Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Junyent pazar ügyességű játékos, szerintem kb 99% Puig, de az a kérdés, hogy Flicknek kell egy ilyen ember... majd kiderül.Chino írta: ↑2024.09.09. 14:17:50Tegnap megnéztem az U19-esek meccsének első félidejét (amúgy nyertek 3:2-re), nagyon ügyesek voltak, Quim Junyent újra kimagaslott a mezőnyből.
Flick ezt a mérkőzést is az első sorból nézte Krkic-el. Valóban nem csak duma volt, hogy odafigyel az utánpótlásra, hanem tényleg komolyan szemezget.
Kíváncsi vagyok kik fognak még bemutatkozni alatta.
Nagyon remélem, hogy nem így lenne. Az első edzőnk Lucho óta (sőt, igazából vele is csak sokára derült ez ki), akiben tényleg óriási a potenciál és azt bebizonyította már korábban is, hogy mit tud, és most is, 16 óta a legjobban összerakott csapatot látjuk úgy, hogy előszezonja sem nagyon volt. Fogunk bőven vereséget szenvedni idén ilyen hátsó alakzattal. És? Nagyon remélem, hogy ebben az esetben senki nem küldi el melegebb éghajlatra. Jó, ha középcsapat szint jelenleg a vkp-védelmünk. Egy baromi jó edző sem csodatevő, egy Pepnek ha ezt a hátsó sort adnád, megnézném, mit csinálna (2008óta sosem volt olyan gyenge kerete, mint most nekünk). Azt várom, hogy mi lesz, amikor csapata is lesz. Ez megtörténhet akár télen is nagy mázlival (minden visszatérő+1:1 kombóval bármire esélyes keretünk lenne), de addigra már lehet, mindegy lesz. Ha ez csak jövő nyáron lesz, akkor úgy. Ha valaki a világon, akkor ez az ember képes lesz egy ütőképes, BL győzelemre is top esélyes csapatot összerakni, amint legalább csak kicsi lyukak lesznek, és nem teljes hiányzó csaparészek.Troym írta: ↑2024.09.06. 20:51:27Egyetértek veled.
Örülök és tényleg élvezetesek a meccseink, de neadjIsten a BL első 3 játéknapja után ha 3 ponttal állunk, akkor meg mindenki melegebb éghajlatra küldené, márpedig a Monaco V, Young Boys H, Bayern H meccsek simán alakulhatnak sajnos így is.
Várjuk ki.
Egyetértek veled.
Többször kiemeltem, hogy kicsi a minta, és emiatt nyilván nem, pusztán az eddig látottakból kiindulva az edzői érzéke szerintem ott van. De így, hogy gyakorlatilag a 2. klubját edzi évtizedek óta, ez nyilván nem derülhetett ki, igaz-e hosszútávon, vagy sem. De amilyen látványos, markáns impactot adott ennek a két csapatnak, olyat szerintem még nem láttam, amióta focit nézek. A potenciál bőven megvan/megvolt benne, hogy a legnagyobbak között lehessen, szerintem.
Nem derült ki, mit csinál Flick egy Madrid-PSG kaliber ellen, és az a baj, hogy amíg ilyen La Liga középszint keretünk van hátrafelé, addig nem is fog, csinálhat bármit, ezek a játékosok nem lesznek elegek egy szint felett, és kész. Nem tudom, mit fog váéasztani, de ha totális futballt, akkor is lehet, hogsy csak azért, mert azt érzi esélyesebbnek, hogy ugyan kapunk 2-3-at, de rúgunk 4-5-öt, mint hogy kihúznánk hátul bármit is. Nyilván ki lehet hozni belőle a maxot, mint egy Girona pl. tavaly, de az még mindig sehol nincs ahhoz, hogy elég legyen egy magasabb szinten. Jelenleg szerintem egy esély van megverni egy ilyen csapatot, ha ez a támadógépezet tényleg stabilan tudja az eddigieket hozni, és legalább reálisan reménykedni lehet 3-4 rúgott gólban. Kb mint LE idején, bár azért akkor nyilván erősebbek voltunk hátrafelé is emberanyagban.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.06. 11:24:59Áthozom.bence0330 írta: ↑2024.09.06. 10:55:33Nálam továbbra is érthetetlen, miért nem edzett Flick csapatot a BM-en kívül 20 éve, kicsit olyan Zidane feeling, odamegyek, nyerek 3 BL-t és viszlát.. Nem kizárt, hogy a két naggyal versenyezne mostanra már a minden idők, de legalábbis a 2000 utáni legjobb edző címre, nem tudom elképzelni, hogy ne lenne több BL címe viszonylag nagy klubok padján ülve. Erre egy szerm BM-es időszak után eljön ide, ahol kb semmi esélye.
