Dani Olmo
Hírek szerint Guardiolaék szívesen vinnék januárban ingyen, ha nem tudjuk beregisztrálni. Szép lesz ha bukjuk a nyári 55 milliót is, akkor már tényleg nem lehet védeni Laportaék bűvészkedését.
94:39 6 - 1
-
- Entrenador del Barça
https://barcauniversal.com/here-to-talk ... istration/
2-3-as Dortmundi meccs után is az a fő téma, hogy a La Liga feltölti e januárban Olmo adatait, vagy nem.
Nem kicsit lehet bosszantó, köszönhetjük ezt a "megmentőinknek"
Kicsit bosszantó, hogy mindenki (+tegnap kérdezte egy Real szurkoló tőlem is) úgy tudja, milyen csórók vagyunk, mert "nincs pénzünk Olmot sem regisztrálni"
Ami szinte minden egyéb klubnak pár kattintás
Szerk
https://www.liverpoolecho.co.uk/sport/f ... r-30568594
Na már megy is ingyen a Liverpool-ba
2-3-as Dortmundi meccs után is az a fő téma, hogy a La Liga feltölti e januárban Olmo adatait, vagy nem.
Nem kicsit lehet bosszantó, köszönhetjük ezt a "megmentőinknek"

Kicsit bosszantó, hogy mindenki (+tegnap kérdezte egy Real szurkoló tőlem is) úgy tudja, milyen csórók vagyunk, mert "nincs pénzünk Olmot sem regisztrálni"
Ami szinte minden egyéb klubnak pár kattintás
Szerk
https://www.liverpoolecho.co.uk/sport/f ... r-30568594
Na már megy is ingyen a Liverpool-ba

- ElBartimaeus
- Director del Fútbol
Szerintem jól nyomta most is, elég sok váratlan megmozdulása volt, adott egy (szerencsés) gólpasszt, de jól mozgott, sokszor teremtett területet. Annyi, hogy nem verte be a lövéseit nagjyából. De így is 5-ször többet tett hozzá a meccshez, mint anno Gündogan hasonló szerepkörben.
Van olyan játékos a világon, akinek nem esik vissza időnként a teljesítménye?
Lesz újra jobb is és néha rosszabb is....
Kell ő nekünk, mint egy falat kenyér.
Bajban lenne nélküle a támadások szervezése.
Lesz újra jobb is és néha rosszabb is....

Kell ő nekünk, mint egy falat kenyér.
Bajban lenne nélküle a támadások szervezése.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Látszik, hogy benne van a bugi, most is adott egy szép gólpasszt, 1 ilyen megmozdulása szokott lenni, de igen, nagyon visszaesett, sajnos. Remélem még mindig betegség miatt gyenge, vagy ilyesmi.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Ha nem tudjuk tavaszra regisztrálni, szabadon távozhat sajnos. Ő meg értelemszerűen játszani akar valahol, nem akarja befejezni a pályafutását, mert nem engednek nekünk játékost regisztrálni, azok után, hogy nyáron egy légiónyi ember távozott.FCBsteve írta: ↑2024.12.11. 20:55:36Távozhat(na), de miért tenné?FcBarcelona1 írta: ↑2024.12.11. 20:46:10Elnézést kérek az offért. Kicsit felhúzott a tegnapi hír, ha nem lesz kiskapu, Olmo ingyen távozhat az Mundo Deportivo szerint
Ott van, ahol lenni szeretett volna...
Inigo se távozott, ő is mehetett volna nyáron...
Egyetértenék egy rendes FFP-vel, ami az azonos súlycsoportokban viszonylag egyenlő erőviszonyokat tart fenn, ez nekünk is nagy segítség lenne az olajosok ellen.Zoldbela írta: ↑2024.12.11. 19:51:58Ha alaposabban átgondoljuk, akkor az ami szívatásnak látszik, valójában a Barca megmentése a totális csődtől.
