Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
1v1-ben kifogástalan védő, ez tiszta sor, ezt a statot azért tartom nálunk kicsit csalókának, mert relatív ritkán kerülhet ő tippre nehéz feladat elé 1v1-ben, mert vagy jó a leshatár, vagy nem, de az ellen mindenképp üresen szaladhat, és ő úgysem érheti utol már a támadót.FcBarcelona1 írta: ↑2024.12.05. 14:30:25Most olvasom, a bajnokságban 15 meccs alatt még nem cselezték ki. (Whoscored-on is ez áll)
Valamint akkor ide:
A Barca ellen idén 98 szögletet ítéltek, amiből nem kaptunk gólt.
Csapatszinten is kiemelkedő, de Inigo is megérdemli a dícséretet.
Nagyon durva szám, tavaly Koundé hozott le egy 9 meccses sorozatot a szezon elején cb-ként.FcBarcelona1 írta: ↑2024.12.05. 14:30:25Most olvasom, a bajnokságban 15 meccs alatt még nem cselezték ki. (Whoscored-on is ez áll)
Valamint akkor ide:
A Barca ellen idén 98 szögletet ítéltek, amiből nem kaptunk gólt.
Csapatszinten is kiemelkedő, de Inigo is megérdemli a dícséretet.
Ne védőkhöz mérd, támadókat kell megállítania.bence0330 írta: ↑2024.10.02. 11:12:03Szerintem nem olyan lassú ő, csak az Araujo-Christensenhez szokott szemekkel, akik a világ leggyorsabbjai közé tartoznak. Inkább közepes, vagy az alatt egy hajaszállal. Cubarsít eddig lassabbnak, de legalábbis nem gyorsabbnak láttam, persze ezt nehéz megítélni.
Most rákerestem, csak a BL oldalon találtam erről azonos keretek közt statot, ott meg csak két meccs volt, de azért két meccs alatt tuti sprinteltek kb csúcssebességgel mindketten. Inigo száma magasabb. Cubarsí 26,59, Inigo 27,81 km/h végsebességet ért el.
Dehogynem lassabb.
Tavaly se volt rossz, amikor játékba lendült és idén is elég rozogán kezdte, ameddig nem játszott pár meccset egymás után. Eleinte nagy kritikusa voltam, mert tényleg életveszély volt, amikor beállt, de egy kis lendülettel kifejezetten hasznos játékos. Örülök, hogy itt játszik nálunk, lehet jól áll neki, hogy ő a vezér a védelemben és nem neki kell alkalmazkodni a többiekhez. Úgy képzelem, mindig van egy vezér a kapuson túl, akire hallgatnak a többiek.Chino írta: ↑2024.09.26. 13:53:55Viszont ő is inkább erre a szezonra javult fel. Tavaly nem igazán nyugodhattunk meg, ha ő játszott. Sajnos a sebessége olyan amilyen és ez jobb már nem lesz , de ha egy ilyen játékosunk van 3.4. számú kh-nak akkora probléma ott nincs.
Habár tegnap azzal Carles Perezzel való ütközés után tartottam tőle, hogy egy időre neki is reszeltek.
2020 óta 1 jó szezonja volt Inigonak, Eric kb azóta játszik felnőtt szinten, ez hívható metszetnek.bence0330 írta: ↑2024.09.26. 18:18:43Hát ez igaz korábbra, nem kérdés, de a közös metszetükre nem, hiszen Eric Garcia pontosan ugyanazzal a konkurenciával rendelkezett (egymástól eltekintve), mint ezen idő alatt Inigo.És mégis sokkal inkább ő volt preferálva, és ezt nem tudom másra fogni, mint a Barca-Pep vs Bilbao vonalra
Hát ez igaz korábbra, nem kérdés, de a közös metszetükre nem, hiszen Eric Garcia pontosan ugyanazzal a konkurenciával rendelkezett (egymástól eltekintve), mint ezen idő alatt Inigo.Troym írta: ↑2024.09.26. 15:27:46Miért ne lenne magyarázat?
Konkurencia.
Inigonak fialatalon Puyolt, Piquet, Ramost, Albiolt, Arbeloat, Azpit kellett volna kiszorítania. Ugye nem gondoljuk komolyan, hogy azon a szinten járt valaha is?
Ehhez képest EG versenyzik Le Normand, 35 éves Nacho, 2* válogatott Viviannal és a sivatagban játszó Laporte-al és nem került be az EB keretbe mellesleg. EG akkoriban 0 db válogatottsággal zárt volna, Inigo ha most lenne 25, akkor a hiányosságai ellenére is eljutna 40-50ig annyira satnya a többi spanyol khv.
