Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Abszolút egyetértek, főleg annak fényében, hogy idén jellemző volt ez, hogy az elején ha nem is aludtunk be, de nem találtuk a fogást. A Girona hasoló szintű (csak más stílusú) csapat, mint a Monaco, de legalábbis csak picit marad el tőlük, ha gyengébbek is. Ott is 10-20 percig oda-vissza mentek a támadások, eléggé egálban voltunk, aztán lépésről lépésre föléjük kerekedtünk, és széttörtük őket. Erre a csapatja jellemző az, hogy megoldásokat találunk, nincs sok kétségem, hogy ez itt is megtörtént volna. Emberhátrányban meg kb szerintem hoztuk, amit lehetett.Rumig írta: ↑2024.09.20. 01:44:10Nem értem ezt a többnyire gyászos hangulatot. Továbbjutó helyen vagyunk![]()
De egyébként se kell még szerintem temetni se a csapatot, se az egyéneket, így a hatodik tétmeccs után.
Sokan elbagatellizálják a kiállítás játékra gyakorolt hatását, pedig azért mégis csak az a természetes, főleg a Bl-ben, hogy 80 percet emberhátrányban játszva kikapsz, mintsem hogy ráerőlteted a játékodat a másik csapatra és jó eredményt érsz el. És az nálam gyenge érv, hogy már előtte se nézett ki jól. 10 perc ment el addig, bőven lett volna idő változtatni.
Szerintem nem. Csak a szomorú igazság.
Igen. Ezt egy darabig el kell felejtenünk, ha többet akarunk. El kell kezdeni a hiányosságokkal foglalkozni. A Nevenincs FC-k elleni 350-0-ás sikereket most el kell felejtenünk.
Én nem így látom. Már a kiállítás előtt sem tudtuk, mit akarunk, teljesen leblokkoltunk attól, hogy nem nálunk van a labda, és a meccs a mi térfelünkön zajlik. És még így is kihúzhattunk volna egy döntetlent, ami idegenben nem rossz, főleg a kb harmadik legerősebb ellenfelünk ellen. De mit csináltunk? Hát persze, hogy az ősrégi hibát követtük el. Amúgy egy rossz szót nem szólnék, ha a harmadik legerősebb ellenfelünk otthonából egy döntetlennel jövünk haza. Engem az zavar, hogy nem tanulunk.
A felsorolt játékosok közül többen a klubtörténelmünk legnagyobb bukásainak részesei voltak. Szerintem ez nem az egyénekről szól. Hanem a csapatvédekezés, a középpályás védekezés teljes hiányáról, valamint arról, hogy az egész csapat zavarba jön, ha az ellenfél erős, gyors, és nála a labda.
Vannak náluk erősebb ellenfelek, ez még csak a bemelegítő volt.
Teljesen egyetértek.Peter írta: ↑2024.09.20. 00:38:42Ez nem tele gatya volt, hanem a matematikailag szűk vereség ellenére nem volt egy súlycsoportban a két csapat.
Ebben a meccsben szerintem ugyanaz benne volt, mint a Gamper kupán.
Déjá vu.....középpálya, labdatartás, labdakihozatal....
Azt azért tudtuk, hogy jönni fog az elkerülhetetlen, de számítva is rá, nem volt vele kellemes találkozni.
Azt nem mondom, hogy innen szép felállni, mert nagyon úgy fest, hogy előbb még meg kell tanulni állni.
Hogy időben jött vagy sem, azt majd az idő fogja eldönteni, de nagyon nem volt szép látvány, ahogyan ez a meccs kinézett.
Azert ez túlzás … es erős bagatelizalasa a bajnoki 5/5 nek!
Én nem láttam ezzel ellentétes véleményt a fórumon, szerintem egyet sem. Kizárólag olyat láttam, hogy baromi jól játszottunk, de a lendületes, jobb csapatok ellen úgyis kijön, hogy nincs védő, nincs vkp. (10 emberrel pláne, nyilván.)gránit írta: ↑2024.09.19. 23:56:42Sajnos igaza lett azoknak, akik azt mondták, nem kell elájulni a bajnoki bohócmeccsektől. Sajnos igaza lett azoknak, akik azt mondták, várjuk meg az első rangadót, amikor kiderül, mit érünk nyomás alatt, mit ér a védelmünk és a középpályás védekezésünk. Sajnos igaza lett azoknak, akik azt mondták, a bajnokságból nem lehet kiindulni.