Nem arra kéne koncentrálni, hogy miként kerüljük meg a csapat védelmére állított korlátokat, és költekezni a semmiből, hanem tudomásul kell venni, hogy most új igazolások helyett, kizárólag a meglévő játékosokkal végzett munkával kell eredményt elérni.
Valószínűleg kiváltom a "népharagot", de hálásak lehetünk a ligának és Tebas úrnak, hogy időben, és kellő határozottsággal állították meg a Barcát a "gazdasági csúszdán" (ha már az elnökség képtelen volt erre).
De ez sajnos nem így működik, pedig így kéne működnie, de ami van, az igenis szívatás. Sokszor hangot adok annak, hogy nem gazdálkodunk jól, de ettől még igaz az is, hogy szivatnak minket. Az, hogy nem engednek minket játékost regisztrálni, az, hogy 10 millió eurónyi igazolást sem illeszthetünk be rendesen azok után, hogy mennyien távoztak, ez szivatás. Nehéz anyagi helyzetben vagyunk, van egy több mint 1 milliárd eurós tartozásunk, hosszú távon mintegy 2,7 milliárd eurós tartozásunk (aminek a nagy része nagyon hosszú lejáratú, a stadionépítési projektről van szó, amit évtizedekig fogunk apránként visszafizetni). Csődben viszont nem vagyunk, ha pedig semmit nem engednek nekünk, akkor egyszerűen nem tudunk működni, és harmadosztályú Martinokat kell betenni, hogy ki tudjunk majd állni, ha ez így folytatódik.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2024.12.11. 23:15:19-kor.
Na az engem is felszabna,ez a hír nem jött még szembe...FcBarcelona1 írta: ↑2024.12.11. 20:46:10
Elnézést kérek az offért. Kicsit felhúzott a tegnapi hír, ha nem lesz kiskapu, Olmo ingyen távozhat az Mundo Deportivo szerint
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Távozhat(na), de miért tenné?FcBarcelona1 írta: ↑2024.12.11. 20:46:10Elnézést kérek az offért. Kicsit felhúzott a tegnapi hír, ha nem lesz kiskapu, Olmo ingyen távozhat az Mundo Deportivo szerint
Ott van, ahol lenni szeretett volna...
Inigo se távozott, ő is mehetett volna nyáron...
-
- Entrenador del Barça
Bocs,eltévedtem,azt hittem ez a Dani Olmo topic!
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
-
- Entrenador del Barça
Egy csődbe jutott csapat nem a másodosztályban hanem előbb - utóbb a labdarúgás "emlékkönyvében" szerepel!!!FcBarcelona1 írta: ↑2024.12.11. 20:04:39Egy alternatív valóságban nézhetnéd a
Pena
Mingueza-Umtiti-Lenglet-Martin
Romeu
Pedri-Torre
Abde-Jutgla-Fati
Felállában a meccset a Real Zaragoza ellen a másodosztályban![]()
-
- Entrenador del Barça
Egy alternatív valóságban nézhetnéd a
Pena
Mingueza-Umtiti-Lenglet-Martin
Romeu
Pedri-Torre
Abde-Jutgla-Fati
Felállában a meccset a Real Zaragoza ellen a másodosztályban

Ha alaposabban átgondoljuk, akkor az ami szívatásnak látszik, valójában a Barca megmentése a totális csődtől.
Nem arra kéne koncentrálni, hogy miként kerüljük meg a csapat védelmére állított korlátokat, és költekezni a semmiből, hanem tudomásul kell venni, hogy most új igazolások helyett, kizárólag a meglévő játékosokkal végzett munkával kell eredményt elérni.
Valószínűleg kiváltom a "népharagot", de hálásak lehetünk a ligának és Tebas úrnak, hogy időben, és kellő határozottsággal állították meg a Barcát a "gazdasági csúszdán" (ha már az elnökség képtelen volt erre).