Ami kiemelkedő, amit kiemeltél, a passzai. Amit nem írtál a Barcauniversalon szerepel, hogy rengeteg pontos hosszú labdája van, és rengetegszer fordít szélt. Ez a csapat taktika topicba illene, de ez is újdonság Flick alatt, és szerintem nagyon hiányzott. Mennyiszer körülményeskedtünk az indítások helyett, vagy passzoltuk hátra. Lehet nem is konkrét romboló vkp-sra lenne szükségünk, hanem aki pontos hosszú labdákat ad, vagy indít. Én anno ezért szerettem volna Ruben Nevest, nagyon pontosak a hosszú passzai.
Ezt nem gondolhatod komolyan. Albiol még 40 évesen is alapember a Villarealban, játszott cca 10 évet a Seria A topcsapat Napoliban, van minimum 100 nemzetközi meccse, ezzel szemben Inigo egy spanyol középcsapat alapember 5-10 nemzetközi meccse volt mielőtt idekerült. Pontosan tükröződik a válogatottságuk számán is: Albiol 57, Inigo 19. Albiol sem volt alapembere a válogatottnak, inkább 12-13. ember 3. számú khv, Inigo a csúcsán volt mondjuk 4-5. khv akkoriban.
Arbeloa és Azpi szélső védőt játszott a válogatottban, Allbiolnál pedig kanyar nélkül jobb volt akkoriban, bár a Puyol-Piqué-Ramos trió valóban magasabb léc. Viszont, hogy egy Nacho hogyan került elé, az rejtély.Troym írta: ↑2024.09.26. 15:27:46Miért ne lenne magyarázat?bence0330 írta: ↑2024.09.26. 02:15:12Roppant fura amúgy, mert Eric most, fiatalon rendelkezik kb annyi válogatottsággal, mint a baszk... kissé felháborító, 33 évesen is jelentősen jobb, mint Eric valaha volt, felteszem, korábban ennél csak jobb volt magához képest is, és még a labdával sem igazán rosszabb... nekem mindig erős gyanúm volt, hogy főleg Spanyolországban néhány esetben pofára ment az elmúlt években a behívás, vagy legalábbis úgy, hogy ha a Barca vagy Pep játszatja néha, akkor az már automatikus behívó. Semmi nem magyarázza, hogy egy 10 évvel fiatalabb, legalább egy polccal gyengébb focista hogy rendelkezik ugyanannyi válogatottsággal, mint a másik. Aki ráadásul még ballábas is.
Konkurencia.
Inigonak fialatalon Puyolt, Piquet, Ramost, Albiolt, Arbeloat, Azpit kellett volna kiszorítania. Ugye nem gondoljuk komolyan, hogy azon a szinten járt valaha is?
Ehhez képest EG versenyzik Le Normand, 35 éves Nacho, 2* válogatott Viviannal és a sivatagban játszó Laporte-al és nem került be az EB keretbe mellesleg. EG akkoriban 0 db válogatottsággal zárt volna, Inigo ha most lenne 25, akkor a hiányosságai ellenére is eljutna 40-50ig annyira satnya a többi spanyol khv.
Miért ne lenne magyarázat?bence0330 írta: ↑2024.09.26. 02:15:12Roppant fura amúgy, mert Eric most, fiatalon rendelkezik kb annyi válogatottsággal, mint a baszk... kissé felháborító, 33 évesen is jelentősen jobb, mint Eric valaha volt, felteszem, korábban ennél csak jobb volt magához képest is, és még a labdával sem igazán rosszabb... nekem mindig erős gyanúm volt, hogy főleg Spanyolországban néhány esetben pofára ment az elmúlt években a behívás, vagy legalábbis úgy, hogy ha a Barca vagy Pep játszatja néha, akkor az már automatikus behívó. Semmi nem magyarázza, hogy egy 10 évvel fiatalabb, legalább egy polccal gyengébb focista hogy rendelkezik ugyanannyi válogatottsággal, mint a másik. Aki ráadásul még ballábas is.
