Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Akárhányszor is nézem vissza, a szélső egyenesen fut, Borja pedig nézi a labdát, és várja Moribát, aki kapta volna a labdát. Borja több méteres lesen, minek ment volna a labdáért?pep71 írta: ↑2024.11.24. 11:01:33Direkt visszanéztem a meccset, a második sárga lapjánál történő esetnél, miért lett volna ez jó megoldás?
1. Moriba volt az egyedüli aki nem volt leshelyzetben, a másik két Celta játékos mozdult a labda felé, simán benne van, h emiatt lest fújtak volna.
2.Annyi lett volna a dolga, hogy Moriba-val hátrafutva próbálja tartani a lépést, csak olyan lassú(aki nem hiszi nézze vissza a meccset, elképesztő h többször sima sprintelés közben hány métert vernek rá, szinte hihetetlen ezen a szinten)
3. Lehetett volna okosabb faultot is csinál, ha már futni nem tud, nem olyat, ami egyértelműen sárga(nézhetne pár Casemiro összefoglalót)
Amúgy igen, vitatéma lehet, hogy a 80. percben mi a jobb, 10 emberrel focizni, vagy tiszta kontrát engedni. 20. percben egyértelmű, hogy a kontrát engedni, de meccs végén ez már nem olyan tiszta. Így is hiba volt, de azért nem egy ordas nagy, igazából ha normális cserénk van, ahogy mondod, és nem ez a beépített kém holland, valószínűleg utólag 10 esetből 7-8-szor ez jó megoldás lett volna. 1 tizedmásodperc alatt nem kalkulált azzal, kik vannak a pályán.FcBarcelona1 írta: ↑2024.11.24. 10:17:43Ő is a hibájáról nyilatkozott.
Szerintem pedig nem volt hiba, hanem nagyon jó meglátás, és ezért már sokadszorra dícsérendő a taktikai szabálytalanságai miatt.
Tegnap ha nem szabálytalankodik, 3-an vezetik a kapura a labdát, azt a játékost vitte földre, aki kapta volna a labdát, a többiek lesen voltak, nem is mozdultak a labdára.
Ő is a hibájáról nyilatkozott.
Emlékszem, amikor ugyanezt mondtuk a HEM trióról is, vagy az MSN-ről, vagy úgy általában a csapatról a Pep éra alatt és mégis hengereltünk. Az nagyon sokat számít, hogy félidőket lehet lötyögni, az se baj, hogy játékban maradnak a játékosok. Más kérdés, hogy talán pont Casádo posztja az, ahol nem nagyon lehet kiengedni.
Teljesen érthető, hiszen nagyjából semmi alternatívája nincs, vagy nem volt a srácnak a sérülések következtében. De Jong visszatérésével ez megváltozhat és remélem meg is fog és jobban el lesz osztva a játékperc kettejük között. (Mellékesen én Gavit nem játszatnám az ő szerepkörében, ő dinamikusabb játékos annál.)
Nem néztem meg, de Yamal szerintem az eddig legtöbbet használt játékosunk, talán csak Inigo, esetleg Koundé van előtte, pedig neki kellene az egész csapatból az egyik legtöbbet pihennie. Rosszabb esetben komoly sérülés, jobb esetben teljesítménybeli visszaesés lehet a vége. Ráadásul ha jól tudom a top bajnokságokat figyelembe véve ellene szabálytalankodnak a legtöbbet. Nagyon kísértjük a sorsot. Ahogy pl. Lewyvel is, pedig PV-re pont ráférne a játékperc a posztján. Tudom Pichichi, meg Bl gólkirályi cím/100. gól (hagyjuk már, hogy ezt Flick nem tudta), de a Belgrád ellen már az 50. percben csak az volt a kérdés, hogy mennyit fognak kapni. Mégis csak az utolsó bő tíz percre kapott pihenőt. Nagy formában van ez a trió és kegyetlen számokat hoznak, de ki tudja meddig lehet ezt fent tartani vagy pont a fontos meccseken lesznek már fásultabbak.bence0330 írta: ↑2024.11.08. 12:46:30Szerintem a 3 támadónk kicsit nélkülözhetetlenebb a támadó stílusunk miatt, a két "szélsőnknek" pl. nincs igazán cseréjük, max egymásnak, meg Olmót be lehet tenni. Centerposzton legalább Pau ott van, meg árnyékékként Olmo vagy Fermín is szóba jöhet. De Casado nálam is alig van egy árnyalattal lejjebb a pótolhatatlansági listán, és csak azért, mert ott legalább darabra megvagyunk, és DJ azért nem egy teljesen minőségtelen darab pl.
Az mondjuk még nem nagyon hangzott el vele kapcsolatban, hogy nem csak a középpályán vkp és kkp pozícióban, hanem jobbhátvédként is képes jó teljesítményre.davi10 írta: ↑2024.11.08. 11:30:54Nagyon sokat dicsérjük a srácot, de szerintem konkrétan most Ő a legpótolhatatlanabb a csapatból.