![]()
Szerintem nagyon jó választás Flick a jelenlegi helyzetünkben, mert le tud rakni egy győztes mentalitású alapot, és fizikailag is tud javítani a kereten.
Önbizalmat tud adni a játékosokat, nem mellesleg növelni az értéküket.
Szerintem kicsit szétcsúszott a csapat a VB óta. A Bajnokságot nyert szezonban tavasszal azért már rendesen döcögött a szekér, pontosan Raphinhának és a védelemnek köszönhetően jött a cím.
Flicket tényleg Guardiolahoz tudnám hasonlítani. Támadásra, totális focira építenek, fő cél a látványos, gólra törő játék.
Ehhez viszont a foci jelenlegi helyzetében kell a minőség is, ezzel nem lekicsinyítve Guardiola (vagy Flick) érdemeit.
A BL-ben azért a taktika és a védekezés is nagyon számít.
Igaz szerintem ettől jelenleg nem nagyon kell tartani, max a BL rájátszás meccsein, reméljük ott még be tudjuk darálni az (remélhetőleg gyengébb)ellenfelet.
Komolyabb csapatok ellen visszaüthet ez a taktika, Guardiola esetében már láthattuk többször.
Jelenleg a szervezettség és a játék öröme ami számít, elődöntőre, döntőre ezzel a kerettel nincs sok esély.
Ehhez azért még hozzájárul, hogy idehoztuk Julio Toust, aki a fizikai felkészítésért felel, és nagyon nagy névnek számít, ami szerintem máris látszik, illetve German Fernandezt aki az erőnléti és neuromuszkuláris (inkább ilyen sérülésmegelőzés) kezeléseket irányítja.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.06. 11:24:59Áthozom.bence0330 írta: ↑2024.09.06. 10:55:33Nálam továbbra is érthetetlen, miért nem edzett Flick csapatot a BM-en kívül 20 éve, kicsit olyan Zidane feeling, odamegyek, nyerek 3 BL-t és viszlát.. Nem kizárt, hogy a két naggyal versenyezne mostanra már a minden idők, de legalábbis a 2000 utáni legjobb edző címre, nem tudom elképzelni, hogy ne lenne több BL címe viszonylag nagy klubok padján ülve. Erre egy szerm BM-es időszak után eljön ide, ahol kb semmi esélye.
![]()
Szerintem nagyon jó választás Flick a jelenlegi helyzetünkben, mert le tud rakni egy győztes mentalitású alapot, és fizikailag is tud javítani a kereten.
Önbizalmat tud adni a játékosokat, nem mellesleg növelni az értéküket.
Szerintem kicsit szétcsúszott a csapat a VB óta. A Bajnokságot nyert szezonban tavasszal azért már rendesen döcögött a szekér, pontosan Raphinhának és a védelemnek köszönhetően jött a cím.
Flicket tényleg Guardiolahoz tudnám hasonlítani. Támadásra, totális focira építenek, fő cél a látványos, gólra törő játék.
Ehhez viszont a foci jelenlegi helyzetében kell a minőség is, ezzel nem lekicsinyítve Guardiola (vagy Flick) érdemeit.
A BL-ben azért a taktika és a védekezés is nagyon számít.
Igaz szerintem ettől jelenleg nem nagyon kell tartani, max a BL rájátszás meccsein, reméljük ott még be tudjuk darálni az (remélhetőleg gyengébb)ellenfelet.
Komolyabb csapatok ellen visszaüthet ez a taktika, Guardiola esetében már láthattuk többször.
Jelenleg a szervezettség és a játék öröme ami számít, elődöntőre, döntőre ezzel a kerettel nincs sok esély.
