Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ez igaz, de Pena annyira béna, hogy egy jó vkp-val is meg lenne szórva. A kapus eszméletlenül fontos. Ha nem véd semmit, akkor egy jó csapat is nyeli a gólokat, mint kacsa a nokedlit. Ennyire közvetlen hatása a gólokra senki másnak nincs, mint a kapusnak. 5-10 kaput eltaláló lövést meg kisebb csapatok ellen is kaphatunk.
A tartalék bhv szintén nem szint, ahogy vkp sem, khv sincs, jhv se. Kb bárkit lehet hozni, annyira nincs senki sehova.gránit írta: ↑2024.09.25. 11:07:58Hogy legalább a bajnokság ne ússzon el. Hogy mennyire alulértékelt téma nálunk a cserekapus kérdése, mutatja, hogy két év alatt két bajnokságot bukhatunk emiatt. Egy használható tartalékkapus éppúgy fontos, mint egy tartalék bármely poszton. Sőt, még fontosabbá is válik, ha szükség van rá, mert akkor egyből főszereplővé válik, nem úgy, mint egy peremember a mezőnyben.
Ahogy az is beigazolódik, hogy ha elbagatellizálunk valamit, akkor ott be fog ütni a ménkű, lásd a középhátvéd vagy a vkp posztját is.
Hogy legalább a bajnokság ne ússzon el. Hogy mennyire alulértékelt téma nálunk a cserekapus kérdése, mutatja, hogy két év alatt két bajnokságot bukhatunk emiatt. Egy használható tartalékkapus éppúgy fontos, mint egy tartalék bármely poszton. Sőt, még fontosabbá is válik, ha szükség van rá, mert akkor egyből főszereplővé válik, nem úgy, mint egy peremember a mezőnyben.
Lehet hozni valakit az őszi 12-13 bajnokira, csak nem látom miért jó, ha BL-ben mindenképp Pena véd. Anno a BL regisztráció az átigazolási szezon utolsó napja utáni nap volt és onnantól nem lehetett módosítani a listán, ez gondolom nem változott. Természetesen más a helyzet, ha az esetleges érkező játszhat ott is.gránit írta: ↑2024.09.25. 10:13:29Nem hozni senkit januárig nagyon problémás lenne. Sok hely szabadul fel, bár nem tudom, hogy a 80%-os szabály akkor is 80%-e, ha nem vagyunk 1:1-ben. 80%-kal 5 millió eurónyi helyi szabadul fel, de ha két- vagy háromfelé osztjuk, abból is kijön egy nagyon jó kapus, talán kettő is.
Schmeichel jó ötlet. Ha bírja, még a következő szezonra is le lehetne szerződtetni. Évi egymillió fontos szerződése van most.
Nem hozni senkit januárig nagyon problémás lenne. Sok hely szabadul fel, bár nem tudom, hogy a 80%-os szabály akkor is 80%-e, ha nem vagyunk 1:1-ben. 80%-kal 5 millió eurónyi helyi szabadul fel, de ha két- vagy háromfelé osztjuk, abból is kijön egy nagyon jó kapus, talán kettő is.
Nem név alapján kell választani, hanem azt hozni, aki játszott a közelmúltban. Ha az a lengyel akkor ő kell.fanbarca írta: ↑2024.09.24. 15:25:53Navas meg Szczesny lábmunkában nagyon nem extra.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.24. 15:18:28Kapust igazolunk, Helena Condis (egyik legmegbízhatóbb forrás )szerint.
3 lehetőség
Bravo
Navas
Szczesny
Én utóbbira szavaznék, de a nevét nehéz lesz leírni
34 éves, top csapatban, top bajnokságban védett pár hónapja, Lewy haverja.
Bravo meg 41 éves.
Sokkal inkább jöhetne Masip.
Elvileg a lengyel hosszú labdákban jó, azért gyengébb a passzhatékonysága. Gondolom 10 m-re ki tudja gurítani.
Pont ezen filóztam én is.Igazából mi egy 2 hónapos intervallumból szűrünk le szinte 100 %-os következtetést. Ez nem jelenti azt, hogy nem lesz gyenge, de biztosra sem lehet venni, főleg, hogy az első meccsein kifejezetten jó teljesítményt nyújtott. Talán akkor kezdett hirtelen visszaesni, amikor azt a hatalmas potyáját kapta. Kapusigazolás pedig még labilisabb dolog, úgy meg pláne, ha csak néhány klub nélküli játékosból lehet választani, akik már nem csak a meccsritmusból de en bloc a profi futball köréből is kiestek..bence0330 írta: ↑2024.09.24. 14:44:51Pena nagyon jól védett a Galatában. Nálunk meg megzuhant - amúgy nálunk se kezdett rosszul. Nyilván nem egy klasszis kapus, de sima EL-szintű, ha ezt Flick ki tudja hozni belőle, szerintem rendben leszünk. Amúgy kapta a savat, de védett egy hatalmasat közben. Remélem ebből merítkezik.
Ettől még remélem, hozunk egy kapust gyorsba, olcsón, bukni nemigen tudunk vele, Flick nyilatkozatából nem kell kiindulni, akkor is elégedetten (vagy azt színlelve) nyilatkozgatna, ha a Barca B-vel kéne kompletten felállni és Casado lenne a rangidős, miközben Gavi állna a kapuban.
Navas meg Szczesny lábmunkában nagyon nem extra.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.24. 15:18:28Kapust igazolunk, Helena Condis (egyik legmegbízhatóbb forrás )szerint.
3 lehetőség
Bravo
Navas
Szczesny
Én utóbbira szavaznék, de a nevét nehéz lesz leírni
34 éves, top csapatban, top bajnokságban védett pár hónapja, Lewy haverja.
Azt olvastam Barca Universal-on (Mundo Depor alapján), hogy 30 napja van a klubnak, hogy TS helyére a 80%-os szabály alapján új csapattagot regisztráljon...Troym írta: ↑2024.09.24. 14:30:10Hansi Flick: "Signing a goalkeeper? Iñaki is doing very well, he is a great professional. We trust him. We will discuss what we should do. We are comfortable with him. We don't feel pressure."
szerintem nem jön senki, max januárban. Amúgy bárkit hozunk, akkor is Pena védene a BLben, mert ott nem lehet regisztrálni ilyenkor.