Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.10. 14:47:20

bence0330 írta:
2024.09.10. 13:55:22

Koundé kb sosem volt kh (ha az lett volna, akkor jobb bekk nem lett volna a pályán). Chris a szezon nagy részében vagy DM volt, vagy sérült. Inigo tavaly egy vicc kategória volt, Cubarsi meg remekelt amíg nem jöttek a nagyobb meccsek, ahol össze-vissza forgatták (nem szidom, nem is szabadna ilyen korban kezdőnek lennie, természetes). Pont az ilyen rossz cserevédőkön mentek el a meccsink. Ha Ara egész szezonos lenne, nem lenne gáz, de így az. A nagyobb meccseink rendre a hátsó régión mentek el, pedig Ara tavaly még nem is volt sokat sérült annyira, csak épp annyira formában nem volt. Sőt, ha Mingu lenne, akkor Koundét is be lehetne vezényelni középre, attól függően, melyiknek fekszik jobban a kényszer, és melyiknek a kh poszt.

Nem mondtam, hogy Araujo szintű, viszont egy polcon voltak vagy egy évig kb megítélésben, nem voltak nagyon külön emlegetve, hogy hú, Ara mekkora állat, Mingu meg so-so, minden cikk arról szólt, hogy megvan a Barca CB duója a jövőre, itt is erről szólt a fórum ebben az időben, teszkós Ramos-Varane, stb, együtt áradozott róluk mindenki, és együtt rettegtek, mi lesz, ha visszatérnek a sérültek. És azért nem kapkodtak érte, mert leépítettük. Mint ahogy Kessié is egy 50 milliós játékos volt, Seria A bajnok álomcsapattag közönségkedvenc, akit a fél világ vinni akart, egy év múlva meg már az arabok is alig vitték el, miután szétaláztuk nyolcasban csereként, és 30 millióval kevesebbet ért. Ettől mg top vkp volt. Ez van, ha valakit kidob az ember egy kényszerposztra és ott játszatja, vagy akár ott sem. A marketingértéke, keresettsége megzuhan. Ez egy gyakori jelenség, nálunk pláne, Coutinhot is simán ide lehet venni, negyedére zuhant az értéke 1-2 évnyi szélen erőltetése után. Egy éven is múlik simán, hogy valaki 10 vagy 50 milliós játékos, a klubon meg pláne, amelyikben játszik. Megnézném Cubarsi árát, ha nem nálunk lenne... 30-at ér jelenleg, szerintem a Celtában lenne úgy 5-8.

Dehogynem van, már fiatalon kezdő szintű játékos volt itt elég hosszú időn keresztül, és még a kényszerposzton is kezdő-rotációs játékos maradt. Bizonyította, hogy kezdeni tud egy Barcában, és alsó hangon is nem kilógni lefelé. Az még egy erősebb keretnél is minimum egy nagyon erős rotációs játékost jelent, főleg, ha 2-3 posztos.
Én tényleg nem ágálok ellene, de amíg ő kezdő/csere szint volt, egy Lenglet-Umtiti duó volt a konkurenciája és előbbi is bőven játszott, cb-ként. Mingueza viszont szinte sosem volt 4-3-3-ban két középső védős felállásban.
Koundé egész december/januárig belső védő volt. méghozzá nem is gyenge, az első 9 fordulóban például nem is vesztett párharcot.
Januárban jött Balde sérülése és akkor vette át Cancelo helyét.

Amikor jött Xavi és a 9. helyen tanyáztunk kirakta Minguezát a csapatból és Alvessel, (kezdetben sokszor EG-Piqué duóval vagy EG jh-val) beszánkáztunk a másodikig (Frankfurt és München is még vele volt) Aztán elment és toltunk egy 20 gólos, rekord szezont.

Hogy annyira forgatták volna Cubarsit azt pont nem gondolom, amire innen emlékszem, hogy senki nem siratta Minguezát, sőt!

De ez nem számít, a lényeg hogy ha jön bizonyítsa, hogy valóban ilyen jó játékos és hogy én (más nevében nem akarok beszélni) tévedek és hatalmas fogás lesz hosszú időre. Részemről, ha egy (teljesítménye alapján teljes joggal) stabil 4. számú védő lesz belőle, már nagyon fogok örülni.
Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.09.10. 13:55:22

Chino írta:
2024.09.10. 13:35:11
Középhátvéd igazából háromvédős rendszerben volt Lenglet és Araujo mellett, 4-3-3-ban nem ő szerepelt. Abban az időszakban pl. a francia is végig játszotta a meccseket, (utána pedig a Spursben is stabil cb volt) de mégsem mondanám olyan játékosnak akit itt látnék, még egy egymilliós fizetéssel sem

Mondjuk tavaly egy Araujo-Cubarsi-Christensen-Koundé kvartettől nem remegtem és még ha minden kötél szakadt Inigo is beállhatott.

