Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Túl sokszor jött vele a végén a gól, ahhoz, hogy véletlen legyen. Nyilván nem csak az edzőn múlik, de van benne szerepe. Pep pedig életében nem indult még underdog-ként bajnokságban, talán a legelső barcás szezonjában, mert előtte Rijkaard-dal nagy bukta volt, de ott is volt bőven miből építeni. A bajoroknál kb. a min. elvárás volt a bajnoki cím, a City meg külön eset. Tisztességtelen az a kivételezés, ami ott megy a sejk csapatával. Az építkezését elismerem, de nem tudom teljesen komolyan venni az így elért sikereket.Bob_Marley írta: ↑2024.10.27. 00:14:11Az biztos más stílus. BL más, elismerem az olasz érdemeit, de ahhoz edző sokat nem tud hozzátenni,hogy Ramos befejeli a 90+van vagy Rodrigo, legutóbb Joselu. Bajnokság mérvadó emiatt is nálam, ott 9-10 hónap munkája ad egy bizonyítványt. Ebben pedig nincs kérdés,Pep 75 %-ban nyer bajnokságot,brutális.
Ezt én így nem jelenteném még ki, de tény, hogy egy ideje megcsömörlött. Ezt érezhette ő is, azért is igazolhatott a Realba, hogy új lendületet vegyen a pályafutása. Ez eddig nem jött meg, de korainak tartom leírni őt. Ha májusban is így fog játszani, azt már bajnak tartanám (nem a mi szemszögünkből nyilván)
Az biztos más stílus. BL más, elismerem az olasz érdemeit, de ahhoz edző sokat nem tud hozzátenni,hogy Ramos befejeli a 90+van vagy Rodrigo, legutóbb Joselu. Bajnokság mérvadó emiatt is nálam, ott 9-10 hónap munkája ad egy bizonyítványt. Ebben pedig nincs kérdés,Pep 75 %-ban nyer bajnokságot,brutális.
No meg hiába jobb a City a Madridnál, rendre szívott tőlük egy kivétellel. Ebben pl. sokkal jobb, Ancelotti változatos, Pep egy dolgot csinál (nyilván részleteiben változtatva), és iszonyat rigid, ami miatt sok BL csúszott ki a kezéből. Ancelotti kb az inverze Pepnek, a modern éra két legjobb edzője.
Miért nem csinálnak ilyet a nagy a BL-meneteléseikről is? Arról bezzeg tudnak kussolni, hogy ott hányszor jöttek ki jól a tévedésekből az elmúlt 10 évben. Már csak ezért is kijárna nekik ma egy verés.Chino írta: ↑2024.10.24. 19:02:49A Real Madrid TV megint alkotott. Ahogy kiderült, hogy Sanchéz Martinez lesz a játékvezető a szombati meccsen 2 óra múlva már fent volt a szokásos filmjük, hogy mikor mennyit tévedett ellenünk. 4 évre visszamenőleg jöttek az állítólagos tévedések, meg hogy a győzelmi százalék nálunk 76 % vele, míg nekik csak 61 %. Sőt még Negreiával is összeboronálták.
Ez azért már több mint felháborító, minden apró-cseprő dologért büntetnek, de ha egy klub hivatalos csatornája ilyen egyértelműen rendre nyomást gyakorol a játékvezetőkre az nyugodtan mehet. Innen is gratulálok a ligának a következetességért.
Ne felejtsd el, hogy évekig a világ legjobb 1v1 védője fogta, abban az időszakban is, amikor sikeresek voltunk ellenük Xavi alatt. Koundé kimagaslóan jó, de nem annyira, mint a top Ara, bőven nem. Azért ez már egy ideje még vele sem működött, Vini jelenleg sima top3 játékos, és akármilyen szomorú nap lesz, kb jogosan kapja meg hamarosan az aranylasztit.
Idén Valverde mellett a legfontosabb játékosuk. Legalább 2-3 meccset neki köszönhetnek. A Stuttgart ellen is simán lehetett volna fordított a végeredmény.bence0330 írta: ↑2024.10.23. 19:49:10Tavaly is azt hittük, és BL-t nyertek Luninnal. Szinte biztosra veszem, hogy ha Pena védett volna ott, akkor is abban a győztes mentalitásban olyan magabiztosana védene, mint a grundon, és behúzták volna vele ugyanúgy. Egyszer majd lebomlik ez az aurájuk, de szerintem nem most. Ettől függetlenül egy hangyányi könnyítés tényleg lehet.PorSiempre írta: ↑2024.10.23. 13:00:51Rodrygo után Thibault is kihullott...
Ez némi könnyítés nekünk ..
Mondjuk pont ellenünk nem volt elég sokszor az aura, elkaptuk őket párszor akkor is, amikor Európában nem tudta senki megállítani őket. Mindkét csapat jól hangolt a meccsre, de a forma szerintem most melletünk szól, még idegenben is úgy érzem, jók lehetünk.bence0330 írta: ↑2024.10.23. 19:49:10Tavaly is azt hittük, és BL-t nyertek Luninnal. Szinte biztosra veszem, hogy ha Pena védett volna ott, akkor is abban a győztes mentalitásban olyan magabiztosana védene, mint a grundon, és behúzták volna vele ugyanúgy. Egyszer majd lebomlik ez az aurájuk, de szerintem nem most. Ettől függetlenül egy hangyányi könnyítés tényleg lehet.PorSiempre írta: ↑2024.10.23. 13:00:51Rodrygo után Thibault is kihullott...