Hátulra be tud állni Fort, Sergi Dominguez, G. Martin, a válogatott szünet után EG vagy esetleg Frenkie.
Szűrőtől felfele rengeteg lehetőség és variáció van, a mostani alapkezdőn felül Olmo, Fermin, Fati, Torre, Pau.
Ha Casado kiesne, maximum a 25 perces Gavi-t lehetne a helyére berakni. Nagyon remélem hogy minnél hamarabb sikerül visszaépíteni őt, mert Casado nagyon nagyot melózik és elég keveset van rotálva.
Az Atleticben nem annyira vkp-t játszott, sokszor inkább ahol Pedri a 4-3-3-ban, Xavi alatt pedig inkább 1 vkp-val álltunk fel, ahová szerintem nem merte kockáztatni. Bár ez csak egy hipotézis, lehet, hogy ő is az a később érő típus, ahogy volt már több hasonló saját nevelés is. A jelenlegi csapatból is pl. Ferminről nem hiszem hogy sokan hallottak volna, de ha visszább megyünk Xavi is 19-20 évesen kezdett a felnőtt csapatban játszani vagy Busquets stb. Csak kicsit hozzá vagyunk már szokva, hogy 17-18 éves kölykök jönnek fel és ha 20 éves korukig nem töltenek el komolyabb időt a felnőtteknél, akkor hajlamosak vagyunk lemondani róluk. Ott van Torre, aki húsz évesen egy erős Gironában lehúzott harminc meccset, de az idei szezonra többségében nem nagyon számoltak vele.bence0330 írta: ↑2024.11.03. 21:34:32Elképesztő, nem értem, mit keresett a B-ben eddig, mikor elég sűrűn volt vkp problémánk... A legjobban azt imádom benne, amikor a társaknál van a labda, és letámad az ellenfél, direkt figyeltem így 1-2 meccsen, gyakorlatilag mindig megjátszható, végig úgy helyezkedik, hogy akármilyen helyzetben van a társ, oda tudja neki passzolni, illetve nyilván ha aztán megkapja... nem is rémlik tőle rontott passz. Rizikósabb felpassznál oké, de ilyen labdakihozatalos témánál szerintem gyakorlatilag soha, jól érzi, mikor mennyit lehet vállalni.
És ehhez jön még előrefelé az extra, részemről 0/0-val is ugyanilyen jónak számítana majdnem, de hogy még ilyen hozzájárulása is van, az nem semmi.
Elképesztő, nem értem, mit keresett a B-ben eddig, mikor elég sűrűn volt vkp problémánk... A legjobban azt imádom benne, amikor a társaknál van a labda, és letámad az ellenfél, direkt figyeltem így 1-2 meccsen, gyakorlatilag mindig megjátszható, végig úgy helyezkedik, hogy akármilyen helyzetben van a társ, oda tudja neki passzolni, illetve nyilván ha aztán megkapja... nem is rémlik tőle rontott passz. Rizikósabb felpassznál oké, de ilyen labdakihozatalos témánál szerintem gyakorlatilag soha, jól érzi, mikor mennyit lehet vállalni.
Off, de nincs kedvem átvinni:johdepp írta: ↑2024.10.27. 16:54:03Nem tudtam, hova írjam, így ide dobom be. A szezon előtt mindenki a vkp posztot akarta erősíteni. Én is, úgyhogy magamnak is beszólok most...![]()
Egészen elképesztő, hogy a 173-174 cm-es, 60-65 kilós gyerekek (Pedri, Casadó, Fermín) megkajálták kábé reggelire Kimmichet, Tchouaménit, Goretzkát, stbstb... Persze, nyilván túlzás kicsit. Ezek szerint ha a csapat csapatként, rendszerben működik, akkor nem feltétlenül kell dupla tüdejű Yaya Touré a középpályára. Ezek után nagyon kíváncsi vagyok, hogy (és ez itt már off lesz kicsit) az itt sokak által lesajnált, néhányak szerint egyenesen rossz játékos de Jongból mit hoz ki Flick. Mert ha őt is összepakolja arra a szintre, amit tud játszani, akkor félelmetes középpálya lehet ebből. Aztán Gavit még bele sem számoltam, meg ott van Bernal is még. Nem akarom elkiabálni, de nagyon jól néz ki ez a pálya közepére.
Nem az érdemeit kisebbítem, de amikor a leshatáron sétálgató Lewandowski észrevette a folyosót, rögtön mutatta a kezével Casadónak, hogy hová tegye a labdát. Annyira diszkréten csinálta, hogy a Real-védőknek fogalmuk nem volt arról, hogy mi fog következni. Én például csak a többedik visszajátszáskor vettem észre.