Nem emlékszem, hogy a média mit mondott, de azért elég sok csapat rárepült volna , ha tényleg olyan jó játékos és nem alsó-középkategóriás Celta viszi el csupán opcióért. Persze a tm is sokszor megtévesztő, nem csak a játékost stb. nézi, de egy Araujo szintű hátvédet akkor sem 8 millióra taksálnának.

de eddig szinte semmi nincs ami erre predesztinálná.
Koundé kb sosem volt kh (ha az lett volna, akkor jobb bekk nem lett volna a pályán). Chris a szezon nagy részében vagy DM volt, vagy sérült. Inigo tavaly egy vicc kategória volt, Cubarsi meg remekelt amíg nem jöttek a nagyobb meccsek, ahol össze-vissza forgatták (nem szidom, nem is szabadna ilyen korban kezdőnek lennie, természetes). Pont az ilyen rossz cserevédőkön mentek el a meccsink. Ha Ara egész szezonos lenne, nem lenne gáz, de így az. A nagyobb meccseink rendre a hátsó régión mentek el, pedig Ara tavaly még nem is volt sokat sérült annyira, csak épp annyira formában nem volt. Sőt, ha Mingu lenne, akkor Koundét is be lehetne vezényelni középre, attól függően, melyiknek fekszik jobban a kényszer, és melyiknek a kh poszt.

Nem mondtam, hogy Araujo szintű, viszont egy polcon voltak vagy egy évig kb megítélésben, nem voltak nagyon külön emlegetve, hogy hú, Ara mekkora állat, Mingu meg so-so, minden cikk arról szólt, hogy megvan a Barca CB duója a jövőre, itt is erről szólt a fórum ebben az időben, teszkós Ramos-Varane, stb, együtt áradozott róluk mindenki, és együtt rettegtek, mi lesz, ha visszatérnek a sérültek. És azért nem kapkodtak érte, mert leépítettük. Mint ahogy Kessié is egy 50 milliós játékos volt, Seria A bajnok álomcsapattag közönségkedvenc, akit a fél világ vinni akart, egy év múlva meg már az arabok is alig vitték el, miután szétaláztuk nyolcasban csereként, és 30 millióval kevesebbet ért. Ettől mg top vkp volt. Ez van, ha valakit kidob az ember egy kényszerposztra és ott játszatja, vagy akár ott sem. A marketingértéke, keresettsége megzuhan. Ez egy gyakori jelenség, nálunk pláne, Coutinhot is simán ide lehet venni, negyedére zuhant az értéke 1-2 évnyi szélen erőltetése után. Egy éven is múlik simán, hogy valaki 10 vagy 50 milliós játékos, a klubon meg pláne, amelyikben játszik. Megnézném Cubarsi árát, ha nem nálunk lenne... 30-at ér jelenleg, szerintem a Celtában lenne úgy 5-8.

Dehogynem van, már fiatalon kezdő szintű játékos volt itt elég hosszú időn keresztül, és még a kényszerposzton is kezdő-rotációs játékos maradt. Bizonyította, hogy kezdeni tud egy Barcában, és alsó hangon is nem kilógni lefelé. Az még egy erősebb keretnél is minimum egy nagyon erős rotációs játékost jelent, főleg, ha 2-3 posztos.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.10. 13:35:11

bence0330 írta:
2024.09.10. 12:20:14
Chino írta:
2024.09.10. 11:59:20
Ha csak Araujo előzte meg a sorban akkoriban ezt sem nevezném döntő faktornak, mert egy Lenglet meg egy Umtiti volt mellette, de még így is többnyire jh volt. Ahogy arra sem építenék, hogy válogatott lett, mert amikor például Le Normand pirosat kaapott és kellett egy igazán jó belső védő a helyére, inkább Vivian állt be helyette. Tehát minimum 3, de lehet hogy négy játékos is előtte van.
Ha akkor zseni lett volna szerintem a Celtában is inkább középső védőként játszatják, és nem pazarolják el a szélen/kp-n, mert egy meccset sem tolt le az állítólagos sztár szintjén, de ha a teljesíítménye annyira indokolná szerintem nem is ott tengődne már harmadik éve

Ne érts félre, én szeretném legjobban, hogy idejöjjön és megüssön egy stabil kezdő szintet vagy maga mögé utasítsa Kondét, Cubarsit, Araujot, de szerintem kicsit többet látsz a srácba mint amennyi benne van.
Miért ne lenne döntő faktor? Mikor volt utoljára olyan cserénk, akit ha bevetsz, nem remegsz, miközben meccset nézel? Az idei négy meccset ne számítsuk, senkinek nem kellett védekeznie, nézzük az elmúlt két évet. Na ez lehetne Mingueza. Chris-Ara után elsősszámú csere (Cubarsival). Állítom, hogy az Inter ellen soha nem zúgunk ki a csoportból, ha ő van itt, és nem Garcia.