Áthozom.bence0330 írta: ↑2024.09.06. 10:55:33Nálam továbbra is érthetetlen, miért nem edzett Flick csapatot a BM-en kívül 20 éve, kicsit olyan Zidane feeling, odamegyek, nyerek 3 BL-t és viszlát.. Nem kizárt, hogy a két naggyal versenyezne mostanra már a minden idők, de legalábbis a 2000 utáni legjobb edző címre, nem tudom elképzelni, hogy ne lenne több BL címe viszonylag nagy klubok padján ülve. Erre egy szerm BM-es időszak után eljön ide, ahol kb semmi esélye.
![]()
Alapvetően ez kb így van.(szerintem is)
Reménykedjünk, hogy Flick kiveri belőlünk ezt a ptsd-t.vidra írta: ↑2024.08.31. 19:25:41Igen, igen, csak úgy értem, hogy normál védekezéshez is kellhet ember, meg kialakítani ezt az elem lehetőséget, amit elő lehet venni, ha kell.
Amikor azt mondják, hogy az a taktika, hogy csak támadunk, mindig a PSG elleni első meccs, meg Liverpool meg Roma, meg ilyenek jutnak eszembe.
Hát, szerintem most semmi más lehetőségünk nincs, csak támadásba menekülni. Nincs védőnk és nincs védekező középpályásunk... Télig nem is lesz. Ha egy komolyabb csapat nekünk jön, és bebuszozunk, szerintem nekünk lőttek. Nincs hozzá emberünk. Ha tudunk viszont 4-et rúgni, akkor elég, ha csak kettőt kapunk. Az első hét szünet után ha nem is a legfelső polcról, de jó teszt lesz, támadó stílusú csapatok jönnek.vidra írta: ↑2024.08.31. 19:13:49Én azt érzem, hogy Flick taktikailag rugalmasabb és a játékosoknak is több szabadságot is enged, emiatt kiszámíthatatlanabbak vagyunk. Kicsit félek viszont, hogy komolyabb csapatok ellen visszaüt majd ez a támadjunkletámadjunkle taktikai elmélet.
Akkor fogom azt mondani, hogy zseni, ha a megfelelő momentumokban busz védekezés elem is lesz (ha kell), ha arra van szükség. Nem érzem annyira jönni ezt nála. Persze amíg dominálunk, meg darálunk, addig ok, de nem lesz mindenki ellen így.
Igen, Xavit alapvetően megvédeném, ha csak az eredményekről beszélünk, azzal a kerettel egy szezonon keresztül stabilan jó játékot fenntartani nem nagyon lehetett. Vagy legalábbis csak 1-2 ember tudta volna megcsinálni, nem szégyen Xaviran ézve. De egy gyengébb kerettel zongorázni lehet a különbséget, ugyanazok a játékosok, akik tavaly bátortalanabbak, lassabbak voltak, most gyorsabbak, erősebbek. És ez még csak egyénileg, ami csapatot összerakott pár hét alatt, arra szavak nincsenek. Xai meg az utolsó szezon végén még arról beszélt, hogy épülő projekt és türelem...LG írta: ↑2024.08.31. 19:05:03Xavit itt a fórumon is gyakran védték azzal, hogy ezzel a kerettel nem lehet jó és eredményes focit játszani, nem ő tehet róla, hogy gyenge a játékunk. Igaz, hogy csak 4 meccs telt el, de szerintem már ezek most elkezdtek megdőlni. Raphinha konkrétan a legjobbjunk eddig, Xavinál nem lett volna jövője.
A végén kiderül, hogy mégsem akkora butaság egy sztáredzőt hozni a szokásos középszer vagy pályakezdő helyett.![]()
Én nem Flick sikerességét illetően mondok véleményt (simán megbukhat, simán sikeres is lehet), hanem azért láttuk sikeres csapatnál (BM) és sikertelennél (német válogatott) de hisztikre, kifogásokra, másokra mutogatásr nem emlékszem.Chino írta: ↑2024.08.31. 12:40:27Érdemben még nem igazán lehet Fick felett ítélkezni, de mind az előszezonban, mind az eddigi fordulók bizakodásra adnak okot.
Remélem télen is hasonló lesz a véleményünk, abból már releváns következtetést lehet levonni.
Nekem az tetszett igazán, hogy hiába voltunk hátrányban vagy álltunk X-re, ha nem is voltam biztos benne, de nem pánikoltam, hogy esetleg nem nyerünk. És ilyet nagyon régen nem éreztem.
