Barca Igazolások
Senkiért nem fizetnék 100 milliót, azok sose jönnek be. Nem nézem hétről hétre Gyökerest, de 24 évesen angol másodosztályban nyomta mesterhármas ide-oda (mondjuk 2 11es volt benne), ennyi erővel tényleg ott volt / van Guirassy, David aprópénzért.
Nem is lesz olcsó, akárki szerzi is meg. Jonathan David is betalált. Őt elérhetőbbnek tartom, a vétel eleve ingyenes. Persze az ő fizetését sem lenne könnyű beilleszteni, ha nem sikerül átkerülni 1:1-be. Drága sallangoktól kellene megválni ehhez, amit persze nem bánnék. Ahogy Gyökerest sem, de neki 2028-ig szerződése van, nagy lesz érte a licit.
-
- Entrenador del Barça
Azért Gyökeres csak rúgott egy mesterhármast a Citynek 

Kezdő kapust kell most már nézni. Diogo Costa nagyon béna lábbal, vetődésben, kijövetelben kevésbé. Walter Beníteznek, Alex Meretnek lejár a szerződése, Livakovic-ban is lehet még négy jó év. Vannak lehetőségek.
Gyökeres kivásárlási záradéka 100 millió euró.
https://www.transfermarkt.com/more-goal ... ews/435223
https://www.besoccer.com/new/sporting-t ... se-1336030
A Chelsea 85 millió eurót adott volna érte, visszautasította a Sporting.
https://onefootball.com/en/news/sportin ... s-38882216
A nagy kérdés, hogy hogy illesztenénk be a fizetéseket. Ezen a nyáron is elköltöttünk 60 millió eurót, a nagy kérdés, hogy hogy szorítanánk helyet az új játékos fizetésének. Valakit ahhoz el kellene adni nagy pénzért, és még nem vagyunk 1:1-ben sem.
Gyökeres kivásárlási záradéka 100 millió euró.
https://www.transfermarkt.com/more-goal ... ews/435223
https://www.besoccer.com/new/sporting-t ... se-1336030
A Chelsea 85 millió eurót adott volna érte, visszautasította a Sporting.
https://onefootball.com/en/news/sportin ... s-38882216
A nagy kérdés, hogy hogy illesztenénk be a fizetéseket. Ezen a nyáron is elköltöttünk 60 millió eurót, a nagy kérdés, hogy hogy szorítanánk helyet az új játékos fizetésének. Valakit ahhoz el kellene adni nagy pénzért, és még nem vagyunk 1:1-ben sem.
Azért már jó lenne tudni, hogy mikor oldódik ez meg. Azon vacilálunk jövőre is, hogy mit kéne tenni hogy vehessünk egy 60 millios játékost. Ami jelenleg egy sztenderd ár jó/közepes játékosokért. Tényleg jó lenne látni.
Nem tudjuk hogyan alakul a szezon hátralevő része de van most jó játék, sztárok, érdeklődés, gólok stb. legkésőbb 25/26 szezonban valamennyire megnyilik a camp nou is. Azért ezek azok a dolgok amik anyagilag is meghatározzák a klub helyzetét.
A klubnak képesnek kell lennie arra, hogy átlagban egy nyáron elköltsön kb 100 millio eurot az europai versenyképességhez top szinten.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Gyökeres szerintem egyértelműen jobb játékos. Viszont az is igaz, és teljesen egyetértek, hogy ennyit nem ér (mármint nekünk, Daviddel szemben), és szerintem Lewy még jövőre is 40+ gólos csatár lesz, max nem 75-80 percekre, hanem 60-akra. Elsőszámú centert szerintem nem most nyáron kell venni, nem ebbe kell most fektetni, nyilván mindig jó ha több jó játékosunk van, de nem égető ennyire. David ingyen simán lehet gyakran használt csere és rotációs játékos (vagy akár felverekszi magát kezdőnek, ki tudja), Flick alatt nem kallódna el finoman fogalmazva, és kövi nyárra kiderülne, elég lenne-e ő elsőszámú centernek, avagy sem.Troym írta: ↑2024.11.05. 15:19:25Tipikus bénázás lenne, ahogy szoktuk. Inkább fizessünk valakiért 100 milliót (Gyökeres), mint hozni egy centire ugyanolyan jó Davidet ingyen.soadroli írta: ↑2024.11.05. 15:07:10Deco has started negotiations to bring Viktor Gyökeres to Barça. The player has an agreement with Sporting to let him leave the club for around €60m - €70m.
