bence0330 írta: ↑2024.09.19. 13:33:13
18Barca99 írta: ↑2024.09.19. 13:28:08
Nem teheti meg szerintem, hogy kihagyja, mert ha véletlenül nem jön be, azzal minden eddigi, 5 meccsen felépített respectet elveszti. De igazából, ez a téma úgyis csak itt a fórumon megy, semmi esély, hogy ne legyen fent végig.
Azért ezzel még várjunk, egyelőre nyerte az első 5 tétmeccsét. Most se kicsi a nyomás, de majd azért kiváncsi leszek arra a higgadt profilra itt 2 döntetlen/neadjisten vereség után
Minden médiából, szakkommentátortól, elemzőktől, egyéni Barcás csatornából, mundo, sport, as...fél éve folyamatosan folyik, hogy pihentessük már Yamalt, vigyázzunk rá, okuljuk az előzményekből sportorvosi konszenzus alapján, (16)-17 éves. Bernalnak sem szabadott volna még ilyen terhelést kapni, sehol nincs még az izomzata ahhoz, hogy ilyen szintű belépőknél esélye legyen túlélni. Kb minden 16-7 évesen túltolt játékos szalagszakadással kezdi a karrierjét, máshol ritka az ilyen 16 évesen kezdő játékos, de amikor igen, ott is jellemző (Wirtz pl.). A szalagok ilyenkor még nincsenek megfelelően védve, támogatva, sajnos.
Tény, hogy Yamalt lehetett volna phentetni, főleg az utóbbi két meccsen. A 60. perc körül simán lejöhetett volna, már csak pihentetés céljából a BL-meccs előtt, de Flick kb. csak megtapsoltatni hozza le. Ez valóban kockázatos. Egyrészt benne van a sérülés kockázata, másrészt ez egy idő után már a teljesítményében is meg fog látszódni.
Bernalt ilyen szempontból nem keverném ide, ő alapból egy másfél, két meccset hozott le és egy ilyen sérülés ugyanúgy benne van az első mérkőzésének a 10. percében, mint a 38.-ban.
Tavaly végigtolta a teljes szezont még fiatalabban (csak válogatott szünetben nem játszott) és lehet, hogy harmadosztály, de ebben a kontextusban szinte semmit nem számít a csapatok közti minőségi különbség, sőt! (ráadásul szintén felnőtt játékosok) Szóval még ha fel sem hozzuk, hanem marad az Atleticben, akkor sem lett volna igazán kevesebb esélye megsérülni így két meccs után. Az a térd, ahogy állt.... Egy terminátor kidőlt volna attól. Nem vagyok otthon a témában, de szerintem ilyen esetekben inkább a regeneráció hossza függhet az adott ember korától.
A Real jelenlegii keretéből Militao nem olyan rég tért vissza vagy 9 hónap után keresztszalag szakadásból, Alabának már a 9-10 hónapja és még nem látszik, mikorra épülne fel.
Gavi esetében miután rendesen diagnosztizálták megállapították, hogy ha az első sérülésnél lehozzák megúszta volna 3-4 héttel, max. egy hónappal. Ha így visszaengedik egyértelmű mi lesz vele. De alapból a válogatott meccsekben arányaiban sokkal több játékos sérül meg. Nem tudom, hogy ez esetleg a más edzésmódszerektől függ-e, de abban biztos vagyok, hogy nem olyan óvatosak vagy többet kockáztatnak a játékosokkal. Nem sok olyan esetet láttam, ahol elővigyázatosságból hoztak volna le valakit és ez azért botrányos. Senki ne mondja, hogy véletlen.
bence0330 írta: ↑2024.09.19. 13:33:13
Pedrinél is az ment, hogy nem hagyhatjuk ki, mert kikapunk. Mert az aztán jobb lett, hogy utána 2 év alatt 1 évet kellett hiányoznia kb, úgy többször hiányzik. Gavi szintén, stb, pedig ő még vasembernek is tűnt, mint eddig Yamal. Statisztikailag alighanem kevesebbet hiányozna egy fiatal hosszútávon, ha néha kihagynánk, és pihentetnénk eleget.
Persze. Sőt, a Bayernnel sem vot ilyen korszaka.

Emberünk 15 éve nem élt meg klub vezetőedzőjeként sikertelen időszakot.

Majd kiderül. De szerintem olyat semmiképp nem látunk, mint az elődjeitől, szerintem akkor is a problémamegoldásra fog konentrálni, ha jön egy vereség-döntetlen-vereség sorozat.
Flick valóban olyannak tűnik, aki nem fog magyarázkodni egy-egy sikertelen széria után vagy hagyja magát befolyásolni/megtörni ilyen esetben. Inkább a munkájával foglalkozik, hogy ezeket a dolgokat minél hamarabb hátrahagyják. Nekem legalábbis ilyen típusnak tűnik.
Én még Yamal mellé odavenném Raphinhát is, akit kicsit érthetetlen módon nem pihentet. Még akkor sem amikor meglőtte a mesterhármasát. Pedig pont stílusos lett volna így lecserélni.
Ráadásul átvehetnék egymás posztját.
De legalább Pedrit, Cubarsit, Lewát azért rendszeresen padra teszi, amin azért csodálkozok kicsit, mert pont azok a hiányposztok.