Tavaly is azt hittük, és BL-t nyertek Luninnal. Szinte biztosra veszem, hogy ha Pena védett volna ott, akkor is abban a győztes mentalitásban olyan magabiztosana védene, mint a grundon, és behúzták volna vele ugyanúgy. Egyszer majd lebomlik ez az aurájuk, de szerintem nem most. Ettől függetlenül egy hangyányi könnyítés tényleg lehet.PorSiempre írta: ↑2024.10.23. 13:00:51Rodrygo után Thibault is kihullott...
Én sem értem, hogyan hozhatják így a meccseket. Vagy hatalmas mákjuk van (Soci, Celta, LP, de még idevenném a VfB-t is)) vagy jönnek a rendszeres büntetők (Las Palmas, Soci, Betis), amivel sikerül valahogy pontot szerezni.bence0330 írta: ↑2024.10.19. 23:42:57Igen, a Celta egész meccsen egyszerűen jobb volt. Döbbenet, hogy úszik meg a Madrid sorozatban ilyeneket, életemben nem láttam nagyobb anomáliát, mint az ő sorozataik. Nem az, hogy sokat nyernek, így is remek csapat, remek játékosokkal, de ilyen 42 meccses veretlenségi, atyaég, a negyedénél legalább győzelmet érdemelt volna az ellenfél.
Az első félidőben nem tudom, mire gondolsz, de Mbappét úgy szerelte le többször 1v1-ben, mintha falba ütközött volna a francia, meg mintha gyerektől venne el játékot a 16-oson belül, simán utolérva, kristálytisztán. El is küldték onnan a teknőcöt utána befelé, semmit nem tudott kezdeni vele a világ egyik, ha nem a legjobbja. Gólt már középen mozogva szerzett.
Nem kell kezdőnek jönnie feltétlen. Jelenleg simán az lenne, de nem tudjuk, hogy Chris és Ara mennyi játékpercet tud eltölteni a visszatérésük után. Gyanús, hogy sokat lesznek sérültek.
És tökéletesen illeszkedne a feltolt védelmi vonalhoz a sebességével és a relatív jó labdakezelésével. És ha Aráék érkezésével ki is szorulna, hát nagyon nem mindegy, hogy amikor ők épp nincsenek, akkor Mbappééknak meg Adeyemiknek, Nunezeknek a 27-8 km/h végsebességű Cubarsi-Inigo párost, vagy a 34-5 km/h végsebességű Mingut kell lefutniuk. Mint ahogy az sem, hogy beállíthatod Koundét középre, ha akarod,, vagy feltolhatod Christ középre, ha épp az kell. Az elmúlt 2,5 évben óriási hiány volt, hogy gyenge cserék voltak helyette, rendre mentek el az ilyen Inter féle meccsek a csigalassú, bizonytalan védőinken.
Távolról sem olyan jó akár játékban, akár számokban nézzük. Gyakorlatilag csóró szenved a pályán, ráadásul nemhogy a kémia nincs meg Mbappéval és Viniciusszal, inkább rontják egymás teljesítményét (8 meccs, 0 gól, 1 assist). Ahogy az előbbi kettő is sokszor kiveszi egymást a játékból. (10 forduló után együtt rúgtak 6 akciógólt, már ez is sok mindent elmond)
Ez a meccs 2 hete dőlt el, amikor Moriba passza után elcsúszott, bele az ellenfélbe egy pirosért, és a reklamáló kapitány is megkapta a pirosát. Egyesek szerint pont véletlenül a tegnapi meccs előtt.bence0330 írta: ↑2024.10.19. 22:38:17Hát én nem tudom, fejlődött-e, az új posztján biztos, de alapvetően minőségben ugyanezt csinálta nálunk is, védekezésben mindenképp, khként simán, már a bemutatkozása környékén is. JH-ként kicsit nyilván bele kellett nőnie, de nálunk már kb balhátvédként is volt tolva, aztán meglepődtünk, hogy ott nem kimagasló, de egy közepest bárhol megütött. Az elmúlt 5 évünk legnagyobb hibája volt elküldeni, mert 1-2 másik volt, de ott legalább anyagi okai is voltak. Itt szimplán csak sportszakmai. Úgy döntöttünk, hogy olyan remek anyagi helyzetben vagyunk, hogy egy labdával erős, magas, erős, a liga leggyorsabb játékosa nekünk nem kell kis fizetésért. Belekerült pát BL helyünkbe és meccsünkbe.
Az oldaláról gyakorlatilag nem érkezett Madrid támadás, mindezt úgy, hogy a világ két legjobb balszélsője volt vele szemben a pályán, akiket kb miatta a végére beljebb is vezényelt Ancelotti, mikor Mbappé már harmadszor ütközött falba vele.
Nem hiszem el, a Celta 2 góllal nyerhetett volna ma.Olyan támadósorral, mint a Madridi, ez ma valami 6-1 lett volna.