bence0330 írta: ↑2024.09.17. 02:01:50
davi10 írta: ↑2024.09.16. 19:36:19
Nem jön jól a kiesése, de talán lehet eleget kavargatni, hogy Flick megoldja. Eleve Ő kötetlenebb szerepkörben van, de ha felrajzoljuk 10-esnek, mehet a helyére Raphinha, Pedri, Torre. Ha a brazil megy, az Ő helyére mehet Pau Victor, lassan Fati. Ha Pedri, az Ő helyére EG. Vagy ha Flick olvassa a fórumot, akkor Cubarsi kp, Kounde kh, Fort jobbos
Bízom benne, hogy Flick feledteti a hiányát, esetleg hozzányúl megint a La Masia-hoz, ott is van még tartalék akiket próbálgatott már nyáron.
Javított a támadójátékon Olmó, de az már előtte is parázs volt, meg nélküle is, amikor rendre lehozta Flick, max egy kicsit voltunk gyengébbek. Szerintem ilyen pazarul összerakott támadógépezetben nem ezen fog múlni, nyerni fogunk-e. A két "szélsőnk" és Pedri (Lewy?) eddigi formája kb garantál minimum 2 gólt meccsenként, egy legalább jó vízhordó Casadót is idevéve. Azon fog múlni mindenképp, mit fogunk hátul nyújtani, ha most megkapjuk az első nagy, erős, gyors játékosokkal teli csapatot, ami csütörtökön be is következik (persze az is igaz, hogy Olmóval sanszosabban vágunk 4-5 gólt, mint nélküle, akkor meg kb mindegy, mennyit kapunk).
Így, hogy Flick nekem már csak a nemzetisége miatt is kicsit meglepő módon nem nagyon számít Darvich játékára, a kicsik közül gondolom Junyentet emelheti ki még (legalább padra), a B-ből meg Guille Fernandezt, akár ténylegesen használhatja is csereként, főleg az enyhén Puskás-jelölés gyanús gólja után, meg hogy a padon már legutóbb is ott ült.
És akkor ott van sötét lóként Abdul Aziz Issah, akiről a scoutok nagyon komoly dolgokat állítottak, és a szél mellett tkp-s. Mivel nem túl fiatal, ősszel 19 lesz, hamar ki fog derülni. Ha tényleg olyan csodagyerek, akkor idén berobbanhat, és érvényesíthetjük az opciót rá. Nyilván jó esély van arra, hogy nem, és mivel most jött, jelenleg még alighanem elméleti esély sincs erre Olmo mostani sérülésének idejére.
Szerintem a legjobb megoldás egyértelműen Raphi lenne, szélen Fatival. Utóbbi úgysem egy vonalszélső, alapból kicsit beljebb érzi magát jól. Legalábbis remélem, hogy Flicknek nem lesz ilyen berögződése Torres.
A kezdővel nem hiszem, hogy gond lenne, én inkább attól félek, hogy nem lesz kit behozni vagy egyáltalán rotálni.
A kicsik közül, ha valaki játszik akkor az szinte biztos, hogy Guille lesz. Ő kicsit fegyelmezettebb, bár letámadásban nem lenne gond Tonival, de túlságosan támadó szellemű egyelőre. Bár középpályásként még nem nagyon láttam, papíron szélsőként, bár gyakorlatilag jobb oldali félterületben játszik.(amúgy ő lőtte azt a gólt az Ourense ellen, bár az unokatesójáé is szép volt).
Ezt a 2-3 meccset ki kell húzni, utána már Fermin is lesz, aki gyakorlatilag egy az egyben átveheti Olmo posztját.
Mondjuk Casádó a liga csapatainak 3/4-e ellen gond, legalábbis túl nagy kockázat nélkül bevethető, érezni is rajta, hogy egyre magabiztosabb, stabilabb (ilyen Getafe, Osasuna, Alaves ellen nem féltem).
Csak annak tudnék igazán örülni, ha Olmot egy Ferminnel lehetne rottálni és nem az Atleticből kellene szemezgetni az olyan tinik közül, akiknek normál esetben a meccs kezdetekekor már ágyban kellene lenni. Mert a Fernandez tesók/unokatesók még alig töltötték be a 16-ot, szóval egyrészt óvatosnak kellene lenni velük, másrészt nem lehet elvárni, hogy egyből stabilan, rutinosan, hiba nélkül hozzanak le felnőtt meccset.
Azon amúgy én is nagyon csodálkozom, hogy Darvichot így hanyagolja, pedig ha valahol, akkor ebben a rendszerben lubickolhatna. Ha egy klasszik 4-3-3-at játszanánk még mondanám hogy csak-csak érthető (bár padra is inkább őt lehetne tenni, mint Guillét) Ez tényleg nagy rejtély számomra, szezon előtt pont azt gondoltam, hogy szegény Darvich, vajon mennyi percet fog kapni Fermin és Olmo mögött, pedig ez pont jó lenne neki.