A nagy sorozatnál jórészt CB volt. És nyilván nem csak miatta jött össze a dolog nyilván, de nagy szerepe volt benne, hisz nyilván ha rossz lett volna, nem tudtunk volna veretlenek lenni hónapokig, ez önmagában dicséret. Megnéztem volna, mi van, ha EG vagy valami hasonló (akár Inigo, bár én egy fokkal magasabbra értékelem, mint a többség) van a pályán helyette. Nem miatta volt, de fogalmazzunk úgy, hogy erősen hozzáadott, és a jobbak között volt. És még RB-ként is legalább okés volt, de ott egy jó közepesnél tényleg nem volt erősebb, de ez nem is elvárható. Aztán végül stabilan átkerült sajna oda az öregek visszatérésével, jöttek is a rosszabb eredmények, meg Mingu közmegítélése is ott romlott el, amíg CB volt, visszaolvashatod, nem különböztették igazán meg Araujótól se itt, se a sajtóban, a nagy párosként emlegették őket, nem utólag szépülnek az emlékek, akkor is az elmúlt éveink legnagyobb hibájának tartottam már a szélre dobását is, nemhogy az eladását (nem voltam egyedül vele). RB-ként tényleg szürke volt, de posztidegen helyen szerintem a szürke nem egy rossz jelző, csereként abszolút rendben lenne oda is.
Középhátvéd igazából háromvédős rendszerben volt Lenglet és Araujo mellett, 4-3-3-ban nem ő szerepelt. Abban az időszakban pl. a francia is végig játszotta a meccseket, (utána pedig a Spursben is stabil cb volt) de mégsem mondanám olyan játékosnak akit itt látnék, még egy egymilliós fizetéssel sem
De abban a 16 meccses sorozatban kaptunk 13 gólt és lőttünk 48-at. (3/0,8 lőtt/kapott gólarány) Szerintem egyértelmű, hogy mitől volt sikeres és nem veszített a csapat. Az a 0,8 alapból nem egy felsőkategória. Ennek ellenére nem hiszem hogy ez mutatná, hogy mennyire jó vagy sem.

Mondjuk tavaly egy Araujo-Cubarsi-Christensen-Koundé kvartettől nem remegtem és még ha minden kötél szakadt Inigo is beállhatott.

Nem emlékszem, hogy a média mit mondott, de azért elég sok csapat rárepült volna , ha tényleg olyan jó játékos és nem alsó-középkategóriás Celta viszi el csupán opcióért. Persze a tm is sokszor megtévesztő, nem csak a játékost stb. nézi, de egy Araujo szintű hátvédet akkor sem 8 millióra taksálnának.
(Abból az idei két gólból az egyik közvetlen szabadrúgás volt, mind a négyszer középpályásként és nekem inkább mérvadó, hogy tavaly/tavalyelőtt 64 meccsen 2gól, 3 assist.)

De még egyszer mondom, nem a játékos ellen vagyok, egy szimpi srác, keretet bővíteni simán meg is felelhet, főleg ha jh-ként (is) használjuk, de sokkal többet nem szabad várni tőle. (mondjuk én akkor is inkább számítanék Fort-ra) Ha leigazoljuk nagyon fogok szurkolni neki, hogy robbantson és egy olyan védőnk legyen, aki simán pályázhat a kezdőtagságra, de eddig szinte semmi nincs ami erre predesztinálná.
Forca Barca!!!!
bence0330

2024.09.10. 12:39:37

Engem mondjuk az pont nem érdekel, mit hoz gólpont szinten, részemről lehetne 0/0 is. Nyilván tök jó, láttuk ellenünk is, mit tud elöl úgy mellesleg, elég szépen szivatott minket ott is, de engem az érdekel, hogy nálunk legyen a létező leggyorsabb védő (Van de Ven után), ami a stílusunk miatt létfontosságú. Amikor Ara van, nem akkora létszükséglet, de amikor ő nincs... És Flick egy zseni, ahogy megoldotta, hogy Inigónak ne kelljen versenyt futnia még ilyen stílusnál sem, de azért eddig nem voltak igazán tesztelve, és csak jobb, ha 5 km/h-val gyorsabb védőnk van, aki még több poszton is bevethető legalább egy közepes teljesítménnyel.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.09.10. 12:34:26

bence0330 írta:
Chino írta:
Ha csak Araujo előzte meg a sorban akkoriban ezt sem nevezném döntő faktornak, mert egy Lenglet meg egy Umtiti volt mellette, de még így is többnyire jh volt. Ahogy arra sem építenék, hogy válogatott lett, mert amikor például Le Normand pirosat kaapott és kellett egy igazán jó belső védő a helyére, inkább Vivian állt be helyette. Tehát minimum 3, de lehet hogy négy játékos is előtte van.
Ha akkor zseni lett volna szerintem a Celtában is inkább középső védőként játszatják, és nem pazarolják el a szélen/kp-n, mert egy meccset sem tolt le az állítólagos sztár szintjén, de ha a teljesíítménye annyira indokolná szerintem nem is ott tengődne már harmadik éve