Az még hagyján, de ideérkezése óta ez volt az első meccse, ahol úgy en bloc nagyon gyenge volt. Neki eddig az volt a jellemzője, hogy egy közepes szintnél lejjebb sosem volt, legalább egy jó mezőnymunkával meg pár jó passzal hozott mindig egy olyat, amire azt lehet mondani, hogy "hasznos". Ma konkrétan semmi, nem volt jó labdaérintése, és enervált is volt. Pedrivel versenyzett a csapat legrosszabbja címért, mert TS a végére legalább jó dolgokat is csinált a hülyesége mellett (bár a legnagyobb hülyeség is az övé volt).Troym írta: ↑2024.09.19. 23:41:44Raphinha volt ma az egyik leggyengébb...Barcaman1993 írta: ↑2024.09.19. 23:34:05
Azt tegyük mellé, hogy Raphinha belealudt a kapusra vezetésbe, 3 az 1-ben rálépett a labdára, a kapus mellett, vagy fölött pedig nem tudta elpöccinteni a labdát. Ja és Baldé eltörte a labdát a kapuson már túljutva.
Alap esetben ezek mind ziccerek. Most annyi volt a különbség, hogy a a fejek is fáradtak voltak, nem csak a lábak.
Talán megártott neki a mesterhármas a feljutó ellen, azt gondolta, hogy a neve majd megoldja ma a helyzeteket, de nyomott egy Ferrant.
Raphinha volt ma az egyik leggyengébb...Barcaman1993 írta: ↑2024.09.19. 23:34:05
Azt tegyük mellé, hogy Raphinha belealudt a kapusra vezetésbe, 3 az 1-ben rálépett a labdára, a kapus mellett, vagy fölött pedig nem tudta elpöccinteni a labdát. Ja és Baldé eltörte a labdát a kapuson már túljutva.
Alap esetben ezek mind ziccerek. Most annyi volt a különbség, hogy a a fejek is fáradtak voltak, nem csak a lábak.
Most nem akarom írni, hogy 4-4-2, mert belekötötök, de biztosan valami olyan megoldást alkalmaztam volna, ahol nem büntetheti az ellenfél bármelyik másodpercben góllal azt, ha csak véletlen beleérnek egy oldalpasszunkba.Shandor írta: ↑2024.09.19. 23:25:21Engem kifejzetten érdekel, hogy a jelenleg elérhető keretből milyen felállással mentél volna neki ennek a meccsnek. Nekem sem tetszett, de a fizikai jelenlét hiánya (Araujó, Gavi, Fermín) + Frenkie & Olmo minőségének hiánya mellett milyen középpályát preferáltál volna? Bernált még idehozom, bár ő is gyerek még. Ez -6 játékos, ebből 5 középpályás.
Ez tény, még akkor is, ha a Monaco amúgy baromira fizikális csapat. Még egy Araujoval meg Chrissel is szinte vékonyak lennénk a legtöbb BL csapat ellen, nélkülük meg aztán pláne. Reménykedni lehet csak, hátha télre jön pénz valahonnan aztán akasztunk egy verőnégert középre.
Azért nagy szakadék van az idegenbenli Monaco (10 emberrel pláne) és az otthoni Brest között, idén kaptak 8 gólt a PSG-OM kettőstől. A Monaco most is kvázi 2. (gólkülönbséggel 3.), a Brest 14. helyen van. Az egy kiscsapat egy kifutott szezonnal, a Monaco meg egy elég komoly csapat, elég stabilan, idénre sem visszaesve.Troym írta: ↑2024.09.19. 23:22:41Ki lenne az a 3 nagyon gyenge ellenfél?bence0330 írta: ↑2024.09.19. 23:15:5424-ben kell lenni a 36-ból. Nekünk lehet, hogy ez most jól jön...Azért szerintem az már 9 pont körül is meglenne, vagy kevesebbel is. Van 3 nagyon gyenge ellenfelünk is azért.
Az a baj, hogy a Villarreal ellen kb másnapos állapotban leszünk a mai után. Kb 5 embernek kéne a padon kezdenie, de nincs is annyi cserénk kb.
A Crevena Zvezda, Young boys oké, de akkor a francia 3. elleni BL meccs lenne a nagyon gyenge ellenfél, miután ma kikaptunk a 2.-tól?
Engem kifejzetten érdekel, hogy a jelenleg elérhető keretből milyen felállással mentél volna neki ennek a meccsnek. Nekem sem tetszett, de a fizikai jelenlét hiánya (Araujó, Gavi, Fermín) + Frenkie & Olmo minőségének hiánya mellett milyen középpályát preferáltál volna? Bernált még idehozom, bár ő is gyerek még. Ez -6 játékos, ebből 5 középpályás.
Ki lenne az a 3 nagyon gyenge ellenfél?bence0330 írta: ↑2024.09.19. 23:15:5424-ben kell lenni a 36-ból. Nekünk lehet, hogy ez most jól jön...Azért szerintem az már 9 pont körül is meglenne, vagy kevesebbel is. Van 3 nagyon gyenge ellenfelünk is azért.
Az a baj, hogy a Villarreal ellen kb másnapos állapotban leszünk a mai után. Kb 5 embernek kéne a padon kezdenie, de nincs is annyi cserénk kb.
24-ben kell lenni a 36-ból. Nekünk lehet, hogy ez most jól jön...