Barça want to include Vitor Roque or Trincao's permanent player rights in a possible swap deal for Viktor Gyökeres. [A BOLA]
Ennek a pénznek szerintem jobb helye lenne egy top kapusnál, Costánál (nem vagyok annyira képben vele, állítólag nagyon jó). TS a világ egyik legjobb képességű kapusa, de egyfelől nem tudom, mennyire lehet építeni arra, hogy egészséges marad, másfelől meg az idei egyetlen komolyan vett meccsünket az ő klasszikusan meccsenként elkövetett hibájából buktuk, amit ugye Penától azóta sem láttunk, hiába nem egy jó kapus. Ő legalább nem maga alatt vágja a fát. TS kicsit túl sokat gondol magáról lábbal, ráadásul az utolsó mohikán az agyonvert csapatból, és szerintem BL-ben ő általában alulmúlja magát.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
- Chino
- Llegenda del Barça
Az El Nacional mellett már több oldal is lehozta, hogy a klub ter Stegen utódját keresi, ezért le akarja igazolni Diogo Costát a Portóból.
A gond annyi, hogy a portugálok csak a 60 milliós kivásárlási ár mellett hajlandók eladni, ráadásul a Bayern is érdeklődik.
Annyira nem követem a Portot, hogy releváns véleményt tudjak mondani, de ha bejön kb. 10 évre megoldódhatna a kapuskérdés viszont lenne komolyabb prioritás is igazolási fronton. Egy ilyen összeg mellett viszont másra nem nagyon maradna pénz, ha egyáltalán ennyit elköölthetnénk.
A gond annyi, hogy a portugálok csak a 60 milliós kivásárlási ár mellett hajlandók eladni, ráadásul a Bayern is érdeklődik.
Annyira nem követem a Portot, hogy releváns véleményt tudjak mondani, de ha bejön kb. 10 évre megoldódhatna a kapuskérdés viszont lenne komolyabb prioritás is igazolási fronton. Egy ilyen összeg mellett viszont másra nem nagyon maradna pénz, ha egyáltalán ennyit elköölthetnénk.
Forca Barca!!!!
Tipikus bénázás lenne, ahogy szoktuk. Inkább fizessünk valakiért 100 milliót (Gyökeres), mint hozni egy centire ugyanolyan jó Davidet ingyen.soadroli írta: ↑2024.11.05. 15:07:10Deco has started negotiations to bring Viktor Gyökeres to Barça. The player has an agreement with Sporting to let him leave the club for around €60m - €70m.
Barça want to include Vitor Roque or Trincao's permanent player rights in a possible swap deal for Viktor Gyökeres. [A BOLA]
Deco has started negotiations to bring Viktor Gyökeres to Barça. The player has an agreement with Sporting to let him leave the club for around €60m - €70m.

Attól tartok , kevés az esély arra, hogy Fati olyan játékot tudjon nyújtani a Barcában, amire sérülései előtt képes volt. Két kételyem mondatja ezt vele kapcsolatban:
Egyik kételyem, hogy sérüléseiből az izomzata vajon felépülhetett-e teljesen?
(Gyorsaságából én úgy látom, hogy veszített, fizikumát megítélni nem tudom, egyebek mellett azért sem, mert kevés percet láthatom játszani.
Amit látok - az a meglevő igyekezete, és tudhatom, hogy fiatal kora miatt még képes gyarapodni az izomzata, és jó edzésmunkával pedig képes fejlődni a fizikuma.
Az a kérdés, hogy ez mire elég? A műtött izmok ugyanis szerintem már nem lesznek ugyanolyanok, mint előtte voltak, jobbak meg egész biztosan nem lesznek, különben doppigszerek helyett műtétekkel javítanának a gyorsaságukon a sprint futók például.)
A másik kételyem Fatival kapcsolatban az, hogy a sérüléseiből felépült-e teljesen lelkileg is?
(Sérülése előtt nemcsak gyors és robbanékony volt (kifogástalan technikája mellett), hanem
fiatalos hévvel bátran, intenzíven focizott, míg ma félénken, óvatosan játszik, láthatóan kerüli az ütközéseket, félti a lábát, kihúzza magát a férfias küzdelmekből, ezzel hátrányba hozza a csapatát. Ilyen - egyeseknél tartós - lelki traumáktól lehet félteni Gavit, Bernalt és minden súlyosabban sérült futballistát is. )
Egyik kételyem, hogy sérüléseiből az izomzata vajon felépülhetett-e teljesen?
(Gyorsaságából én úgy látom, hogy veszített, fizikumát megítélni nem tudom, egyebek mellett azért sem, mert kevés percet láthatom játszani.
Amit látok - az a meglevő igyekezete, és tudhatom, hogy fiatal kora miatt még képes gyarapodni az izomzata, és jó edzésmunkával pedig képes fejlődni a fizikuma.
Az a kérdés, hogy ez mire elég? A műtött izmok ugyanis szerintem már nem lesznek ugyanolyanok, mint előtte voltak, jobbak meg egész biztosan nem lesznek, különben doppigszerek helyett műtétekkel javítanának a gyorsaságukon a sprint futók például.)
A másik kételyem Fatival kapcsolatban az, hogy a sérüléseiből felépült-e teljesen lelkileg is?
(Sérülése előtt nemcsak gyors és robbanékony volt (kifogástalan technikája mellett), hanem
fiatalos hévvel bátran, intenzíven focizott, míg ma félénken, óvatosan játszik, láthatóan kerüli az ütközéseket, félti a lábát, kihúzza magát a férfias küzdelmekből, ezzel hátrányba hozza a csapatát. Ilyen - egyeseknél tartós - lelki traumáktól lehet félteni Gavit, Bernalt és minden súlyosabban sérült futballistát is. )
- Chino
- Llegenda del Barça
Szerintem nem kellene Fatit így leírni. Alig kapott néhányszor perceket, de mindig jól szállt be, agilisan, gólratörően. Ma is 5 percet kapott, de bőven meglátszott, hogy a pályán van, még gólt is rúgott, apróbb szépséghiba, hogy elvették.
Szerintem teljesen rendben lesz, csak lassan nem lenne rossz, ha legalább 30-40 perceket kapna vagy akár Raphinhát/Yamalt leültetni és őt a kezdőbe rakni, rájuk fér már a pihi.
Forca Barca!!!!
- bence0330
Hát én is rég láttam ilyet. Volt ilyen idő, még régen... City, válogatott, nálunk az első fél évében, meg a sérüléséig tavaly is, fogjuk rá. Nagy kincs lenne egy ilyen mindenhová bedobható erős közepes-jó játékos a rotációba. De sajna már egy éve sehová nem bedobható, és előtte is ilyen volt egy évig. Én ezért szeretnék egy Depay-szerű focistát. Cserének kicsit túl magas szint ő, lehetne egy hajszállal gyengébb nála akár, de legyen legalább két poszton ténylegesen bevethető. Egy ilyen hiányzik most szerintem egyedül, ha Paut ennyire jegeljük. Ez lehetne Fati, csak tudja a fene...Chino írta: ↑2024.11.04. 00:24:02Szerintem senkitől sem olvastál itt olyat, hogy Torres kell, mert a támadósor bármely posztján tud játszani vagy meg kéne tartani, olyat pláne nem hogy majd megmutatja és belelendül. Max. olyat, hogy képes mindkét oldalon játszani és a jobbos inkább fekszik neki.
Mindenki egyöntetűen adná már el akár 10 millióért, csak menjen.
De Jong nálam távolról sem hasonlítható össze Ferránnal, mert a holland egy nagyon jó képességű játékos és ha Flick rendesen megtalálja a helyét, feladatát a rendszerben vele komolyan előre léphetünk. Nyilván gazdasági szempontból más tészta, de szakmai alapon jelenleg nem járunk vele rosszul.
De Jong Flick alatt jó lesz. Még mindig kétlem, hogy Casadónál jobb a rendszerben (ezt a kölök első meccsénél is írtam), lehet, hogy igen, de szerintem nem. De már ha nem is lépünk előre vele, de sokszor be lehet állítani úgy, hogy nemigen esik vissza a minőség (sőt, meccs képétől függően néha javul is, vannak szituk amikor ő nagyon él), az már hatalmas lenne.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
- Chino
- Llegenda del Barça
Deluigi írta: ↑2024.11.03. 22:39:02Szerintem ő a szerződése miatt van itt, alig várjuk, hogy megszabadulhassunk tőle.Troym írta: ↑2024.11.03. 22:36:00ha nem a 4. szezonját kezdte volna Ferran a csapatnál, és olvasnám mellette, hogy ő a támadósor bármely pontján "jó". Sehol nem jó és évek óta semmi keresnivalója a csapatnál, erre őrizgetjük, mint valami kabalát és próbálunk a szezononkénti 50 ócska melletti 3 jó meccsébe belelátni, hogy most majd megmutatja, belelendül stb.
Hasonlóan De Jonghoz, aki szintén nem tud felnőni a szerepéhez.
Szerintem senkitől sem olvastál itt olyat, hogy Torres kell, mert a támadósor bármely posztján tud játszani vagy meg kéne tartani, olyat pláne nem hogy majd megmutatja és belelendül. Max. olyat, hogy képes mindkét oldalon játszani és a jobbos inkább fekszik neki.
Mindenki egyöntetűen adná már el akár 10 millióért, csak menjen.
De Jong nálam távolról sem hasonlítható össze Ferránnal, mert a holland egy nagyon jó képességű játékos és ha Flick rendesen megtalálja a helyét, feladatát a rendszerben vele komolyan előre léphetünk. Nyilván gazdasági szempontból más tészta, de szakmai alapon jelenleg nem járunk vele rosszul.
Forca Barca!!!!
- bence0330
Állítom, hogy a MU kerete top3 PL szinten, de semmiképp nem gyengébb az Arsenalénál. Az egyik top3, a másik meg 14. Edzőkérdés, ennyi. Mit jelent az, hogy középszer? Tavaly nálunk mindenki középszernek tűnt, idén meg mindenki klasszisnak (mínusz Ferrán), pedig elvileg még gyengébb is azóta a keret. Flick alatt az a MU sima bajnokesélyes lenne, főleg egy Rodri nélküli Citys évben. De még Ole alatt is top4 volt stabilan a csapat, pedig akkoriban sokkal gyengébb volt a keretük.Barcaforever írta: ↑2024.11.03. 20:15:36Csak azért nem fejtem ki a véleményem Trincaoról, meg azokról akkor egyáltalán említés szinten, mint opció leírják a nevét, mert kapnék 1 hét bant…
Lehet követni a MU példáját és feltölteni a csapatot középszerű játékosokkal, utána meg lehet sírni. Szerintem a City és BM példája a követendő számunkra a köv 3-4 évben, ha valójában pénzügyileg helyrejövünk végre.
Casemiro jó példa, a világ talán legjobbja volt bizonyos időszakokban, azóta meg...
- Deluigi
- Entrenador del Barça
Szerintem ő a szerződése miatt van itt, alig várjuk, hogy megszabadulhassunk tőle.Troym írta: ↑2024.11.03. 22:36:00ha nem a 4. szezonját kezdte volna Ferran a csapatnál, és olvasnám mellette, hogy ő a támadósor bármely pontján "jó". Sehol nem jó és évek óta semmi keresnivalója a csapatnál, erre őrizgetjük, mint valami kabalát és próbálunk a szezononkénti 50 ócska melletti 3 jó meccsébe belelátni, hogy most majd megmutatja, belelendül stb.
Hasonlóan De Jonghoz, aki szintén nem tud felnőni a szerepéhez.
Kedves szavak...Barcaforever írta: ↑2024.11.03. 20:15:36Csak azért nem fejtem ki a véleményem Trincaoról, meg azokról akkor egyáltalán említés szinten, mint opció leírják a nevét, mert kapnék 1 hét bant…
Egyetértenék, sőt jogosnak tartanám mindenki Trincao kritikáját, hogy gyenge, mint a harmat, ha nem a 4. szezonját kezdte volna Ferran a csapatnál, és olvasnám mellette, hogy ő azért kell, mert a támadósor bármely pontján "jó". Sehol nem jó, nem is volt, nem is lesz, évek óta semmi keresnivalója a csapatnál, erre őrizgetjük, mint valami kabalát és próbálunk a szezononkénti 50 ócska melletti 3 jó meccsébe belelátni, hogy most majd megmutatja, belelendül stb. Mihelyst ilyen játékos nincs a csapat környékén, nyilván legyünk válogatósabbak a cseretámadóinkra is.
- Barcaforever
- Director del Fútbol
Csak azért nem fejtem ki a véleményem Trincaoról, meg azokról akkor egyáltalán említés szinten, mint opció leírják a nevét, mert kapnék 1 hét bant…
Lehet követni a MU példáját és feltölteni a csapatot középszerű játékosokkal, utána meg lehet sírni. Szerintem a City és BM példája a követendő számunkra a köv 3-4 évben, ha valójában pénzügyileg helyrejövünk végre.

- Chino
- Llegenda del Barça
Trincaora úgy tudom van visszavásárlási, de elég magas, plusz ott bőven jók vagyunk. Ráadásul amikor elhoztuk a portugál bajnokság legjobb fiatal játékosa volt, itt pedig hagyjuk....bence0330 írta: ↑2024.11.03. 16:10:51Trincao szerintem azért nem kéne, mert ballábas jobbszélső. Alighanem a mi jobbszélünk jelenleg a legerősebb a világon úgy, hogy Raphinha is simán be tud oda állni. Egy balszélső kéne, aki esetleg centerként is jó, egy Depay -szerű valaki. Valléról nem tudok nyilatkozni, de cserének Flick alatt biztos elég lenne, Nico meg bármikor jöhet, viszont jelenleg túltengés van a középpályán, nem látom magam előtt az ő oldaláról sem, miért jönne.Troym írta: ↑2024.11.03. 10:58:06Ilyen alapon (nincs pénz szokás szerint) vissza kéne hozni Nicot (Gonzalez), Vallet és Trincaot. Utóbbi 10 meccsen 10 g/a Portugáliában, cserepadra kiváló lenne, ha van rá opciónk, erre sajna nem emlékszem. 3 olcsó játékos és akkor futná az ingyen David igazolásra.
Depay szerűnek itt van nekünk Ferran.

A balosra ott van Fati, szerintem rotációba simán rendben lesz, plusz Olmo is könnyen helyettesítheti Raphinhát, ráadásul nem is kényszerposzt neki.
Inkább egy Lewy-féle játékos kellene, legalábbis olyan, akinek a természetes posztja a center pozíció, legyen az David vagy más.
Valle elég jót megy a Celticben, ráadásul úgy lett kezdő, hogy amikor odakerült már ment a skót bajnokság. Habár Flick nem nagyon favorizálja, legalábbis az előszezont figyelembe véve. Az USA túrán sem sokat játszott, de akkor is jh-ként.
A legjobb megoldás szerintem az lenne, hogy ráhagynánk Flickre a választást és az ő tanácsát követve próbáljanak igazolni.
Forca Barca!!!!
- bence0330
Mire gondolsz? Egy space-t elrontottam, de ennyi.

Egyre inkább azt érzem, hogy olyan irányba indultunk és haladunk is, ami ezt a nálunk megszokott vkp szerepet nélkülözi. Ami jelen körülmények alapján nem is hiányzik.
Rodri féle vkp az más kategória, de hozzá hasonló kaliberű játékos ezen a poszton jelenleg nem igazán található. Talán, ha változásra vágyik a City után egy jelenlegi Barca már vonzó lehet számára is.
Nyilván mindenki okosabb lesz majd május végén, de ez a jelenleg működőképes Flick foci igazán tetszetős és jelenleg nem mutat rá kifejezetten hiányposztra. (ezalatt nem a csapat esetleges gyengébb láncszemeit értem)
? gondolom valami elírás, csak jelzem...