Ne érts félre, én szeretném legjobban, hogy idejöjjön és megüssön egy stabil kezdő szintet vagy maga mögé utasítsa Kondét, Cubarsit, Araujot, de szerintem kicsit többet látsz a srácba mint amennyi benne van.
Miért ne lenne döntő faktor? Mikor volt utoljára olyan cserénk, akit ha bevetsz, nem remegsz, miközben meccset nézel?
Szerintem ezt rosszul értelmezitek. Csere Bal-Jhv-et keresünk, az se baj, ha kezdő jhv lenne belőle, ha jobb előrefelé, mint Kounde. Balde sérülékeny, Gerard Martin a cseréje. Koundenak Fort, de mivel nem lesz pénz VKP-ra, így Kounde kh, Christensen, Garcia pedig VKP-s.
9 millióért nem rossz, ha 3 poszton bevethető játékost tudnánk igazolni. Írtam, egy Arnau, Pubill is 20 millió. Szerintem Julian Araujo, nem lett volna elég jó erre.
Meglátjuk mire viszi Mingueza télig, de 4 meccs 2 gól 3 gólpassz nem rossz.
Amúgy szerintem Cancelo helyett nézegetünk játékost, Fortban egyelőre Flick nem bízik.
Nike szerződés ide vagy oda, az utóbbi 3 évet figyelembe véve, Mingueza reális opció, jobb/drágább játékos nem nagyon.
bence0330

Chino írta:

Miért ne lenne döntő faktor? Mikor volt utoljára olyan cserénk, akit ha bevetsz, nem remegsz, miközben meccset nézel? Az idei négy meccset ne számítsuk, senkinek nem kellett védekeznie, nézzük az elmúlt két évet. Na ez lehetne Mingueza. Chris-Ara után elsősszámú csere (Cubarsival). Állítom, hogy az Inter ellen soha nem zúgunk ki a csoportból, ha ő van itt, és nem Garcia.

A nagy sorozatnál jórészt CB volt. És nyilván nem csak miatta jött össze a dolog nyilván, de nagy szerepe volt benne, hisz nyilván ha rossz lett volna, nem tudtunk volna veretlenek lenni hónapokig, ez önmagában dicséret. Megnéztem volna, mi van, ha EG vagy valami hasonló (akár Inigo, bár én egy fokkal magasabbra értékelem, mint a többség) van a pályán helyette. Nem miatta volt, de fogalmazzunk úgy, hogy erősen hozzáadott, és a jobbak között volt. És még RB-ként is legalább okés volt, de ott egy jó közepesnél tényleg nem volt erősebb, de ez nem is elvárható. Aztán végül stabilan átkerült sajna oda az öregek visszatérésével, jöttek is a rosszabb eredmények, meg Mingu közmegítélése is ott romlott el, amíg CB volt, visszaolvashatod, nem különböztették igazán meg Araujótól se itt, se a sajtóban, a nagy párosként emlegették őket, nem utólag szépülnek az emlékek, akkor is az elmúlt éveink legnagyobb hibájának tartottam már a szélre dobását is, nemhogy az eladását (nem voltam egyedül vele). RB-ként tényleg szürke volt, de posztidegen helyen szerintem a szürke nem egy rossz jelző, csereként abszolút rendben lenne oda is.

Nem csak olyan játékost lehet idehozni, akik hipp-hopp kiszorítják Araujót és Koundét. Két klasszis játékos, ezt nem kell elvárni, sőt, ez kb lehetetlen. A City sem azért igazol egy jó CB-t, hogy kiszorítsa Diast. De egy olyat igen, akit ha beállítasz, akkor nem kell stratégiát módosítani, mert olyan lassú, és nem kell félni, hogy elnyomják. Araujo még Chris sajna nagyon-nagyon sérülékenyek, szerintem kb a BL eredményünk múlhat azon, hogy a liga leggyorsabb játékosa zakatol hátra egy kontránál, vagy EG-Inigo. És még be lehet tenni RB és akár DM poziba is, ha szükség van rá. És még a labdával is jó (védő szinten). Minket is etetett az elmúlt meccsünk többségén még elöl is, néha szambafocival (sarkazásos gólpassz) hátul meg nem tudtuk átjátszani. Ha lenne pénzünk, részemről kb 30 misit érne meg kb, mint nagyon erős rotációs játékos, a 9 még jelen körülmények közt is egy ajándék. Ha meg most el tudnánk hozni valahogy, máris nőnének az esélyeink, hogy ne kontrázzanak le egy BM-Dortmund-Monaco meccsen.
Chino
Llegenda del Barça

