dingdong írta: ↑2024.09.06. 15:30:03
Miért nincsen ebből nagyobb akár nemzetközi balhé?
Mert a vezetőség nem akar balhét, és úgy döntött, hogy megfelelünk az elvárásoknak.
Laportának szponzorációs témában nyilván egy szavát sem érdemes elhinni. Minden héten szerződést kötünk a Nike-val, minden héten jön a liberós pótlás. Én nem hibáztatom emiatt. Fenn akarja tartani a szurkolók lelkesedését, nem akarja ezt lerohasztani egy olyan nyilatkozattal, hogy "emberek, nem lesz itt semmi, a Nike ellen elvesztettük a pert, 2028-ig egyoldalúan nem bonthatjuk fel a szerződést, kár a hurráoptimizmusért".
Nyilván nem fog ilyet nyilatkozni, hanem próbálja fenntartani a szurkolók bizakodását. És jól is csinálja, mert tényleg mindenki elhiszi, hogy most már aztán küszöbön a Nike-szerződés, és ezt a századik alkalommal is el tudja játszani Laporta. Meg is értem ezt, csak felesleges bármit is elhinni ebből. Pontosan tudtam, hogy nem lesz itt szezonkezdetre sem Nike-szerződés, sem liberós pótlás. Ha már a sokadik alkalom után is csak az üres nyilatkozatok, magyarázkodások maradnak, akkor lehet tudni, hogy itt baj van. A Nike perre is ment velünk, és meg is nyerte, ami nem arra vall, hogy ők 2028-ig nagyon módosítgatni akarnák a szerződést.
A Liga meg folytatja, amit eddig, lejjebb és lejjebb nyomva a határt. Télen 204 milliós határt húztak meg nekünk, most meg már durván alatta vagyunk. Araújo, Christensen regisztrációját töröltük, az -16 millió. 180 millió körül mozog most a keretünk, majdnem 100 millióval kisebb, mint a Real Madridé.