Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ha Inigo nem lenne, nem tudom mi lenne hátul, de alapvetően jól szervezi a védelmet, irányítja a fiatalokat, sok fontos blokkja volt.gránit írta: ↑2024.09.21. 18:23:46Pontosan. Nem értek egyet azzal, hogy állandóan egyedül Martinezen akarjuk elverni a port. A Bilbao elleni büntető kapcsán is ő lett elővéve, miközben Bernalt verték meg előtte nagyon csúnyán egy az egyben. Martinez annyit "hibázott", hogy elpasszoltak mellette egy labdát.Troym írta: ↑2024.09.21. 17:58:49Lehet így nézni, csak épp te nehezményezed, ha állandóan Inigo van kritizálva, de a 2 gól és a vereség Stegent, EG-t, Inigot, plusz a harmatgyenge középpályát lehet elővenni. Értem, hogy egyszer ragadt be, de abból megint gól lett, nem véletlen írom, hogy Inigo kb egy kapott gól meccsenként.
Eközben Cubarsí természetesen érinthetetlen, miközben ő szaladt alá a labdának, és éppúgy benne volt a komplett védelem ész nélküli felhúzódásában. Ahogy Martinez is. De megint csak ő van elővéve a testületileg szerencsétlenkedő csapatrészből. Miközben ő egy része a rendszerszintű problémáknak.
"plusz a harmatgyenge középpályát"
Igen, úgy en bloc. Egy középpályásunk sincs, aki egy lendületes, gyors, erős, fizikailag is erős középpályával szemben érne valamit védekezésben. De még így is simán benne volt a döntetlen, mert a szerencsétlen és éppúgy számos rutintalan játékossal kiálló Monaco mindent elbénázott. Aztán úgy csapatként adtunk nekik egy gólt, köszönték szépen. Megint úgy kaptunk gólt, hogy az ellenfél egy félpályányi területet tehetett meg úgy, hogy nem volt előtte akadály. Csak az előző szezonban hányszor játszottuk el ezt? Csak a szuperkupadöntőn többször. És elkövetjük ugyanezt újra és újra.
Nem én jöttem az életkorral, hanem te. Én mindössze reagáltam, hogy ennél azért árnyaltabb a helyzet. Náluk is volt számos újonc, és nem látszott meg rajtuk. Ha a mi ifistáinkon szerinted igen, akkor vond le a következtetést... (Ha azt gondolod és úgy fogalmazol, hogy feleslegesen ajnároztuk például Casadó-t, és a Monaco fiataljai ígéretesebbek, akkor máris egyetértek veled)
Jössz itt megint az életkorral. Nem ez volt a kommentem lényege. Náluk a sokadik csere Balogun volt, aki nemrég majdnem francia gólkirály lett 21 góllal, nálunk még a tegnapi keret 2/3-a 1-2 éve a harmadosztályban vagy a Juvenil A-ban játszott. Nekik együtt a csapat és a keret. És igen, volt sok fiatalunk, közte 2 db 17 éves.gránit írta: ↑2024.09.21. 17:33:30Javítanom kellett, mert Akliouche egyetlen nappal idősebb, mint Gerard Martin. Valamiért rosszul emlékeztem.
Ennyit arról, hogy mennyire volt tapasztalt hozzánk képest ez a Monaco a nemzetközi porondon. Semennyire. Csomó játékosuknak ez volt az első BL-meccse. A tapasztalat inkább nálunk volt, csak nem megyünk vele semmire, ha BL-meccsek tucatjain ugyanazokat a gyermeteg hibákat követjük el újra és újra.
Pontosan. Nem értek egyet azzal, hogy állandóan egyedül Martinezen akarjuk elverni a port. A Bilbao elleni büntető kapcsán is ő lett elővéve, miközben Bernalt verték meg előtte nagyon csúnyán egy az egyben. Martinez annyit "hibázott", hogy elpasszoltak mellette egy labdát.Troym írta: ↑2024.09.21. 17:58:49Lehet így nézni, csak épp te nehezményezed, ha állandóan Inigo van kritizálva, de a 2 gól és a vereség Stegent, EG-t, Inigot, plusz a harmatgyenge középpályát lehet elővenni. Értem, hogy egyszer ragadt be, de abból megint gól lett, nem véletlen írom, hogy Inigo kb egy kapott gól meccsenként.
Nem tudom, mire gondolsz tejesen, majd gránittal lemeccselitek, de Ter Stégen, Koundé, Pedri, Raphi, Lewa - hasmara ütök - egyenként több BL meccsen léptek pályára, mint a monacoi legények összesen.
Lehet így nézni, csak épp te nehezményezed, ha állandóan Inigo van kritizálva, de a 2 gól és a vereség Stegent, EG-t, Inigot, plusz a harmatgyenge középpályát lehet elővenni. Értem, hogy egyszer ragadt be, de abból megint gól lett, nem véletlen írom, hogy Inigo kb egy kapott gól meccsenként.gránit írta: ↑2024.09.21. 17:33:30Azóta javítanom kellett, mert Akliouche egyetlen nappal idősebb, mint Gerard Martin. Valamiért rosszul emlékeztem.
Ennyit arról, hogy mennyire volt tapasztalt hozzánk képest ez a Monaco a nemzetközi porondon. Semennyire. Csomó játékosuknak ez volt az első BL-meccse. A tapasztalat inkább nálunk volt, csak nem megyünk vele semmire, ha BL-meccsek tucatjain ugyanazokat a gyermeteg hibákat követjük el újra és újra.
Azóta javítanom kellett, mert Akliouche egyetlen nappal idősebb, mint Gerard Martin. Valamiért rosszul emlékeztem.
Könyörtelenül fájó igazság (az életkort ugyan én nem kenem vágom ennyire), amivel szembe kell néznie Flicknek még akkor is, ha a fejlődési folyamat magában foglal diffeferenciálódást az aktuális ellenféltől függően.gránit írta: ↑2024.09.21. 16:40:04A Monaco számos játékosának szintén ez volt az első BL-meccse, mindkét gólszerzőjük fiatalabb, mint Pau Victor és Gerard Martin. Nem állja meg a helyét az az állítás, hogy a Monaco csapatában micsoda tapasztalathegyek lennének, és mi lennénk hozzájuk képest az újoncok. A mi csapatunkban sokkal több volt a nemzetközi tapasztalat. Csak ők rendesen felkészültek a mérkőzésre.
Az utolsó mondatoddal egyetértek. Nem értem, mi történt. Egy nagyon kínos, nyögvenyelős meccsen, idegenben döntetlenre álltunk, ami nem egy rossz eredmény. Az állás ránk nézve volt hízelgő. Emberhátrányban, idegenben, talán a harmadik legerősebb ellenfelünk ellen 1-1-re lehetett volna menni. Nem lett volna rossz az az x, sőt. Minek mentünk ész nélkül előre? Jött a szokásos hiba. Nem tudjuk elégszer elkövetni. Tényleg. Akárhányszor elkövetjük és akárhányszor reménykedek benne, hogy leszokunk róla, eddig képtelenek vagyunk rá.
Felejtsük el ezt a "látványosan ragaszkodsz Xavihoz" dolgot...bence0330 írta: ↑2024.09.21. 09:46:36Ez az érve azért jön be a képbe, mert látványosan Xavihoz ragaszkodsz, ezért "szurkolsz" Flick ellen (a vereségnél, vagy necces helyzeteknél pozitív, kacsintós, egyéb smiley-k alapján gondolom ezt), amit megértek, kötődtél hozzá, véded a korábbi véleményed, esetleg kedvenced volt, vagy bármi, de Xavi rég nincs itt, és nem is lesz, tényleg nem érdemes ehhez annyira ragaszkodni már. Ha Flick triplázik, vagy ha kizúg mindenhonnan, akkor is teljesen irreleváns lesz, hogy be, vagy be nem bizonyítod, hogy Xavi jobb lett volna, számos okból kifolyólag.
Flick hatodik meccse volt. Emberhátrányban. Az első ötöt remek játékkal hozta. Xavit pontosan ugyanúgy, sőt, állítom, jobban védtük nemhogy az elején, még később is. És szerintem ez így is van rendjén minden edzőnél. Xavit hogyhogy védted az elején (és még jóval később is!), és Flicket hogyhogy nem? Főleg, hogy ha Xavi évekig játszott rossz meccseket és kapott ennél több gólt erősebb védelemmel a BL-EL-ben, szóval nem végigverte a mezőnyt vagy valami.
És továbbra is, a tavalyi kezdő fele hiányzik, ennyit esett vissza az amúgy is szűk keretünk is, és még így is jobban néztünk ki egy emberthátrányos meccsen, mint Xavi alatt, ha már mindenképp így akarod hasonlítgatni. Amúgy ha kettősmércésről beszélnél, én Xavit még akkor is megvédtem ilyen téren (mutatott játék) szempontjából a 4-1-nél, amikor már rég a fejét követeltem, ott az önnön kiállíttatása miatt haragudtam rá, nem azért, mert utána nem léptük át a félpályát kb szó szerint, és kaptunk egy négyest. Vagy akkor ott nem számít, mert gonosz kiállítás, de itt Flick meccsterve volt rossz, és úgyis kikaptunk volna, ha ez nem történik meg?
Vagy ha főpróbáról visszaesésről beszélsz, akkor a PSG meccs után nem problémás a második PSG meccs, ami full ugyanez volt? Idegenbeli-otthon, meccs nagy részét (még ha nem is ennyit) emberhátrányban.
Vagy Inter ellen a második Inter meccs, főpróba után megsorozva lenni? És ezeknél 1 illetve 2,5 éve volt a klubnál, jóóval erősebb kerettel, mint ami most Flick rendelkezésére áll. Vagy a Frankfurt meccs, ahol már az elsőn gond volt, a másodikban meg megsoroztak, ott mi volt a főpróbával? Esetleg a Girona, ahol kétszer szó szerint léptünk ugyanabba a folyóba 2-4-el?
Itt (fórumon)még nem volt olyan edző,aki mindent jól csinálna. Ha nyerünk,akkor az azé' van mert gyenge az ellen,meg miért nem játszott xy,z miért nem volt rotálva,és a sor folytatható lenne jó sokáig. Ha kikapunk tök mindegy milyen formában akkor meg van ez,ilyenkor mint a giliszták eső után előbújnak a prolicenszesek és jól megkritizálnak mindent,hiszen ők már korábban megmondták jól,hogy mi lesz,gondolom ez kell az önértékelésükhőz. Ez továbbra is egy sportesemény,ahol napokig gyötrődni az eredményen nem tudom mi értelme van. Szerintem jobb csapattól idegenben kikapni nem szégyen,és sajnos, ma még a Monaco jobb csapat,mint a mai Barcelona,itt lenne az ideje ezzel megbarátkozni.Troym írta: ↑2024.09.21. 15:20:55
Flick annyiban biztos hibázott, hogy az egyenlítés után nem tolta be a buszt a kapu elé, de akkor meg azon duzzogna mindenki, főleg ha nem sikerül.
Amúgy a kiállítás oka, hogy pánikolnak a védőink esetlegesen kapott góltól, mert nem bíznak benne, hogy a támadóink képesek lennének fordítani nemzetközi meccsen, amiben van ráció, nem szokásunk az elmúlt 5 évben 2-3-4 gólokat lőni a legtöbb nemzetközi meccsen.
De ugyanez a kritikahegy akkor is összejönne, ha EG elengedi a Monaco csatárt, nem sikerül egyenlíteni és 11 vs 11 kikaptunk volna 0-1re.
Én meg garantálom, hogy fogunk még kikapni, akár gyengébb csapattól is, akár egyenlő létszámnál, sőt hazai pályán is.
Azért ne túlozzunk. FCBsteve nem azt írta, hogy máris ki kéne rúgni Flick-et. Csak rávilágított problémákra. Amit miért is ne lehetne? Flick valami szent tehén, akit nem lehet kritizálni?Troym írta: ↑2024.09.21. 11:49:28Tetszik ez a karakán kiállás az első vereség után!
Akkor ugye közmegezésben az is kijelenthető, hogy Xavit ki kellett volna már rúgni páros lábbal januárban, miután kb az vert minket hülyére, aki akart?
Emlékeztetőül ez volt a november-január "diadalmenetünk":
Villareal 3-5
Girona 2-4
Bilbao 2-4
Real 1-4
Shakhtar 0-1
Antwer 2-3
Tetszik ez a karakán kiállás az első vereség után!
Ez az érve azért jön be a képbe, mert látványosan Xavihoz ragaszkodsz, ezért "szurkolsz" Flick ellen (a vereségnél, vagy necces helyzeteknél pozitív, kacsintós, egyéb smiley-k alapján gondolom ezt), amit megértek, kötődtél hozzá, véded a korábbi véleményed, esetleg kedvenced volt, vagy bármi, de Xavi rég nincs itt, és nem is lesz, tényleg nem érdemes ehhez annyira ragaszkodni már. Ha Flick triplázik, vagy ha kizúg mindenhonnan, akkor is teljesen irreleváns lesz, hogy be, vagy be nem bizonyítod, hogy Xavi jobb lett volna, számos okból kifolyólag.
Azért van rendben a Monaco elleni taktika, felkészítés, teljesítmény, stb, mert korábban már előfordult, hogy kikaptunk?Troym írta: ↑2024.09.21. 00:33:27Hibáztunk? Igen.
Hibázott az edző? Igen.
Vacakul játszottunk? Igen
Maga az eredmény szoros volt ennek ellenére? Igen.
Végül kibrusztolták a győzelmet emberelőnyben.
Ótvarul játszottunk idegenben, később emberhátrányban, de nem dőlnék a kardomba, mert vesztettünk.
Fogunk még.
jajj ne, megint az xg, elfogytak az érveim mindenre is...
Nyuszika, van sapkád?FCBsteve írta: ↑2024.09.20. 20:07:24Előszezonban pl Torre, Pau nem voltak rosszak...
Az első öt meccsen alig kaptak pár percet, pedig két nagyon fölényes győzelmünk is volt...
Jobb rotációval ők is jobban bevethetőek lennének csereként, Yamal is pihentebb lenne!
Mi indokolja, hogy 3-4-5 gólos előnynél nem tudnak legalább egy félórára bejönni?
Lewy öregszik? Miért nincs lecserélve - az nincs megtiltva Flicknek!
Tényleg abban bízott Monaco meccsen a Mester, hogy majd egy kontrával elfut Lewy? Gamper-en se sikerült neki...
A kontrákat Ferran is megoldotta a válogatottban, csak a játék többi részében hasznosabb - még esetleges bénázásaival is... És frissebb, lelkesebb! Vagy akár Pau...
Szóval a keret szűkösségének egy részét magának köszönheti a Mester... A nagyobb részét persze, a vezetésnek...