bence0330 írta:
2024.09.09. 21:00:20
menczel írta:
2024.09.09. 15:10:21

Rengetegszer estek abba a hibába, hogy azt hiszitek, ha itt maradt volna valaki, akkor hasonló/ugyanolyan fejlődéspályát mutatott volna be. Pedig pont az ellenkezője igaz.
Miért kellett volna fejlődnie? (Mármint az nyilván nem árt :D ) Barca szint volt már akkor, betonstabil védő volt Arával, ketten együtt hónapokig átjátszhatatlanok voltak, az az extrém hosszú veretlenségi sorozat Koeman alatt gyakorlatilag tökéletesen egybeesik Mingueza kezdőbe kerülésével és aztán a kiesésével (érdemes ránézni a tm-re, ritka az ennyire látványos stat).
Ahogy Lenglet, Dembélé, Griezmann, de Jong stb. fix játékával és 80 %-ban a lőtt góloknak köszönhetjük a veretlenséget. Ha nem tudtunk egynél többet lőni (de olykor a kettő is kevés volt) mindig pontvesztés volt., ráadásul inkább jh volt mint középső védő (pont akkor vesztettünk pontot mikor cb volt).
Szóval ez minden csak nem mérvadó.
bence0330 írta:
A legjobbjaink közt volt, amíg kh volt, óriási szereppel a nagy sorozatban és a stabilitásban, nagy, erős, liga leggyorsabb játékosaként meg még bőven volt lehetőség a fejlődésre is, de ha ott megrekedt volna, és "csak" azt a szintet hozná most is, már akkor jobb lenne, mint a jelenlegi két egészséges belső védőnk, és a sebessége miatt ideillőbb is. Alig volt hátrébb rangsorolva, mint Araujo, mikor együtt játszottak, ami azt tekintve, hogy Ara a világ egyik, ha nem a legjobb védője, nem kis dolog.

És már akkor is tudott egy közepes szintet hozni a jobbszélen, ami szintén nem kis fegyvertény.

Forca Barca!!!!
barcamessi
Jugador del Barça

2024.09.10. 11:33:37

Jézus gyere le... [-o<
Egy full átlag középszer Minguezáért fohászkodik a fél fórum, hogy bárcsak visszajönne :lol:

Hova jutottunk...
V I S C A E L B A R C A
Troym
Director del Fútbol

2024.09.09. 22:06:59

Chino írta:
2024.09.09. 18:13:55

Szerintem azért jött elő most Mingueza, mert elég szűkösen lettünk oda, és ha minden igaz akkor csak a ligából igazolhatunk (ha jól emlékszem Braithwaite esetében is így volt, amikor elől megszorultunk) szezon közben pedig senki nem fog elengedni játékost legfeljebb valami másod -harmadvonalas cserét vagy csak iszonyatos áron. Mingut meg nem adhatják drágán, fix. ára van, gondolom a fizetése sem lenne magas.
Legalábbis ez tűnik logikusnak, amióta elment egyszer sem került szóba az opció, még az idei transzfer időszakban sem.

De ezek a százalékos opciók tényleg jó megoldások. Így legalább meg tudunk szabadulni ezektől a játékosoktól és még valószínűleg jobban is járunk (legalábbis legtöbb esetben) mintha valahogy kisajtolnánk 4-5 milliót. A visszavásárlási lehetőség olykor szintén jól jöhet. Ha Fayé például robbant, 25 millióért egy közép -felsőkategóriás hátvéd (a franciáknál azért nem ritkák) ajándék. Habár amíg Flick itt van nem hiszem, hogy élnénk vele.
Lemaradtam, én azt hittem télre, vagy 25 nyárra nézzük. Most és rögtön lenne célpont 3-4 hónapos regisztrációval?
bence0330

