FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.24. 15:30:47
Én Inigot nagyon régóta kedvelem. Örültem volna neki vagy Laporte-nak Lenglet helyett.
Annak is örültem, amikor leigazoltuk, kell a rutin a fiatalok mellé. Sokat kopott a tudása és a sebessége, de simán jó cserének. Nyugodtabb vagyok, ha ö van ott, és nem pl. Garcia
Igen, innen szeretem nézni én is. Gáz van, nem tudunk 4+1 felsőpolcos-klasszis cb-t tartani a keretben, mint a City. Sérülések nélkül klasszis duó játszhatna, így meg egy közepes páros, de nem rosszféle közepesek. Inigo nyilván nem egy Araujo, de közelharcban felveszi a versenyt a legjobbakkal is. Erre kell építeni. Pech, hogy Cubarsi sem gyors, nem ez az ideális párosítás számunkra, de mint B sor, jelen körülmények közt egyáltalán nem lehet rájuk panasz. Örülnék, ha visszahoznánk Minguezát, ő ideillik, és olcsó, de ezen kívül... egész szezonban remekel, cseréhez mérten. Minden meccsen van 1-2 olyan mentése, ahol azt gondolod, hogy már nem éri el, vagy hogy ebből jó eséllyel tizi lehet, és nem, nagyon jól avatkozik közbe mindig, jó ütemben becsúszva, stb. Én nagyon szeretem az ilyen habitusú játékosokat, mint ő. És az utolsó mondat a lényeg, volt idő, mikor Garcia volt a 3.-4. védő. Hát Inigo egy más polc. Bár ő ült volna a padon ilyen Inter meccseken...
Roppant fura amúgy, mert Eric most, fiatalon rendelkezik kb annyi válogatottsággal, mint a baszk... kissé felháborító, 33 évesen is jelentősen jobb, mint Eric valaha volt, felteszem, korábban ennél csak jobb volt magához képest is, és még a labdával sem igazán rosszabb... nekem mindig erős gyanúm volt, hogy főleg Spanyolországban néhány esetben pofára ment az elmúlt években a behívás, vagy legalábbis úgy, hogy ha a Barca vagy Pep játszatja néha, akkor az már automatikus behívó. Semmi nem magyarázza, hogy egy 10 évvel fiatalabb, legalább egy polccal gyengébb focista hogy rendelkezik ugyanannyi válogatottsággal, mint a másik. Aki ráadásul még ballábas is.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy