bence0330 írta: ↑2024.11.03. 21:34:32
LG írta: ↑2024.11.03. 21:30:22
Egyre jobban játszik a srác, nem mellesleg utolsó 3 meccsén 3 gólpassz.
Elképesztő, nem értem, mit keresett a B-ben eddig, mikor elég sűrűn volt vkp problémánk... A legjobban azt imádom benne, amikor a társaknál van a labda, és letámad az ellenfél, direkt figyeltem így 1-2 meccsen, gyakorlatilag
mindig megjátszható, végig úgy helyezkedik, hogy akármilyen helyzetben van a társ, oda tudja neki passzolni, illetve nyilván ha aztán megkapja... nem is rémlik tőle rontott passz. Rizikósabb felpassznál oké, de ilyen labdakihozatalos témánál szerintem gyakorlatilag soha, jól érzi, mikor mennyit lehet vállalni.
És ehhez jön még előrefelé az extra, részemről 0/0-val is ugyanilyen jónak számítana majdnem, de hogy még ilyen hozzájárulása is van, az nem semmi.
Az Atleticben nem annyira vkp-t játszott, sokszor inkább ahol Pedri a 4-3-3-ban, Xavi alatt pedig inkább 1 vkp-val álltunk fel, ahová szerintem nem merte kockáztatni. Bár ez csak egy hipotézis, lehet, hogy ő is az a később érő típus, ahogy volt már több hasonló saját nevelés is. A jelenlegi csapatból is pl. Ferminről nem hiszem hogy sokan hallottak volna, de ha visszább megyünk Xavi is 19-20 évesen kezdett a felnőtt csapatban játszani vagy Busquets stb. Csak kicsit hozzá vagyunk már szokva, hogy 17-18 éves kölykök jönnek fel és ha 20 éves korukig nem töltenek el komolyabb időt a felnőtteknél, akkor hajlamosak vagyunk lemondani róluk. Ott van Torre, aki húsz évesen egy erős Gironában lehúzott harminc meccset, de az idei szezonra többségében nem nagyon számoltak vele.
Kicsit ilyen érzésem van Unai-al kapcsolatban is, aki decemberben már betölti a húszat és nem tudom ki, milyen jövőt jósolna neki, pedig a meccseket elnézve szerintem rég rászolgált volna a bemutatkozásra (mellesleg jelenleg ő is csk). De lehet, hogy pont ő lesz a jövő évi Casádó.
De kicsit eltértem a témától, nekem is nagyon sokszor feltűnik, hogy mennyire megtalálja az üres területeket és egyre magabiztosabb a labdakihozatalokban. Mintha már a társak is egyre jobban "bíznának" benne, a mai meccsen is nem egyszer ő volt az aki hátralépett a védők közé és vette fel ott a labdát. Ez idáig rendszeresen Pedri feladata volt, de már Casádótól is folyamatosan látni. Az meg, hogy milyen meglátásai vannak és milyen labdákat tud osztogatni nagyon durva. Amit ma Raphinha is kapott....
Mellesleg eddig 13 meccsen 5 (!!) assist a mérlege. Ennyit Bellingham és Modric együtt hozott össze. Ráadásul a Bayern és Real ellen is kiosztott egyet-egyet.