menczel írta:
gránit írta:
2024.09.09. 11:04:12

Sok értelme volt őt is a semmiért elengedni. Most meg vásárolhatjuk vissza...
Rengetegszer estek abba a hibába, hogy azt hiszitek, ha itt maradt volna valaki, akkor hasonló/ugyanolyan fejlődéspályát mutatott volna be. Pedig pont az ellenkezője igaz.
Miért kellett volna fejlődnie? (Mármint az nyilván nem árt :D ) Barca szint volt már akkor, betonstabil védő volt Arával, ketten együtt hónapokig átjátszhatatlanok voltak, az az extrém hosszú veretlenségi sorozat Koeman alatt gyakorlatilag tökéletesen egybeesik Mingueza kezdőbe kerülésével és aztán a kiesésével (érdemes ránézni a tm-re, ritka az ennyire látványos stat). A legjobbjaink közt volt, amíg kh volt, óriási szereppel a nagy sorozatban és a stabilitásban, nagy, erős, liga leggyorsabb játékosaként meg még bőven volt lehetőség a fejlődésre is, de ha ott megrekedt volna, és "csak" azt a szintet hozná most is, már akkor jobb lenne, mint a jelenlegi két egészséges belső védőnk, és a sebessége miatt ideillőbb is. Alig volt hátrébb rangsorolva, mint Araujo, mikor együtt játszottak, ami azt tekintve, hogy Ara a világ egyik, ha nem a legjobb védője, nem kis dolog.

És már akkor is tudott egy közepes szintet hozni a jobbszélen, ami szintén nem kis fegyvertény.
davi10
Llegenda del Barça

2024.09.09. 19:53:23

Chino írta:
2024.09.09. 16:37:54
Minguezával együtt összesen 8 játékosra van visszavárálási és továbbértékesítésből származó opciónk:
Todibo-ra nincs visszavásárlási opciónk, de Fabrizio szerint olyan feltételek vannak a szerződésében, hogy a kölcsönből hamarosan végleges deal lesz, 40 mosit fizet a West Ham, ennek a 20%-a jön hozzánk.

Mingueza-ra kiváncsi leszek, szerintem nem lett volna értelme a keretben tartani, de látszott rajta, hogy van benne potenciál, főleg kh-ként. Ha ez kijött a Celta-ban, ráadásul tényleg megtanult a szélen játdzani, akkor bőven megérheti azt a 9 misit.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
gránit
Director del Fútbol

2024.09.09. 18:24:16

FcBarcelona1 írta:
2024.09.09. 18:05:22
Múltkor írtam neked, hogy Eduard Romeu volt gazdasági igazgató szerint 400+ millió a bértömeg.
Linkeltem.
Ne a Capologyt vagy hasonló oldalakat nézd. Ebben benne van az amortizáció, Messi fizetése, stb. Setiené már nincs, a héten írták, hogy most fizettük ki :)
Ha Tebas múltkor 200 milliós csökkentést várt, és azt nyilatkozta, hogy jól állunk, Laporta szerint 60 millió hiányzik az 1/1-hez, akkor reálisan 360 körül fognak megállapítani, de volt már mínuszos is, szóval ki tudja :)
800 milliós bevétel 70%-a 560 millió. UEFA elvárás szerint ennyi lehetne.
Amiről te írsz, az a bértömeg. A 204 millió február óta nem a bértömegünkre vonatkozik, hanem a keret fizetési limitjére ("squad limit"). Messi már nem a squad része. Én a squad limitre leszek kíváncsi.
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.09. 18:13:55

gránit írta:
2024.09.09. 17:49:31
Troym írta:
2024.09.09. 14:31:20
Szerintem kufárkodni akarunk, ahhoz nem kell regisztrálni sem. Megvesszük 9-ért és eladjuk pl 23-ért, akkor keresünk rajta 14 milliót, ha simán a Celta adja el ugyanannyiért, akkor meg "csak" 11,5-et.
Lehet. De ha valami csoda folytán engednék a regisztrációját, akkor inkább tartsuk meg, mert lassan nem lesz kit bevetni.

Amúgy adom azt a stratégiát, hogy a középszereket alapvetően adjuk el jó pénzért. Csak most kb alig van kit a pályára küldeni. A Riad-sztorit elnézve lehet, hogy az értékesítésüket rá kéne bíznunk a kölcsönvevő csapatokra, Mingueza esetében a Celtára. Riadot tuti nem adtuk volna el 14 millió fontért, hanem szotyiért. Ha meg nem kölcsönben van az illető, akkor valami külsős céget kellene megbíznunk ezzel, mert nekünk nagyon nem megy.
Szerintem azért jött elő most Mingueza, mert elég szűkösen lettünk oda, és ha minden igaz akkor csak a ligából igazolhatunk (ha jól emlékszem Braithwaite esetében is így volt, amikor elől megszorultunk) szezon közben pedig senki nem fog elengedni játékost legfeljebb valami másod -harmadvonalas cserét vagy csak iszonyatos áron. Mingut meg nem adhatják drágán, fix. ára van, gondolom a fizetése sem lenne magas.
Legalábbis ez tűnik logikusnak, amióta elment egyszer sem került szóba az opció, még az idei transzfer időszakban sem.

