 gól, 3 gólpassz, mindezt a Celta Vigoban, 2 meccs jhv, 2 bhv-ként.
Elvileg 50%-a a tulajdonjogának a miénk, és 9 millió a visszavásárlási.
Sok értelme volt őt is a semmiért elengedni. Most meg vásárolhatjuk vissza...FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.09. 09:32:52MD szerint figyeljük Mingueza játékát.
Meg mozgástér a Ligától. Ez már az álom kategória, de ha igazolhatnánk egy rendes vkp-t, mellette ütős lenne. De ez már két darab lehetetlen.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.09. 09:32:52Fábián Ruiz helyzete is érdekes lehetne, a válogatottban nagyon megy neki, a PSG-ben 2* játszott csereként a 4 meccsből.
Persze ehhez kellene bevétel.
Csak összefoglalókat néztem, Mingueza egyszer bal, egyszer jobb szélen játszott az 5 védős rendszerben. Whoscored szerint is bal, jobb szárnyvédő volt a meccseken.
Hú, de jó lenne, és egyben szimbolikus is lenne kicsit az elmúlt évek hibáinak javítására. Kétlem, hogy bármi gond lenne a kh posztra visszanevelésével, nagyot ment ott régen is. Ha meg nem, akkor ott lehet szélen, ott lehet vkp-n, bárhol. Élet-halál kérdés lehet nekünk kb egy ilyen TGV, jelenleg szerintem egy gyors csapat megtudna enni minket, ha nem rúgunk épp elég gólt, senki nem tud visszaérni egy jól felrúgott labdával, egy jó kontrával. Én sokkal, de sokkal nagyobb hibának tartom, mint akár Nicót, pedig az is elég nagy volt. Sokat elmond valakiről, ha még egy Celtából is válogatott tud lenni, egy nem túl feltűnő poszton. Nálunk játszva stabil kerettag lett volna szerintem.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.09. 09:32:52MD szerint figyeljük Mingueza játékát.
Fábián Ruiz helyzete is érdekes lehetne, a válogatottban nagyon megy neki, a PSG-ben 2* játszott csereként a 4 meccsből.
Mingueza mindent játszik csak nem szélsőhátvédet. Teljesen fel van tolva, a szűrők előtt játszik, rendre ő szokott második hullámban érkezni.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.09. 09:32:52MD szerint figyeljük Mingueza játékát.
Fábián Ruiz helyzete is érdekes lehetne, a válogatottban nagyon megy neki, a PSG-ben 2* játszott csereként a 4 meccsből.
A Nike per már réges rég lezajott a fellebbezéssel együtt, jó ideje szóba sem hozta a vezetőség. Sőt, nagyon kevés volt az esélye, hogy azt megnyerjük. Inkább ilyen próba-szerencse dolog volt.gránit írta: ↑2024.09.06. 16:30:50
Nyilván nem fog ilyet nyilatkozni, hanem próbálja fenntartani a szurkolók bizakodását. És jól is csinálja, mert tényleg mindenki elhiszi, hogy most már aztán küszöbön a Nike-szerződés, és ezt a századik alkalommal is el tudja játszani Laporta. Meg is értem ezt, csak felesleges bármit is elhinni ebből. Pontosan tudtam, hogy nem lesz itt szezonkezdetre sem Nike-szerződés, sem liberós pótlás. Ha már a sokadik alkalom után is csak az üres nyilatkozatok, magyarázkodások maradnak, akkor lehet tudni, hogy itt baj van. A Nike perre is ment velünk, és meg is nyerte, ami nem arra vall, hogy ők 2028-ig nagyon módosítgatni akarnák a szerződést.
FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.06. 15:52:19https://www.sportcal.com/news/barcelona ... l/?cf-view
Oké, a Nike szerződés ne legyen 5%-os felhasználtságú, legyen teljes
Elérjük az 1/1-et. Távozik pl. Lewy 30 milliós fizetéssel
Hosszabbítunk Yamallal 8 milliós fizetéssel, és Araujoval 7 milliós fizetéssel, amit bárki megadna nekik, sőt...(Bruttó 30=Lewy bére).
3 éve "véreztetnek" minket. Tele vagyunk hiányposztokkal, akkor kellene Lewy helyére egy csatár, és már "csak" 10 játékossal kell hosszabbítani 2 év alatt.
100-ért igazolhatunk 2 játékost, pl. 10-10 milliós bruttó fizetéssel, 5 éves szerződéssel, aminek az amortizációja évi 20 millió.
Tehát a 40 millió regisztrációjához távoznia kell még (Capology átlagot nézve) 5 játékosnak
Vagy nem igazolunk, de hosszabbítunk minden játékossal (szintén átlag szerint), akinek 2026-ban jár le a szerződése.
Ez egy ördögi kör, amíg a La Liga nem változtat.
Mert a vezetőség nem akar balhét, és úgy döntött, hogy megfelelünk az elvárásoknak.
https://www.sportcal.com/news/barcelona ... l/?cf-view
Én is azt gondolom, hogy ez szabályosan megkárosít minket. Nem hogy versenyképesek nem bírunk lenni de komoly kockázat ez a jelenlegi értékeink főleg azoknak a tehetségeknek a tekintetében akikre ha minden jol megy akár 10+ évig is számíthatunk vagy adott esetben pár év mulva nagy összegért mehetnek el. (Arról nem is beszélve, hogy nekem már ezek a karok is nagyon félelmetesek meg a 20 évre megkötött catering szerződés stb. de azt "legalább" magunknak okozzuk.)FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.06. 15:09:41Az a full kreténség, hogy egy 800+ milliós bevételű klub nem tud hosszabbítani az egyik legnagyobb tehetségével, és a többiekkel, akik több száz milliós értéket képeznek a klubnak, így ingyen, vagy nyomott áron távozhatnak, hogy újra lehessen kritizálni a vezetőséget.
A Levante elnökét tudom idézni, vehetsz egy 300 m2-es ingatlant, medencével, mindennel felszerelve, közben éhen döglesz.
Akkor sem leszünk előrébb, ha 100 milliós aláírási pénzt kapunk, de 5%-a fordítható a keretre. Ebből nem lesznek igazolások, de még Yamal szerződése sem jön ki.