Szerk: az öreg Modric bejött, és szerintem ezzel a kiugratással el is döntötte.

Hazai, potenciálisan téltől még hazaibb vonatkozásban meg Mingueza nem először húzza be a sorompót teljes magabiztossággal Mbappé előtt.Mascherano14 írta: ↑2024.10.19. 21:10:27Celta nagyon jól nyomja a real ellen, mutatja nekünk is hogyan lehet könnyedén átjátszani őket. Eddig elbénázták a legnagyobb 1-1-et is, majdnem büntetett is a real. Jó meccsnek tűnik!
Akkor a BL-lel sem tudsz mit csinálni. A csapatok többsége ott sem akar kevesebb meccset. A csapatok többsége örül, hogy ott lehet, pénzhez jut, megmutathatja magát. Emellett azt se feledjük, hogy a BL-ben annak idején 2 csoportkör volt, így 16 csapat kapásból minimum 12 meccset játszott. Ahhoz a szinthez képest nincs meccsszámnövelés a BL-ben, sőt.
Itt elsősorban a sűrűséggel van baj. Nem azzal, hogy szezon végen plusz néhány meccsre jön ki. Most 20 nap alatt lejátszottunk 7(!) meccset, abból ötöt idegenben.gránit írta: ↑2024.10.08. 14:22:40Én biztosan nemKedvencem még, amikor a plusz 2 BL-meccs miatt megy a panszkodás, miközben a bajnokságban tucatszámra játszuk a töltelékmeccseket.
A klubszezont és a válogatottszezont el kellene különíteni. Most kb minden második meccsen megsérül valaki, egy válogatott szünet alatt meg játszanak két meccset, így szinte garantált, hogy minden válogatott szünetben le fog sérülni valaki.
A bajnokság szerintem lehetne akár 10-12 csapatos is, egy mostaninál komolyabb nemzetközi bajnokság érdekében. Csak hát a Liga miért is hozna ilyen döntést? A ki nem selejtezett csapatok hálásak, és szavazatokat jelentenek. Újra is választották tavaly Tebas-t.
Óriási javulás lenne. Gránit azon javaslatával egyetértek, hogy amúgy a válogatott szezont teljesen külön kéne választani, ez is jó lenne, mert ezek a folyamatos megszakítások is borzasztóak, kizökkennek a ritmusból, más edzésmódszerek, sokszor nem eléggé figyelnek a játékosokra, ésatöbbi. És ha szezon végén lenne, ami után lenne legalább pár hét pihenő, még az ottani (nem túl nagy) sérülések sem lennének olyan tragikusak, mert a gyógyulási idő jó része nem esne a szezonra. De 16 csapat teljesen jó lenne. Én mondjuk továbbra is úgy gondolom, hogy ez a kétszer 50 perc körüli játékidő is teljesen felesleges az átlagember mai ingerküszöbe mellett, de ezen kétlem, hogy változtatnának.Troym írta: ↑2024.10.08. 13:09:15Mindenki minden fórumon túlterhelésre panaszkodik, másik oldalon meg egyre több favágó csapattal kell játszanunk, nem az lenne a megoldás, hogy a nemzeti bajnokságokban egységesen 16 csapat lenne 20 helyett?
Rögtön 38 forduló helyett 30 és nem hiszem, hogy az így "kieső" csapatok sokaknak hiányoznának. Idén ha mindent kimaxolnánk, akkor 63 meccsünk lenne, úgy meg maximum 55, ráadásul ezek a hétközi fordulók lennének megszüntethetőek.
Most őszintén, komolyan. Értem, hogy mindenki a saját álláspontját próbálja védeni, de most komolyan, tényleg, őszintén. Melyik sorozatban van több töltelékmeccs, méghozzá lényegesen több? A bajnokságban, vagy a BL-ben? Mert ha azt mondjuk, hogy a BL-ben, akkor tényleg ne csodálkozzunk, hogy az UEFA nem veszi komolyan a panaszkodásokat.
16 csapatnak, az alapszakaszban 9-24. helyen végzőknek valóban +4, ebben teljesen igazad van. 20 csapatnak +2.
16 csapat esetében +4 lesz az +2. És a BL-ben is vannak töltelékmeccsek, a leggyengébb csapatok a Liga alsóházától is messze vannak, nyelik is gólokat, mint kacsa a nokedlit. A leggyengébb csapatoknak lesz vagy -30-as gk-ja, ennek semmit értelme, max. rekordokat javítani.gránit írta: ↑2024.10.08. 14:22:40Én biztosan nemKedvencem még, amikor a plusz 2 BL-meccs miatt megy a panszkodás, miközben a bajnokságban tucatszámra játszuk a töltelékmeccseket.
A klubszezont és a válogatottszezont el kellene különíteni. Most kb minden második meccsen megsérül valaki, egy válogatott szünet alatt meg játszanak két meccset, így szinte garantált, hogy minden válogatott szünetben le fog sérülni valaki.
A bajnokság szerintem lehetne akár 10-12 csapatos is, egy mostaninál komolyabb nemzetközi bajnokság érdekében. Csak hát a Liga miért is hozna ilyen döntést? A ki nem selejtezett csapatok hálásak, és szavazatokat jelentenek. Újra is választották tavaly Tebas-t.
Én biztosan nem
Jó kis latinos meccs volt pedig. Gazzaniga szép lassan a liga legjobb kapusa,de top 3 biztosan.
1. Ez nem egy túlzó ünneplés volt, hanem a közönség felé szóló provokáció.bence0330 írta: ↑2024.10.01. 17:25:47Akik már előre fel voltak "fegyverkezve", ergo ürügyet kerestek már csak, amit ráadásul alig kaptak meg egy kicsit túlzó ünnepléssel? Igen, 0% lenne benne szerintem TC hibája, mi köze van hozzá, hogy néhányan idióták? Szerintem még akkor sem lenne benne sok felelőssége, ha ő lenne az agresszor, és a semmire csinálta volna ezt. De így, hogy ennyien skandálták ezt régóta, na erre egy kicsit túlzó ünneplés aztán kb a semmi definíciója.
Hát én nem hiszem, hogy az Atletico-szurkolók annyira felháborodtak Courtois-n, hogy gyorsan hazaszaladtak ürülékkel teli zacskóért, meg maszkot húztak a fejükre. Sokkal valószínűbb, hogy már jó előre készültek a derbire.Chino írta: ↑2024.10.01. 14:23:54És Courtois is tisztában volt vele, hogy ha ezt csinálja azzal csak olajat önt a tűzre. Ilyen esetben ki lehet menni a bíróhoz, hogy vegye jegyzőkönyvbe, ami ha gyakorlatban túl sokat nem is ér, de nem alakul ki belőle ilyen eset.
Ha a belga nem kezdi el a műsort biztosan nem fajul el eddig. Ráadásul ezzel csak azt éri el, hogy a "szurkolók" még jobban rákezdik. Vagy szerinted az lett az eredménye, hogy visszajöttek a játékosok a pályára és mindenki abbahagyta? Nem azt mondom, hogy egyszemélyben Courtois a felelős, de ő is vastagon benne van, hogy ez történhetett.
Erre a megfelelő pszichológia fogalom az áldozathibáztatás. Szinte tankönyvi példája. Ha bullying megy valahol, és a szivatott fél neadjisten visszaszól egyszer (vagy elmegy és elmondja valakinek, mi történik, de itt nem ez volt), akkor sokszor ő lesz kipécézve, de még a jobbik esetben is ő IS. Emberek vagyunk, és ugyan nyilván lehet ezt tökéletesen kezelni, de szerintem egyszerűen nem elvárható, hogy ha ezrek skandálják mindenféle ok nélkül, hogy "dögölj meg", akkor azt birkatürelemmel hallgassa végig valaki. Még így is kvázi egy kenyérrel dobott vissza.