De ezek a százalékos opciók tényleg jó megoldások. Így legalább meg tudunk szabadulni ezektől a játékosoktól és még valószínűleg jobban is járunk (legalábbis legtöbb esetben) mintha valahogy kisajtolnánk 4-5 milliót. A visszavásárlási lehetőség olykor szintén jól jöhet. Ha Fayé például robbant, 25 millióért egy közép -felsőkategóriás hátvéd (a franciáknál azért nem ritkák) ajándék. Habár amíg Flick itt van nem hiszem, hogy élnénk vele.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.09.09. 18:05:22

gránit írta:
FcBarcelona1 írta:
2024.09.09. 15:43:02
Csütörtökön jön az új bérsapka. 204 helyett vajon mennyi?
Én 190 milliót tippelek. Azzal nagyjából a jelenlegi helyzetnél húznák meg a határt.
Múltkor írtam neked, hogy Eduard Romeu volt gazdasági igazgató szerint 400+ millió a bértömeg.
Linkeltem.
Ne a Capologyt vagy hasonló oldalakat nézd. Ebben benne van az amortizáció, Messi fizetése, stb. Setiené már nincs, a héten írták, hogy most fizettük ki :)
Ha Tebas múltkor 200 milliós csökkentést várt, és azt nyilatkozta, hogy jól állunk, Laporta szerint 60 millió hiányzik az 1/1-hez, akkor reálisan 360 körül fognak megállapítani, de volt már mínuszos is, szóval ki tudja :)
800 milliós bevétel 70%-a 560 millió. UEFA elvárás szerint ennyi lehetne.
gránit
Director del Fútbol

Troym írta:
Szerintem kufárkodni akarunk, ahhoz nem kell regisztrálni sem. Megvesszük 9-ért és eladjuk pl 23-ért, akkor keresünk rajta 14 milliót, ha simán a Celta adja el ugyanannyiért, akkor meg "csak" 11,5-et.
Lehet. De ha valami csoda folytán engednék a regisztrációját, akkor inkább tartsuk meg, mert lassan nem lesz kit bevetni.

Amúgy adom azt a stratégiát, hogy a középszereket alapvetően adjuk el jó pénzért. Csak most kb alig van kit a pályára küldeni. A Riad-sztorit elnézve lehet, hogy az értékesítésüket rá kéne bíznunk a kölcsönvevő csapatokra, Mingueza esetében a Celtára. Riadot mi tuti nem adtuk volna el 14 millió fontért, hanem szotyiért. Ha meg nem kölcsönben van az illető, akkor valami külsős céget kellene megbíznunk ezzel, mert nekünk nagyon nem megy.
FcBarcelona1 írta:
Csütörtökön jön az új bérsapka. 204 helyett vajon mennyi?
Én 190 milliót tippelek. Azzal nagyjából a jelenlegi helyzetnél húznák meg a határt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2024.09.09. 18:06:29-kor.
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.09. 16:37:54

Minguezával együtt összesen 8 játékosra van visszavárálási és továbbértékesítésből származó opciónk:

Abde Ezzazouli (Real Betis): 20 millió / 50 %

Estanis Pedrola (Sampdoria): 7millió / 50 %

Mikayil Faye (Rennes): 25 millió / 30 %

Nico Gonzalez 30 millió / 40 %

Riqui Puig (LA Galaxy) 10 millió / 50 %

Óscar Mingueza (Celta): 9 millió /50 %

Carles Alena (Getafe) 10 millió / 0 %

Francisco Trincao (Sporting CP): 20 millió / 50 %

Amúgy érdekes lenne megvesszük Minguezat 9 millióért és megkapjuk a felét :D
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Csütörtökön jön az új bérsapka. 204 helyett vajon mennyi? Én 140 környékére tippelek a távozók után :)
Közben Flick a hónap edzője.
Kíváncsi leszek hosszabb távon mit tud kihozni ebből a keretből, szerintem télen sem fog senki érkezni.
Van aki a TM-et böngészi átigazolásokért, a mi Flickünk az U19-esek meccsét nézi meg :)
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.09. 15:22:24

menczel írta:
gránit írta:

Ez az egyik dolog, a másik pedig, azzal hogy ingyen engedtük el, kötöttünk rá egy alacsony vásárlási opciót, illetve ha továbbmegy, akkor 50 %-ot kapunk.
Ha 2-3 millióért megy, nem hiszem, hogy lennének ilyen opcióink.
Ha tényleg olyan jó, akkor vagy elviszi egy nagyobb csapat a Celtából nekünk meg tömik a zsebünk, vagy visszavásárolhatjuk potom áron.