- Chino
- Llegenda del Barça
Ahogy lejjebb is írták kicsit torzít a képen, hogy nagyon nagy elvárások vannak felé, relatíve drága volt (bár a piacot tekintve kismillió gyengébb játékos kel el sokkal drágábban) ráadásul olyan magas szinten indította a szezont, amire senki sem számított, az EB-n is kimagasló volt, emiatt joban kidomborodik, hogy nem emelkedik úgy ki a csapatból. Ugyanakkor benne folyamatosan megvan benne az a képesség, hogy bármikor képes klasszis megoldásokra, gólokra. A legerősebb kp. jelenleg szerintem kérdés nélkül a Pedri-Casádó-Olmo. Az előbbinek is bőven voltak gyengébb meccsei, időszakai az utóbbi két hétben.FcBarcelona1 írta: ↑2024.12.05. 13:48:36Pau esetében így van.gránit írta: ↑2024.12.05. 13:23:20Ha jól tudom, a Barca B-ben max 23 éves játékosok lehetnek. Pau Victort emiatt már nem lehetett oda rejteni, hogy ne foglaljon helyet az A csapat pénzkeretéből.
Gündogan menni akart. Normális keretek között simán igazolhattunk volna a helyére, nem lett volna ebből probléma. A váltásból meg szerintem jól is jöttünk ki, Olmo jobb játékos, már most van annyi gólja, mint Gündogannak tavaly egész szezonban.
Én egy dolgot nem hiszek el, hogy vannak ránk nézve világos szabályok. A Liga össze-vissza vagdalkozik, amennyi ember távozott azért, hogy 2 embert regisztrálhassunk, az nem 1:1, nem 1:2, nem 1:3, nem 1:4, nem 1:5. Ez módszeres szívatás.
Én is így gondolom.
Olmo-Gündogan összehasonlításba nem mennék bele, mert
szerintem itt a lényeg, hogy Gündogan távozni akart, amúgy a terv, hogy marad, és jön Nico Williams/Olmo. Az utóbbi maradt, Nico nem akart jönni, Gündogan pedig nem akart maradni.
Szerintem voltak még tervben távozók, hasra ütve Garcia, Ferran, Fati akik helyett befért volna normális regisztrálása.
De nem távozott senki, ráadásul Christensen lesérült fél évre, így Garcia maradt. Ugye volt hír a végén Tah-ról, de ő és Chiesa sem fért bele a hírek szerint.
Nicot/Olmot mindenképpen regisztráltuk volna, ha más nincs, elnöki letétből.
És amiket az első 5-6-7 mérkőzésén mutatott látszik, hogy nagyon magas szinten tud játszani. Ahogy az egész csapat hullámvölgybe került az utóbbi időben, nem nagyon lógott ki. A csapat kulcsjátékosainak több mint a fele nagyon visszaesett.
Nyilván Laportáék is sokkal jobban szerették volna Nicot, a népszerűségüket iszonyatosan megdobta volna, ugyanakkor abba is gondoljunk bele, hogy Olmo is nagyon kell ahhoz, hogy Pedrit konstans a jelenlegi posztján tudjuk játszatni.
Én azt mondom, hogy az eddigiek alapján megérte, de inkább február-március körülre lehet reáélisabb véleményt mondani.
Forca Barca!!!!
-
- Entrenador del Barça
Pau esetében így van.gránit írta: ↑2024.12.05. 13:23:20Ha jól tudom, a Barca B-ben max 23 éves játékosok lehetnek. Pau Victort emiatt már nem lehetett oda rejteni, hogy ne foglaljon helyet az A csapat pénzkeretéből.
Gündogan menni akart. Normális keretek között simán igazolhattunk volna a helyére, nem lett volna ebből probléma. A váltásból meg szerintem jól is jöttünk ki, Olmo jobb játékos, már most van annyi gólja, mint Gündogannak tavaly egész szezonban.