Én nem azt mondtam, hogy ez elfogadható vagy helyes. De nagyon sok meccsen kapják ezt a játékosok, egy ilyen derbin pedig főleg. Hány ilyen eset fordult elő nálunk például Espanol meccseken?! Rengeteg. Viszont ezek a játékosok azért profik, mert ezt tudniuk kell kezelni. És Courtois is tisztában volt vele, hogy ha ezt csinálja azzal csak olajat önt a tűzre. Ilyen esetben ki lehet menni a bíróhoz, hogy vegye jegyzőkönyvbe, ami ha gyakorlatban túl sokat nem is ér, de nem alakul ki belőle ilyen eset.18Barca99 írta: ↑2024.09.30. 18:39:05Én ezzel most nem értek egyet. Ne vedd rossz értelembe amit most írok, de... Megnézném azt a pár embert, aki szerint mindent is el kell viselnie a focistáknak. Az, hogy 60.000en üvöltöznek neked 60 percen keresztül, halálod kívánják, meg családod szidják, az szerintem nem elfogadható, még akár közszereplőként sem. Ez egy full ösztönös és amúgy szerintem nem túlzásba vitt dolog volt TC részéről az előzmények után. Akkor lenne igaz, amit mondasz, ha hetekkel korábban hergeli nyilatkozatokkal a szurkolókat, meg már meccs elején mutogatja a brét, mint Dibu a VB döntőbe.
Én odáig megyek, hogy ilyen esetben azt kell mondani a sporinak, hogy nem játszok tovább, és levonulni a pályáról. Rasszizmus esetén is sok helyen ez a rutin, ha meg több ezren, vagy több tízezren azt skandálják, hogy dögölj meg, akkor ugyan minden együttérzésem a rasszizmus célpontjaival, de szerintem ez legalább olyan rossz, sőt, rosszabb.18Barca99 írta: ↑2024.09.30. 18:39:05Én ezzel most nem értek egyet. Ne vedd rossz értelembe amit most írok, de... Megnézném azt a pár embert, aki szerint mindent is el kell viselnie a focistáknak. Az, hogy 60.000en üvöltöznek neked 60 percen keresztül, halálod kívánják, meg családod szidják, az szerintem nem elfogadható, még akár közszereplőként sem.
Én ezzel most nem értek egyet. Ne vedd rossz értelembe amit most írok, de... Megnézném azt a pár embert, aki szerint mindent is el kell viselnie a focistáknak. Az, hogy 60.000en üvöltöznek neked 60 percen keresztül, halálod kívánják, meg családod szidják, az szerintem nem elfogadható, még akár közszereplőként sem. Ez egy full ösztönös és amúgy szerintem nem túlzásba vitt dolog volt TC részéről az előzmények után. Akkor lenne igaz, amit mondasz, ha hetekkel korábban hergeli nyilatkozatokkal a szurkolókat, meg már meccs elején mutogatja a brét, mint Dibu a VB döntőbe.
Vini azért lett felhozva, mert valamennyire párhuzamot lehet vonni a két eset között, csak a különbség élesebb.bence0330 írta: ↑2024.09.30. 16:57:06Szerintem kár idekeverni Vinit. Mindenki tudja, hogy alja módon viselkedik, hiába a világ legjobb balszélsője talán. Szerintem egy madridista sem vitatja kb. De ma semmi gond nem volt vele, nem lehet ráfogni azt, amit leműveltek. Elég konfliktuskerülő vagyok, de ha egész meccsen azt hallanám, hogy dögöljek meg, akkor alighanem valamilyen módon visszaszólnék, még ha nem is nagyon durván. Nem TC volt az agresszor. Aztán eleve egy válaszként adott nem is túl súlyos hergelésre dobálózással reagálni, hát... szerintem erre nincs semmilyen mentség.