Xavi védelmében azért tegyük hozzá, hogy ő is tudta, hogy tapasztalatlan még ehhez és egyelőre nem is akart még jönni, de addig ment a rábeszélés, míg végül eljött.Troym írta: ↑2024.08.31. 12:09:15Bocs, de nekem ezzel Flicket "adod el" nem Xavit.brazilfan írta: ↑2024.08.31. 12:01:32Sok más eltérés mellett fontos különbség kettejük között, hogy Xavinak ez élete klubja, Flicknek viszont egy állomás az edzői pályafutásban. Szeretheti ettől még a Barcát, a csapatot, a várost, és kihozhatja magából a maximumot, de a Barca akkor is csak munkahely a számára.
Amikor Xavi a problémákról beszélt, azt nem feltűnési viszketegségből tette, hanem mert minden ideköti, és minden gondolata a klub körül forgott. Flick meg egy edző, úgyhogy ő nyugodtan viselkedhet profin.
Amúgy meg tapasztalt edző, sok mindent láthatott már Németországban is.
Az edző nem szurkoló és versa. És ne is legyen.
Szakemberek kellenek ilyen felelős pozíciókba, nem a 2006os BL győztes csapat játékosai. Deco mellett sem szól az égvilágon semmi más, minthogy itt játszott.
Sem a kapcsolatai, sem a végzettsége, sem a tapasztalata miatt nem lehetett volna itt edző Xavi és sportigazgató Deco, helyettesként Bojan.
Xavit rendkívül sokra tartom, mint játékost, de edzőként hoztunk egy 0- kilométeres valakit Katarból. Jobban sikerült, mint számítottam rá így is, de minden oldalról kijött, hogy egy pályakezdő edző betették az egyik legkeményebb feladatot megoldani.
Xavi végig kritikus volt a bírók, ellenfelek, környezet, kezdési idő, keret erőssége stb miatt. Akkor van nagy súlya a kritikájának, ha tizedannyi lett volna
Alapból egyetértek, de Xavi nagyon ígéretesnek tűnt edzőként is. Igen, Katar, de onnan olyan szinten emelkedett ki, olyan szép játékkal, hogy azért az mégiscsak jelent valamit (többet nem tud tenni ott, mint azt, amit tett). Szerintem jó döntés volt idehozni, főleg a pénzügyi helyzetben. Nem is volt rossz, de ahogy írtad, volt bőven hiányossága.Troym írta: ↑2024.08.31. 12:09:15Bocs, de nekem ezzel Flicket "adod el" nem Xavit.brazilfan írta: ↑2024.08.31. 12:01:32Sok más eltérés mellett fontos különbség kettejük között, hogy Xavinak ez élete klubja, Flicknek viszont egy állomás az edzői pályafutásban. Szeretheti ettől még a Barcát, a csapatot, a várost, és kihozhatja magából a maximumot, de a Barca akkor is csak munkahely a számára.
Amikor Xavi a problémákról beszélt, azt nem feltűnési viszketegségből tette, hanem mert minden ideköti, és minden gondolata a klub körül forgott. Flick meg egy edző, úgyhogy ő nyugodtan viselkedhet profin.
Amúgy meg tapasztalt edző, sok mindent láthatott már Németországban is.
Az edző nem szurkoló és versa. És ne is legyen.
Szakemberek kellenek ilyen felelős pozíciókba, nem a 2006os BL győztes csapat játékosai. Deco mellett sem szól az égvilágon semmi más, minthogy itt játszott.
Sem a kapcsolatai, sem a végzettsége, sem a tapasztalata miatt nem lehetett volna itt edző Xavi és sportigazgató Deco, helyettesként Bojan.
Xavit rendkívül sokra tartom, mint játékost, de edzőként hoztunk egy 0- kilométeres valakit Katarból. Jobban sikerült, mint számítottam rá így is, de minden oldalról kijött, hogy egy pályakezdő edző betették az egyik legkeményebb feladatot megoldani.
Xavi végig kritikus volt a bírók, ellenfelek, környezet, kezdési idő, keret erőssége stb miatt. Akkor van nagy súlya a kritikájának, ha tizedannyi lett volna
Azért, mert bárkinek is a gondolata mindíg ugyanazon dolog körül forog és a szíve lelke is ott van, semmi garanciát nem jelent, hogy ő fogja megtalálni a megoldást.