Én megemlíteném azért még a passzhatékonyságát, belevéve a hosszú labdákat is és hogy kiveszi a részét a játékból. Tegnap 117 labdaérintése volt például. Ebből 102-őt pontosan játszott meg. (csak hozzávetőlegesen, a Getafénál ez a szám 92) Azért be-becsúszik nála is egy-két hiba amiből komoly probléma lehet (mikor elesett és földön már nem érte el lábbal a labdát), de nem ez a jellemző.bence0330 írta: ↑2024.09.26. 02:15:12Igen, innen szeretem nézni én is. Gáz van, nem tudunk 4+1 felsőpolcos-klasszis cb-t tartani a keretben, mint a City. Sérülések nélkül klasszis duó játszhatna, így meg egy közepes páros, de nem rosszféle közepesek. Inigo nyilván nem egy Araujo, de közelharcban felveszi a versenyt a legjobbakkal is. Erre kell építeni. Pech, hogy Cubarsi sem gyors, nem ez az ideális párosítás számunkra, de mint B sor, jelen körülmények közt egyáltalán nem lehet rájuk panasz. Örülnék, ha visszahoznánk Minguezát, ő ideillik, és olcsó, de ezen kívül... egész szezonban remekel, cseréhez mérten. Minden meccsen van 1-2 olyan mentése, ahol azt gondolod, hogy már nem éri el, vagy hogy ebből jó eséllyel tizi lehet, és nem, nagyon jól avatkozik közbe mindig, jó ütemben becsúszva, stb. Én nagyon szeretem az ilyen habitusú játékosokat, mint ő. És az utolsó mondat a lényeg, volt idő, mikor Garcia volt a 3.-4. védő. Hát Inigo egy más polc. Bár ő ült volna a padon ilyen Inter meccseken...FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.24. 15:30:47Én Inigot nagyon régóta kedvelem. Örültem volna neki vagy Laporte-nak Lenglet helyett.
Annak is örültem, amikor leigazoltuk, kell a rutin a fiatalok mellé. Sokat kopott a tudása és a sebessége, de simán jó cserének. Nyugodtabb vagyok, ha ö van ott, és nem pl. Garcia![]()
Roppant fura amúgy, mert Eric most, fiatalon rendelkezik kb annyi válogatottsággal, mint a baszk... kissé felháborító, 33 évesen is jelentősen jobb, mint Eric valaha volt, felteszem, korábban ennél csak jobb volt magához képest is, és még a labdával sem igazán rosszabb... nekem mindig erős gyanúm volt, hogy főleg Spanyolországban néhány esetben pofára ment az elmúlt években a behívás, vagy legalábbis úgy, hogy ha a Barca vagy Pep játszatja néha, akkor az már automatikus behívó. Semmi nem magyarázza, hogy egy 10 évvel fiatalabb, legalább egy polccal gyengébb focista hogy rendelkezik ugyanannyi válogatottsággal, mint a másik. Aki ráadásul még ballábas is.
Igen, innen szeretem nézni én is. Gáz van, nem tudunk 4+1 felsőpolcos-klasszis cb-t tartani a keretben, mint a City. Sérülések nélkül klasszis duó játszhatna, így meg egy közepes páros, de nem rosszféle közepesek. Inigo nyilván nem egy Araujo, de közelharcban felveszi a versenyt a legjobbakkal is. Erre kell építeni. Pech, hogy Cubarsi sem gyors, nem ez az ideális párosítás számunkra, de mint B sor, jelen körülmények közt egyáltalán nem lehet rájuk panasz. Örülnék, ha visszahoznánk Minguezát, ő ideillik, és olcsó, de ezen kívül... egész szezonban remekel, cseréhez mérten. Minden meccsen van 1-2 olyan mentése, ahol azt gondolod, hogy már nem éri el, vagy hogy ebből jó eséllyel tizi lehet, és nem, nagyon jól avatkozik közbe mindig, jó ütemben becsúszva, stb. Én nagyon szeretem az ilyen habitusú játékosokat, mint ő. És az utolsó mondat a lényeg, volt idő, mikor Garcia volt a 3.-4. védő. Hát Inigo egy más polc. Bár ő ült volna a padon ilyen Inter meccseken...FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.24. 15:30:47Én Inigot nagyon régóta kedvelem. Örültem volna neki vagy Laporte-nak Lenglet helyett.
Annak is örültem, amikor leigazoltuk, kell a rutin a fiatalok mellé. Sokat kopott a tudása és a sebessége, de simán jó cserének. Nyugodtabb vagyok, ha ö van ott, és nem pl. Garcia![]()
Tavaly az év elején, sérülése után is jól játszott szerintem.ocsike83 írta: ↑2024.09.24. 13:11:32Pont ezért próbáltam vitába elegyedni hétvégén az ÉLŐ-ben, amikor sokan le bilbaoi fxszozták. Képesek minden szituációban/kapott gólnál megtalálni.
Lesreállítás tökéletesen működött, és mellesleg záporoztak a beadások, amiket hatástalanítani kellett. De nyilván egy KH-t egy hibája alapján ítélnek meg. (Lásd: Araujo PSG ellen...). Az, hogy miket ment, miket hárít, hogy a Monaco ellen kb. 80. percig állta a sarat, senkit nem érdekel. Nyilván egy feltolt védelemnél, ahol egyenlíteni akartuk, lefutotta egy atletikus afrikai, azt már nem írnám az ő számlájára....
Pont ezért próbáltam vitába elegyedni hétvégén az ÉLŐ-ben, amikor sokan le bilbaoi fxszozták. Képesek minden szituációban/kapott gólnál megtalálni.