Én egy dolgot nem hiszek el, hogy vannak ránk nézve világos szabályok. A Liga össze-vissza vagdalkozik, amennyi ember távozott azért, hogy 2 embert regisztrálhassunk, az nem 1:1, nem 1:2, nem 1:3, nem 1:4, nem 1:5. Ez módszeres szívatás.
Én is így gondolom.
Olmo-Gündogan összehasonlításba nem mennék bele, mert
szerintem itt a lényeg, hogy Gündogan távozni akart, amúgy a terv, hogy marad, és jön Nico Williams/Olmo. Az utóbbi maradt, Nico nem akart jönni, Gündogan pedig nem akart maradni.
Szerintem voltak még tervben távozók, hasra ütve Garcia, Ferran, Fati akik helyett befért volna normális regisztrálása.
De nem távozott senki, ráadásul Christensen lesérült fél évre, így Garcia maradt. Ugye volt hír a végén Tah-ról, de ő és Chiesa sem fért bele a hírek szerint.
Nicot/Olmot mindenképpen regisztráltuk volna, ha más nincs, elnöki letétből.
Ahogy írod, nem ismerhetünk minden részletet.
Ugyan már kevésbé friss nekem a szezon vége sztori, de Gündogan menni akart. Túl sima volt a válás, egyszerű és gyors transfer volt. Ha csak mi akartuk volna visszatuszkolni, más lett volna minden.
(képzeld csak el, milyen vihar lenne, ha Ferran barátunkat próbálnánk meg visszaküldeni?)
Közben látom gránit ugyanezt írta, de elküldöm, ha már meg is előztek akkor is ....

Ha jól tudom, a Barca B-ben max 23 éves játékosok lehetnek. Pau Victort emiatt már nem lehetett oda rejteni, hogy ne foglaljon helyet az A csapat pénzkeretéből.
Egy dologban nem hiszek:
Oké, hogy te, én, újságírók, szurkolók nem ismernek minden részletet, minden számot centre pontosan.
De hogy pénzügyi szakemberei a klubnak, Deco, Laporta és a teljes igazgatóság 100%, hogy tisztában volt azzal, hogy nem fogják tudni regisztrálni Olmot még egy nagy fizetésű játékos (Gündogan) távozásával sem. Ez fix.
Ha minden szám előttük volt, akkor ez sima matek.
Ha tudták, akkor mi a fészkes fenének mentek bele?
Gündogan regisztrálva volt egész szezonra, Victor mehetett volna a B csapatba, akkor regisztrálni sem kell és voilá egyetlen kérdőjel sem lenne télen. Ehhez képest a szakmailag megalapozott döntés az, hogy elküldjük ingyen a legjobb középpályásunkat, hogy fél évre kiskapukkal hozhassuk Olmot?
Gündogan egész évben marad vs. Olmot regisztrálhatjuk újévig, ha 2 játékos kiesik 3 hónapra
Ár-érték arányban esküszöm rosszabb döntést nem nagyon lehetett volna hozni.
Oké, hogy te, én, újságírók, szurkolók nem ismernek minden részletet, minden számot centre pontosan.
De hogy pénzügyi szakemberei a klubnak, Deco, Laporta és a teljes igazgatóság 100%, hogy tisztában volt azzal, hogy nem fogják tudni regisztrálni Olmot még egy nagy fizetésű játékos (Gündogan) távozásával sem. Ez fix.
Ha minden szám előttük volt, akkor ez sima matek.
Ha tudták, akkor mi a fészkes fenének mentek bele?
Gündogan regisztrálva volt egész szezonra, Victor mehetett volna a B csapatba, akkor regisztrálni sem kell és voilá egyetlen kérdőjel sem lenne télen. Ehhez képest a szakmailag megalapozott döntés az, hogy elküldjük ingyen a legjobb középpályásunkat, hogy fél évre kiskapukkal hozhassuk Olmot?