- bence0330
Trincao szerintem azért nem kéne, mert ballábas jobbszélső. Alighanem a mi jobbszélünk jelenleg a legerősebb a világon úgy, hogy Raphinha is simán be tud oda állni. Egy balszélső kéne, aki esetleg centerként is jó, egy Depay -szerű valaki. Valléról nem tudok nyilatkozni, de cserének Flick alatt biztos elég lenne, Nico meg bármikor jöhet, viszont jelenleg túltengés van a középpályán, nem látom magam előtt az ő oldaláról sem, miért jönne.Troym írta: ↑2024.11.03. 10:58:06Ilyen alapon (nincs pénz szokás szerint) vissza kéne hozni Nicot (Gonzalez), Vallet és Trincaot. Utóbbi 10 meccsen 10 g/a Portugáliában, cserepadra kiváló lenne, ha van rá opciónk, erre sajna nem emlékszem. 3 olcsó játékos és akkor futná az ingyen David igazolásra.
Jonathan David jó lenne. Ezen a héten megint gólt szerzett, szokás szerint.
Trincao nekem nagyon nem hiányzik. A portugál bajnokság nem olyan erős, ott még Joao Felix is jól termelt, ami meg is tévesztette Simeonét. Az ottani számokat érdemes fenntartásokkal kezelni.
Nicót is vissza lehet hozni, hogy a mélységi középpályán mélyítsünk (nálam ő az alap "Nico", nem Williams). Viszont 30 milliós az opciónk, ennyi pénzért lehet, hogy találunk nála nagyobb kalibert, viszont ő ismeri a játékrendszerünket, ami mellette szól. Valle meg tegnap megint kezdett a Celtic-ben. Évről évre építgeti magát felfelé, harmadosztály, másodosztály, elsőosztály, sőt, BL is. Még az is lehet, hogy jövőre akár kezdő matéria is lehetne talán. Tah-nak is lejár jövőre a szerződése, meglátjuk, hogy Araújóval meg Christensennel mi lesz.
Kérdés, hogy hogyan szorítanánk helyet a keretben. Valakit el kellene ehhez adni jó pénzért, és még mindig nem vagyunk 1:1-ben.
Trincao nekem nagyon nem hiányzik. A portugál bajnokság nem olyan erős, ott még Joao Felix is jól termelt, ami meg is tévesztette Simeonét. Az ottani számokat érdemes fenntartásokkal kezelni.
Nicót is vissza lehet hozni, hogy a mélységi középpályán mélyítsünk (nálam ő az alap "Nico", nem Williams). Viszont 30 milliós az opciónk, ennyi pénzért lehet, hogy találunk nála nagyobb kalibert, viszont ő ismeri a játékrendszerünket, ami mellette szól. Valle meg tegnap megint kezdett a Celtic-ben. Évről évre építgeti magát felfelé, harmadosztály, másodosztály, elsőosztály, sőt, BL is. Még az is lehet, hogy jövőre akár kezdő matéria is lehetne talán. Tah-nak is lejár jövőre a szerződése, meglátjuk, hogy Araújóval meg Christensennel mi lesz.
Kérdés, hogy hogyan szorítanánk helyet a keretben. Valakit el kellene ehhez adni jó pénzért, és még mindig nem vagyunk 1:1-ben.
Ilyen alapon (nincs pénz szokás szerint
) vissza kéne hozni Nicot (Gonzalez), Vallet és Trincaot. Utóbbi 10 meccsen 10 g/a Portugáliában, cserepadra kiváló lenne, ha van rá opciónk, erre sajna nem emlékszem. 3 olcsó játékos és akkor futná az ingyen David igazolásra.

Balszélsőnek jöhetne vissza Valle, aki időközben beverekedte magát a Celtic kezdőjébe, ami azért nem kis dolog. A BL-ben is játszik. A Celtic-nek nincs rá opciója, ingyen jöhetne vissza. Támadó balszélsőt és egyáltalán csatárszélsőt én nem igazolnék. Mingueza jó igazolás lehet, több poszton bevethető, komoly mélységet adhat. Tart még rá a potom 9 milliós opciónk, ha jól tudom. A két szélre így ott lenne még Fort, Valle, Mingueza, ez azért nem nézne ki rosszul, és utóbbi középen is bevethető, és oda is kell a mélység.
Leaóból annyi maradt meg nekem, hogy az EB-n két meccsen is sárgalapot kapott műesésért, így egy meccset ki kellett hagynia. Semmi átütő erőt nem éreztem benne.
Leaóból annyi maradt meg nekem, hogy az EB-n két meccsen is sárgalapot kapott műesésért, így egy meccset ki kellett hagynia. Semmi átütő erőt nem éreztem benne.