Ha pedig mégsem olyan jó, akkor nem kár érte.
Szerintem ez így nem rossz üzlet.
Forca Barca!!!!
menczel
Entrenador del Barça

gránit írta:

7 millióért meg vegyük vissza akkor is, ha rögtön továbbadjuk. Spanyol válogatott védő, fiatal, tuti többért menne el. Mondjuk nekem sose volt vele bajom, kicsit beekizett Oleguer Presas érzésem volt vele kapcsolatban.
Troym
Director del Fútbol

gránit írta:
FcBarcelona1 írta:
2024.09.09. 09:32:52
MD szerint figyeljük Mingueza játékát.
4 meccs 2 gól, 3 gólpassz, mindezt a Celta Vigoban, 2 meccs jhv, 2 bhv-ként.
Elvileg 50%-a a tulajdonjogának a miénk, és 9 millió a visszavásárlási.
gránit
Director del Fútbol

FcBarcelona1 írta:
FcBarcelona1 írta:
Fábián Ruiz helyzete is érdekes lehetne, a válogatottban nagyon megy neki, a PSG-ben 2* játszott csereként a 4 meccsből.

Persze ehhez kellene bevétel.
Meg mozgástér a Ligától. Ez már az álom kategória, de ha igazolhatnánk egy rendes vkp-t, mellette ütős lenne. De ez már két darab lehetetlen.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.09.09. 10:51:50

Chino írta:
2024.09.09. 10:01:39
Csak összefoglalókat néztem, Mingueza egyszer bal, egyszer jobb szélen játszott az 5 védős rendszerben. Whoscored szerint is bal, jobb szárnyvédő volt a meccseken.

Kiemelkedően adja be a labdát, és kulcspasszokban is jó, emlékezhetünk a tavalyi sarkazós gólpasszára ellenünk.
Szerintem ennyiért megérné, minimum 3 poszton bevethető, gyors, és távolról is jól lő.
Pontosan Koundenak és Baldenak kellene csere, és elvileg idén sokkal támadóbban fogunk fellépni.
Már egy Pubill is 15-20 millióba kerül, akiért elvileg érdeklődtünk.
bence0330

2024.09.09. 10:21:32

FcBarcelona1 írta:

Fábián Ruiz helyzete is érdekes lehetne, a válogatottban nagyon megy neki, a PSG-ben 2* játszott csereként a 4 meccsből.

Hú, de jó lenne, és egyben szimbolikus is lenne kicsit az elmúlt évek hibáinak javítására. Kétlem, hogy bármi gond lenne a kh posztra visszanevelésével, nagyot ment ott régen is. Ha meg nem, akkor ott lehet szélen, ott lehet vkp-n, bárhol. Élet-halál kérdés lehet nekünk kb egy ilyen TGV, jelenleg szerintem egy gyors csapat megtudna enni minket, ha nem rúgunk épp elég gólt, senki nem tud visszaérni egy jól felrúgott labdával, egy jó kontrával. Én sokkal, de sokkal nagyobb hibának tartom, mint akár Nicót, pedig az is elég nagy volt. Sokat elmond valakiről, ha még egy Celtából is válogatott tud lenni, egy nem túl feltűnő poszton. Nálunk játszva stabil kerettag lett volna szerintem.

9 millió visszavásárlási kb nevetséges ár, és így legalább nem kell tárgyalni sem, gondolom, ez megegyezik a kivásárlási árral, igaz? 9 millióért nyerni nem túl nagy fizuért egy 2-3 poszton bevethető, extrém gyors játékost... igazából nem látom az árnyoldalát. Nyilván, ha van rá ffp keret.
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.09. 10:01:39

FcBarcelona1 írta:

Mingueza mindent játszik csak nem szélsőhátvédet. Teljesen fel van tolva, a szűrők előtt játszik, rendre ő szokott második hullámban érkezni.
Az első gólját is úgy lőtte, hogy kb. másfél méterre volt az alapvonaltól. (és nem pontrúgásnál) A második viszont nagyon szép volt, nem gyengén lövi a szabadrúgásokat.
Hátvédnek kb. vissza kellene nevelni, főleg középre (26 évesen nem tudom mennyire menne, bár Chrisnél sikerült),mert amióta elment nem játszott ott, nálunk sem az elsődleges posztja volt.. És védekezésben is megkopott kicsit, 1 vs 1-ben minden csak nem életbiztosítás. Talán duplapivotban meg lehetne próbálni, viszont ott is inkább ilyen, próbálgassuk és 50-50, hogy összejön.

Nekem speciel nem hiányzik, Aki így elment tőlünk és szerintem nagy hiba volt elengedni, az Nico, ha cb-ről beszélünk pedig talán Riad.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Válasz küldése