Gündogan egész évben marad vs. Olmot regisztrálhatjuk újévig, ha 2 játékos kiesik 3 hónapra
Ár-érték arányban esküszöm rosszabb döntést nem nagyon lehetett volna hozni.
-
- Entrenador del Barça
Szerintem azt vedd figyelembe, hogy Olmo nincs ("maradandóan") regisztrálva, ahogy Pau Victor sem. Dec 31-ig.
Így ténylegesen az FFP-ben nem foglalnak semmit, Christensen sérülése okán a fizetésének 80%-át foglalják
Így szerintem egy ingyen érkező sem fért volna bele, ha már Pau Victor pár százezres fizetése sem fért bele.
Amúgy alap esetben, FFP megkötés nélkül érdemesebb lett volna 47+15 árért és 20+ millió helyért a bértömegben több játékost igazolni a lyukas posztokra.
De továbbra is tartom, hogy a helyzet nem normális

Nyáron, amikor szinte mindenki Williamst várta, akkor is írtam, hogy ott van lejáró szerződéssel 3-5 milliós bérrel megszerezhető Berenguer.FcBarcelona1 írta: ↑2024.12.05. 10:55:54Erről is leírtam a véleményem. Lehet, hogy FFP-ben 20 körül foglal (fizetés+amortizáció), de őt és Pau-t sem tudtuk csak egy fél évre regisztrálni, így helyette 2-3 játékossap szinte lehetetlen lett volna, megegyezni, szerződésük, regisztrálási problémák, stb.
Nem egy nagy durranás, de a padon elfér, viszonylag ponterős szélső. Tegnapi Real elleni gólja is mutatja, hogy jó kis harcos játékos lett volna nálunk is bhv és támadó posztra is egész jó cserének, 15 meccsen 3 gól, 4 gólpassz.
Lehet Olmo "csak" 20m FFP, Victor meg 3, de állítom abba a 23-27m FFP-be ugyanúgy befért volna Rabiot + Berenguer + Victor, lehet kevesebbért is. Szerintem túl nagy áldozatot hoztunk egy sérülékeny egykori saját nevelésért csapaépítési szempontból.
-
- Entrenador del Barça
Én is így látom, a büntetőnél ő indította Yamalt.
De nem akartam már védeni, sajnos sokat sérült.
Ha jól emlékszem mostanában lágyék sérülése volt.
A megítélése nagyban függ szerintem attól, hogy rá költöttünk idén egyedül.
Erről is leírtam a véleményem. Lehet, hogy FFP-ben 20 körül foglal (fizetés+amortizáció), de őt és Pau-t sem tudtuk csak egy fél évre regisztrálni, így helyette 2-3 játékossap szinte lehetetlen lett volna, megegyezni, szerződésük, regisztrálási problémák, stb.
Ha jól tudom, elnöki letétből is csak 1 játékost lehet regisztrálni, aki 2 éve Kounde, tavaly Inigo volt, idén egyelőre nem éltek vele a sérülések miatt.
Ezen felül Laporta és a gazdasági jelentés szerint idén Olmoért 47 milliót fizettünk.
Persze mostanában eléggé visszaesett, és ettől többet kell nyújtania, és jó lenne, ha nem lenne ennyiszer sérült.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Szerintem még egy kritikát sem írtam róla.

A jelenlegi Fermínnel szemben sajna így is egyértelmű, egyetértek.

De remélem megtalálja gyorsan a korábbi önmagát. Most rákerestem, 1 hónapja ételmérgezése volt, azért is maradt ki meccsről, lehet az legyengítette kicsit. Ez lenne a legjobb verzió.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2024.12.05. 10:56:00-kor.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Brest ellen mintha gólt lőtt volna, Yamalnak meg forintos labdát a Mallorca ellen. Nem sok, ez igaz,de inkább nézem őt, -mert egy élmény, ahogy a labdához ér-, mint pl. a teljesen formán kívül lévő Fermint. Kicsit mintha szúrná a szemedet a srác